11/11/07

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 1-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ:
Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μελίσσης, Μαλεζάς, Χαραλάμπους, Μουμίν (46' Μπαλάφας), Μπαϊάνο, Χριστοδουλόπουλος (71’ Βρύζας), Σάλμον, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης (79’ Γκονζάλες).
Εργοτέλης:
Δασκαλάκης, Μιλάντιν, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Χατζί (44' Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Κεφαλούκος (37' Τάσιτς), Γραμμόζης, Θεοδωρίδης (88’ Κουτσιανικούλης), Μπούντιμιρ, Ογκνιένοβιτς.

Γκολ: Σάλμον 87΄

Κίτρινες κάρτες: 45’+2’ Σάλμον, 77’ Χαραλάμπους - 30’ Γραμμόζης, 52’ Χίμπλινγκερ, 60’ Φραγκουλάκης


Μας βγήκε η ψυχή, αλλά νικήσαμε δίκαια

Μετά από μια μάλλον μέτρια εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ ανταμείφθηκε για το πείσμα, την επιμονή και την πίστη του στη νίκη και κατάφερε να καταβάλλει τον καλοστημένο, αξιόμαχο, αλλά παθητικό Εργοτέλη.

Κλειδί ο Γκονζάλες
Το κλειδί που «ξεκλείδωσε» τελικά την άμυνα των φιλοξενούμενων αποδείχτηκε πως ήταν ο Τόνι Γκονζάλες, ο οποίος κατάφερε, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να βγάλει σέντρα-ξυράφι στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη, σέντρα την οποία εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο πάντα καιροφυλακτών και σε επίκαιρες θέσεις τοποθετημένος Γκλεν Σάλμον. Ήταν το δεύτερο γκολ του Σάλμον στο πρωτάθλημα, ένα γκολ πολύ κρίσιμο μάλιστα, καθώς περιθώρια για απώλεια βαθμών σήμερα δεν υπήρχαν.

Μετριότατο α΄ ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την πρωτοβουλία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε όμως πολύτιμο χρόνο κατά το πρώτο ημίχρονο, οπότε και η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να κρατήσει τον αγώνα σε χαμηλές στροφές, να μπλοκάρει όλα τα ατού του Δικεφάλου, να τον υπνωτίσει και να βγει επιπρόσθετα σε ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σε όλο αυτό το διάστημα ο γηπεδούχος δεν κατάφερε να πιάσει ρυθμό, οι δε ποδοσφαιριστές του φαινόταν είτε να βρίσκονται σε κακή μέρα, είτε να βαριούνται αφόρητα, είτε και τα δυο μαζί.

Έντονη η πίεση στο β΄ ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ορεξάτος και διψασμένος για τη νίκη, το πρέσινγκ βελτιώθηκε, ο Εργοτέλης αδυνατούσε να βγει από τα καρέ του για να πάρει κάποιες ανάσες, ενώ επιθετικά, ο Γεωργιάδης ήταν κυριολεκτικά ασυγκράτητος. Η τελική πάσα όμως έλειπε, κάτι που ήρθε τελικά με την είσοδο του Γκονζάλες, για να ανταμείψει τον Δικέφαλο για την επιμονή και την υπομονή του.

Επιμονή, υπομονή και πίστη για τη νίκη
Ήταν μια δύσκολη νίκη, την οποία όμως δικαιούμασταν απόλυτα, με βάση την εικόνα των ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εργοτέλης, παρότι πολύ καλά στημένος, έδειξε να μην ποθεί τίποτε άλλο από το να αποκρούει τις αντίπαλες επιθέσεις ταμπουρωμένος στα καρέ του, και τελικά τιμωρήθηκε γι’ αυτό. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, έδειξε ότι ήθελε πάση θυσία αυτούς τους τρεις βαθμούς και, όταν πλέον τα πράγματα βελτιώθηκαν και από τα αριστερά και αποκτήσαμε διπλό μοχλό ανάπτυξης, το γκολ ήτανε θέμα χρόνου.

Διακριθέντες
Στους διακριθέντες του αγώνα, εκτός βέβαια από τον κορυφαίο Γ.Χ. Γεωργιάδη, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τον πάντα δραστήριο και δημιουργικό Μπαϊάνο, τον επιθετικογενή Χαραλάμπους, αλλά και τον μαχητικό κυρίαρχο των αιθέρων Μαλεζά. Απογοητευτικός ήταν σήμερα ο καλά μπλοκαρισμένος, αλλά και εμφανώς κουρασμένος Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Μπετατζής, που απ’ ό,τι φαίνεται μόνο με τις μεγάλες ομάδες ενδιαφέρεται να επιδεικνύει την αξία του.

Το πανό
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμπεριφορά του διαιτητή Κοντογιαννίδη, ο οποίος διέκοψε τον αγώνα για σχεδόν επτά λεπτά, με αφορμή το γνωστό πανό που είναι αναρτημένο στα κιγκλιδώματα των θυρών 5 και 6 και αναγράφει – πολύ σωστά – «Κωστάκη, ρίξε μας αν τολμάς να δούμε ποιος θα πέσει». Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, απολύτως ορθά πράττοντας, αρνήθηκε να κατεβάσει το εν λόγω πανό, και τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, καθώς βέβαια ενδεχόμενη διακοπή του θα εντασσόταν στα πλέον γελοία επεισόδια της ιλαροτραγωδίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να σημειώσω ότι η ιστορία αυτή είναι πραγματικά κωμικοτραγική και αναδεικνύει όχι μόνο τη γενικότερη κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τον πόλεμο που αυτή τη στιγμή μαίνεται εναντίον του ΠΑΟΚ. Το πανό αυτό είναι διατυπωμένο έτσι, που να μην προκύπτει τίποτα το επιλήψιμο ή υβριστικό, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας διατάζει να το κατεβάσουμε. Ακόμα όμως κι αν έγραφε «Καραμανλή», αντί για «Κωστάκη», και πάλι δεν θα έπρεπε σε μια χώρα όπου κυριαρχούν η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου και ο ορθός λόγος να δημιουργείται πρόβλημα. Η απόπειρα φίμωσης του λαού του ΠΑΟΚ είναι σοβαρότατο αντιδημοκρατικό ολίσθημα, το οποίο ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά πλαίσια και αφορά πλέον την κοινωνία των πολιτών στο σύνολό της.

5 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κρατάμε τους 3 βαθμούς που πήραμε στο τέλος!Αλήθεια από πότε είχαμε να νικήσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο?!

Σειρά εχει το δύσκολο μάτς με Πανιώνιο!

Ανώνυμος είπε...

8a pa8oume kai kanena kardiako.... apo edo ke pera den ksanaparakolou8o agona, 8elo mono to apotelesma na ma8eno....
To paixnidi to parakoulou8ousa sto internet, kai den mporo na ekfero gnomi... to g@m!mέno to pano ti ton piraze ton dietiti? Ase ta palikaria na se poun ti es8anonte...
O Salmon vgike megalo palikari, mas litrose. M' ekane entiposi sto proigoumeno match me ton gaybro oti den epese kato gia na pari penalty alla teliose tin fasi. To palikari afto feri xaraktira Arxaiou Ellina kai oxi grekilou mirolatri. Exei pap..ria, den einai xandoumis.

filika,
Panagiotis....

Ανώνυμος είπε...

¨Ετσι είναι Παναγιώτη αλλα μή χάνεις αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος (εσύ θα χάσεις)
Έπρεπε να δείς χθές ηθοποιία για Όσκαρ απο το νέο μεγάλο μαύρο καλλιτέχνη της 7ης τέχνης Ντογιέ σε υποτιθέμενο ντιρέκτ τού Δέλλα...('Ολα τα λεφτά)
Όσο για τον κακομοίρη τον Σάλμον τού είπαν ότι παίζει στην Ευρώπη και αυτός το πίστεψε. Όταν καταλάβει σε τι χώρα ήρθε(ήδη θα το ψιλιάστηκε μετά την απίστευτη ετυμηγορία τού "καθηγητή" Βαρούχα)θα συμμορφωθεί. Άλλιως θα μάς "καταστρέψει" με την εντιμότητα του, που νομίζει ότι βρίσκεται στην Αγγλία?
(λές και άν έπεφτε με τον θρύλο θα μάς το έδιναν, τέσπα να'χαμε να΄λέγαμε...)

takola είπε...

Παναγιώτη συμφωνούμε απόλυτα για τον Σάλμον. Είναι παιδί-διαμάντι. Γενικότερα όμως, ο χαρακτήρας διαπλάθεται από την κοινωνία, δεν είναι εκ γενετής. Ο Σάλμον έμαθε μπάλα στην Αγγλία και την Ολλανδία, και γι' αυτό του είναι θέμα τιμής να μένει όρθιος. Εδώ στην Ελλάδα θεωρείται καλό κι αγαθό να πέφτεις κάτω με το παραμικρό και να υποκρίνεσαι. Γι' αυτό δεν πάμε μπροστά...

takola είπε...

Μισέλληνα, ο Σάλμον φυσικά θα μας πάρει σιγά-σιγά χαμπάρι τι κουμάσια είμαστε, ελπίζω όμως να μην αλλάξει ποτέ. Έτσι θα μάθουμε εμείς απ' αυτόν, κι όχι το αντίθετο.