29/11/08

Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ 1-2


Αλέ ρετούρ στην Κόλαση


Σε ένα ματς που εξελισσόταν στο γνωστό σενάριο του… μισού-μηδέν και ο ΠΑΟΚ έμοιαζε φαινομενικά να το έχει υπό έλεγχο, ο Θεός του ποδοσφαίρου επεφύλασσε φινάλε-γκραν γκινιόλ, με τον γηπεδούχο να τιμωρεί τον καθησυχασμό του ΠΑΟΚ με ένα γκολ στο οποίο πραγματικά χρειάστηκε να βάλει ο… Θεός το χέρι του, και τον ΠΑΟΚ να κλέβει τη νίκη στο… ενενηνταφεύγα, με τη χρυσή αλλαγή του 89΄, τον Στέφανο-Κλάους Αθανασιάδη να γίνεται ο ήρωας του αγώνα.


Μέσα στην αναμπουμπούλα, εκτός από τους τρεις βαθμούς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με το σφύριγμα της λήξης να εισπράξει και μια αποβολή του Πάμπλο Γκαρσία, με τους πάντες να ψάχνουν να βρουν τι στην ευχή συνέβη. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, τις οποίες θα αναλύσουμε στη συνέχεια, η ουσία είναι ότι η νίκη επιτεύχθηκε, η συνέχεια όμως του Πρωταθλήματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με τις ελλείψεις να δημιουργούν ένα βρόχο στο λαιμό της ομάδας, που ολοένα στενεύει.


Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού ήταν οι πολλές απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ. Σε σχέση με την βασική ενδεκάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, απουσίαζαν οι Κοντρέρας (τραυματίας), Ίβιτς (τιμωρημένος), Μουσλίμοβιτς (πρώτη απουσία από την αρχή του πρωταθλήματος), αλλά και οι Βιερίνια και Δάρλας (ήταν στον πάγκο με απόφαση του προπονητή). Ήταν λοιπόν σημαντικό να διαπιστώσουμε πώς μπορεί η ομάδα να ρολάρει με όλες αυτές τις απουσίες. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι, για καλή μας τύχη, αντίπαλος ήταν η εμφανέστατα πιο αδύνατη ομάδα του πρωταθλήματος, με μια έδρα-φάντασμα, που πήρε ζωή χάρη στους 1500 οπαδούς μας που κατέκλυσαν, υπό αντίξοες συνθήκες απ’ ό,τι έμαθα, το γήπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάθε παιχνίδι τρεις βαθμούς δίνει, ανεξαρτήτως αντιπάλου.


Η δεύτερη ιδιαιτερότητα ήταν ότι δεχτήκαμε γκολ, και μάλιστα σε πολύ άσχημο χρονικά σημείο. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί ελάχιστα γκολ, κυρίως από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ένα δώρο άνευ ουσίας στο Λεβαδειακό, και ένα πέναλτι από το πουθενά στον Ηρακλή. Για πρώτη φορά δεχθήκαμε κρίσιμο γκολ από οργανωμένη επίθεση από μικρή ομάδα. Ήταν βέβαια άκυρο, καθώς ο Ρόκας έδωσε πάσα με το χέρι, αλλά δυστυχώς ο διαιτητής δεν το είδε. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κρεμόμαστε μονίμως από την κλωστή του μισού-μηδέν και ότι πρέπει να προσπαθούμε να βάζουμε δύο και τρία γκολ για να διασφαλίζουμε τη νίκη μας.


Η τρίτη ιδιαιτερότητα ήταν ότι βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο και καταφέραμε να αντιδράσουμε! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά (εν μέρει έγινε και με Ηρακλή) και είναι πολύ ευχάριστο, δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε ότι σταθήκαμε και τυχεροί – αλίμονο αν περιμένει μια ομάδα που ισοφαρίζεται στο 85΄ ότι θα καταφέρνει πάντα να βάζει το νικητήριο γκολ. Σημαντικό είναι επίσης ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω, καθώς στους πανηγυρισμούς του Θρασύβουλου αποβλήθηκε ο σκόρερ Άλβες. Τελικά το μεγαλύτερο μάθημα του σημερινού αγώνα είναι ότι δεν θα είναι κάθε μέρα Πασχαλιά, και ότι το μισό-μηδέν δεν είναι σκορ ασφαλείας στο οποίο μπορεί μια ομάδα να επαναπαύεται.


Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε αρκετά καλά, ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά όχι τόσο καλοί ώστε να σκοράρουμε και να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό από την αρχή. Ο Αναστασάκος, σε ιδανικές γι’ αυτόν συνθήκες, αφού βρισκόταν σε οικείο περιβάλλον και αντιμετώπιζε αντιπάλους που γνωρίζει πολύ καλά, ξεκίνησε καλά και κέρδισε πολλές πρώτες μπάλες, άλλοτε με κεφαλιές και άλλοτε με το σώμα. Μετά το 20΄ όμως, τα δυο κεντρικά μας χαφ Βερόν και Γκαρσία έπεσαν, ο Θρασύβουλος ισορρόπησε, και σε κάποιες περιπτώσεις προβλημάτισε το επίφοβο σήμερα κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, το οποίο μάλιστα φορτώθηκε νωρίς-νωρίς με δύο κίτρινες κάρτες. Η μεγαλύτερη ευκαιρία μας ήταν στο 44΄, όταν ο Σέρζιο Κονσεϊσάο, για άλλη μια φορά ψυχή και κινητήριος μοχλός της ομάδας, έπιασε καταπληκτικό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Κωστάκη σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.


Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι μπήκαμε δυνατά, κινδυνέψαμε όμως να δεχθούμε πρώτοι γκολ, όταν στο 53΄ έγινε σέντρα από αριστερά χωρίς ο Σνάουτσνερ να ασκήσει καμία πίεση, και ο Μάρκος Αντόνιο έκανε απόκρουση-ασίστ στον Ουέλινγκτον, ο οποίος, για καλή μας τύχη, σούταρε άουτ. Ήταν ένα ακόμα λάθος από αυτά τα αψυχολόγητα τα οποία κάνει από καιρού εις καιρόν ο Μάρκος Αντόνιο, ευτυχώς δίχως συνέπειες. Δυο λεπτά αργότερα καταφέραμε να σκοράρουμε για άλλη μια φορά από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Λάκη, ο Μπακαγιόκο, αυτό το μαύρο διαμάντι με τα πόδια-τανάλιες, έκλεψε την μπάλα από τον Μαυρογενίδη και ο Κονσεϊσάο σούταρε εύστοχα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε άμεσα ότι σκοπεύει να οπισθοχωρήσει, να περιμένει τον αντίπαλο και να παίξει το χαρτί των αντεπιθέσεων, σφάλμα το οποίο επιτάθηκε όταν ο Σάντος αποφάσισε να κάνει ήδη από το 73΄ την αλλαγή που συνήθως κάνει στο 85΄, με τον Μπαλάφα να περνάει στη θέση του Μπακαγιόκο. Η γνώμη μου είναι ότι ο Θρασύβουλος, με την ομάδα που είδα να διαθέτει, είναι ντροπή να αναγκάζει τον ΠΑΟΚ σε τέτοιου είδους οπισθοχώρηση, και αν, εν πάση περιπτώσει, ο Σάντος βλέπει ότι Βερόν και Γκαρσία χρειάζονται οπωσδήποτε βοήθεια (δυσκολεύτηκαν πολύ σήμερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, η αλήθεια να λέγεται), ας βγάλει τον Αναστασάκο, ο οποίος στο β΄ ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος, και όχι τον Μπακαγιόκο, που κάνει ένα σωρό δουλειές μέσα στο γήπεδο, κερδίζει μπάλες, πιέζει, προβληματίζει την αντίπαλη άμυνα. Από το σημείο εκείνο ο Θρασύβουλος πήρε τα ηνία του αγώνα, και κατάφερε, 12 λεπτά αργότερα να φθάσει στην ισοφάριση, σε μια φάση που, αν τη δείτε καλά, ξεκίνησε από μια χαμένη προσωπική μονομαχία του Μπαλάφα, ο οποίος υπερφαλαγγίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και στη συνέχεια, αντί να τον κυνηγήσει και να τρέξει να βοηθήσει και τα δύο σέντερ μπακ, παρέμεινε απαθής στη θέση του (είχε φαίνεται κουραστεί μετά από 12 λεπτά συμμετοχής) και έγινε ό,τι έγινε.


Η λύτρωση ήρθε στο 93΄ μετά από μια υπέροχη σέντρα του Βερόν, διπλά «συστημένη», πρώτα για το κεφάλι του Αναστασάκου, κι αν δεν τη βρει αυτός, για το πόδι του Αθανασιάδη, ο οποίος σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, δίνοντας βροντερό παρών, και δείχνοντας πως ό,τι του λείπει σε κορμί το έχει σε τεχνική. Θεωρώ βέβαιη τη συμμετοχή του μικρού στη βασική ενδεκάδα με Τρίπολη, αγώνα στον οποίο θα συνεχιστούν οι γνωστές απουσίες των τραυματιών Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Βιερίνια, ενώ θα απουσιάσουν λόγω καρτών και οι Βερόν, Πάμπλο Γκαρσία! Όλες αυτές οι απουσίες απέναντι σε μια ομάδα που, από τη στιγμή που οι παίκτες της απαλλάχθηκαν από τον ανεπιθύμητο προπονητή τους, έχουν αφιονιστεί και βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία. Θα ακουστεί κάπως υπερβολικό, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα και το πρόγραμμα που ακολουθεί, δεν θα θεωρήσω αναγκαστικά αποτυχία την ισοπαλία στο συγκεκριμένο ματς. Κι αν κάποιος είναι γραφτό να με διαψεύσει, αυτός ας είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας!


Συνθέσεις:

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Μίχος, Βεντούρα, Σωτήρχος, Τσιώλης (33' Άλβες), Ροκάστλ, Λιάπακης, Ουέλινγκτον (69' Κατσίκης), Ρόκας, Μαυρογενίδης (59' Κόζλεϊ), Καραμαλίκης

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (62' Δάρλας), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Γκαρσία, Λάκης (89' Αθανασιάδης), Κονσεϊσάο, Αναστασάκος, Μπακαγιόκο (73' Μπαλάφας)

ΓΚΟΛ: 55΄ Κονσεϊσάο 0-1, 85΄ Άλβες 1-1, Αθανασιάδης 93΄ 1-2


Κίτρινες κάρτες: Άλβες (Θρασύβουλος), Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Βερόν, Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες κάρτες: Άλβες (Θρασύβουλος), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)


Διαιτητής: Γ.Δαλούκας (Αθηνών)

24/11/08

ΠΑΟΚ - Λάρισα 1-0


Οριακή νίκη

Γιά άλλη μια φορά καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο στην Τούμπα, και πάλι με... μισό-μηδέν, το αγαπημένο μας σκορ, σε ένα παιχνίδι οριακό, καθώς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο κύρια προβλήματα:
Πρώτον, παρά την συνηθισμένη καλή αμυντική μας οργάνωση, οι παίκτες της Λάρισας, εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική τους τεχνική κατάρτιση, κατάφερναν να βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να τον ελέγξουν, να πάρουν την πρωτοβουλία και να κρατάνε την μπάλα, περιορίζοντάς μας κατά μεγάλο βαθμό σε παθητικό ρόλο, παρότι ήμασταν οι γηπεδούχοι που πρώτοι εμείς θέλαμε την νίκη.
Δεύτερον, στις λιγοστές επιθέσεις που πραγματοποιήσαμε, παρουσιάσαμε σοβαρό πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις μας, ορισμένες εκ των οποίων υπό καλές προϋποθέσεις, να σταματούν άδοξα έξω από την μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με εμφανή διάθεση να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας αυτές, πρώτα και κύρια καταφέρνοντας ορισμένα κρίσιμα "νταμπλ τιμ" στο χώρο του κέντρου, πέφτοντας δηλαδή με δύο παίκτες πάνω στην μπάλα στη μεσαία γραμμή, ώστε να εξασφαλιστεί η απόσπασή της από τον αντίπαλο, κάτι που τουλάχιστον μέχρι το 60΄-65΄ λειτούργησε ευεργετικά, και δεύτερον, καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση στην τελική πάσα, κάτι όμως που δεν έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία. Συγκεκριμένα, αρκετοί παίκτες μας φάνηκαν σήμερα αρκετά αφηρημένοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μούσλι, ο οποίος πήρε την μπάλα αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή στο 47΄ και δεν ήξερε τι να την κάνει (!), ή τον Λάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν αλλού και κινούνταν ασυνάρτητα στον αγωνιστικό χώρο.

Η λύτρωση ήρθε και πάλι από στημένη φάση, όταν στο 74΄ ο εξαιρετικός για άλλη μια αγωνιστική Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε κακή αντίδραση του Μπάρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάκη, και με μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσώλη. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, κατάφερε πάντως συνεχίζοντας το καλό πρέσινγκ και καλύπτοντας επιτυχώς τους κενούς χώρους να κρατήσει σχετικά εύκολα το χρυσό γκολ και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που μας φέρνουν μόνους δεύτερους στη βαθμολογία.

Το δυσάρεστο είναι ο τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος στο 52΄ υπέστη σε ανύποπτη φάση θλάση δευτέρου βαθμού, και θα μείνει εκτός γηπέδων για ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως θα τον στερηθούμε για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Για τις δύο επόμενες αγωνιστικές (με Θρασύβουλο εκτός και Τρίπολη εντός) θα απουσιάσει και ο Κοντρέρας, ο οποίος έχει κάταγμα στο βραχίονα, ενώ αναμένεται και η ποίνη που θα επιβληθεί στον Πάμπλο Γκαρσία, με πιθανό σενάριο να απουσιάσει και αυτός για το υπόλοιπο του πρώτου γύρου. Για να πούμε πάντως και κάτι ευχάριστο, άρχισε το τρέξιμο ο Βιερίνια, χωρίς πάντως αυτό να σημάινει ότι είναι πιθανή η επιστροφή του πριν το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου, με τον ΟΦΗ στην Τούμπα στις 4 Ιανουαρίου του 2009.

Το συμπέρασμα για τη συνέχεια είναι ότι θα χρειαστούμε βοήθειες από τον πάγκο. Όσον αφορά τον Κοντρέρας, η ανέλπιστη φετινή βελτίωση του Μαλεζά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή προσαρμογή του Μάρκος Αντόνιο, προσδίδουν μια κάποια βεβαιότητα ότι τουλάχιστον από κει δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Στα άκρα της άμυνας
, ο Δάρλας επανέρχεται, ο Σνάουτσνερ απέδειξε ότι μπορεί να παίζει εξίσου καλά τόσο δεξιά όσο και αριστερά (μεγάλο προσόν αυτό), ενώ και ο Αραμπατζής έχει αρχίσει να προσαρμόζεται, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε απόψε με αντίπαλο τον δαιμόνιο Μπάρα.
Στα αμυντικά χαφ την απουσία του Πάμπλο Γκαρσία καλύπτει ο Ίβιτς, ο οποίος οπισθοχώρησε αναγκαστικά, όμως αποδείχτηκε απροσδόκητα ότι εκεί αποδίδει καλύτερα απ' ό,τι απέδιδε στην πιο προωθημένη θέση στην οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα.
Στα άκρα της επίθεσης τον Βιερίνια κλήθηκαν να καλύψουν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, Λάκης και Κωνσταντινίδης, και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που καταφέραμε όσα καταφέραμε παρά την έλλειψη αυτή, και την άκρως προβληματική ανάπτυξη από τα άκρα. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι η άνοδος του ηγετικού Κονσεϊσάο συνετέλεσε ώστε να μη φανεί και τόσο το κενό. Δεν ξέρω μήπως ο Σάντος θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση τοποθέτησης στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού του Νίκου Αραμπατζή, ενός μπακ ιδιαίτερα επιθετικογενή, με καλή ντρίμπλα, σέντρα και σουτ. Απ' ό,τι τον είδα τον Νίκο αυτές τις δυο αγωνιστικές που αγωνίστηκε από 90 λεπτά, νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει θαυμάσια, χωρίς να νιώθει μάλιστα την βαρύνουσα αμυντική ευθύνη του μπακ. Είναι μια πρόταση που θα έδινε ώθηση στην από τα άκρα ανάπτυξή μας και θα μας απήλασσε από τους γηρασμένους Λάκη και Κωνσταντινίδη, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς τους.
Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έμοιαζε πάντως να εισέρχεται σιγά-σιγά σε μια φυσιολογική περίοδο κάμψης. Δε νομίζω να εμπιστευθεί ο Σάντος τη φανέλα του βασικού στον Ηλία Αναστασάκο. Ίσως επιλέξει την προώθηση του Μπακαγιόκο, ενώ για εκτός έδρας αγώνες όπου χρειαζόμαστε γρήγορες αντεπιθέσεις, θεωρώ ότι μπορεί να εμπιστευθεί τον Στέφανο Αθανασιάδη. Πιθανόν στον επόμενο αγώνα με το Θρασύβουλο στη Φυλή να το δοκιμάσει. Άλλες λύσεις πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχουν.

Θέλω να τονίσω ότι ο ΠΑΟΚ είχε μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα ότι, σε αντίθεση με πολλούς αντιπάλους του, έκανε την καλύτερη και μεθοδικότερη προετοιμασία και εμφανίστηκε πιο έτοιμος. Είχε επίσης και το αβαντάζ του αιφνιδιασμού, γιατί ήταν ουσιαστικά μια τελείως καινούρια ομάδα. Τώρα όμως όλοι ξέρουν πώς παίζουμε, ενώ πλέον οι αντίπαλοί μας εμφανίζονται δυνατότεροι. Τα παραδείγματα αφθονούν:
Ποια σχέση έχει ο δυναμικός ΟΦΗ που απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ με τον νωθρό κι αδύναμο ΟΦΗ που υποτάξαμε τον Αύγουστο;
Πόσο μοιάζει ο γεμάτος αυτοπεποίθεση και ενέργεια Πανθρακικός που πήρε διπλό μέσα στις Σέρρες με τη φοβισμένη ομαδούλα που κερδίσαμε το Σεπτέμβριο;
Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ηρακλής και Ολυμπιακός εμφανίζονται επίσης κατά πολύ βελτιωμένοι εδώ και μια ή δυο βδομάδες.
Το συμπέρασμα είναι ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν για μας. Θα πρέπει να καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να υπερβάλλουμε εαυτούς για να δικαιολογήσουμε και να διατηρήσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ του Μπάγιεβιτς αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει το ερχόμενο Σάββατο να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στο Θρασύβουλο να νομίσει ότι μπορεί να αρχίσει τη δική του αγωνιστική ανάκαμψη από το μεταξύ μας παιχνίδι.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Ίβιτς, Κωνσταντινίδης (62΄ Λάκης), Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (80΄ Μπαλάφας), Μουσλίμοβιτς (53΄ Αναστασάκος)
Λάρισα:
Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ (83΄ Τσίγκας), Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (77΄ Ρομπέρ), Σολάνο (71΄ Κατσιαρός), Πάρα, Ζουράφσκι

ΣΚΟΡΕΡ:
74΄ Μπακαγιόκο

Κίτρινες κάρτες:
81΄ Μπαλάφας, 87΄ Αραμπατζής - 79΄ Βενετίδης, 89΄ Νταμπίζας

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

16/11/08

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0


Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε σήμερα καθαρά και δίκαια. Είναι τελείως παραπλανητικές υποθέσεις του τύπου "αν ο Μπακαγιόκο έβαζε το γκολ" και "αν ο Πατσαζόγλου δεν έβαζε το γκολ" και άλλα τέτοια χαζά. Ο Ολυμπιακός ήταν απόψε η καλύτερη ομάδα και, παρότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, με την απόδοση και το στήσιμο που είχαν οι δυο ομάδες απόψε, θα έπρεπε να παίξουν καμιά κατοσταριά φορές για να 'ρθει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την ήττα για τον ΠΑΟΚ.

Τα κλειδιά για τον Ολυμπιακό ήταν δύο:
Πρώτον, το αποτελεσματικό πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου, που δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα, να οργανώσουμε επιθέσεις, να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Αντίθετα, χάρισε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στον Ολυμπιακό.
Δεύτερον, η ταχύτητα στην ανάπτυξη, κυρίως λόγω της ταχύτητας στην κίνηση ορισμένων παικτών του, όπως ο Γκαλέτι, ο Τζώρτζεβιτς και ο Ντιόγκο. Οι δικοί μας έφταναν πολύ συχνά δεύτεροι στην μπάλα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να την κόψουν, να υπερφαλαγγίζονται και να δημιουργείται αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό.
Οι ποδοσφαιριστές μας ήταν τουλάχιστον ένα κλικ (συχνά και δύο και τρία) πιο αργοί, και η μόνη περίπτωση να ανταπεξέλθουμε σε μια τέτοια κατάσταση θα ήταν η κάλυψη όλων των κενών χώρων, ώστε να μη δίνονται κενοί χώροι στον Ολυμπιακό, χώροι όπου όλα θα κρίνονταν στην ταχύτητα. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό δεν κατέστη δυνατό, εν μέρει γιατί σήμερα οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού βρεθήκαν σε πολύ καλή μέρα, σε αντίθεση με τους δικούς μας.
Για ακόμα μια αγωνιστική παρέμεινε εκτός φόρμας ο Κοντρέρας, με αποτέλεσμα μάλιστα μετά από παιδαριώδες ατοιμικό του λάθος να συγκρουστεί με συμπαίκτη του που προσέτρεξε να βοηθήσει και να τραυματιστεί.
Δεν έπεισε για το βαθμό ετοιμότητάς του ο Αραμπατζής, αλλά δεν δικαιώθηκε και ο Σάντος για την επιλογή του να αφήσει τον Δάρλα να εκτίσει την ποινή του στον συγκεκριμένο αγώνα (φαντάζομαι βέβαια ότι θα σχετίζεται με την επιθυμία του να βάλει τον Σνάουτσνερ αριστερά για να καλύψει τον Γκαλέτι, αλλά η σκέψη του θα είχε αξία αν ο Ολυμπιακός δεν διέθετε εξίσου επικίνδυνους ακραίους κι από την άλλη πλευρά), όπως δεν δικαιώθηκε επίσης και για καμία από τις αλλαγές του (πλην την αναγκαστική, όπου ο Μάρκος Αντόνιο ήταν καλός). Ο Λάκης ήταν ανύπαρκτος, σε μια αντεπίθεση μόνο του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει κάτι, κι αυτός έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Ο δε Αθανασιάδης προσπάθησε, αλλά ρε Σάντος, τον Μπακαγιόκο σε τέτοιο ματς που παίζεται στο σωματικό κοντράρισμα και την ταχύτητα ΔΕΝ τον βγάζεις από το παιχνίδι. Από κείνη τη στιγμή χάσαμε τελείως το κέντρο (φυσικά συνετέλεσε και η κούραση των παικτών μας, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που φρεσκαρίστηκε επιτυχώς).
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ήττα ήρθε φυσιολογικά, ας διδιαχθούμε απ' αυτή, δεν γίναμε δα και υπερομάδα εν μία νυκτί, θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός:
Nικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (90΄+ Πάντος), Τζόρτζεβιτς (76΄ Λέτο), Ντιόγο, Κοβάσεβιτς (66΄ Μπελούτσι)

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κοντρέρας (46΄ Μάρκος Αντόνιο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (60΄ Λάκης), Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (81΄ Αθανασιάδης), Μουσλίμοβιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 45΄ Πατσατζόγλου, 86΄ Ντιόγο

Κίτρινες κάρτες:
14΄ Ντομί, 26΄ Παπαδόπουλος, 42΄ Ντουντού, 71΄ Γκαλέτι, 81΄ Τοροσίδης - 19΄ Αραμπατζής, 42΄ Γκαρσία, 45΄+ Μπακαγιόκο, 70΄ Μαλεζάς, 74΄ Κονσεϊσάο, 78΄ Σνάουτσνερ

Κόκκινες:
89΄ Γκαρσία (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

9/11/08

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0


Νίκη κορυφής

Και να που μετά από εννιά ολόκληρες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, και μάλιστα αήττητος! Πέντε ολόκληρους βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό των δισεκατομμυρίων και την ΑΕΚ! Απομένει βέβαια το ντέρμπι των δύο πρωτευουσιάνων, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ πάει καλύτερα απ' όσο θα φανταζόταν ίσως και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Γιατί; Γιατί είναι μια ομάδα δεμένη, καλοδουλεμένη, και με καλή χημεία. Η δουλειά που έγινε στις μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν σπουδαία. Πήραμε ακριβώς αυτά που χρειαζόμασταν, όχι μόνο σαν ποδοσφαιρικά προσόντα παικτών, αλλά και σαν ψυχολογία. Και μάλιστα, στις καλύτερες δυνατές τιμές. Ύστερα κάναμε μια καλή προετοιμασία, μεθοδική, και εμφανιστήκαμε έτοιμοι ήδη από την πρώτη αγωνιστική. Οι παίκτες ξέρουν πώς ακριβώς να κινηθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, όλα κινούνται με σύστημα και πρόγραμμα. Κάντε τώρα τις συγκρίσεις με άλλες ομάδες και θα καταλάβετε γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος.

Απόψε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα, προσωπικά όμως δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή ότι θα χάναμε τη νίκη. Είχαμε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πειθαρχία στην άμυνα και γενικά στην ανασταλτική λειτουργία, κι από τη στιγμή που στο πρώτο μισάωρο ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν (5΄ Ρεκόμπα, 28΄ Εστογιάνοφ), δεν υπήρχε περίπτωση να στραβώσει κάτι, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στο 33΄ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Κονσεϊσάο και εκτέλεσε ο Ίβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Πανιώνιος μπήκε ορμητικά μέσα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ όμως έκλεινε καλά τους χώρους, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Γκαρσία στο 59΄ κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου και κατάφερε να υποτάξει σχετικά εύκολα τον Πανιώνιο.

Σήμερα μου άρεσε ιδιαίτερα η κυκλοφορία της μπάλας. Καταφέρναμε να κρατάμε για ώρα την μπάλα στα πόδια μας, να ελέγχουμε έτσι το ρυθμό και να μπορούμε να εκφράζουμε περισσότερες επιθέσεις. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ο τρόπος που κάναμε αυτές τις επιθέσεις. Απόψε επιστρέψαμε σ' ένα περσινό κουσούρι, δηλαδή δίναμε τις πάσες στα πόδια του συμπαίκτη (ενίοτε και πίσω του), και όχι στο κενό χώρο μπροστά του. Δεν βγήκαν αυτές οι πολυσυζητημένες κάθετες πάσες (στον κενό χώρο, εννοείται), όπως επίσης δεν βγήκαν και επιθέσεις από τα πλάγια, οι οποίες, ως γνωστόν, ανοίγουν τις άμυνες. Χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά στη συνεργασία Βερόν-Ίβιτς με τον Μουσλίμοβιτς, για να μπορεί ο τελευταίος να παίρνει την μπάλα σε θέσεις επικίνδυνες για γκολ, και όχι στο κέντρο. Από τα άκρα έχουμε πρόβλημα, γιατί ο μεν Κονσεϊσάο όσο πάει ανεβαίνει, από την άλλη πλευρά όμως το κενό του Βιερίνια έχει μείνει δυσαναπλήρωτο. Ο Λάκης ήταν η δυσάρεστη έκπληξη απόψε, όχι τόσο γιατί δεν έπαιξε καλά (αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα), αλλά γιατί φάνηκε αδιάφορος σε βαθμό πρόκλησης. Σαν να μην νοιάζεται για τον ΠΑΟΚ και περιμένει πότε θα αποδεσμευθεί. Ίσως κάτι περισσότερο να ξέρει ο ίδιος, η ουσία όμως είναι ότι όποιος φορά την τιμημένη φανέλα θα πρέπει να την ματώνει, όχι να τεμπελιάζει.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι, ακόμα και μ' αυτές τις αδυναμίες, καταφέραμε να νικήσουμε. Ο Κονσεϊσάο ήταν για άλλη μια φορά ο ηγέτης, κάνει κάποιες καταχρήσεις με την μπάλα, αργεί την πάσα, αλλά είναι ψυχάρα και μοχλός ανάπτυξης, μπορεί να πάρει την μπάλα και να την κουβαλήσει γρήγορα-γρήγορα προς την αντίπαλη περιοχή, κάτι που ούτε ο Βερόν, ούτε ο Ίβιτς το κάνουν, το μεγάλο κέρδος όμως είναι ο Μπακαγιόκο, τον οποίο πλέον πολύ θα δυσκολευτεί να βγάλει ο Σάντος από την ενδεκάδα. Πιστεύω ότι και στο Καραϊσκάκη βασικός θα είναι, μάλλον στη θέση του Λάκη. Μιλάμε για πάρα πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο, σκυλί πραγματικό, ή μάλλον γαϊδούρι, γιατί ο Ιμπραΐμα δεν καταλαβαίνει και πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αμάσητος. Οδοστρωτήρας σωστός. Δεν ξέρω, δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά, ούτε έχω πρόχειρο τη στιγμή αυτή το ύψος του, έχω όμως την αίσθηση ότι αν τον συναντήσω καμιά φορά τυχαία στο δρόμο θα τρομάξω. Καταπληκτικά σωματικά προσόντα το παλικάρι, όχι μόνο στη δύναμη, αλλά και στην ταχύτητα. Μπράβο του!

Όσον αφορά στην αμυντική λειτουργία, νομίζω ότι ο Δάρλας είχε αρκετά προβλήματα απόψε, με αντιπάλους χαρισματικούς, είναι αλήθεια, με αποτέλεσμα να τον αδειάζουν, να βγαίνει ο Μαλεζάς να τον καλύψει στο αριστερό άκρο, εκεί όμως και με την μπάλα κάτω είναι ακόμα περισσότερο ευάλωτος ο Στελάρας, οπότε τον "σακούλιασαν" κι αυτόν δυο-τρεις φορές αυτοί οι πραγματικά σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Ρεκόμπα και ο Εστογιάνοφ, αλλά δεν φταίει ο Στελάρας, επαναλαμβάνω τον αφήναν εκτεθειμένο ο αριστερός μπακ, αλλά και οι αμυντικοί χαφ σε κάποιες περιπτώσεις. Ο Κοντρέρας ψιλοκαλός μου φάνηκε, δε νομίζω όμως ότι έχει επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν μας φύγει για Αμερική για το προ Κόπα Αμέρικα. Κουρασμένος φαίνεται, χλωμός. Ας ελπίσουμε να του περάσει γρήγορα.

Να αναφερθώ και στον Ίβιτς, όχι τίποτ' άλλο, αλλά βλέπω ότι και με τον Ηρακλή και απόψε κάποιοι τον έβαλαν στο μάτι, ότι δεν αποδίδει, δεν προσφέρει και άλλα σχετικά. Δεν ξέρω, ίσως σχετικά με τα λεφτά που παίρνει να πρέπει να βελτιώσει κι άλλο την απόδοσή του, άλλωστε όλοι πρέπει να βελτιώνονται, γενικά όμως εγώ βλέπω ότι ο Ίβιτς προσφέρει σημαντικά στο χώρο του κέντρου, και μαρκάρει, και παιχνίδι μοιράζει, απλά είναι κάπως αργός και κάπως μέτριας φυσικής κατάστασης. Κάπου δηλαδή αυτά που ισχύουν και για τον Βερόν, με τη διαφορά βέβαια ότι η τεχνική κατάρτιση του Ματίας είναι σε άλλο επίπεδο, διαστημικό. Γενικά πάντως η προσφορά του Ίβιτς είναι θετική. Εμένα αυτό που με εκνεύρισε σήμερα ήταν η τάση του να πέφτει συνέχεια κάτω και να κάνει θέατρο. Είναι μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό, και δεν έχει άδικο ο Λίνεν που το στηλίτευσε στη συνέντευξη τύπου, άσχετα αν ήταν πολύ υπερβολικός στις εκφράσεις του. Δεν ξέρω, πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα αρχίσει να τιμωρεί εκ των υστέρων ποδοσφαιριστές- θεατρίνους, ώστε να εξαλειφθεί σιγά-σιγά το φαινόμενο. Πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουμε, να κράζουμε τους παίκτες που κάνουν θέατρο, και όχι τόσο τους διαιτητές. Σίγουρα ούτε κι απόψε είχαμε καλή διαιτησία, κάπου όμως νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικοί όταν ισχυριζόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε, ή ακόμα περισσότερο, ότι αδικείται γενικά φέτος. Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Ας ασχοληθούμε με την ομάδα μας, κι ας αφήσουμε τη διαιτησία. Εγώ θα χαρώ να πάμε να παίξουμε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη έτσι, ώστε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει και τη διαιτησία για να μας υποτάξει. Θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε με ανυπομονησία την άλλη Κυριακή, λοιπόν.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):
Χαλκιάς, Σνάουτσερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Δάρλας, Βερόν, Ίβιτς (86' Μπαλάφας), Λάκης (59' Γκαρσία), Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (88' Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Κοντοές, Μαϊστόροβιτς, Λάνγκαμπ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μανιάτης, Σκούφαλης (61' Μπάρκογλου), Εστογιανόφ, Ρεκόμπα (75' Γουνδουλάκης), Γκονσάγκα (70' Ντελούρα)

ΣΚΟΡΕΡ: 36΄ Ιβιτς (πεν.), 93΄ Μουσλίμοβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44΄ Δάρλας, 71΄ Βερόν, 92΄ Χαλκιάς - 28΄ Λανγκαμπ, 27΄ Εστογιάνοφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. Παμπορίδης

3/11/08

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1: Τελικές παρατηρήσεις


1. Γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ σαν «χαμένος» απ’ αυτό το παιχνίδι, επειδή δεν νίκησε και επειδή έχασε τη δεύτερη θέση από την Ξάνθη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Πρώτα απ’ όλα το παιχνίδι ήταν τοπικό ντέρμπι σε μια έδρα πάρα πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Άλλοι μπορεί να περνούν εύκολα από το Καυτατζόγλειο. Εμείς όχι. Έπειτα η Ξάνθη βρίσκεται εκεί που βρίσκεται τελείως περιστασιακά, χάρις στην κωλοφαρδία της και στις λαμογιές Πανόπουλου-Κασναφέρη. Σύντομα θα πέσει πιο κάτω στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Ανέτρεψε ένα εις βάρος του αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα, έχασε ευκαιρίες για τη νίκη και είχε και εναντίον του τη διαιτησία. Είναι ο ηθικός νικητής.

2. Είναι απαράδεκτη η ΚΕΔ (δηλαδή η ΕΠΟ, αφού αυτή ελέγχει την «ανεξάρτητη» διαιτησία μας σε απόλυτο βαθμό) που σε ένα τέτοιο καυτό παιχνίδι όρισε διαιτητή έναν ανίκανο, τον Παπασταμάτη, ο οποίος πέρσι είχε υποβιβαστεί στη β΄ Εθνική και φέτος επανήλθε με δύο αποτυχημένες διαιτησίες. Αν αυτός ο αναποφάσιστος, αδύναμος και ατάλαντος διαιτητής τα έκανε μούσκεμα, έστω άθελά του, ποιος θα ήταν υπεύθυνος για τα επεισόδια που θα επακολουθούσαν; ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ; Να μας βλέπουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας, να πέφτει ξύλο, δακρυγόνα, κι αυτοί να χαίρονται με τα χάλια μας; Έπρεπε να ορίσουν διαιτητή έμπειρο. Είναι η δεύτερη φορά που μας το κάνουν αυτό, μετά τον Πολατιάν. Και η διοίκησή μας δεν ξέρω τι κάνει. Ο Μάκης Γκαγκάτσης γιατί στην ευχή πληρώνεται; Έλεος πια! Σήμερα χάσαμε τη νίκη εξαιτίας των αποφάσεων του διαιτητή.

3. Δεν είναι δυνατόν να αποκόπτουν την ομάδα μας από τον κόσμο της. Ομάδα και λαός πάνε χέρι-χέρι. ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ. Αυτές τις κουτοπονηριές του τύπου να διαθέτουν εισιτήρια μόνο από τα γραφεία τους και στα εκδοτήρια μόνο εισιτήρια των 80 ευρώ να τις αφήσουν οι "συμπολίτες". Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμποδίζουν τον κόσμο που θέλει να δει την ομάδα του. Και η διοίκησή μας και πάλι δεν αντέδρασε επαρκώς. Έπρεπε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διάθεση εισιτηρίων στο κοινό της πόλης. Δηλαδή στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Προσωπικά αφιερώνω τον πολύτιμο βαθμό που πήραμε σήμερα στους ηρωικούς οπαδούς μας που παραβρέθηκαν στο Καυτατζόγλειο, παρά τις αντιξοότητες, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΜΑΤ, παρά το ξύλο που φάγαν. Μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά!

4. Εύκολη η κριτική – και την έχω στο αίμα μου – αλλά η αλήθεια να λέγεται ολόκληρη: Αν ο Μούσλι έβαζε το γκολ στο τετ-α-τετ του 90΄, η προσοχή όλων θα έπεφτε, μεταξύ άλλων, και στην αριστουργηματική ασίστ που έβγαλε όχι ο Ίβιτς, όπως μου είχε φανεί αρχικά, αλλά ο κατάκοπος και ντεφορμαρισμένος Βερόν. Άρα λοιπόν, κάτι ήξερε ο Σάντος και δεν τον αντικατέστησε, όπως πίστευα εγώ ότι έπρεπε να κάνει. Γιατί ένας παίκτης σαν τον Βερόν μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά. Μπράβο στον Σάντος, ο οποίος είναι, όπως έχω επανειλημμένα γράψει, ο καλύτερος προπονητής που εργάζεται στην α΄ Εθνική αυτή τη στιγμή.

5. Επειδή μπορεί να έμειναν κάποιες εσφαλμένες εντυπώσεις από τα σχόλια μου για τη συνέντευξη τύπου του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα: Πράγματι δεν βρήκα ιδιαίτερα εύστοχη την ενέργεια του Ζήση να δώσει αυτή τη συνέντευξη και να πει αυτά που είπε, αλλά από κει και πέρα τον Ζήση τον αγαπάω, όπως πιστεύω και όλοι οι Παοκτσήδες τον αγαπούν, και τον εκτιμάω, έχει προσφέρει πολλά, και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Και περιμένουμε όλοι με ευχάριστη αγωνία τυχόν μεταγραφικές κινήσεις το Δεκέμβριο, για να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα μας, να αποκτήσει λίγο βάθος και να γίνει ακόμα καλύτερη.


Γεια σου Ζήση!

2/11/08

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1


Μεγάλη ομάδα


Αφού δεν χάσαμε ούτε σήμερα, δεν θα χάσουμε ποτέ!

Μετά από ένα τόσο κακό ξεκίνημα

Που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με το καλημέρα και τρέχαμε για την ανατροπή

Με όλα τα αστέρια μας είτε απόντα (Γκαρσία) είτε σε απίστευτα κακή μέρα

(Κοντρέρας τζάμπα πέναλτι στον Κίκο Παλτόν, απόν στις κεφαλιές μέσα στην περιοχή μας στο α΄ ημίχρονο και ένα κάρο λάθος πάσες,

Βερόν μάλλον έφαγε πολύ χθες βράδυ, βαρυστομάχιασε και μετά έκλαιγε το μωρό του όλη τη νύχτα και δεν έκλεισε μάτι. Ανύπαρκτος περιπατητής, το χειρότερό του παιχνίδι στην Ελλάδα

Μουσλίμοβιτς καλός αλλά μοιραίος, έχασε δυο ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο που ΔΕΝ χάνονται – μία την κεφαλιά άουτ σε κενή εστία στο 84΄ και ένα το άτεχνο και αγχωμένο πλασέ άουτ αφού τους είχε αδειάσει όλους στο 90΄ - αντίδραση μικρού παίκτη)

Με μια διαιτησία καταφανώς εχθρική, που φρόντιζε με το παραμικρό να φορτώνει τους ανασταλτικούς παίκτες-κλειδιά με κίτρινες κάρτες

Με ένα υπέροχο γκολ του Μπακαγιόκο να ακυρώνεται ως δήθεν οφσάιντ στο 39΄,

αλλά και ένα κράτημα του Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή στην αρχή του β΄ ημιχρόνου, που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι (και θα ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς να γίνει κάτι τέτοιο), αλλά ΔΕΝ δόθηκε

Με τον Σάντος να κοιμάται στον πάγκο (όχι πως είχε και πολλά όπλα στη διάθεσή του, αλλά πάντως η αλλαγή Λάκη ΔΕΝ του βγήκε, ενώ άφησε μέσα τον ανύπαρκτο Βερόν, με κίνδυνο να δεχθούμε κανα γκολ στην κόντρα επίθεση)

Με μια κερκίδα κοχλάζουσα, στην οποία θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε κυριαρχήσει, αν δεν μας παίζαν τέτοια πουστιά, με ύπουλα μέσα να μας κρατήσουν μακριά από το γήπεδο, να μας στερήσουν από την ομάδα μας, να παίξει μόνη της, χωρίς τον δέκατο τρίτο παίκτη της, επειδή έτσι τους γουστάρει, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ντροπιάζουν αυτή την πόλη, αυτοί

Μια αντίπαλη ομάδα μικρή, που έχει σκυλιάσει ντε και καλά να κερδίσει. Ποιοι; Αυτοί που δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους τον Πανσερραϊκό. Αυτοί που δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους τον Πανθρακικό. Αυτοί που δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους τον Εργοτέλη, να έχουν την απαίτηση να κερδίσουν τον αήττητο ΠΑΟΚ. Αν είναι δυνατόν!


Μετά απ' όλ' αυτά θεωρώ ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα,

θεωρώ ότι είμαστε σαφώς οι ηθικοί νικητές, αφού καταφέραμε μετά από όλες αυτές τις αντιξοότητες να μην χάσουμε,

αλλά πιστεύω επίσης ότι η νίκη του ΠΑΟΚ θα ήταν σαφώς το δικαιότερο αποτέλεσμα, αφού ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάσαμε περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες, ενώ έχουμε και σοβαρούς λόγους να διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία του κάκιστου κυρίου Παπασταμάτη.

Άρα είμαστε κερδισμένοι, γιατί:

1. Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, καθώς δεν λυγίσαμε, καταφέραμε να μείνουμε αήττητοι σε ένα παιχνίδι που όλα μας πήγαιναν στραβά

2. Για πρώτη φορά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι, καταφέραμε όμως να γίνουμε απειλητικοί, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση

3. Αναγκάστηκαν για πρώτη φορά τα πλάγια μπακ μας να παίξουν τόσο μπροστά, να κάνουν υπέροχες πλαγιοκοπήσεις - ιδιαίτερα ο Δάρλας - κι αυτό είναι ένα κέρδος

4. Κέρδος είναι επίσης και το 4-4-2 με Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα γίνεται μ' αυτό τον τρόπο πολύ πιο απειλητική, ο Μούσλι βρίσκει ένα στήριγμα, ενώ ο Μπακαγιόκο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σκόραρε, άσχετα αν του το ακύρωσαν. Πάρα πολύ καλός ήταν επίσης και ο Ίβιτς στη νέα του, πιο οπισθοχωρημένη θέση. Έδειξε να του πηγαίνει καλύτερα, ήταν σαφώς το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

5. Κέρδος και ο Κονσεϊσάο, ο οποίος έδειξε το απόλυτο winner attitude, σπουδαίο χαρακτήρα νικητή, κατάφερε να τραβήξει όλη την ομάδα και να την ξελασπώσει

6. Κέρδος και ο Στελάρας ο Μαλεζάς, μακράν ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι, ψυχάρα, βράχος στην άμυνα, ψύχραιμος, καθαρό μυαλό, φαρμάκι όταν προωθείται στα στημένα.


Για τον αντίπαλο έχω να πω ότι έχει προσφέρει πολλά σαν σωματείο στον ελληνικό Κλασσικό Αθλητισμό, έχει προσφέρει πολλά και στην πετοσφαίριση (κοινώς βόλεϊ), αλλά πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να διατηρεί ποδοσφαιρικό τμήμα με μοναδικό σκοπό του να κόβει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Κάθε παραμονές αγώνα με τον ΠΑΟΚ ανασταίνονται και μετά ξαναψοφάνε.

ΤΑ ΨΟΦΙΜΙΑ!

Αρκετά ασχολήθηκα.


Προχωράμε, πάμε για νίκη στην Τούμπα με Πανιώνιο, και είμαστε εντός στόχων και κάτι παραπάνω. Όλα καλά.


ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ


Συνθέσεις:

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Περπερίδης (74' Αγρίτης), Γιαννούλης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Ντιε, Μάρτος, Κονέ (60' Γκαρσία), Μάρκες, Παπαστεργιανός, Κίκο Ρατόν (12' Γιάντσης).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Δάρλας, Βερόν, Ιβιτς, Μπακαγιόκο (86' Μπαλάφας), Μουσμίμοβιτς, Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδης (58' Λάκης).

ΣΚΟΡΕΡ: 4΄ Ντιέ (πεν.) - 71΄ Μαλεζάς

Διαιτητής: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: 29` Μάρτος, 54` Περπερίδης, 77` Γιαννούλης, 89` Παπαζαχαρίας-12` Βερόν, 28` Ιβιτς, 45+ Κωνσταντινίδης, 53` Κονσεϊσάο