15/3/08

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Σνάουτσνερ (86’ Γκονζάλες), Κωνσταντινίδης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Βερόν, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος (56’ Ίλιεφ), Κονσεϊσάο, Λάκης (56’ Γεωργιάδης), Σάλμον.
Αστέρας Τρ.: Αμπάρης, Κυριάκος, Μασάρα, Οφρυδόπουλος, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Λαδάκης, Κανακούδης (79’ Μιλάνο), Ζουντί (62’ Τσέζαρεκ), Ζαϊρι (65’ Φυτανίδης), Φιλομένο.

Σκόρερ: Μιλάνο 94΄

Κίτρινες κάρτες: 82’ Κωνσταντινίδης, 85’ Μπαλάφας, 90’ Σάλμον, 90’+3’ Γεωργιάδης - 61’ Ζουντί, 72’ Νταμόντε, 90’ Οφρυδόπουλος, 90’+5’ Μιλάνο

Ζωντανοί-νεκροί

Ζόμπι βγαλμένα από ταινία του Ρομέρο θυμίζουν πλέον οι παίκτες του ΠΑΟΚ
. Με αργές, μουδιασμένες, αμήχανες κινήσεις σέρνουν τα βήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στερημένοι από ζωή, στερημένοι από χαρά, στερημένοι από πίστη. Παίζουν απλά και μόνο γιατί πρέπει να παίξουν, κάνουν αγγαρεία, έχουν χάσει την ψυχή τους, μόνο μια σκιά του σώματός τους έχει απομείνει πλέον, και ο τιμημένος Δικέφαλος στο στήθος. Ένας Δικέφαλος τον οποίο εξευτελίζουν ανερυθρίαστα μπροστά στα μάτια του μεγάλου λαού του, που όσο περνάει ο καιρός τόσο χάνει κι αυτός το κουράγιο του, την υπομονή του, την καλή του θέληση.

Ήδη σήμερα, μετά το τέλος του αγώνα, χίλιοι περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ μαζεύτηκαν έξω από τα αποδυτήρια για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες, με κύριο σύνθημα το "Είμαι ΠΑΟΚ, πουλάω τρέλα, δεν γουστά, δεν γουστάρω τη σαρδέλα". Ένα σύνθημα το οποίο μεγαλόκαρδα τους πρόσφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος φαντάζει πλέον σαν τον Κόμη Δράκουλα που γουστάρει να πίνει το αίμα των παικτών του, να τους εκθέτει, να τους ταπεινώνει, να τους ξεμπροστιάζει. Έτσι ώστε να αποδεικνύεται κάθε Κυριακή ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες-σαρδέλες, ότι διαθέτει παίκτες ανίκανους, και ότι το καλοκαίρι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα.

Με τις ευλογίες του Φερνάντο Σάντος, ο ΠΑΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Κολαστήριο, όπου οι παίκτες τιμωρούνται γι' αυτό που είναι και για την όποια αξία έχουν, και καλούνται να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι δεν αξίζουν για τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ενώ όλες οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν, ο ΠΑΟΚ μπαίνει για να χάνει, ώστε να αποδεικνύεται κάθε φορά πόσο δίκαιο έχει ο προπονητής του, ο οποίος από την ώρα που ήρθε δεν κάνει τίποτ' άλλο από να τους απαξιώνει, μέχρι να τους καταντήσει οριστικά ζόμπι, τα οποία δεν θα περιμένουν πλέον τίποτ' άλλο, παρά μονάχα το θάνατο σαν λύτρωση.

Ο Ντάνι Φερνάντες, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τερματοφύλακα στον ευρωπαϊκό χώρο, διανύει μια κακή χρονιά, δεν παρουσιάζει την παραμικρή αγωνιστική βελτίωση, χωρίς ο προπονητής του να μοιάζει ικανός να κάνει τίποτε γι' αυτό, ούτε καν να τον αφήσει στον πάγκο για κανα-δυό παιχνίδια για να τον μοτιβάρει λίγο. Σήμερα, κατάφερε να διώξει σε κόρνερ χλιαρό σουτ που έγινε από τα 60 μέτρα (!!), γιατί πήδησε με το ένα αντί με τα δύο χέρια.

Ο Γκάβρανσιτς, μετά το ενθουσιώδες ξεκίνημα με τον Άρη, μοιάζει ανίκανος να προσδώσει πρόσθετη ποιότητα στην αμυντική μας γραμμή, και αν δεν αποτελούσε μεταγραφή του Δεκεμβρίου, δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που δυστυχώς θα πίστευαν ότι πρόκειται για μια ακόμη σαρδέλα.

Ο Κωνσταντινίδης, κυριολεκτικά ανύπαρκτος σαν μπακ, βασικός για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σ' αυτή τη θέση στην οποία είναι εξόφθαλμο ότι δεν μπορεί να αποδώσει, φαίνεται πως τό 'χει πάρει απόφαση ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν. Παρόλ' αυτά, ο Σάντος τον χρησιμοποιεί σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο Μπαλάφας, ο οποίος επανήλθε στη βασική ενδεκάδα παρά τις πληροφορίες που ήθελαν το Βαγγελή στη θέση του, μοιάζει με την απόδοσή του να ικετεύει τον Φερνάντο Σάντος να σταματήσει επιτέλους να τον βασανίζει, να πάψει να τον χρησιμοποιεί σε όλα τα παιχνίδια βασικό και με αυτό τον τρόπο να εκθέτει ένα από τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Ο Λάκης, ένα πανίσχυρο εργαλείο, μοιάζει να έχει βαρεθεί να περιμένει πότε επιτέλους θα παιχτεί σωστά, πότε θα οργανωθεί η ομάδα έτσι ώστε να τον αξιοποιήσει καταλλήλως.

Ο Κονσεϊσάο, φανερά ανέτοιμος όπως έχουν καταλάβει όλοι εκτός από τον Φερνάντο Σάντος, περιφέρει το θλιβερό του σαρκίο, έμβλημα ενός ένδοξου παρελθόντος το οποίο ευτελίζεται.

Ο Χριστοδουλόπουλος προκλητικά αδιάφορος, επιδιώκει με κάθε μέσο να φύγει από τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας εμπράκτως ότι μας απαξιώνει.

Ο Σάλμον, πεπεισμένος και αυτός πλέον ότι αποτελεί σαρδέλα, πάει απ' το κακό στο χειρότερο, πέφτει κάτω για ψύλλου πήδημα, αδυνατεί να πατήσει περιοχή, ενώ και οι συμπαίχτες του αδυνατούν να τον τροφοδοτήσουν σωστά.

Ο Βερόν, παίχτης ολοφάνερης ποιότητας, προσαρμόζει το παιχνίδι του στα χάλια των υπολοίπων, και περιμένει το καλοκαίρι για να δει προς τα πού θα γείρει η βάρκα και να κανονίσει την πορεία του.

Κνολ και Σνάουτσνερ είναι οι μόνοι που προσπαθούν, δύο επαγγελματίες βορειοευρωπαϊκής νοοτροπίας, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, παρά μπαίνουν κάθε Κυριακή για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Τελειωμένος είναι μετά τις δηλώσεις εκείνες περί σαρδελών και ο πάλαι ποτέ κορυφαίος παίκτης μας Γιώργος Χ. Γεωργιάδης. Η δε μετακίνησή του στην αριστερή πτέρυγα, όπου είναι φανερό ότι αδυνατεί να αποδώσει, αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα στο οριστικό ξεδόντιασμα του αρχηγού.

Ο μοναδικός παίκτης που προσπαθεί θετικά και ενεργητικά για το καλύτερο, και όχι απλά από υποχρέωση και για τα μάτια του κόσμου, είναι ο Ίλιεφ. Ένας παίκτης σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, που ήρθε στον ΠΑΟΚ για να αποδείξει την αξία του. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε στη σωστή του θέση, αν και η καλή οργάνωση της άμυνας της Τρίπολης, σε αντίθεση με τη δικά μας ανοργανωσιά, τον εξώθησε αρκετές φορές στο δεξί άκρο της επίθεσής μας, όπου αδυνατούσε, ως αριστεροπόδαρος, να παίξει σωστά την μπάλα.

Ο Φερνάντο Σάντος

Όλοι οι προπονητές έρχονται σε μια ομάδα γιατί πιστεύουν στο υλικό της.
Παράδειγμα ο Μπάγιεβιτς, ο οποίος, όταν δέχτηκε την πρόταση από τον Σκόρδα, έκατσε και μελέτησε προσεκτικά και από όλες τις απόψεις το ρόστερ του Άρη, και όταν τελικά πείστηκε ότι μπορεί να εργαστεί μ' αυτό το υλικό, υπέγραψε.Ο Σάντος αντίθετα, από την ώρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, δεν κάνει τίποτ' άλλο απ' το να ελεεινολογεί, να οικτίρει και να απαξιώνει την ομάδα στην οποία εργάζεται. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία!

Όλοι οι προπονητές στον κόσμο παρατάσσουν την ομάδα τους για τη νίκη. Ο Σάντος την παρατάσσει για την ήττα. Είναι η δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία του! Διότι όταν έχεις παίκτες-καμένα χαρτιά, παίκτες που δεν έχουν πλέον κανένα κίνητρο, ανακατεύεις λίγο την τράπουλα, δοκιμάζεις κι άλλους, δοκιμάζεις συστήματα. Παράδειγμα ο Ηλιάδης. Γιατί δηλαδή πρέπει αυτό το παιδί να το τρώει ο πάγκος και ο Μπαλάφας να είναι αναντικατάστατος, κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Ακόμα κι ο ίδιος ο Μπαλάφας είναι φανερό ότι δυσφορεί. Δεν μπορεί να σηκώσει τόσο βάρος. Ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Για ν' αφήσουμε την περίπτωση Κονσεϊσάο. Δηλαδή αυτός δεν είναι σαρδέλα; Τρελούς θέλει να μας βγάλει ο Σάντος; Προσπαθεί τώρα να μας πείσει ότι αυτή η θλιβερή σκιά του παρελθόντος μπορεί να γίνει ηγέτης του ΠΑΟΚ;

Η μεγάλη προδοσία

86ο λεπτό. Το ματς κυλάει προς τη λήξη του και είναι φανερό πως μόνο από θαύμα θα πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ αργά πλέον για οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή. Ο Φερνάντο Σάντος όμως ετοιμάζει μια αλλαγή! Μήπως το κάνει για καθυστέρηση; Όχι. Σκοπεύει να βγάλει αμυντικό και να βάλει επιθετικό. Και μάλιστα από ανάποδη πλευρά! Βγάζει το δεξί μας μπακ, τον Σνάουτσνερ, έναν παίκτη που αν μη τι άλλο είναι φιλότιμος, προσπαθεί, και σπάνια αφήνει κενά από την πλευρά του, και βάζει τον Γκονζάλες εξτρέμ από την αντίθετη πλευρά. Η δεξιά μας πτέρυγα μένει ακάλυπτη. Ο Κονσεϊσάο, μοναδικός άνθρωπος τον οποίο φαίνεται να εμπιστεύεται ο Σάντος (δεν ξέρω μήπως φτιάχνουν μαζί και την ενδεκάδα...) παίρνει εντολή να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνάς μας. Λίγα λεπτά αργότερα, με το δεξί άκρο της άμυνάς μας ακάλυπτο, ο Μιλάνο προχωρεί ανενόχλητος και σκοράρει...

Καλές διακοπές!

Και όπως σε όλες τις διακοπές, η ώρα περνάει ομορφότερα με το κουπόνι του στοιχήματος... Υπάρχουν πανέμορφα ματσάκια. Ξεκινάμε με το Βέροια-ΠΑΟΚ...........................

4 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τάκολα,

Παρ'όλο που όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν όλοι μας είπαμε υπομονή, είναι φυσικό σε κάποιες φάσεις να θέλουμε την ομάδα μας να κερδίζει, ή αν όχι, να δείχνει καλό πρόσωπο. Ας μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας λοιπόν. Ξέρω, υπάρχει μία πικρή γεύση, μία δυσφορία, ειδικά όταν ο μα.. ο προπονητής λέει μα...ίες. Είναι φυσικό και για τους παίχτες, όταν βλέπουν ότι η χρονιά χάθηκε, να μπορούν να τα δίνουν όλα...
Είμαι διατεθειμένος να περιμένω λοιπόν, όπως κάνω και κάθε χρόνο...

NOVITO είπε...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΤΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ....ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΟΤΕ......ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ....ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ..........
Είμαι ΠΑΟΚ , πουλάω τρέλα,
δεν μπορώ δεν μπορώ άλλη σαρδέλα...

takola είπε...

novito, το συγκεκριμένο σύνθημα είναι το πρώτο στην ιστορία που προσφέρει προπονητής εναντίον των παικτών του. Παγκόσμια πρωτοτυπία!
Φαντάσου δηλαδή να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και να ακούς τον κόσμο να σε βρίζει με τις λέξεις που πρώτος χρησιμοποίησε ο ίδιος ο προπονητής σου. Θα μπορέσεις ποτέ να παίξεις γι' αυτόν;

Όσο για το αν είναι αδιάφορος ο ΠΑΟΚ, συμφωνώ κι εγώ φυσικά ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι, αλλά η ιστορία άλλα δείχνει. Ετοιμάσου για χοντρά παιχνίδια στα 4 από τα 5 υπόλοιπα ματς (εκτός Ατρόμητου).

Οι παίκτες δεν είναι υπό δοκιμή, γιατί η ετυμηγορία δυστυχώς έχει βγει προ πολλού...

Παναγιώτη, κι εγώ είμαι διατεθειμένος να περιμένω, αρκεί να βλέπω κάποια προοπτική. Αυτός ο προπονητής με έχει πείσει ότι δεν μπορεί να την προσδώσει.

Panagiotis είπε...

Ρε 'συ Τάκολα,
δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά ο Σάντος "νύχτα" δεν έφυγε από τις ποιό πολλές ομάδες που προπονούσε? Γιατί άραγε? Από την άλλη, γιατί ο Ζαγοράκης τον πάει τόσο πολύ? Θα έχει τους λόγους του. Και αν εμπιστεύομαι κάποιον αυτός είναι ο Ζαγοράκης.