16/6/10

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ


"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την υπογραφή συμβολαίων για τα επόμενα 4 χρόνια."

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόλις ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ. Κατ' αρχήν να πω ότι χαίρομαι για τη μεταγραφή αυτή, είμαι βέβαιος ότι είναι καλή και συμφέρουσα για την ομάδα, και καλωσορίζω τον παίκτη στον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα έχω να πω τα εξής:

Εδώ και μισή περίπου ώρα ο Σαλπιγγίδης έχει πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα της πόλης και δίνει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ότι δεν είναι παραδόπιστος, ούτε σωσίβιο του Γούμενου, του ζητούν να ζητήσει συγνώμη, βεβαιώνει ότι δεν έκανε κάτι κατά του ΠΑΟΚ, του αντιτείνουν ότι πήρε χρήματα του λαού του ΠΑΟΚ, αυτός διαβεβαιώνει ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα λεφτά και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά... ΝΟΣΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, και μάλιστα τη στιγμή που ο παίκτης βρίσκεται στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, παραμονές ενός από τους κρισιμότερους αγώνες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αν είναι δυνατόν!
Για μένα είναι σαφές ότι ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί σε πάαααρα πολύ δύσκολη θέση εκείνο το καλοκαίρι του 2006, του μεταφέρθηκαν βάρη που δεν μπορούσε να σηκώσει, ούτε ήταν δουλειά του να σηκώσει, μπορεί να έκανε και λάθη - και ο ίδιος αυτό λέει - άνθρωπος είναι στο κάτω-κάτω, αλλά γενικά είναι προφανές ότι πρόκειται για Παοκτσάκι, ότι επιστρέφει στην ομάδα με λεφτά πολύ λιγότερα απ' αυτά που μπορούσε να πάρει από αλλού (συγκεκριμένα θα έπαιρνε πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο από Βάζελο, και έρχεται στον ΠΑΟΚ με 700-750, δηλαδή χαρίζει τουλάχιστον 300 χιλιάρικα ετησίως, φαινόμενο μοναδικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο), και είναι μεταγραφή-κελεπούρι.

Από κει και πέρα είναι ΝΟΣΗΡΟ να στήνονται ραδιοφωνικά λαϊκά δικαστήρια, είναι ΝΟΣΗΡΟ να οφείλει ένας ποδοσφαιριστής να μιλάει για θέματα διοικητικά-μεταγραφικά-οπαδικά, ο ποδοσφαιριστής είναι για να παίζει μπάλα και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Καλά θα κάνει ο Σαλπιγγίδης να μαζευτεί λιγάκι, να βάλει γλώσσα μέσα, να κοιτάξει προς το παρόν να αφοσιωθεί στους αγώνες της Εθνικής στο Μουντιάλ (το γεγονός ότι ο παίκτης έχει αφήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ κι ασχολείται με το... Σύνδεσμο ΠΑΟΚ Νεαπόλεως δείχνει ότι είναι τουλάχιστον ιδιόρρυθμος, για να μην πω τίποτε βαρύτερο), και στη συνέχεια να κάνει απερίσπαστος την προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ και να μιλήσει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Αυτό περιμένουμε όλοι μας, και αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ θα μας κάνει να τον αποθεώσουμε και να τον λατρέψουμε.

Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καλώς ήρθες!
Να είσαι πάντα γερός και καλές επιτυχίες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

4 σχόλια:

DonMits είπε...

Διαφωνώ λιγάκι ως προς το σημείο που κριτικάρεις το Σάλπι για το ότι βγήκε χτες στα ράδια της πόλης.

Για μένα έκανε τώρα, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει τότε, αμέσως μετά τη μεταγραφή του στο βάζελο. Βγήκε και ξεμπρόστιασε το γούμενα. Αν το είχε κάνει τότε, πολλά πράγματα θα είχαν έρθει διαφορετικά στον ΠΑΟΚ.

Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι η χτεσινή επικοινωνιακή επίθεση έγινε και με την κάλυψη της διοίκησης και τέλος δεν νομίζω ότι θα γίνει τώρα μαϊντανός να βγαίνει συνέχεια σε εκπομπές.

Κατά τα άλλα συμφωνώ και προσθέτω ότι ο παίκτης είναι πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ - ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση ελληνα ποδοσφαιριστή φέτος, κι είναι πολυτέλεια να συζητάμε το τι έγινε το 2006...

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

takola είπε...

DonMits,

συμφωνούμε. Αυτό λέω και γω. Ας έβγαινε τότε. Όχι τώρα, παραμονές του αγώνα με τη Νιγηρία. Τέλος πάντων, μπράβο του που έβαλε και το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ.

Δεν είπα ότι είναι μαϊντανός, απλά είναι λάθος ώρα. Τέλος πάντων. Θεωρώ πρέπει να βγει ο Ζαγοράκης μπροστά και να τον προστατέψει. Ο παίκτης ήρθε για να παίξει μπάλα και τίποτε άλλο.

Δεν θεωρώ πάντως ότι είναι πολυτέλεια να μιλάμε για το 2006. Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και για το 1926. Ο ΠΑΟΚ είναι Ιδέα. Απλά πιστεύω ότι το παιδί είναι παρεξηγημένο, δεν έκανε τίποτε κακό.

Panagiotis είπε...

Έτσι νομίζω και 'γώ και το λέω τόσα χρόνια, δεν έκανε τίποτα κακό. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, αν έκανε ή δεν έκανε κάτι κακό, το θέμα είναι ότι θα βοηθήσει την ομάδα μας. Και πιστεύω ότι με τον Σάλπι μπορούμε Τσάμπιονς Λήγκ.

takola είπε...

Παναγιώτη,

μακάρι να πάνε όλα καλά με τον Σάλπι, να στηριχθεί το παιδί, γιατί είναι Παοκτσάκι και μπορεί να προσφέρει πολλά. Μακάρι και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είναι θέμα ενός παίκτη, Παναγιώτη, είναι θέμα ομάδας, και βλέπεις μας χτύπησε κι εμάς η νόσος της λιτότητας και είναι δύσκολα τα πράγματα.