17/7/09

Κληρωθήκαμε με Βαλερέγκα

Έγινε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (Γιουρόπα Λιγκ, όπως μετονομάστηκε). Ο ΠΑΟΚ είχε μια αρκετά καλή κλήρωση, απέφυγε την Γκέτεμποργκ, και καλείται να αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Νορβηγίας Βαλερέγκα, σε δυο παιχνίδια που θα γίνουν στις 30 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου, με πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία.

Η Βαλερέγκα έχει έδρα το Οσλο, και συγκεκριμένα το «Ούλεβι», χωρητικότητας 25.572 θεατών, το οποίο αποτελεί έδρα της Εθνικής Νορβηγίας αλλά και της Λιν.

Κορυφαία της στιγμή την τελευταία 20ετία η κατάκτηση του πρωταθλήματος Νορβηγίας το 2005, βάζοντας τέλος στην πολυετή κυριαρχία της Ρόζενμποργκ.

Εχει κατακτήσει συνολικά 5 πρωταθλήματα (1965, 1981, 1983, 1984, 2005) και τέσσερα Κύπελλα Νορβηγίας (1980, 1997, 2002 και 2008).

Τα χρώματά της είναι το κόκκινο και το μπλε.

Είναι σημαντικό ότι η ρεβάνς γίνεται στην Τούμπα, όπου μπορούμε να ανατρέψουμε κάθε αποτέλεσμα. Αυτό όμως που πρέπει να προσεχτεί είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία έχει ήδη παίξει 18 αγώνες πρωταθλήματος (βρίσκεται στην 7η θέση) και θα είναι πιο "ζεστή" αγωνιστικά. Σίγουρα πάντως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί.

3 σχόλια:

Stepas είπε...

Λογικά περνάμε. Άντε να δούμε...

takola είπε...

Ναι. Θέλει προσοχή, όμως. Μες στο κατακαλόκαιρο δεν θα έχει σταθεροποιήσει μια αξιόπιστη απόδοση η ομάδα. Από την άλλη, 6 Αυγούστου μες στον καύσωνα δεν τους βλέπω να αντέχουν τους Νορβηγούς...

Panagiotis είπε...

Εμένα παιδιά δεν μ' αρέσουν οι Σκανδιναβικές ομάδες τέτοια εποχή μόνο και μόνο γιατί είναι στη μέση του πρωταθλήματός τους και είναι φορμαρισμένες.
Μία 3άρα εκεί μέσα, όπως είχαμε κάνει και το 2002 αν θυμάμαι καλά θα είναι ότι πρέπει.