23/7/10

Ο ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ


Ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οριστική λύση της συνεργασίας με τον επί... 23 ημέρες προπονητή της ομάδας κ. Μάριο Μπερέτα, ο μέχρι πρότινος προπονητής του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι από σήμερα το απόγευμα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς παρουσιάζεται επίσημα στα γραφεία της ΠΑΕ στις 4.30 μ.μ. Μπορείτε να δείτε εδώ το ρεπορτάζ της GoalDay.

Η επιλογή Δερμιτζάκη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, γιατί το μπάτζετ για προπονητή φέτος ήταν συγκεκριμένο, μετρημένο και περιορισμένο, ξοδεύτηκε δε σε μεγάλο ποσοστό για την αποζημίωση του Μπερέτα και των συνεργατών του. Οι πληροφορίες λένε ότι από τα 400 χιλιάρικα που θα κόστιζε ο Μπερέτα για φέτος, θα πάρει τελικά τα 280. Άρα περισσεύουν μόλις 120 χιλιάδες ευρώ για προπονητή, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποιος καλός και φτηνός. Ο σχεδόν συνομήλικος και κοντοχωριανός του Ζαγοράκη με την ελάχιστη εμπειρία στην Σούπερ Λίγκα φάνταζε σαν η ιδανική επιλογή.

Το ευχάριστο με την αλλαγή αυτή είναι ότι ο Δερμιτζάκης δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για μια (απευκταία) αποτυχία στα ματς με τον Άγιαξ, και θα έχει κάποια περίοδο χάριτος. Έτσι κι αλλιώς άλλη επιλογή ΔΕΝ έχουμε, είναι Δερμιτζάκης ή χάος. Οπότε υποχρέωση κάθε Παοκτσή είναι να στηρίξει αυτή την επιλογή της Διοίκησης, να αγκαλιάσει τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος είναι γνωστός άλλωστε για τα Παοκτσήδικα αισθήματά του και έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και να του ευχηθεί ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Όσο για τους μπερδεμένους (όπως έλεγε κι ο Άγγελος), που τους έχει χτυπήσει ο ήλιος στο κεφάλι και έχουν πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα από χθες και ζητούν από τον Ζαγοράκη να πληρώσει από την τσέπη του την αποζημίωση Μπερέτα, επειδή, λέει, "είναι δικό του το λάθος και δεν θα το πληρώσει ο λαός του ΠΑΟΚ", έχω να τους πω ότι τον Πρόεδρο και φυσικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη τον αγαπάμε, τον πιστεύουμε και τον στηρίζουμε όχι μόνο στα εύκολα και στα πανηγύρια, αλλά και στα δύσκολα και τα λάθη. Ουαί κι αλίμονο αν εγκαταλείπαμε αυτούς που αγαπάμε κι αυτούς που πιστεύουμε με την πρώτη στραβή.

ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Προσωπικά τον Δερμιτζάκη τον προτιμούσα από την αρχή απ' τον Μπερέτα για διάφορους λόγους.

Οι μπερδεμένοι πρέπει να σκεφτούν ότι το λάθος που ίσως έγινε διορθώθηκε γρήγορα. Αλλά ο μπερδεμένος είναι μπερδεμένος γιατί δεν σκέφτεται... Ας αναλάβουν αυτοί τον ΠΑΟΚ γιατί έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

Τάκολα, ο Ajax μπορεί να είναι φαβορί αλλά έχουν χοντρά προβλήματα, όχι μόνο με προπονητή αλλά και με παίχτες όπως ο Σουάρεζ για παράδειγμα.

Nikos Lioliopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nikos Lioliopoulos είπε...

To να διορθωνεις το λαθος με νεο λαθος ειναι οτι χειροτερο. Εγω πιστευω οτι ο ιταλος ειναι καλος προπονητης. Αλλά και να μην ειναι καλος, η αντικατασταση του αυτο τον καιρο μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει.
Παντως εβλεπα εξ αρχης θετικα μια επιλογη τυπου Δερμιτζακη...
Οσο για τον Ζαγορακη,
θα πρεπει να παραδεχτειτε επιτελους οτι εχει κανει και σοβαρα λαθη...

Panagiotis είπε...

Νίκο, λάθη γίνονται, εδώ κάνουμε χοντρά λάθη στην προσωπική μας ζωή, που στο κάτω κάτω έχουμε να κουμαντάρουμε μόνο τους εαυτούς μας. Ο Ζαγοράκης είναι στο τιμόνι ολόκληρης εταιρίας, με τόσο προσωπικό, με περιουσιακά στοιχεία, κτλ. Μέχρι στιγμής τα πάει πολύ ωραία και έχει κάνει πολλές καλές κινήσεις. Φυσικό είναι να γίνουν και στραβές. Εγώ του βγάζω το καπέλο στη φάση με Μπερέτα. Δεν κάνεις, φεύγεις, γιατί το μακροπρόθεσμο κόστος θα είναι μεγάλο.

Ο Ιταλός μπορεί να είναι καλός προπονητής, το θέμα είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ παίζει για να μπει στους ομίλους του Τσου Λου χωρίς περιθώρια αποτυχίας. Ο Μπερέτα δεν κατάλαβε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη μεγάλη τα χρήματα. Τα 280 χιλιάρικα που πήρε για 3 βδομάδες είναι ένα τίποτα μπροστά στις πιθανότητες μας για Τσου Λου. Και με τον Μπερέτα και τον τρόπο (αλλά και χρόνο) που άρχισε να κάνει αλχημείες οι πιθανότητές μας πέφταν στο μηδέν.

Ο Δερμιτζάκης είναι νέος με όρεξη για δουλειά, ξέρει τον ΠΑΟΚ, ξέρει την διοίκηση (υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους), είναι έξυπνος και είναι και ΠΑΟΚτσάκι. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η κίνηση στην χρονική στιγμή αυτή ήταν πολύ σωστή.

Και για ν' αλλάξουμε το θέμα: Την Τετάρτη, αν παίξουμε όπως παίζουμε τα τελευταία 3 χρόνια, το 0-1 θα είναι δικό μας. Ξύλο στον Αίαντα και στους Εβραίους του. Άντε για να το βουλώσουν ρούληδες, γαύροι και χανουμάκια γιατί αυτοί παίζουν με την κολοπετινίτσα και εμείς με τον Άγιαξ.

takola είπε...

Νίκο,

η αίσθηση που έχω για τον Πρόεδρό μας είναι ότι στα λάθη που τον κατηγόρησα(ν) ότι έκανε, στην τελική δικαιώθηκε. Π.χ. για το ότι κράτησε τον Σάντος μετά την πρώτη τραγική χρονιά, ή για το ότι παραιτήθηκε και επέστρεψε.

Όσο για το συγκεκριμένο, σίγουρα αποτελεί ομολογία λάθους η απόλυση Μπερέτα. Δεν μπορώ να συμφωνήσω όμως με την εκτίμησή σου ότι η αλλαγή αυτή μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Σε καμία περίπτωση. Ο Δερμιτζάκης αναλαμβάνει χωρίς να έχει το βάρος της ευθύνης ενός πιθανού αποκλεισμού από τον Άγιαξ, και έχοντας γίνει ήδη μια αλλαγή προπονητή φέτος θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει και δεύτερη. Άρα ξεκινά με τα καλύτερα δυνατά εχέγγυα. Αυτό που θα είναι τεράστιο λάθος (ΑΝ συμβεί, που δεν το πιστεύω) θα είναι να μην τον στηρίξει ολοκληρωτικά ο Ζαγόρ. Ο Δερμιτζάκης χρειάζεται ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξη.

Παναγιώτη,

με Άγιαξ να ξέρεις ότι θα είμαστε πολύ σκληρός αντίπαλος. Όσοι προφητεύουν περίπατο Άγιαξ δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. Έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης.