27/4/09

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 4-1


Μέρα γιορτής
Εορταστική ατμόσφαιρα σήμερα στην Τούμπα, με κυρίαρχα συναισθήματα την ικανοποίηση για τη συνολική φετινή πορεία της ομάδας και την χαλαρότητα για την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης με τον ήδη υποβιβασμένο Πανσερραϊκό. Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει, μια εύκολη και ευρεία νίκη προστέθηκε στο ενεργητικό μας, η δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια κατοχυρώθηκε, ενώ σαν έξτρα μπόνους ήρθαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα (νίκη της Λάρισας και ισοπαλία της ΑΕΚ), τα οποία μας εξασφάλισαν ένα βαθμό παραπάνω στα πλέι-οφ από τον Παναθηναϊκό και δύο από την ΑΕΚ. Καλύτερη κατάληξη δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στα πιο όμορφα όνειρά μας. Η ομάδα θα μπει στα πλέι-οφ κάτω από σχεδόν ιδανικές συνθήκες, με την ψυχολογία στα ύψη, και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Ο αγώνας
Το σημερινό παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και σχολιασμού, έμοιαζε περισσότερο με φιλικό. Χωρίς να φορτσάρει, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε αρκετά νωρίς, καθώς κατάφερε να νικήσει το έντονο πρέσινγκ του Πανσερραϊκού με δυο στημένες φάσεις, πρώτα με πέναλτι που κέρδισε ο Μπακαγιόκο στο 20΄, και στη συνέχεια με σέντρα του Κονσεϊσάο (ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά νευρικός και δέχτηκε την πέμπτη του κίτρινη κάρτα, ενώ κινδύνεψε και με αποβολή) και κεφαλιά του Αναστασάκου στο 38΄. Έχοντας εξασφαλίσει το 2-0, το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο χαλαρό, με το 3-0 να γίνεται και πάλι με πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μετά από εξαιρετικό δυνατό σουτ του Πιπίνη, το οποίο έπιασε στον ύπνο τον Χαλκιά, που έδιωξε άτσαλα και ο Ανάκογλου πήρε το ριμπάουντ από τον επίσης αφηρημένο Μαλεζά. Το τέταρτο γκολ, κάπου στις καθυστερήσεις, όταν πια όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης, ήταν και το ομορφότερο. Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Κονσεϊσάο από τα αριστερά, απευθείας σουτ του Λάκη, η μπάλα κοντράρει σε πόδι αμυντικού και καταλήγει στα δίχτυα.

Τα πλέι-οφ
Σε ό,τι αφορά τα πλέι-οφ θα αναφερθώ στο μέλλον, μπαίνουμε πάντως, όπως προανέφερα, κάτω από σχεδόν ιδανικές συνθήκες, και υπάρχει πιθανότητα να βγούμε δεύτεροι χωρίς καλά-καλά να το θέλουμε (!). Γιατί ο ΠΑΟΚ με Πρόεδρο Θόδωρο Ζαγοράκη και προπονητή Φερνάντο Σάντος προχωράει με σύστημα και πρόγραμμα. Φέτος ο σχεδιασμός προβλέπει ΟΥΕΦΑ, και δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτόν τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό να μπει πρώιμα στη σκληρή αρένα του Τσάμπιον'ς Λιγκ, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ανάλογη προετοιμασία. Τέλος πάντων, ο ΠΑΟΚ θα παίξει όλα τα παιχνίδια των πλέι-οφ με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που τον διακρίνει, θα τα δώσει όλα για τη νίκη, και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε τις νίκες που χρωστάμε στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ από την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και θα αποσπάσουμε την τιμητική δεύτερη θέση.

Οι εκλογές στον Ερασιτέχνη
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι εναντίον του Κατσαρή, θεωρώ αντιθέτως ότι πολλές από τις επιθέσεις που δέχτηκε στο παρελθόν ήταν άδικες. Και δεν θα είχα καμιά αντίρρηση να στηρίξει ο Ζαγοράκης τον Κατσαρή, εφόσον δεν υπήρχε κάποιος άλλος, ικανότερος υποψήφιος. Όταν όμως είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος επιθυμεί να σχηματίσει ενωτικό ψηφοδέλτιο, θεωρώ πολιτικά και ηθικά αμφιλεγόμενη την απόφαση του Θόδωρου να "αδειάσει" τόσο άγαρμπα τον τέως συνεργάτη του και αναμορφωτή των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για χάρη του παλαιάς κοπής Κατσαρή, και ότι η απόφαση αυτή χρήζει μιας επαρκούς αιτιολόγησης, την οποία και αναμένουμε από τον Θόδωρο.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (87΄ Μπαλάφας), Μπακαγιόκο (73΄ Χούτος), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (77΄ Λάκης), Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Πανσερραϊκός:
Βαλσαμάκης, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Μπράιτ (66΄ Γκούρτσας), Μπαϊκαρά (74΄ Καλί), Διγκόζης (46΄ Καλλιμάνης)

ΣΚΟΡΕΡ: 20΄ (πεν.) Ίβιτς, 38΄ Αναστασάκος, 73 (πεν.) Μπακαγιόκο, 90΄+ Λάκης - 76΄ Ανάκογλου

Κίτρινες κάρτες:
41΄ Κονσεϊσάο - 37΄ Βοσκόπουλος

Διαιτητής:
Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)


1 σχόλιο:

Stepas είπε...

Για το ματσάκι δεν χωράνε πολλές αναλύσεις. Εύκολη νίκη, χαλαρός ο ΠΑΟΚ αλλά ήταν λογικό αυτό.

Όντως ούτε στα πιο τρελά ονειρά μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια τόσο ευνοϊκή συγκυρία ενόψει πλει-οφ. Δύο βαθμοί από ΑΕΚ και έναν από ΠΑΟ, ίσως αποδειχθούν "χρυσάφι" αυτές οι διαφορές.

Για τις εκλογές στον Ερασιτέχνη συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες για τον Ζαγορ. Θα δούμε όμως...

Χαιρετώ