20/8/10

ΠΑΟΚ - Φενέρμπαχτσε 1-0


Σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη η αποψινή για τον ΠΑΟΚ (δείτε τις καλύτερες φάσεις εδώ), δεν καταφέραμε όμως ακόμη τίποτα, γιατί όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.
Κάποιες παρατηρήσεις επιγραμματικά:

- Παρ' όλη την περιπέτεια με την αλλαγή προπονητή, ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στο Άμστερνταμ να παρουσιαστεί πανέτοιμος στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και να δείξει ότι επάξια διεκδικεί την ευρωπαϊκή διάκριση.

- Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό του.

- Παράλληλα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει αυτό που αξίζει. Χάσαμε από ατυχία την πρόκριση με τον Άγιαξ, και τώρα χάσαμε την ευκαιρία για ένα 2-0, ώστε να πάμε σαν φαβορί στην Πόλη. Εξακολουθούμε φυσικά να έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης, αν όμως η στραβοκλωτσιά του Παπάζογλου αποδειχθεί μοιραία, θα είναι ένα γεγονός πάρα, μα πάρα πολύ οδυνηρό και με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

- Όπως έχουν τα πράγματα, το ζητούμενο τώρα είναι το εκτός έδρας γκολ. Κατά πάσα πιθανότητα, αν μπει περνάμε, αν δεν μπει αποκλειόμαστε.

- Σπουδαίες προσθήκες οι Σαλπιγγίδης-Μπουσαϊντί, έδωσαν ήδη το "κάτι παραπάνω" στην ομάδα, ιδιαίτερα στην επιθετική ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι μας λείπει ένας κλασικός γκολτζής φορ, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

- Άψογη διαχείριση του παιχνιδιού σήμερα από τον Δερμιτζάκη, που μετά τα κάποια λάθη του προηγούμενου αγώνα παρουσιάστηκε σήμερα ψύχραιμος, διαβασμένος, με καθαρό μυαλό και αρκετή τόλμη. Αν έμπαινε και του Παπάζογλου θα γινόταν ήρωας...

- Αυστηρή, αλλά όχι άδικη η αποβολή Βιτόλο. Δεν πρόσεξα όμως πώς πήρε την πρώτη κάρτα. Και ο Ίβιτς συμπλήρωσε δύο κίτρινες, και πιθανότατα δεν παίζει στη ρεβάνς. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι ομάδα, και δεν βασίζεται στα άτομα...

ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΟΚΑΡΑ!!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Παπάζογλου), Ίβιτς (77' Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (59' Σορλέν).

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Γκονούλ, Αντρέ Σάντος, Λουγκάνο, Ιλχάν, Μπαρόνι, Σαχίν, Τοπούζ, Κανέρ (69' Οζέρ), Άλεξ, Σεντούρκ (46' Νιάνγκ).

ΓΚΟΛ: Βιερίνια 18΄

8 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Κάτι με λέει ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα φέτος.

Πάντως η φάση με το γκολ που έχασε ο Παπάζογλου δεν είναι ακριβώς εύκολη φάση, με τα φάλτσα που έχει η μπάλα. Έχω δει πάρα πολλούς και καλούς παίχτες, μέχρι και τον Ρονάλντο, να χάνουν τέτοιο ακριβώς γκολ. Μέχρι και εγώ έχω χάσει τέτοιο γκολ (ξέρω, απίστευτο)...

takola είπε...

Τι να πω, ρε συ Παναγιώτη, φαινόταν εύκολο, γαμώτι μου. Δεν πειράζει, πάμε δυνατά για διπλό στην Πόλη!

NdN είπε...

Τελείωσε το ημίχρονο όπως είπες. Δείξαμε ότι μπορούμε. Η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να περάσουμε για να μην μας πάρει από κάτω όπως και στην περυσινή αρχή της περιόδου.

Με αυτά που είδαμε στα 3 ματς που παίξαμε, είναι λογικό να πιστευουμε στον ΠΑΟΚ μας.

Nikos Lioliopoulos είπε...

H apobolh Bitolo htan 100% adikh . Einai to mono poy diafwnoyme ...

Panagiotis είπε...

Για ΟΠΑΠ και Σπάθα θα τα μάθατε υποθέτω... Καλά, τί πρέπει να γίνει? Τι μπορούμε να κάνουμε? Τό 'χω ξαναπεί, ίσως πρέπει να πάμε να παίξουμε στη Σερβία, ή στη χώρα μας την Βουλγαρία.

DonMits είπε...

Στην αποβολή του Βιτόλο, ο Νιάνγκ έρχεται από πίσω και χωρίς να τον βλέπει ο Βιτόλο σηκώνει το πόδι ψηλά. Η οδηγία της ΟΥΕΦΑ εκεί είναι ξεκάθαρη: Επιθετικό φάουλ! Αντίθετα το εκ Γερμανίας κοράκι έδωσε αμυντικό και δεύτερη κίτρινη. Τυχαίο;;; Δεν νομίζω...

takola είπε...

DonMits,

Αν προσέξεις τη φάση προσεκτικά στο βίντεο (έχω το λινκ), θα δεις ότι πρώτα ο Νιάνγκ τσιμπάει την μπάλα με το κεφάλι και μετά σηκώνει το πόδι ο Βιτόλο. Φυσικά δεν είχε πρόθεση, όφειλε όμως να είναι πιο προσεκτικός, γιατί ο Νιάνγκ είχε ήδη κατοχή μπάλας. Είναι κίτρινη κάρτα. Δεν ξέρω όμως για την πρώτη του κάρτα, όπως και για του Ίβιτς. Στα υπόψην ότι ο Γερμανός στα πρώτα 15-20 λεπτά έδωσε και δυο αυστηρές κίτρινες σε Τούρκους. Αν το έκανε σε σένα φαντάζομαι θα έβλεπες το φάντασμα του Σπάθα μπροστά σου...

DonMits είπε...

Δεν ξέρω ρε συ Τάκολα, αυτά ειναι στο παρελθόν.

Σήμερα με νοιάζει να πάρουμε την προκριση. Δεν θα αρκεστώ σε περήφανο αποκλεισμό αλά Άγιαξ.