13/5/07

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1ης ΕΘΝΙΚΗΣ 2006-07
30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Γκονζάλες, Μπαλάφας, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Γεωργιάδης, Ζαγοράκης (60' Ίντιο), Μουμίν (46' Τόργκελε), Χριστοδουλόπουλος (77' Γιασεμάκης), Μίετσελ, Βαγγελής.
ΟΦΗ: Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Μπελεβώνης, Πίτσος, Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Ισά, Ρουμπάκης (72' Πλούσης), Σφακιανάκης (89' Εντνίλσον), Κωνσταντινίδης, Σίμιτς.

Γκολ: Χριστοδουλόπουλος 59΄

Κίτρινες ΠΑΟΚ: Γκονζάλες

Πιάνοντας μια αρκετά καλή απόδοση, ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και κέρδισε τον ΟΦΗ στην Τούμπα, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να τερματίσει στην προνομιούχο πέμπτη θέση που οδηγεί – άμεσα τουλάχιστον – στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Πανιωνίου επί της αδιάφορης ΑΕΚ, κατέλαβε την έκτη θέση του Πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στο… Ιντερτότο, από το οποίο μπορεί να μπει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά από κάποιους αγώνες στα τέλη Ιουλίου. Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση εξαρτάται πάντως και από τη διοικητική κατάσταση της ομάδας, γιατί αν δεν επέλθει ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά, η ΟΥΕΦΑ δεν πρόκειται να μας δώσει άδεια συμμετοχής.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο διατήρησε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερε όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Σηφάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο αποτελεσματικός, κατάφερε να μπει με περισσότερες αξιώσεις στη μικρή περιοχή του αντιπάλου, και σημείωσε το γκολ της νίκης στο 59΄ με κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, μετά από σέντρα του Μελίσση. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, και με δεδομένο το αποτέλεσμα του αγώνα του Πανιωνίου, η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε κατακόρυφα, ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, ο Φερνάντες όμως, σε συνδυασμό με την τύχη, συνετέλεσαν ώστε να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα στοιχεία του αγώνα η πολύ καλή παρουσία του Γκονζάλες, ο οποίος κατάφερε να καλύψει πλήρως το κενό του Κωνσταντινίδη και του Χαραλάμπους από την αριστερή πλευρά και να εκθέσει τον Παράσχο που τον είχε στη ναφθαλίνη, το σκοράρισμα του Χριστοδουλόπουλου σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, η για μια άλλη μια φορά εξαιρετική εμφάνιση του Μπαλάφα σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, καθώς και η απελπιστική απόδοση του Μίετσελ, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός εαυτού.

Στις δηλώσεις των προπονητών μετά τον αγώνα, ο Παράσχος εξέθεσε τη Διοίκηση δηλώνοντας ότι τα προβλήματα για τη συμμετοχή της ομάδας στο Ιντερτότο είναι καθαρά πρακτικά, καθώς έχει ήδη γίνει ο προγραμματισμός των ημερομηνιών για το αθλητικό κέντρο και τα φιλικά στη Γερμανία, αν όμως γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, η εισήγησή του για συμμετοχή στο θεσμό θα είναι θετική. Με τη δήλωση αυτή ο Παράσχος βάζει τα πράγματα στη θέση τους, γιατί είναι παράλογο να υπάρχει μια πόρτα για συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ και ο ΠΑΟΚ να μη θέλει να την ανοίξει. Αν η Διοίκηση δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ας βγει να το πει ανοιχτά. Η συμμετοχή αυτή όμως, αν και απαιτεί άμεσα τη διευθέτηση κάποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων, μπορεί μεσοπρόθεσμα να προσθέσει πολύτιμους πόρους στα ταμεία της ομάδας. Ελπίζω η Διοίκηση να μην είναι τόσο κοντόφθαλμη, ώστε να βλέπει μόνο μέχρι το τέλος του Μαΐου και να μην μπορεί να δει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στις ίδιες δηλώσεις επίσης, ο Παράσχος δικαιολογήθηκε για την αποτυχία του να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ όχι την τέταρτη, αλλά ούτε καν την πέμπτη θέση, ρίχνοντας την ευθύνη στο πολύ φτωχό ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για οικτρή δικαιολογία, που δηλώνει έναν ολιγόψυχο άνθρωπο, ο οποίος δεν τολμά να αναλαμβάνει την ευθύνη της ομάδας που ηγείται. Προσωπικά τον θεωρώ λίγο για τον ΠΑΟΚ, αλλά στο βαθμό που έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε, παραμένει στο απυρόβλητο. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της ομάδας και θα δοθεί – εξωγηπεδικός - αγώνας να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ρυθμιστούν τα χρέη. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.


1 σχόλιο:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλούτσικό παιχνιδί. Φάνηκε πόσα μπορει να δώσει ο Χριστοδουλόπουλος!
Για το ότι μείναμε εκτός ΟΥΕΦΑ πάντως δεν φταίει κανεις εκτος από εμάς!
Πλακα πλακα αξιομνημόνευτο ηταν και η ποιλυ καλη παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ!