25/4/09

Κατσαρή στηρίζει ο Ζαγοράκης!


Απ' ό,τι διαβάζω στον Τύπο, Ζαγοράκης και Κατσαρής συναντήθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία της ΠΑΕ κι εκεί συμφώνησαν η ΠΑΕ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θανάση Κατσαρή για την Προεδρία του Ερασιτέχνη (ΑΣ) ΠΑΟΚ στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου. Ο Κατσαρής από την πλευρά του, θα συμπεριλάβει στο συνδυασμό του τον νυν Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη, ο οποίος προαλείφεται για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΑΣ.

Είχαν προηγηθεί αρκετά έντονες παρασκηνιακές διεργασίες τον τελευταίο καιρό, καθώς ο Θανάσης Κατσαρής τελούσε εδώ και μήνες υπό παραίτηση και χρέη Προέδρου εκτελούσε ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ οι εκλογές πλησίαζαν και το ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα γινόταν εντονότερο σε όλους τους ενεργούς Παοκτσήδες. Μέλη της παράταξης Κατσαρή, του Μετώπου Λαϊκής Βάσης (ΜΕΛΒΑ), του Χρυσού Δικεφάλου, αλλά και άνθρωποι που είχαν δραστηριοποιηθεί στα κοινά της ΠΑΕ, όπως ο τέως Αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαδόπουλος, είχαν αποδοθεί σε έναν κύκλο συζητήσεων επί συζητήσεων με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τη "μάνα" του Σωματείου, τον νόμιμο κάτοχο του Ονόματος και του Συμβόλου, τον ιδιοκτήτη του γηπέδου της Τούμπας ΑΣ ΠΑΟΚ.

Θυμάμαι καλά τις προηγούμενες εκλογές στον Ερασιτέχνη πριν από δυο χρόνια. Τότε που ο Θανάσης Κατσαρής εκπροσωπούσε το διεφθαρμένο και παρωχημένο κατεστημένο. Τη διοίκηση που στήριζε τον Μπατατούδη, τον Γούμενο και τις ρεμούλες τους. Θυμάμαι τον αγώνα που έδωσαν το ΜΕΛΒΑ υπό την ηγεσία του Κώστα Ζουράρι, αλλά και ο Χρυσός Δικέφαλος για διαφάνεια στον Ερασιτέχνη, να ξεκαθαρίσει επιτέλους πόσα και ποια είναι τα μέλη του, να διευκολυνθούν οι νέες εγγραφές, να μπουν οι Παοκτσήδες στον Ερασιτέχνη, ο οποίος είναι και ο ελεγκτής της ΠΑΕ και κάτοχος του 10% των μετοχών της, να επικρατήσει η Δημοκρατία στον πολύπαθο ΠΑΟΚ. Τελικά, αυτός που επικράτησε και τότε ήταν ο Θανάσης Κατσαρής. Αυτός που είχε το καρπούζι είχε και το μαχαίρι. Εν ριπή οφθαλμού εμφανίστηκαν "μέλη" του ΠΑΟΚ από το πουθενά, κάτι θείτσες, διάφοροι άσχετοι που ούτε το χρώμα της φανέλας του ΠΑΟΚ δεν ήξεραν, και ο Κατσαρής, ως εκ θαύματος, επανεκλέχθηκε. Ένα χρόνο αργότερα, υπό την πίεση των εξελίξεων στην ΚΑΕ, την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ο Κατσαρής προχώρησε σε μια προσχηματική παραίτηση, προκειμένου να καλύψει τα νώτα του από τις συνεχείς επιθέσεις (δίκαιες και άδικες) που δεχόταν. Τα πράματα κυλούσαν έκτοτε στον αυτόματο πιλότο, δίχως όραμα, δίχως στρατηγική, το ζέον θέμα του νέου γηπέδου βάλτωνε (ουδείς κατάλαβε τι απέγινε η περιβόητη επιτροπή που είχε θεσπίσει ο Ερασιτέχνης και είχε συνεδριάσει δυο-τρεις φορές με ενθαρρυντικά αποτελέσματα) και απ' ό,τι φαίνεται όλοι περίμεναν τις επερχόμενες εκλογές για το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

Μέσα σ' αυτό το μουντό τοπίο μια ελπίδα εμφανίστηκε: Ο μεγάλος αναμορφωτής των οικονομικών της και τέως Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο σπουδαίος αυτός παράγοντας είχε επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να σχηματισθεί υπό την ηγεσία του ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες εκλογές. Όλοι μοιάζαν θετικοί. Το ΜΕΛΒΑ ανακοίνωσε πρώτο την υποστήριξή του. Αλλά και ο Χρυσός Δικέφαλος, όπως και η νυν διοίκηση της παράταξης Κατσαρή έδειχνε ότι δεν θα είχε καμιά αντίρρηση. Υπήρχε φυσικά μια προϋπόθεση: κι αυτή δεν ήταν άλλη από την εξασφάλιση στήριξης από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και φυσικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη. Όμως αυτή η στήριξη δεν ήρθε ποτέ. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης "πούλησε" τον παλιό του συνεργάτη, τον άνθρωπο που ανέλαβε και εξετέλεσε με απόλυτη επιτυχία το δυσκολότερο έργο: την εκκαθάριση των οικονομικών της ΠΑΕ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζαγοράκης επέλεξε να στηρίξει τον εκπρόσωπο του κατεστημένου, τον άνθρωπο που τόσο πολέμησαν το ΜΕΛΒΑ και ο Χρυσός Δικέφαλος, έναν άνθρωπο απαξιωμένο στη συνείδηση του μέσου Παοκτσή, τον Θανάση Κατσαρή.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε, παράλληλα με την ευτυχία και το προνόμιο του να έχουμε ηγέτη το Θόδωρο Ζαγοράκη, και την τραγωδία του βιασμού της Δημοκρατίας και της λογικής. Ο Θόδωρος αποφασίζει μονομερώς, δίχως την παραμικρή διαβούλευση με κανέναν και δίχως καν να αισθάνεται την ανάγκη να αιτιολογήσει τις αποφάσεις του. Από πού κι ως πού αποφάσισε να στηρίξει Κατσαρή; Τι ακριβώς μπορεί πλέον να προσφέρει ο άνθρωπος αυτός; Γιατί αρνείται έναν πετυχημένο και αγνό παράγοντα, που τόσο έχει βοηθήσει και τον ίδιο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο; Γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του τις γνώμες και των υπόλοιπων φορέων του ΠΑΟΚ, όπως του Χρυσού Δικεφάλου, του ΜΕΛΒΑ κλπ; Θεωρώ ότι οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, ειδαλλιώς φρονώ ότι δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά ένα ρήγμα στην "καρδιά" του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να κατεβαίνει και να διεκδικεί με καλές πιθανότητες την Προεδρία. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει πρώτα, είναι η αιτιολόγηση των αποφάσεων από τον ίδιο το Θόδωρο.

Πρέπει τέλος να καταλάβουμε κι εμείς οι οπαδοί, ότι είναι άλλο πράγμα η αγάπη και η υπακοή στον Πρόεδρο και φυσικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη, κι άλλο πράγμα η τυφλή υποταγή σε πείσμα των ίδιων των γεγονότων και της λογικής. Παράδειγμα το ζήτημα των εισιτηρίων διαρκείας για τα πλέι-οφ: σε όλες τις ομάδες εκτός ΠΑΟΚ τα Διαρκείας θα ισχύσουν κανονικά. Κι αυτό γιατί τα Διαρκείας ισχύουν για το Πρωτάθλημα, και τα πλέι-οφ είναι μέρος του Πρωταθλήματος. Αυτό είναι σαφές. Και ήταν σαφές, αφού τίποτα διαφορετικό δεν είχε ανακοινωθεί, ότι το ίδιο θα ίσχυε και στον ΠΑΟΚ. Και τελευταία στιγμή, έρχεται ο Θόδωρος και μας ανακοινώνει ότι "τα πλέι-οφ είναι ξεχωριστή διοργάνωση" (παράλογο!) και τα Διαρκείας δεν θα ισχύσουν. Εκτός του ότι βιάζει τη λογική (μπορούσε να βρει διαφορετική αιτιολόγηση, όπως για παράδειγμα ότι η ομάδα έχει ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης), είναι κακή και η χρονική συγκυρία που μας το λέει. Γιατί τώρα σπρώξαμε ήδη το υστέρημά μας στην ΑΜΚ. Εγώ προσωπικά έδωσα 400 ευρώ. Αν το ήξερα, θα έδινα 320 ευρώ, και θα κρατούσα 80 ευρώ για το εξτρά έξοδο του Διαρκείας για τα πλέι-οφ. Πρόκειται λοιπόν για μια περίπτωση εξαπάτησης. Κι όμως, βλέπουμε δεξιά στη δημοσκόπηση που οργάνωσε το μπλογκ, ότι η πλειοψηφία των οπαδών (ποσοστό 57%) υποστηρίζει την απόφαση της ΠΑΕ! Γι' αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουμε πιο κριτικοί, πιο απαιτητικοί, και να καταλάβουμε ότι πάνω απ' όλα ο ΠΑΟΚ είμαστε εμείς, κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω κριτικής, όλοι οφείλουν λογοδοσία, και καλό είναι να εισάγεται σιγά-σιγά κάποιας μορφής Δημοκρατία στον ΠΑΟΚ, το μεγάλο αυτό λαϊκό κίνημα, το τελευταίο ίσως που υπάρχει στην Ελλάδα. Σαφέστατα στηρίζουμε το Θόδωρο, κι εγώ το Διαρκείας μου θα πάω να το πάρω, και στις εκλογές του Ερασιτέχνη, εφόσον πάρω επαρκείς εξηγήσεις θα στηρίξω τις επιλογές Ζαγοράκη, κριτική όμως πρέπει να ασκούμε. Και να ακουγόμαστε. Για το καλό του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: