4/8/08

Περί βίας στα γήπεδα


Ποιο είναι το σχόλιό μου για τα επεισόδια των Σερρών; Ότι αντανακλούν πλήρως την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα. Κι ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί βεβαίως να πάμε πουθενά ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε τώρα τι εικόνα θα σχημάτισε π.χ. ο Κοντρέρας. Πολύ απλά είμαστε καραγκιόζηδες. Υπενθυμίζω ότι εδώ και ένα χρόνο και βάλε ο αρμόδιος υπουργός μας ανακοίνωσε ότι διαλύονται οι σύνδεσμοι.
Υπενθυμίζω ότι ακόμα παλιότερα μας είχε ανακοινώσει ότι με νομοθετική ρύθμιση θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα γήπεδα.
Υπενθυμίζω ότι τα εισιτήρια θα ήταν ονομαστικά και οι θέσεις συγκεκριμένες.
Τι έγινε απ' όλ' αυτά; ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο οι νέες αυστηρότερες ποινές για τη βία σε αθλητικούς χώρους. Παρόλ' αυτά συλλήψεις σπάνια γίνονται. Μόνο έξι παλικάρια δικά μας την πλήρωσαν - χωρίς να φταίνε απ' ό,τι ξέρω - πέρσι στην Ξάνθη. Από κει και πέρα έτερον ουδέν. Για μένα είναι σαφή τα εξής:
Πρώτον, η Πολιτεία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πολεμήσει τη βία στα γήπεδα. Τη βολεύει να υπάρχει αυτή η βαλβίδα εκτόνωσης. Αν την κλείσει θα εκφραστεί αλλού, και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει ευρύτερες και μάλιστα πολιτικές διαστάσεις.
Δεύτερον, οι ΠΑΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ από μόνες τους και χωρίς την ενίσχυση της Πολιτείας να κάνουν τίποτα. Ο Ντέμης υπερέβαλε εαυτόν και το μόνο αποτέλεσμα ήταν να φάει τα μούτρα του. Στον Παναθηναϊκό οι φανατικοί αποκλείστηκαν από το γήπεδο, με αποτέλεσμα κατακόρυφη μείωση των εισιτηρίων και πεθαμένη έδρα.
Τρίτον, η λεγόμενη "κοινή γνώμη" αρέσκεται να δαιμονοποιεί οποιαδήποτε μικροεπεισόδια στα γήπεδα. Μέχρι ενός βαθμού κάποια μπουνίδια και κλωτσίδια είναι φυσιολογικά στη νεολαία. Και παλιά παίζαν πετροπόλεμο τα παιδιά, αλλά δε γινόταν τόση φασαρία. Και βέβαια, το μεγαλύτερο τίμημα το πληρώνει ο ΠΑΟΚ. Πάλι εμάς βάζουν να την πληρώσουμε. Λες και φταίει ο ΠΑΟΚ που υπάρχει ανεργία, κοινωνική αδικία, ναρκωτικά...

Με τις σκέψεις αυτές σας αποχαιρετώ για ένα δεκαπενθήμερο. Θα τα πούμε και πάλι με ένα ρεζουμέ των μεταγραφών της ομάδας μας και μια ανάλυση του φετινού ρόστερ, καθώς και με εκτιμήσεις για τη πορεία της ομάδας στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Καλές διακοπές!

6 σχόλια:

DonMits είπε...

Σύντομος και περιεκτικός.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ σε αυτά που γράφεις, οπότε

καλές διακοπές και καλή επάνοδο!!!

+poulia είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΔΕΡΦΙΑ...

Panagiotis είπε...

Δεν ήμασταν εμείς, Αριανοί την έκαναν τη δουλειά. Όπως τότε που ο κος Λ. Σκόρδας είπε ότι ΠΑΟΚτζήδες μαχαίρωσαν εκείνη την οικογένεια φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα...
Προς τιμή μας, μέσα σ' όλη την αλητεία που περικλείει το συμβάν, δεν βγήκαμε δημόσια να πούμε ότι ήταν Αριανοί ή καμιά τέτοια παπαριά.

Για το "Πρώτον" δεν έχω άμεση γνώμη, μάλλον λόγω του ότι δεν θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία είναι τόσο ξεφτίλα, αν και ξέρω... Αλλά για το "Δεύτερον" και "Τρίτον" είσαι μέσα χίλια τα εκατό.

Διακοπές ε; Ωραία :ο)

takola είπε...

Παιδιά, επέστρεψα, σέντερ μπακ όμως ακόμη δεν πήραμε. Οπότε περιμένω. (Και έναν τερματοφύλακα, ίσως;;;)

Παναγιώτη, η Ελληνική Πολιτεία είναι τόσο ξεφτίλα, κι ακόμα περισσότερο. Άσε, μην την ψάχνεις.

Panagiotis είπε...

Καλώς ήρθες, ελπίζω να πέρασες καλά.

Τζο Μπιζέρα για σέντερ μπακ;

Το ξέρω ρε 'συ ότι η Πολιτεία είναι ξεφτίλα, απλά ιδεολογικά δεν θέλω να το παραδέχομαι. Δώσαμε πολιτισμό σ' όλο τον κόσμο και τώρα είμαστε για να μας κλαίνε οι ρέγγες. Από κάπου άκουσα ένα ωραίο τις προάλλες. "Αν η Ελλάδα δεν είχε ανακαλύψει τη δημοκρατία, πως θα ήταν ο κόσμος;". Γιατί όλοι οι "πολιτισμένοι" είχαν μοναρχίες --και μερικοί ακόμα έχουν.

ΥΓ. Πλάκα θα έχει να κερδίσουμε την Ομόνοια αύριο. Με την Ομόνοια παίζουμε, σωστά; Για την ΑΕΚ το έμαθες υποθέτω... Τι πλάκα δηλαδή, οι ΑΕΚτζήδες έχουν χάλια φέτος.

takola είπε...

Ε, την κερδίσαμε την Ομόνοια. 1-0 με πέναλτι του Ίβιτς. Δεν σημαίνει τίποτα, όμως. Στις 30 Αυγούστου θα γίνουν τα πραγματικά αποκαλυπτήρια.

Για την ΑΕΚ, αν εννοείς τα περί Ντέμη, ναι, κάτι έμαθα, γενικά όμως ο takola ασχολείται μόνο με την ομαδάρα του. Ομολογώ πάντως ότι τον Ντέμη τον έχω σε εκτίμηση σαν παράγοντα.