13/5/10

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1


Άξιος!

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε σήμερα ότι αξίζει και με το παραπάνω τη δεύτερη θέση του φετινού Πρωταθλήματος, και ότι είναι πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό, τον οποίο και κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα στην ίδια χρονιά, εκ των οποίων τις δύο στο Καραϊσκάκη.

Η νίκη ήρθε απλά και με φυσικότητα, γιατί όταν είσαι καλύτερος δεν μπορούν να σε σταματήσουν ούτε η βία των τραμπούκων του Ολυμπιακού, ούτε η αβάντα της διαιτησίας, ούτε βέβαια τα μεγάλα ονόματα των παικτών του αντιπάλου, ο οποίος μπορεί να έχει παίκτες, δεν διαθέτει όμως ομάδα. Κάτι που απέδειξε περίτρανα ότι είναι ο ΠΑΟΚ του "αρχιτέκτονα" Φερνάντο Σάντος. Ομάδα με οργάνωση, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, αλληλοκάλυψη, αλληλεγγύη, εργατικότητα, τσαγανό. Ένα πραγματικό σύνολο.

Τεράστια είναι η δικαίωση για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τη διοίκησή του, για τον Σάντος, αλλά και για τους παίκτες, μερικούς τουλάχιστον, που έδωσαν απάντηση σε όλους τους επικριτές τους. Σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι για την ομάδα μας, και το σίγουρο είναι ένα:

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον ΠΑΟΚ, και αυτό ανεξάρτητα απ' το αν τελικά θα καταφέρει - πράγμα πάρα πολύ δύσκολο - να προκριθεί σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σημασία έχει ότι η ομάδα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, χρήματα θα εισρεύσουν στα ταμεία, και ένα νέο σχέδιο, μια νέα προοπτική μπαίνει σε ισχύ, καθώς διοίκηση και τεχνική ηγεσία πέτυχαν τους προηγούμενους στόχους τους και έδειξαν ότι είναι ικανοί να σχεδιάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Για μια ανάλυση του ευρωπαϊκού δρόμου που θα ακολουθήσει το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ και των πιθανών του αντιπάλων διαβάστε αυτό το κατατοπιστικότατο άρθρο από το SentraGoal.

Ο σημερινός αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο, και μια μικτή επιλέκτων Πειραιά. Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, να παρατηρήσω ότι μετά από πάρα πολύ καιρό είδα τον Σορλέν επιτέλους να κινείται με την μπάλα προς τα μπροστά και να δημιουργεί ρήγματα και ήταν πραγματικά καταπληκτικός, ο Λίνο έδειξε μια φοβερή ταχύτητα, κι ότι μπορεί να είναι μπακ και εξτρέμ ταυτοχρόνως, ο Βιτόλο έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ήταν κυριολεκτικά πανταχού παρόν, παρότι ο Δαλούκας του έσπαγε τα νεύρα διαρκώς, ενώ ο Ίβιτς πιστοποίησε και σήμερα ότι έκανε την καλύτερη χρονιά του και μακάρι του χρόνου να πάει ακόμα καλύτερα. Καλός ο Φιλομένο και τεχνίτης, αλλά δεν μαρκάρει.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46' Mήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (73' Γ. Παπαδόπουλος), Τοροσίδης, Λούα Λούα, Οσκαρ, Ντάρμπισαϊρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (86' Εντίνιο), Σορλέν, Ιβιτς (90+1’ Φωτάκης), Φιλομένο (62' Μουσλίμοβιτς).

ΣΚΟΡΕΡΣ: 33' Ιβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μέλμπεργκ - Κοντρέρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Μαρέσκα, 45' Α. Παπαδόπουλος, 59' Τοροσίδης, 81' Ντουντού, 85' Ραούλ Μπράβο - 23' Βιτόλο, 45' Φιλομένο, 59' Γκαρσία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

"πράγμα πάρα πολύ δύσκολο - να προκριθεί σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ"

Πριν μερικά χρόνια, το φαβορί για το κύπελλο ουέφα ήταν η Άρσεναλ... Και κάποια ομάδα --που δεν την θυμάμαι-- την έκανε να βάλει την ουρά ανάμεσα στα πόδια.

Τάκολα, αύριο μπορεί ν' αλλάξω γνώμη αλλά αυτή τη στιγμή Ζενίτ και Βρέντερ θέλω... :ο)

takola είπε...

Έτσι είναι, Παναγιώτη, αλλά καθώς τα χρόνια περνούν τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται πιο τεχνοκρατικά και προβλέψιμα.
Από τον ΠΑΟΚ όμως, όλα να τα περιμένεις! Πάμε να τεντώσουμε σεντόνι!!