24/8/08

ΠΑΟΚ 2008-09: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό των μεταγραφικών κινήσεων, να δούμε ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν, να αξιολογήσουμε τη νέα ομάδα και να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας για τη νέα σεζόν.

Έφυγαν 17, ήρθαν 12!

Κατ’ αρχήν, στη μεταγραφική αυτή περίοδο έφυγαν από τον ΠΑΟΚ 17 παίκτες και αποκτήθηκαν 12. Από το περσινό ρόστερ, στην ομάδα παρέμειναν 13 παίκτες. Έφυγαν επομένως πάνω από τους μισούς παίκτες της ομάδας, είχαμε δηλαδή μια ανανέωση που ξεπέρασε το 50%, ποσοστό καινοφανές.

Οι μεταγραφές

Ας δούμε τις αλλαγές αυτές συνοπτικά:

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ: Φερνάντες, Κυριακίδης, Τοχούρογλου, Κνολ, Μελίσσης, Γκάβρανσιτς, Χαραλάμπους, Ορφανός, Πεχλιβάνης, Δελήμπασης, Μπαϊάνο, Γκονζάλες,΄Ιλιεφ, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον, Φρούνζα.

ΗΡΘΑΝ ΟΙ: Χαλκιάς, Ρίζος, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Μπιζέρα, Δάρλας, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Μπακαγιόκο, Βιερίνια, Αναστασάκος, Μουσλίμοβιτς.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ: Γλύκος, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Σνάουτσνερ, Γεωργίου, Κωνσταντινίδης, Βερόν, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βαγγελής, Κονσεϊσάο, Λάκης, Αθανασιάδης.

Τι άλλαξε σε κάθε θέση

Πάμε να δούμε τις μεταβολές αυτές ανά θέση:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Από τους τέσσερις περσινούς τερματοφύλακές μας, Φερνάντες, Κυριακίδη, Τοχούρογλου και Γλύκο παρέμεινε μόνο ένας, ο Γλύκος. Παράλληλα αποκτήθηκαν άλλοι δύο, ο Χαλκιάς και ο Ρίζος. Θα στηριχτούμε έτσι στην τριάδα Χαλκιά, Γλύκου, Ρίζου.

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ: Πέρσι βασιστήκαμε κατά κύριο λόγο στον Σνάουτσνερ, ο οποίος παραμένει στο ρόστερ, όπως και ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς, ο Αραμπατζής, που φέτος επιστρέφει δριμύτερος στην ενεργό δράση.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ: Ο Χαραλάμπους αποτελεί παρελθόν και τη θέση του παίρνει ο Φίλιππος Δάρλας.

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ: Μεγάλης έκτασης οι αλλαγές στους κεντρικούς οπισθοφύλακες, αφού αποχώρησαν οι τρεις από τους τέσσερις, δηλαδή οι Κνολ, Μελίσσης και Γκάβρανσιτς. Τις θέσεις τους πήραν Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο και Μπιζέρα. Ο μόνος που παρέμεινε στη θέση του είναι ο Μαλεζάς.

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Μικρότερης έκτασης οι αλλαγές στη θέση αυτή, αφού Μπαλάφας, Ηλιάδης και Βερόν παραμένουν στο ρόστερ, με την προσθήκη του Πάμπλο Γκαρσία.

ΧΑΦ: Αποχώρησε ο Ορφανός, παραμένει ο Βαγγελής. Αποκτήθηκε ο Ίβιτς.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκονζάλες, Ίλιεφ, Χριστοδουλόπουλος αποχώρησαν, Κωνσταντινίδης και Γεωργίου παραμένουν. Αποκτήθηκε ο Βιερίνια.

ΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αποχώρησε ο Γεωργιάδης και ο Μπαϊάνο, όπως και οι Πεχλιβάνης, Δελήμπασης. Παραμένουν οι Κονσεϊσάο, Λάκης.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ο βασικός μας σέντερ φορ αντικαταστάθηκε προς το καλύτερο. Τη θέση του Σάλμον κατέλαβε ο Μουσλίμοβιτς. Στη θέση του αναπληρωματικού, ο Αναστασάκος αντικατέστησε τον Φρούνζα. Ο Αθανασιάδης παραμένει στο ρόστερ, ενώ παράλληλα αποκτήθηκε και ο Μπακαγιόκο.

Πώς θα παίζει φέτος η ομάδα

Ας δούμε τώρα πώς θα παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο η φετινή ομάδα:

Τερματοφύλακας θα είναι ο Χαλκιάς, χωρίς κάποιο αξιόλογο ανταγωνιστή. Θα τον αντικαθιστούν οι παντελώς άπειροι από α΄ Εθνική Γλύκος και Ρίζος.

Τη μάχη για τη θέση του δεξιού μπακ θα δώσουν οι Σνάουτσνερ και Αραμπατζής, με φαβορί τον δεύτερο, εφόσον αποδειχτεί ότι έχει ξεπεράσει οριστικά τον περσινό τραυματισμό του.

Αριστερό μπακ θα είναι απ’ ότι φαίνεται ο Δάρλας. Θα τον ανταγωνίζεται και απ’ αυτή τη μεριά ο (κατά βάση αριστεροπόδαρος) Σνάουτσνερ, ενώ δυνατότητα κάλυψης υπάρχει και από τον Γεωργίου (αγωνίστηκε πέρσι στη θέση αυτή).

Βασικός σέντερ μπακ και ηγέτης της αμυντικής μας γραμμής θα είναι βεβαίως ο Πάμπλο Κοντρέρας. Για παρτενέρ του ετοιμάστηκε ο Μάρκος Αντόνιο, όμως η απόκτηση του Μπιζέρα διαταράσσει τις ισορροπίες, και αναμένεται να δοθεί μάχη μεταξύ των δύο. Ο Μαλεζάς προορίζεται για αναπληρωματικός.

Για αμυντικός χαφ που θα κάνει τη διαφορά αποκτήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία, αποδείχτηκε όμως ότι μας ήρθε ανέτοιμος. Αυτό θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα την ευκαιρία στον Μπαλάφα να ξεκινήσει βασικός το πρωτάθλημα και να δώσει τη μάχη για μια πιο μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Τρίτη επιλογή ο πάντα αξιόμαχος Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος έδειξε πέρσι ότι μπορεί να παίξει και δεξί μπακ, αν χρειαστεί.

Θέση οργανωτή στη μεσαία γραμμή και αναπόσπαστου μέρους της ενδεκάδας αναμένεται να καταλάβει ο Ματίας Βερόν. Αναπληρωτής του θα είναι ο Βαγγελής, αν και νομίζω πως σε περίπτωση απουσίας του Βερόν, ο Σάντος θα προτιμά να τραβά λίγο πιο πίσω τον Ίβιτς, ή λίγο πιο μπροστά τον Πάμπλο Γκαρσία και να τον πλαισιώνει με τον Μπαλάφα, παρά να χρησιμοποιεί τον Βαγγελή.

Δεξιός μεσοεπιθετικός θα είναι ο Κονσεϊσάο, με αναπληρωματικό τον Λάκη. Τη θέση μπορεί να καλύψει και ο Βιερίνια.

Αριστερός μεσοεπιθετικός θα είναι ο Βιέρινια, με αναπληρωματικούς τους Γεωργίου και Κωνσταντινίδη. Και ο Κονσεϊσάο έχει δυνατότητα να αγωνιστεί από την πλευρά αυτή. Πιθανόν Κονσεϊσάο-Βιερίνια να αλλάζουν πλευρές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για να μπερδέψουν τους αντιπάλους.

Βασικός και αναντικατάστατος σέντερ φορ θα είναι ο Μουσλίμοβιτς. Αντικαταστάτης του είναι ο Αναστασάκος, αλλά δεν νομίζω να πάρει και πολλές ευκαιρίες. Ο Κλάους Αθανασιάδης, αν και δεν είναι κλασικός φορ, αναμένεται να πάρει περισσότερες, ενώ υπάρχει περίπτωση να δοκιμαστεί στη θέση αυτή και ο Μπακαγιόκο.

Την βασική ενδεκάδα αναμένεται να συμπληρώνει ο Βλάνταν Ίβιτς, σε έναν ελεύθερο ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας γραμμής και επίθεσης. Αναπληρωτής του επισήμως είναι ο Μπακαγιόκο, αν και προσωπικά δεν μπορώ να το φανταστώ. Ίσως και ο Αθανασιάδης να δοκιμαστεί στη θέση αυτή, ενώ σε περίπτωση απουσίας του Ίβιτς πιθανόν με κάποιες εσωτερικές αλλαγές να πάρουν ευκαιρίες και τα αναπληρωματικά χαφ μας, δηλαδή ο Ηλιάδης και σε πολύ μικρότερο βαθμό Βαγγελής (ο οποίος είναι και τραυματίας).

Κριτική του νέου ΠΑΟΚ

Αυτός λοιπόν είναι ο ΠΑΟΚ 2008-09. Ο σχολιασμός μας:

Δυνατότερη γραμμή του νέου ΠΑΟΚ αναδεικνύεται η αμυντική. Η επιστροφή του Αραμπατζή σε συνδυασμό με την απόκτηση του Δάρλα και των έμπειρων και σκληροτράχηλων κεντρικών αμυντικών Κοντρέρας και Μπιζέρα, αλλά και του ανασταλτικού μέσου Πάμπλο Γκαρσία, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι οι αντίπαλοί μας θα φτύνουν αίμα για να φτάσουν στα καρέ του Χαλκιά.

Στη μεσαία γραμμή περιμένουμε πολλά από τον Βερόν, ο οποίος, ευρισκόμενος στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Πάμπλο Γκαρσία συμπληρώνουν μια πειστική και έμπειρη μεσαία γραμμή. Μπαλάφας-Ηλιάδης αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο.

Ηγέτης της επίθεσης αναμένεται να είναι ο Μουσλίμοβιτς, για τον οποίο ισχύουν τα ίδια με τον Βερόν. Βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, 27 ετών, είναι διψασμένος για μπάλα και για να αποδείξει την αξία του και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι η τροφοδοσία του, και ιδιαίτερα με σέντρες από τα πλάγια.

Από τους βασικούς, μόνο ο Βιερίνια είναι κλασσικός παίκτης γραμμής, με δυνατότητα να πλαγιοκοπήσει, να ντριμπλάρει, να φύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό και να σεντράρει. Δε νομίζω ότι ο Κονσεϊσάο διαθέτει την απαραίτητη σπιρτάδα και ταχύτητα. Ο Λάκης θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί. Ο Κωνσταντινίδης είναι ακόμα ένα χρόνο μεγαλύτερος, και κολλάει ένσημα για τη συνταξιοδότηση. Ακούω ότι ο Γεωργίου εξελίσσεται σε αξιόλογο μεσοεπιθετικό από αριστερά, αλλά θα πρέπει να τον δω με τα ίδια μου τα μάτια. Περιμένω να δω τι κομπίνες θα στηθούν για να βγαίνει από τα πλάγια ο Ίβιτς, αλλά και κατά πόσο θα ανταποκριθούν στα επιθετικά τους καθήκοντα τα δυο πλάγια μπακ. Γενικά πάντως, με βάση το σκεπτικό ότι ο Σάντος πέρσι έδειξε τεράστια έμφαση στην ανάπτυξη από τα πλάγια, η έλλειψη κλασσικών πλάγιων παικτών και η στροφή στο 4-4-2 μου έχουν προκαλέσει κάποια ανησυχία και μια απορία για τον ακριβή τρόπο ανάπτυξής μας και τροφοδοσίας του Μουσλίμοβιτς. Ακούω πολλά για τις κάθετες πάσες του Ίβιτς, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν μια ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να «ανοίξει» τον αντίπαλο από τα πλάγια, χώροι για κάθετες πάσες δύσκολα βρίσκονται. Αναμένω τι απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ πάντως κλειδί τον Βιερίνια, το ενδεχόμενο τραυματισμού του οποίου δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι. Υπενθυμίζω δε ότι πρόκειται για παίκτη έτσι κι αλλιώς δανεικό για ένα χρόνο.

Αθανασιάδης και Μπακαγιόκο δεν προορίζονται για βασικοί, αλλά αναμένεται να πάρουν κάποιες ευκαιρίες. Περιμένω να δω πώς ακριβώς θα τους αξιοποιήσει ο Σάντος στον αγωνιστικό χώρο, γιατί είναι παίκτες με «δύσκολα» και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Άφησα τελευταία τη θέση του τερματοφύλακα, γιατί δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα απ’ την αρχή. Εδώ έχουμε εμφανές πρόβλημα, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διοίκηση και τεχνική ηγεσία άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι. Όχι μόνο δεν αποκτήθηκε κάποιος παίκτης ικανός να κοντράρει τον ασταθή Χαλκιά και να προσφέρει τον απαραίτητο ανταγωνισμό, αλλά απομείναμε γυμνοί και στον πάγκο, όπου Γλύκος και Ρίζος δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην α΄ Εθνική. Κατά την άποψή μου η έλλειψη είναι σκανδαλώδης, η μεταγραφική διόρθωση το Δεκέμβριο επιτακτική ανάγκη, και ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε το τίμημα που θα πληρώσουμε για την αβλεψία μας αυτή δεν θα είναι υπέρογκο.

Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον περσινό, έχουν αποκτηθεί παίκτες με ποιότητα και εμπειρία και στις τρεις γραμμές, και η διεκδίκηση της τέταρτης θέσης θα είναι ο σαφής και απαρέγκλιτος στόχος της ομάδας. Το έχουν ήδη δηλώσει Ζαγοράκης και Σάντος. Όσο για τον Σάντος, συμμετείχε φέτος στο σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή, έκανε την προετοιμασία, συμφώνησε στους στόχους, ουδεμία αντίρρηση ή ένσταση δεν διατύπωσε, οπότε φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι θα γίνει φέτος.

Σημεία-κλειδιά

Κλειδιά για τις φετινές μας επιδόσεις θα είναι:

  1. Η σταθερότητα και η καλή υγεία του Χαλκιά. Απαραίτητα και τα δύο. Μη φτάσουμε να παίζουμε με βασικό τον τέως τερματοφύλακα της… Δόξας Κατωκοπιάς, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
  2. Η ανάπτυξη από τα πλάγια. Που σημαίνει να «πιάσουν» οι Βιερίνια και Κονσεϊσάο. Αν τυχόν ο Κονσεϊσάο δεν ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του σε σχέση με πέρσι, θα έχουμε πρόβλημα. Ή αν τραυματιστεί ο Βιερίνια. Προσωπικά θα ήθελα να δω τους Λάκη-Κωνσταντινίδη ετοιμοπόλεμους και φορμαρισμένους. Ειδάλλως θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές μεταγραφικές κινήσεις το Δεκέμβριο.
  3. Η ευκολία στο σκοράρισμα του Μουσλίμοβιτς. Την χρειαζόμαστε απαραιτήτως.
  4. Ο κεντρικός μας άξονας. Με Κοντρέρας - Πάμπλο Γκαρσία - Βερόν - Ίβιτς - Μουσλίμοβιτς είναι μακράν το δυνατό μας χαρτί. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και μέσα στο γήπεδο. Θα δουλευτεί πολύ φέτος η κάθετη πάσα και το ένα-δύο, και πρέπει να γίνει συστηματική δουλειά, για να αξιοποιήσουμε αυτούς τους παίκτες ποιότητας που διαθέτουμε.
  5. Το ξεκίνημα. Έχει σημασία να υλοποιηθεί το σενάριο «4 στα 4», για να αποφευχθούν γκρίνιες με τον Σάντος. Πρώτη αγωνιστική με ΟΦΗ στην Κρήτη είμαστε φαβορί για το διπλό. Μετά πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε την ΑΕΚ στην Τούμπα. Τρίτη αγωνιστική με Πανθρακικό δεν το συζητάω, το διπλό είναι σίγουρο, πιθανόν να παίξουμε και στην Τούμπα, ενώ μετά πατάμε το σκουλήκι, και με 4 στα 4 καίγεται η πόλη!
  6. Η προσαρμογή των ξένων. Φέτος δεν υπάρχουν «παλιοί» στην ομάδα. Μόνος παλιός είναι ο Βαγγελής, ο οποίος θα βρίσκεται κάπου μεταξύ πάγκου και κερκίδας, άντε κι ο Κωνσταντινίδης. Επίσης δεν υπάρχουν Έλληνες. Χαλκιάς και Δάρλας θα είναι οι μόνοι βασικοί, ίσως και ο Αραμπατζής. Δεν ξέρω σε μια δύσκολη στιγμή ποιος θα πάρει την ομάδα πάνω του, ποιος θα δείξει στους άλλους τι εστί ΠΑΟΚ. Μας λείπει ένας παίκτης τύπου Γ.Χ. Γεωργιάδη. Υποτίθεται ότι το ρόλο του θα παίξει ο Κονσεϊσάο. Του δώσαμε μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θα φανεί στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση προσπάθησε να πάρει παίκτες με προσωπικότητα, που δεν κωλώνουν. Αλλά η ένταξη τόσων ξένων μεμιάς σε μια ομάδα είναι πάντα ένα στοίχημα.

Κάποια ακόμα συμπεράσματα από τις μεταγραφές μας:

Η αύξηση του μπάτζετ

Η ουσία είναι ότι δικαιωματικά οι απαιτήσεις φέτος είναι αυξημένες, όχι απλά γιατί γίναν αλλαγές, αλλά γιατί γίναν αλλαγές προς το καλύτερο. Το μπάτζετ αυξήθηκε σημαντικά. Έπεσε χρήμα στην ομάδα. Από κει που πέρσι είχαμε ακριβότερους παίκτες τον Ίλιεφ με 230 χιλιάρικα και τον Σάλμον με 200, ενώ αναπροσαρμόσαμε και τα συμβόλαια των Φερνάντες-Χριστοδουλόπουλου για να φτάσουν κι αυτοί στα ποσά αυτά, φέτος χτυπάμε πεντακοσάρικα. Το χορό σέρνει ο Κοντρέρας με 550 χιλιάδες ευρώ ετησίως, κι ακολουθούν Μουσλίμοβιτς με 500, και πιο κάτω Πάμπλο Γκαρσία, Μπιζέρα, Ίβιτς, Βερόν και τελευταίος ο Χαλκιάς με 260. Τόσο ακριβούς παίκτες δεν είχαμε ποτέ! Άρα οι απαιτήσεις είναι εκ των πραγμάτων αυξημένες.

Η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας

Ο ΠΑΟΚ έπαψε να είναι ομάδα «ταλέντων», νεαρών και εξελίξιμων παικτών. Κατά μέσο όρο, αυτοί που ήρθαν είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι απ’ αυτούς που έφυγαν. Κάποια «ταλέντα» μας (εντός ή εκτός εισαγωγικών) δόθηκαν δανεικά, κανένας νεαρός δεν αποκτήθηκε. Μόνος «ελπιδοφόρος» στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι ο (δανεικός) Βιερίνια. Κυριαρχεί πλέον στην ομάδα η ωριμότητα και η εμπειρία. Σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία (26-27) βρίσκονται οι Δάρλας, Αραμπατζής, Βερόν, Μουσλίμοβιτς. Οι υπόλοιποι έχουν βάλει το τριάρι, είναι δηλαδή 30 ετών ή παραπάνω. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτή η χημεία. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι έγιναν μεταγραφές μελετημένες, βάσει προγράμματος και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Ο ΠΑΟΚ γύρισε σελίδα και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

5 σχόλια:

Stepas είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου.Μόνο σε αυτό που λες για τον Κωνσταντινίδη ψιλοδιαφωνώ.Πιστεύω ότι ο Σαντος τον εμπιστεύεται πάρα πολύ και θα πάρει πολλές φορές τη φανέλα του βασικού εφόσον είναι υγιής.Από την άλλη ο Βιερίνια στα δυνατά φιλικά δεν έδειξε και πολλά πράγματα.Λίγο νευρικός μου φάνηκε γιατί θέλει πολύ να προσφέρει αλλά δεν του βγαίνει και τσατίζεται.Αυτήν την εικόνα μου έδωσε.Ελπίζω ο Σαντος να τον βοηθήσει να βγάλει τον καλό του εαυτό γιατί έχει φοβερά προσόντα αυτός ο παίκτης (ξεπέταγμα,ντρίμπλα,προσποίηση,χαμηλό κέντρο βάρους).Πάντως πιστεύω ότι ο Κων/νίδης πρέπει να παιζει εφόσον είναι καλά,γιατί μας χρειάζεται ένας έμπειρος Ελληνας να τραβάει την ομάδα στα δύσκολα.Ο Παντελής μπορεί να βάζει γκολ και να βοηθά την ομάδα να "ξεμπλοκάρει".Φάνηκε στα φιλικά.Και ελπίζω βέβαια να μην τον ξαναδούμε αριστερό μπακ.Ο άνθρωπος είναι αριστερό εξτρέμ.

Πάντως στην επίθεση θα προβληματιστούμε πάλι φέτος αν ο Σάντος παίξει 4-2-3-1.Γιατί σ'αυτό το σύστημα ο Μουσλίμοβιτς δίνει μάχες με 2 και 3 αμυντικούς και δεν μπορεί να βγαίνει πολλές φορές φάτσα με το γκολ.


Τεσπα.Θα δούμε.Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε αξιόμαχη ομάδα που θα παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Πέρυσι παίζαμε κάτι άλλο...

Panagiotis είπε...

Ορεξάτος βλέπω, είδες τι κάνουν οι διακοπές;
Για τον μόνο που λυπήθηκα που έφυγε ήταν ο Ντάνι, αλλά έπρεπε, για διάφορους λόγους, οικονομικούς πιό πολύ. Και μιάς και μιλάμε για τέρματα, τον Χαλκιά δεν τον φοβάμαι, είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Ας μην τον καταδικάζουμε επειδή έκανε ένα ή δύο παιχνίδια άσχημα. Φέτος έχει και καλή έδρα που θα τον βοηθάει.

Ένα πράγμα δεν μου κάθεται καλά, για να λέμε την αλήθεια. Γιατί στόχος η τέταρτη θέση; Θα προτιμούσα να έχουμε στόχο όσο πιό ψηλά γίνεται, χωρίς να θέτουμε "όρια". Χάθηκε η πρώτη θέση, άν όλα πάνε καλά; Το αν βάζεις στόχο την 4η θέση είναι σαν να αποκλείεις την 2η π.χ. Δεν ξέρω αν πιάνομαι από λεπτομέρειες, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην χτυπήσουμε τον καθένα στα ίσα

takola είπε...

Στέπα, μακάρι ο Σβούρας να είναι όντως μάχιμος, και να αξιοποιηθεί, γιατί όχι;
Ο Βιερίνια είναι νεαρός, ελπίζω να μη νιώσει βαρύ το φορτίο στους ώμους και χάσει την ηρεμία του.
Αν εξαιρέσουμε τυχόν γκέλες του τερματοφύλακα, θα δεχόμαστε πολύ δύσκολα γκολ, αυτό το πιστεύω. Άρα θα είμαστε πράγματι αξιόμαχη ομάδα.
Μακάρι να πάν όλα καλά.

Παναγιώτη, ο Χαλκιάς είναι ασταθής εδώ και πολλά χρόνια, οπότε είναι βάσιμες οι ανησυχίες. Ας ελπίσουμε να μας διαψεύσει.
Για τους στόχους δεν έχεις άδικο, the sky is the limit, απλά κάπου πρέπει να ρυθμίζονται ρεαλιστικά οι προσδοκίες των οπαδών, για να μην έχουμε παράλογες γκρίνιες.

Άντε, με τη νίκη το Σάββατο!

dr.SeenG είπε...

Άντεεεε αρχίζει ακόμα μία League (όχι super... δεν τολμώ να το πω :P )
Να δούμε τι θα κάνουμε στην Κρήτη. Πιθανό άτυχο αποτέλεσμα, θα χαλάσει το καλό κλίμα. Είμαι σίγουρος γι'αυτό...
Καλή αρχή!

Panagiotis είπε...

Και για να είμαστε σίγουροι, ότι όλα θα πάνε μιά χαρά...
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του ΟΦΗ,

φιλικά,
Μητσοτάκης...