14/6/10

Ο ΜΠΕΡΕΤΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας έναντι 400 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για τη δεύτερη χρονιά. Ο Μπερέτα θα φέρει και τρεις συνεργάτες του, βοηθό, γυμναστή, και εκγυμναστή τερματοφυλάκων.

Το βιογραφικό του Μπερέτα

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στο Μιλάνο ο Μάριο Μπερέτα θεωρείται ήδη ένας έμπειρος προπονητής στη γειτονική χώρα. Σαν ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη καριέρα αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο μόλις στα 23 του .

Έτσι παρά την ηλικία του, ο Μάριο Μπερέτα έχει ήδη ασχοληθεί τα 28 από αυτά με την προπονητική.

Ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους των σχετικά άγνωστων ομάδων: Πρo Πάτρια, Σαρόνο, Κόμο, Λουμετζάνε, και κατόπιν δοκιμάστηκε στην Serie C΄ με τη Βαρέζε.

Στην συνέχεια πήγε στην Τερνάνα στη Serie B΄ και αργότερα πλέον στο Καμπιονάτο με την Κιέβο Βερόνα το 2004. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο τιμόνι της Πάρμα με την οποία έφτασε στην έβδομη θέση.

Το 2005 και το 2006 κάθισε στον πάγκο της Σιένα όπου είχε δύο σπουδαίες χρονιές, ενώ τελευταίοι του σταθμοί ήταν η Λέτσε και η Τορίνο.

Δηλώσεις Μίρκο Τάκολα

Εντάξει, δεν θα ήταν δυνατόν να κάνει δηλώσεις ο Μίρκο Τάκολα ο παικταράς και να μην τις βάλουμε σ' αυτό το μπλογκ που έχει το όνομά του. Ιδού λοιπόν τι δήλωσε για τον Μάριο Μπερέτα:

"Σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα του, πρέπει να σημειώσω ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά και ένας σοβαρός και άψογος επαγγελματίας. Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Εκτός των άλλων, είναι ένας σπουδαίος προπονητής, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους πάγκους ιταλικών ομάδων. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να αντέξει την πίεση και γνωρίζει πως μπορεί να προσφέρει μεγάλες νίκες και επιτυχίες, σαν αυτές που θέλει ο μεγάλος λαός του ΠΑΟΚ".

Η δική μου γνώμη είναι ότι αφού αυτή είναι η επιλογή της διοίκησης θα πρέπει να στηριχτεί, φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή, που δεν έγινε καθόλου επιπόλαια, αλλά μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των δεδομένων, κι αυτό έχει τη σημασία του. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να στηριχτεί και από τη διοίκηση και από τον κόσμο, να ολοκληρώσει απερίσπαστος τουλάχιστον την πρώτη χρονιά ΟΛΟΚΛΗΡΗ, και μετά βλέπουμε... Όσο για τον Φερνάντο Σάντος, μόνο όταν φύγει κάτι που είχες αρχίζεις να συνειδητοποιείς τι έχασες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: