29/3/10

Λάρισα-ΠΑΟΚ 2-1


Σήμερα επιβεβαιώθηκαν πλήρως αυτά που σας έγραφα την προηγούμενη βδομάδα, μετά την ήττα από την ΑΕΚ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά την ελέω Σπάθα ήττα στο Χαριλάου, ένιωσαν πως ό,τι και να έκαναν πρωτάθλημα δεν πρόκειται να έπαιρναν, οπότε επιδίωξαν να βγάλουν την ομάδα το συντομότερο δυνατό και επισήμως εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ώστε να μπορέσει απερίσπαστη να αφοσιωθεί στην προετοιμασία για τον δύσκολο πόλεμο των πλέι-οφ. Ακούγεται από οξύμωρο έως και γελοίο, αλλά σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν τον στόχο τους: συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές ήττες και έθεσαν την ομάδα και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Κι έτσι θα έχουν από δω και πέρα το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν θα χρειαστεί να χύσουν άλλο αίμα. Θα έχουν την ευκαιρία να μπουν φρέσκοι στον πόλεμο των πλέι-οφ, όπου και θα κριθούν τα πάντα. Δυστυχώς αυτή είναι πιθανόν η αλήθεια. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τη συμπεριφορά ορισμένων παικτών μας στα γκολ. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θα μας το χρωστάει αυτό η Λάρισα, και ελπίζω να μην ξεχάσει να μας το ανταποδώσει. Από κει και πέρα αυτά που δήλωσε ο Χαλκιάς περί βίας και κακών συνθηκών στο γήπεδο εγώ τ’ ακούω βερεσέ. Να ’χαμε να λέγαμε, για να γράφουν οι φυλλάδες. Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μειωμένης αξιοπιστίας, τις δε τελευταίες αγωνιστικές η αξιοπιστία του πέφτει στο μηδέν. Κερδίζουν τα παιχνίδια οι ομάδες που τα θέλουν περισσότερο. Δεν πα να είναι κατά πολύ χειρότερες; Δεν πα να μην μπορούν να σταυρώσουν μια πάσα της προκοπής; Αφού το θέλουν το ματσάκι, θα το πάρουν. Το δήλωσε κι ο Παπακώστας στη συνέντευξη τύπου. Όσο για τον Σάντος, έκανε δηλώσεις σημαντικότατες (βλ. εδώ), μίλησε για πισωγύρισμα δύο χρόνων, σε μια εποχή που απλά παίζαμε χωρίς να μας νοιάζει αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε, ενώ δικαιώνεται για ακόμα μια φορά και στις απόψεις του για τα πλέι-οφ. Εμείς που κάναμε ένα τόσο σταθερό και αξιόλογο πρωτάθλημα, θα καταντήσουμε να μπούμε με ένα βαθμουλάκο διαφορά στα πλέι-οφ με την ΑΕΚ, η οποία το παίζει σνομπαρία από την αρχή της σεζόν και χτυπάει μόνο τα ντέρμπι. Τα υπόλοιπα τα θεωρεί προφανώς αγώνες προπόνησης. Και κάνει συντήρηση δυνάμεων κατά βούληση. Ο δε Αρούλης, θα μπει στα πλέι-οφ ουσιαστικά αδιάφορος, και θα χτυπήσει τα παιχνίδια κατά περίσταση, ενώ κάποια απ’ αυτά δεν αποκλείεται να τα βγάλει και σε πλειστηριασμό. Ωραίο σύστημα! Τον ΠΑΟΚ αυτή η ιδέα των πλέι-οφ τον έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Και πέρσι και φέτος. Ακυρώνει μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, για να τα φορτώσει όλα σε οκτώ ντέρμπι στο τέλος. Κι όποιον πάρει ο Χάρος! Το ευτύχημα για μας είναι ότι κατά πώς φαίνεται στους δύο εναπομείναντες αγώνες της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσουμε αδιάφορες ομάδες, οπότε θα μπορέσουμε να δώσουμε δυο φιλικά πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Αυτά.

Συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι)

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν)

ΣΚΟΡΕΡ: 16' Κουζέν, 90+2 Πούρι-83' Κοντρέρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Νταμπίζας, 50' Κουζέν-25' Τσιρίλο, 47' Φωτάκης, 83' Ιβιτς, 87' Κοντρέρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+ Κατσιαρός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

4 σχόλια:

DonMits είπε...

Συμφωνώ σε όλα...

ΥΓ 6 είναι τα ντέρμπι των Play off, όχι 8.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μακαρι να εχεις δικιο, αλλά φοβαμαΙ δεν εχεις αυτη τη φορα.Και θα το πω ξεκαθαρα.Ο ΠΑΟΚ δεν χαριστηκε στη Λάρισα και μπραβο του.Εχασε γιατι ηταν μετριος και άτυχος μαζι.
Οσο για τα πλευοφς διαφωνω καθετα. Δίνουν εξτρα κινητρο στο πρωτάθλημα για ερισσοτερες ομαδες και ενα ωραιο τουρνουα με 12 ντερμπυ.Εκει θα φανουν τα κοτσια του καθενος.

KANTHAR0S είπε...

Συμφωνώ με αυτό που λες για την ΑΕΚ, διαφωνώ με αυτό που λες για Αρη. Στα play off θα πέσουν κορμιά. Όσο για το αν τα play off είναι χρήσιμα ή όχι, το θέμα σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Βασικά εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις.

Καλησπέρες!

takola είπε...

DonMits,
φχαριστώ για τη διόρθωση. Το έγραψα έτσι, για να τσεκάρω αν με προσέχετε! ;-)

Νίκο,
κάθε πότε κάνει ο ΠΑΟΚ τρεις ήττες συνεχόμενες; Είχε δεχτεί 10 γκολ σε 25 αγώνες, και δέχτηκε 5 σε 3. Αν είναι δυνατόν! Αυτά όμως είναι τα παρεπόμενα των πλέι-οφ...

Κάνθαρε,
θα συμφωνήσω μαζί σου περί πλέι-οφ. Εξαρτάται από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς. Καμιά φορά εξαρτάται απλά και από τη διαβάθμιση των ομάδων σε ένα πρωτάθλημα. Τον ΠΑΟΚ πάντως αποδείχτηκε ότι δεν τον συνέφεραν καθόλου. Θα ήταν δεύτερος και πέρσι και φέτος χωρίς πλέι-οφ. Πέρα πάντως από συμφέροντα επιμέρους συλλόγων, νομίζω είναι σαχλαμάρα τα πλέι-οφ, γιατί με το δια 5 ουσιαστικά εκμηδενίζεται η σημασία του κανονικού πρωταθλήματος. Δηλ. ο ΠΑΟΚ δεν είχε επαρκές κίνητρο στη Λάρισα. Και είναι άδικο να βγει Τσάμπιονς Λιγκ π.χ. η ΑΕΚ, η οποία σ' όλο το Πρωτάθλημα κωλοβαρούσε άγρια. Τελείως άδικο. Όσο για τον Άρη, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν θα είναι καθόλου αδιάφορος. Θα ξεσκιστεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ...