22/8/08

Υπέγραψε ο Μπιζέρα


Για τα επόμενα τρία χρόνια θα ενισχύει την άμυνα του ΠΑΟΚ ο διεθνής Ουρουγουανός σέντερ μπακ Τζόε Έμερσον Μπιζέρα Μπάστος, ή συντομότερα Τζόε Μπιζέρα. Ο Μπιζέρα ανήκε στο δυναμικό της Κάλιαρι, με την οποία έκανε και θερινή προετοιμασία, και, όπως δήλωσε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Το κόστος της μεταγραφής δεν έγινε γνωστό, οι πληροφορίες μου όμως μιλούν για ελεύθερο ποδοσφαιριστή (δεν δώσαμε τίποτε στην Κάλιαρι), και ετήσιες απολαβές που ίσως αγγίζουν τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο Μπιζέρα είναι γεννημένος το Μάιο του 1980,έχει ύψος 1,81 μ. και βάρος 71 κ. Από το 1999 ως το 2005 αγωνιζόταν στην Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ιταλική Κάλιαρι, με την οποία είχε 35 συμμετοχές σε δυόμισι χρόνια. Το τελευταίο εξάμηνο αγωνιζόταν ως δανεικός στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία έγινε αμέσως βασικός, σημείωσε μάλιστα και δυο γκολ. Ο Μπιζέρα έχει χριστεί 23 φορές διεθνής με την Εθνική Ουρουγουάης κατά τα έτη 2001-04, συμμετείχε μάλιστα και στο Μουντιάλ του 2002. Σημειώνεται ότι είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, κι επομένως δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου.

Πρόκειται για μια πειστική μεταγραφή, παίκτη σοβαρού, όχι γυρολόγου, μάχιμου, που δεν αποκλείω να διεκδικήσει και θέση βασικού, αν όντως είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση και προσαρμοσθεί γρήγορα στο κλίμα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: