17/7/09

Κληρωθήκαμε με Βαλερέγκα

Έγινε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (Γιουρόπα Λιγκ, όπως μετονομάστηκε). Ο ΠΑΟΚ είχε μια αρκετά καλή κλήρωση, απέφυγε την Γκέτεμποργκ, και καλείται να αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Νορβηγίας Βαλερέγκα, σε δυο παιχνίδια που θα γίνουν στις 30 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου, με πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία.

Η Βαλερέγκα έχει έδρα το Οσλο, και συγκεκριμένα το «Ούλεβι», χωρητικότητας 25.572 θεατών, το οποίο αποτελεί έδρα της Εθνικής Νορβηγίας αλλά και της Λιν.

Κορυφαία της στιγμή την τελευταία 20ετία η κατάκτηση του πρωταθλήματος Νορβηγίας το 2005, βάζοντας τέλος στην πολυετή κυριαρχία της Ρόζενμποργκ.

Εχει κατακτήσει συνολικά 5 πρωταθλήματα (1965, 1981, 1983, 1984, 2005) και τέσσερα Κύπελλα Νορβηγίας (1980, 1997, 2002 και 2008).

Τα χρώματά της είναι το κόκκινο και το μπλε.

Είναι σημαντικό ότι η ρεβάνς γίνεται στην Τούμπα, όπου μπορούμε να ανατρέψουμε κάθε αποτέλεσμα. Αυτό όμως που πρέπει να προσεχτεί είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία έχει ήδη παίξει 18 αγώνες πρωταθλήματος (βρίσκεται στην 7η θέση) και θα είναι πιο "ζεστή" αγωνιστικά. Σίγουρα πάντως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί.

10/7/09

Υπέγραψε ο Σαβίνι


Ο 30χρονος αριστερός μπακ της Παλέρμο Μίρκο Σαβίνι θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Σαβίνι βρέθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπέγραψε το συμβόλαιό του. Αύριο αναχωρεί για το Ντούρβερτ της Ολλανδίας, προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα. Ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζήση Βρύζα, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στη Φιορεντίνα. Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα σκληροτράχηλο μπακ, ο οποίος πολύ δύσκολα χάνει προσωπική μονομαχία, κάτι σαν βελτιωμένη εκδοχή του Σνάουτσνερ, που δίνει δηλαδή περισσότερη έμφαση στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν προωθείται ιδιαιτέρως.

Μίρκο Σαβίνι, καλωσόρισες στον ΠΑΟΚ!