31/1/07

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Πολύ φοβισμένος μπήκε ο ΠΑΟΚ. Ομολογώ πως δεν περίμενα ο Παράσχος να κατέβαζε τους δύο ακραίους Κωνσταντινίδη-Αραμπατζή τόσο προωθημένους. Δυστυχώς δεν του βγήκε όμως, γιατί ο μεν Κωνσταντινίδης όσες φορές βγήκε από τα άκρα ήταν οφσάιντ (για μια περίπτωση διατηρώ τις αμφιβολίες μου), ο δε Αραμπατζής δεν απείλησε από το δεξί άκρο καθόλου, για δυο λόγους:
1) είχε μια τάση, δεν γνωρίζω το λόγο – ίσως είναι η φυσική του τάση σαν παίκτη, γιατί, παρά την αντίθετη εντύπωση, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος – να συγκλίνει προς το κέντρο, ίσως και για να βοηθά το Μίετσελ.
2) είχε κακούς συμπαραστάτες το Μελίση από πίσω, που δεν κάνει για πλάγιος και τον Ηλιάδη, ο οποίος δημιουργικά ήταν σκέτη χασούρα.
Όταν ο Χαραλάμπους χρεώθηκε με κίτρινη από τον Νίνη που του είχε πάρει την ταυτότητα, ο Κωνσταντινίδης άλλαξε θέση με το Χαραλάμπους και τα πράγματα από αριστερά διορθώθηκαν κάπως. Θεωρώ ότι ενόψει β’ ημιχρόνου ο Παράσχος οφείλει να προβεί στις εξής αλλαγές:
α) Ο Μελίσης δεν κάνει για δεξί μπακ. Έχει προβλήματα με Ίβανσιτς-Μάτζιο, ενώ και επιθετικά, όπως προανέφερα, δεν βοηθάει. Να περάσει στο κέντρο της άμυνας, που γνωρίζει τη θέση, και να βγει από τον αγώνα ο Μέγκαχεντ, ο οποίος είναι βαρύς κι απείθαρχος και υποπίπτει πολύ εύκολα στο φάουλ και τις κάρτες (ήδη από δικό του φάουλ δεχτήκαμε γκολ). Γενικά η επιστροφή Μέγκαχεντ στην ενδεκάδα δεν ήταν απόφαση που αρμόζει σε σοβαρή ομάδα, γιατί είναι υπερβολικά ιδιόρρυθμος και θεωρείται ξένο σώμα στην ομάδα.
β) Στη θέση του Μελίση πίσω δεξιά να επιστρέψει ο Αραμπατζής.
γ) Στη θέση του Αραμπατζή και πιο προωθημένος και κεντρικά, σαν συμπαραστάτης του απελπιστικά μόνου Μίετσελ, να περάσει ο Τόργκελε.
δ) Να αλλάξουν αμοιβαία θέση ο Ηλιάδης με τον Μουμίν. Δηλαδή να μείνει πιο πίσω, με καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα ο Ηλιάδης, και πιο μπροστά ο Μουμίν, ο οποίος πρέπει να ξεπεράσει το φόβο του και να παίξει πιο δημιουργικά και τσαμπουκαλίδικα. Ας παραδειγματιστεί από τον Νίνη. Αν δεν βελτιωθεί, τότε μέχρι το 60’ πρέπει να αντικατασταθεί και αυτός, από τον Μπαλάφα, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν έχω καταλάβει γιατί έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.
ε) Όταν κουραστεί ο Ζαγοράκης θα πρέπει να τον αντικαταστήσει ο Μπαλάφας, αν δεν έχει μπει ήδη, ειδάλλως ο Γεωργιάδης.
Γενικά πάντως δεν ήμασταν καλοί στο α’ ημίχρονο, πολύ φοβισμένοι, δίκαια είμαστε πίσω στο σκορ, παρότι και ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: