16/6/10

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ


"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την υπογραφή συμβολαίων για τα επόμενα 4 χρόνια."

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόλις ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ. Κατ' αρχήν να πω ότι χαίρομαι για τη μεταγραφή αυτή, είμαι βέβαιος ότι είναι καλή και συμφέρουσα για την ομάδα, και καλωσορίζω τον παίκτη στον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα έχω να πω τα εξής:

Εδώ και μισή περίπου ώρα ο Σαλπιγγίδης έχει πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα της πόλης και δίνει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ότι δεν είναι παραδόπιστος, ούτε σωσίβιο του Γούμενου, του ζητούν να ζητήσει συγνώμη, βεβαιώνει ότι δεν έκανε κάτι κατά του ΠΑΟΚ, του αντιτείνουν ότι πήρε χρήματα του λαού του ΠΑΟΚ, αυτός διαβεβαιώνει ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα λεφτά και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά... ΝΟΣΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, και μάλιστα τη στιγμή που ο παίκτης βρίσκεται στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, παραμονές ενός από τους κρισιμότερους αγώνες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αν είναι δυνατόν!
Για μένα είναι σαφές ότι ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί σε πάαααρα πολύ δύσκολη θέση εκείνο το καλοκαίρι του 2006, του μεταφέρθηκαν βάρη που δεν μπορούσε να σηκώσει, ούτε ήταν δουλειά του να σηκώσει, μπορεί να έκανε και λάθη - και ο ίδιος αυτό λέει - άνθρωπος είναι στο κάτω-κάτω, αλλά γενικά είναι προφανές ότι πρόκειται για Παοκτσάκι, ότι επιστρέφει στην ομάδα με λεφτά πολύ λιγότερα απ' αυτά που μπορούσε να πάρει από αλλού (συγκεκριμένα θα έπαιρνε πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο από Βάζελο, και έρχεται στον ΠΑΟΚ με 700-750, δηλαδή χαρίζει τουλάχιστον 300 χιλιάρικα ετησίως, φαινόμενο μοναδικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο), και είναι μεταγραφή-κελεπούρι.

Από κει και πέρα είναι ΝΟΣΗΡΟ να στήνονται ραδιοφωνικά λαϊκά δικαστήρια, είναι ΝΟΣΗΡΟ να οφείλει ένας ποδοσφαιριστής να μιλάει για θέματα διοικητικά-μεταγραφικά-οπαδικά, ο ποδοσφαιριστής είναι για να παίζει μπάλα και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Καλά θα κάνει ο Σαλπιγγίδης να μαζευτεί λιγάκι, να βάλει γλώσσα μέσα, να κοιτάξει προς το παρόν να αφοσιωθεί στους αγώνες της Εθνικής στο Μουντιάλ (το γεγονός ότι ο παίκτης έχει αφήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ κι ασχολείται με το... Σύνδεσμο ΠΑΟΚ Νεαπόλεως δείχνει ότι είναι τουλάχιστον ιδιόρρυθμος, για να μην πω τίποτε βαρύτερο), και στη συνέχεια να κάνει απερίσπαστος την προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ και να μιλήσει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Αυτό περιμένουμε όλοι μας, και αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ θα μας κάνει να τον αποθεώσουμε και να τον λατρέψουμε.

Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καλώς ήρθες!
Να είσαι πάντα γερός και καλές επιτυχίες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

14/6/10

Ο ΜΠΕΡΕΤΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας έναντι 400 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για τη δεύτερη χρονιά. Ο Μπερέτα θα φέρει και τρεις συνεργάτες του, βοηθό, γυμναστή, και εκγυμναστή τερματοφυλάκων.

Το βιογραφικό του Μπερέτα

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στο Μιλάνο ο Μάριο Μπερέτα θεωρείται ήδη ένας έμπειρος προπονητής στη γειτονική χώρα. Σαν ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη καριέρα αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο μόλις στα 23 του .

Έτσι παρά την ηλικία του, ο Μάριο Μπερέτα έχει ήδη ασχοληθεί τα 28 από αυτά με την προπονητική.

Ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους των σχετικά άγνωστων ομάδων: Πρo Πάτρια, Σαρόνο, Κόμο, Λουμετζάνε, και κατόπιν δοκιμάστηκε στην Serie C΄ με τη Βαρέζε.

Στην συνέχεια πήγε στην Τερνάνα στη Serie B΄ και αργότερα πλέον στο Καμπιονάτο με την Κιέβο Βερόνα το 2004. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο τιμόνι της Πάρμα με την οποία έφτασε στην έβδομη θέση.

Το 2005 και το 2006 κάθισε στον πάγκο της Σιένα όπου είχε δύο σπουδαίες χρονιές, ενώ τελευταίοι του σταθμοί ήταν η Λέτσε και η Τορίνο.

Δηλώσεις Μίρκο Τάκολα

Εντάξει, δεν θα ήταν δυνατόν να κάνει δηλώσεις ο Μίρκο Τάκολα ο παικταράς και να μην τις βάλουμε σ' αυτό το μπλογκ που έχει το όνομά του. Ιδού λοιπόν τι δήλωσε για τον Μάριο Μπερέτα:

"Σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα του, πρέπει να σημειώσω ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά και ένας σοβαρός και άψογος επαγγελματίας. Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Εκτός των άλλων, είναι ένας σπουδαίος προπονητής, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους πάγκους ιταλικών ομάδων. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να αντέξει την πίεση και γνωρίζει πως μπορεί να προσφέρει μεγάλες νίκες και επιτυχίες, σαν αυτές που θέλει ο μεγάλος λαός του ΠΑΟΚ".

Η δική μου γνώμη είναι ότι αφού αυτή είναι η επιλογή της διοίκησης θα πρέπει να στηριχτεί, φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή, που δεν έγινε καθόλου επιπόλαια, αλλά μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των δεδομένων, κι αυτό έχει τη σημασία του. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να στηριχτεί και από τη διοίκηση και από τον κόσμο, να ολοκληρώσει απερίσπαστος τουλάχιστον την πρώτη χρονιά ΟΛΟΚΛΗΡΗ, και μετά βλέπουμε... Όσο για τον Φερνάντο Σάντος, μόνο όταν φύγει κάτι που είχες αρχίζεις να συνειδητοποιείς τι έχασες...