21/10/07

Άρης – ΠΑΟΚ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Συνθέσεις:
Άρης:
Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Χαβίτο (46΄ Παπάζογλου), Κάλβο (85΄ Βανγκέλι), Ίβιτς (70΄ Σιστόν), Κόκε
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Κνολ, Ορφανός (64΄ Βρύζας), Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Βαγγελής, Κωνσταντινίδης, Λάκης (70΄ Γεωργιάδης), Χριστοδουλόπουλος (80΄ Ίλιεφ)

ΣΚΟΡΕΡ: 16΄, 57΄ Κόκε, 73΄ Νάτσο Γκαρσία - 30΄ Μπαλάφας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24΄ Ορφανός, 27΄ Φερνάντεζ, 43΄ Μπαλάφας, 72΄ Κωνσταντινίδης

Όλοι οι ψύχραιμοι και νοήμονες παρατηρητές το είχαν επισημάνει εδώ και καιρό. Το ξαναείπαν μετά την ήττα με τα χέρια κάτω από τον Παναθηναϊκό, το επανέλαβαν μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Μετά τον αποκλεισμό από το Θρασύβουλο ήταν πλέον φως-φανάρι. Μόνο εγώ δεν ήθελα να το ομολογήσω. Ποιο πράγμα; Μα, ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δεν πάει για μεγάλα πράγματα, παρά ετοιμάζει ομάδα για του χρόνου και του παραχρόνου. Είναι σαφές. Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας που θα μας οδηγήσει με βεβαιότητα στην κορυφή. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει τώρα δεν πρέπει παρά να το θεωρήσουμε σαν έναν απαραίτητο σταθμό προς αυτή την πορεία. Αυτό καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, και πρώτος εγώ, που κράτησα μέχρι τώρα υψηλούς τους τόνους και είχα την απαίτηση από τους παίκτες μας να μπαίνουν στο γήπεδο και να κερδίζουν κάθε παιχνίδι. Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας: Κάθε ήττα του σήμερα είναι ένα μάθημα για ένα καλύτερο αύριο. Σύντομα τα πράγματα θα αποκατασταθούν, η ιστορία θα ξαναγράψει με χρυσά γράμματα τον ΠΑΟΚ, και η κατάσταση στην πόλη μας θα πάρει την κανονική της μορφή, και όχι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, όπως είναι σήμερα. Το αποψινό παιχνίδι δεν είναι παρά μια μαγική εικόνα. Καταφέραμε να δεχτούμε τέσσερα ολόκληρα γκολ από το Θρασύβουλο, ομάδα βήτα Εθνικής, δεχτήκαμε κατά τον ίδιο τρόπο και τρία γκολ από μια παρόμοια ομάδα. Δεν πειράζει, ας χαρούν λίγο κι αυτοί. Πρόσκαιρο θα είναι. Το μέλλον όμως ανήκει σε μας. Με Θόδωρο Ζαγοράκη αρχηγό η πορεία μας προς την κορυφή είναι σίγουρη και προδιαγεγραμμένη.

Δε θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες του αποψινού παιχνιδιού, δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία, άλλωστε. Δυο-τρία πραγματάκια μόνο σε σχέση με όσα έχω και κατά το παρελθόν γράψει:

Μπράβο σου Σωτήρη Μπαλάφα! Αυτός είσαι! Έτσι πρέπει να παίζεις. Άντε αγόρι μου, συνέχισε έτσι, και το μέλλον θα είναι όλο δικό σου. Να ξέρεις εμείς σε παρακολουθούμε. Μη χαλαρώσεις! Συνέχισε γερά όπως σήμερα, και θα έχεις πολλές ευκαιρίες να φιλήσεις το Δικέφαλο στο στήθος όπως πολύ όμορφα έκανες απόψε. Συνέχισε να διαψεύδεις όσους δεν σε πιστεύουν. Να ξέρεις, εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, είμαστε αυστηροί μαζί σου γιατί σε πιστεύουμε και ξέρουμε ότι μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Συγχαρητήρια και σε σένα, κύριε Νίκο Βεζυρτζή. Η μεταγραφή του Μπαϊάνο ήταν εξαιρετική. Θα τη θυμόμαστε. Όπως και τη συμβολή σου στο θέμα συναίνεσης Παγώνη στην ΑΜΚ. Συνέχισε να συνεργάζεσαι. Μπορεί η διοίκηση Ζαγοράκη να έχει χαράξει το δικό της δρόμο με τους δικούς της ανθρώπους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξεχνάμε όσους έχουν προσφέρει και γενικά όλους τους Παοκτσήδες.

Προς όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ: Μη μασάτε! Ψηλά τα κεφάλια! Είμαστε μαζί σας! Πάμε για νίκη με την Καλαμαριά. Και μη χαλαρώνετε, επειδή είπαμε ότι χτίζουμε την ομάδα του μέλλοντος. Το είπε ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη τύπου, όπως είμαι βέβαιος ότι σας το είπε και στα αποδυτήρια: «Θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια». Αυτό ζητάμε από σας. Ψηλά το κεφάλι, αισιοδοξία, μαχητικότητα, πρέσινγκ, τσαμπουκά επί 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

3 σχόλια:

+poulia είπε...

Να είμαστε όλοι συνεπείς στο ραντεβού μας την Κυριακή στο γήπεδο. Πιστεύουμε, εμπιστευόμαστε, ελπιζουμε, στηρίζουμε και περιμένουμε την αναγέννηση.
Τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές θέσεις.
Σχετικά με το παιχνίδι με την Καλαμαριά να σημειώσω ότι με εντυπωσίασε ο Κνόλ (χωρίς να είναι ο παικταράς είναι ο σοβαρός επαγγελματίας που μπορεί να βασιστεί ένας προπονητής), σε δικαίωσε για τα προηγούμενα σχόλια σου ο Μπαιάνο (πραγματικός βραζιλιάνος άν και θα του τραβούσα αυτί στη φάση του 4ου γκόλ που δε το σιγουρεύει δίνοντας πάσα στον Παντελή).
Γενικά η ομάδα δείχνει να θέλει να ρολλάρει, πιστεύω ότι οι μεγαλύτεροι Γεωργιάδης , Βρύζας θα πρέπει να βοηθούν σαν αλλαγές, μακάρι να δοθεί χρόνος στα νέα παιδιά (γιατί δε βλέπουμε τον Πεχλιβανίδη μετα το καλό του ντεμπούτο;)και επιτέλους να αποκτήσουμε σιγα σιγά λίγη ταχύτητα (αυτό το μπάλλα πίσω πίσω και ακόμη πιό πίσω δεν το αντέχω).
Πάντως άσχετα απο τί λέμε εμείς οι μέγιστοι προπονηταράδες μην ξανακούσω σπόντες ή επικρίσεις για τον προπονητή που δε συμπλήρωσε μήνα καλά καλά (δεν είμαστε καλά μού φαίνεται , ήμαρτον)

takola είπε...

Έχεις και συ δίκαιο σε όλα. Ελπίζω πως κι εγώ έχω καταφέρει να αποφύγω σπόντες και επικρίσεις για τον προπονητή μας, αν και θα πρέπει να παραδεχτούμε πως κάτι τέτοιο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο... Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξυπακούεται ότι η κριτική δεν σημαίνει και ότι ζητάμε αντικατάσταση. Για όνομα του Θεού. Ο Σάντος ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Τελεία και παύλα!