22/3/10

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1


Από τις 6 Ιανουαρίου του 2007 έχουμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ στην Τούμπα, σ' ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είχε κάνει τότε ο Νίκος Αραμπατζής, ο οποίος στη συνέχεια τραυματίστηκε, έμεινε ενάμιση χρόνο εκτός αγωνιστικών χώρων και στην ουσία ποτέ δεν επανήλθε στον παλιό καλό εαυτό του. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να επανέλθει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κάνει δεύτερη σερί ήττα σε ντέρμπι, κι από διεκδικητής του πρωταθλήματος κοντεύει να βρεθεί... τριτοτέταρτος.

Η ουσία όμως είναι τα πλέι-οφ, και είμαι πρόθυμος να ανταλλάξω οποιοδήποτε στραβοπάτημα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ένα θετικό αποτέλεσμα στα πλέι-οφ. Να μην την πατήσουμε όπως και πέρσι. Αυτή είναι η ουσία.

Η ανάλυσή μου για το σημερινό παιχνίδι είναι η εξής: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα στο Χαριλάου λόγω του χειρουργείου Σπάθα, συνειδητοποίησαν ότι πρωτάθλημα φέτος αποκλείεται να τους αφήσουν να πάρουν. Άρα λοιπόν, αυτό που μένει είναι μια καλή πορεία στα πλέι-οφ. Όπου "καλή" σημαίνει καλύτερη από πέρσι, και κατά προτίμηση κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αυτό λοιπόν που ήθελαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι να φύγει από πάνω τους το βάρος της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να κατακτήσουν, ούτως ώστε να αφοσιωθούν στην προετοιμασία για το μίνι-πρωτάθλημα των πλέι-οφ, όπου και θα κριθούν τα πάντα. Γι' αυτό και μπήκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ μάλλον χαλαροί και χωρίς αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό, κάτι που φάνηκε σε αρκετά σημεία του αγώνα, στον οποίο έγιναν παιδαριώδη λάθη, όπως για παράδειγμα το λάθος του Χαλκιά στο 16΄, που έδωσε ένα γκολ-δώρο στην ΑΕΚ, ή αυτό του Μουσλίμοβιτς στο 48΄, ο οποίος προ κενής εστίας στην ουσία... έδιωξε την μπάλα, αντί να την προωθήσει πολύ απλά στα δίχτυα. Γενικά ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ μεγάλο αριθμό επιθέσεων, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει ανάλογο αριθμό ευκαιριών, παρά σπαταλώντας την κατοχή της μπάλας σε ανούσιες κινήσεις και άθλιες σέντρες. Γνώμη μου είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα χαιρόταν ιδιαιτέρως μια νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ώστε να τελειώσει και επισήμως η ιστορία της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Αυτό που τους ενδιαφέρει τώρα είναι να μη τους στριμώξει καμιά Λάρισα εκεί στο Αλκαζάρ και χρειαστεί να χύσουν αίμα για να σώσουν το τομάρι τους. Να βγάλει ήρεμα και σε φιλικό κλίμα η ομάδα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, να εκτίσουν όλοι τις κάρτες τους, να ξεκουραστούν όσοι νιώθουν κούραση, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν κατάλληλα, για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στα πλέι-οφ. Αυτό είναι που μετράει.

Φυσικά εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτή τη συλλογιστική, γιατί είναι απαράδεκτο να εμφανίζεσαι ως διεκδικητής του πρωταθλήματος και να χάνεις ντέρμπι στην έδρα σου από ομάδα που όλη τη σεζόν είναι μισοπεθαμένη. Είναι και θέμα γοήτρου, στο κάτω-κάτω. Συν το ότι χαρίσαμε ουσιαστικά ένα βαθμό στην ΑΕΚ στα πλέι-οφ. Ντροπή! Μια ισοπαλία τουλάχιστον έπρεπε να την είχαμε πάρει. Τέλος πάντων. Όπως είναι τα πράγματα τη στιγμή αυτή, πρέπει πράγματι να κοιτάξουμε τα πλέι-οφ και τίποτα άλλο. Η συμμετοχή στους ομίλους ΟΥΕΦΑ είναι απαραίτητη για την επιβίωση της ομάδας.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής (79΄ Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (60΄ Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς.

ΑΕΚ:
Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (57΄ Μαντούκα), Τζεμπούρ, Γιάχιτς (46΄ Γκέντσογλου), Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας (8΄ λ. τρ. Καράμπελας), Σκόκο.

ΓΚΟΛ
: Μπλάνκο 16΄

Διαιτητής:
Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες κάρτες:
Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης - Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Σάχα, Σκόκο

8 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ο ΠΑΟΚ καθε χρονο σαν μεγαλη ομαδα που ειναι και ανεξάρτητα των αποτυχιων των τελευταιων ετων, εχει στοχο την διακριση.
Το πρωτάθλημα ευτυχως ή ν δυστυχως(κατ εμε ευτυχώς ) προκηρύσσεται με τη γνωστη διαδικασια των playoffs, τα οποια κρινουν και την τελικη καταταξη.
Αν λοιπον μετα την αποτυχια στο UEFA αλλά και στο κυπελο ελλάδος. μενει η διεκδίκηση μια θεσης στα προκρηματικα του CL.Αν δεν τα καταφερει η πολυδιαφημισμένη ομαδα μας των αμετρητων 1-0 , θα προκειται για αλλη μια κραυγαλεα αποτυχημένη χρονια , οπως ακριβως και η περισινη....

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
η ΑΕΚ έχει την κωλοφαρδία της αρκούδας. Εκεί που ήταν να φάει δύο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε κερδισμένη.

Νίκο,
να μας παίξουν 50-50 και να μην πάμε CL, να συμφωνήσω μαζί σου, ότι αποτύχαμε φέτος. Και ελπίζω να μας παίξουν 50-50. Το θέμα είναι ένα όμως: Ο γαύρος οικονομικά είναι "στριμωγμένος" (εμείς δεν είμαστε δηλαδή?). Θα μας αφήσουν εμάς να πάμε Τσου Λου και όχι το "μεγαθήριο" των Αθηνών? Μόνο με πρωτάθλημα βγαίνουμε Τσου Λου εμείς.

takola είπε...

Νίκο,
άσε τη γκρίνια. Προχωράμε!
Τα πλέι-οφ πάντως αποδείχτηκε ήδη περίτρανα ότι ΔΕΝ μας συνέφεραν καθόλου. Δυστυχώς...

Παναγιώτη,
Ακόμα και πρώτοι να βγούμε στα πλέι-οφ, το Τσου Λου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα έχουμε προκριματικό με μεγαθήριο. Το θέμα είναι φέτος να εξασφαλίζουμε εύκολη και σίγουρη είσοδο σε όμιλο ΟΥΕΦΑ.

DonMits είπε...

Η εύκολη και σίγουρη είσοδο σε όμιλο Europa League έρχεται όμως από την πρώτη θέση των play off!!!

Γιατί μπορεί να κληρωθούμε με μεγαθήριο όπως λες (τρίτοι-τέταρτοι από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι), αλλά αυτός που αποκλείεται στην τελευταία προκριματική φάση για τους ομίλους του Τσου-λου πάει σε όμιλο του Γιου-Λου (Europa League)!

Η δεύτερη θέση στα Play off μας στέλνει στην τελευταία προκριματική φάση για τους ομίλους του Γιου-Λου. Αν αποκλειστείς εκεί περνάς τα βράδια της Πέμπτης με πίτσα και μπύρα μπροστά στην τηλεόραση, όπως φέτος μετά τον αποκλεισμό από την Χερενφεν...

Είναι προφανές λοιπόν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ PLAY OFF για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τον όμιλο του Γιου-Λου. Και με εξασφαλισμένα τα λεφτά από εκεί, θα μπορέσουμε να κάνουμε και τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε.

takola είπε...

DonMits,

μαζί σου, να την κυνηγήσουμε, αλλά ο θείος Σωκράτης το ξέρει;; Ή μήπως νομίζεις ότι θα περάσεις αλώβητος από το Καραϊσκάκη για δεύτερη συνεχόμενη φορά;

DonMits είπε...

Φυσικά και το ξέρει.

Για αυτό και θα κανονίσει την κατάσταση έτσι ώστε να πάει εκείνος στα προκριματικά του Τσου-Λου.

Εγώ το έχω πει αυτό από καιρό, ότι δηλαδή θα πάει τσου-λου ο γαύρος, σε σχόλιο στο Blog μου.

DonMits είπε...

συνεχίζω...

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κυνηγήσουμε. Θα πρέπει να βγούμε τουλάχιστον 2οι στα play off. Γιατί αν βγούμε ξανά 3οι τότε η σαιζόν θα αρχίσει και πάλι στις 30 Ιουλίου περίπου με καταστροφικές συνέπειες...

takola είπε...

Έτσι ακριβώς είναι, DonMits. Και ελπίζω να τα καταφέρουμε.