13/2/10

ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ 0-1


Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την ισοπαλία με τον Ηρακλή, το ηθικό γύρω από την ομάδα δεν ήταν και πολύ ανεβασμένο. Προσθέστε και τις απουσίες της τελευταίας στιγμής (Πάμπλο Γκαρσία-Σαβίνι), που ήρθαν να προστεθούν αναπάντεχα στις ήδη υπάρχουσες (Βιτόλο-Κοντρέρας), και καταλαβαίνετε γιατί πολλοί εύχονταν οι καταρρακτώδεις βροχές να συνεχιστούν και ο αγώνας να αναβληθεί.
Ο αγωνιστικός χώρος των Ιωαννίνων ήταν πράγματι για άλλη μια φορά πολύ βαρύς, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος όμως έδειξε για ακόμα μια φορά φέτος ότι είναι φτιαγμένη από άλλο μέταλλο. Έχει νοοτροπία νικητή, με παίκτες ετοιμοπόλεμους, που δεν καταλαβαίνουν από απουσίες, ούτε από βαριά τερέν. Ο ΠΑΟΚ σήμερα ήταν μεγάλη ομάδα, και καθάρισε σχετικά εύκολα ένα ματς που φάνταζε δύσκολο.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στο ότι για πρώτη φορά νομίζω επί Φερνάντο Σάντος αναγκαστήκαμε να παίξουμε με σέντερ μπακ τον Σνάουτσνερ. Θυμάμαι ότι όταν ο παίκτης ήταν στον Ηρακλή αγωνιζόταν συχνά σ' αυτή τη θέση. Πράγματι, τα πήγε περίφημα, έδειξε το αμυντικό του δαιμόνιο, αλλά το γενικό κουμάντο στην άμυνα το είχε ο Στελάρας ο Μαλεζάς, ο οποίος δείχνει να ενηλικιώνεται και να αναλαμβάνει με επιτυχία όλο και περισσότερες ευθύνες.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον Σορλέν, ο οποίος σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ένα θηρίο που αλώνιζε στη λάσπη. Πάντα πίστευα ότι ο Σορλέν είναι αμυντικογενής παίκτης, με ιδιαίτερη έφεση στις μάχες σώμα με με σώμα και το σκληρό παιχνίδι, και σήμερα το απέδειξε.

Ο Φωτάκης, που επανήλθε σήμερα στη βασική ενδεκάδα, έχει τρία καλά και ένα κακό: Τα καλά του στοιχεία είναι 1) το συνεχές του τρέξιμο στον αγωνιστικό χώρο, 2) το δυνατό του σουτ, που σήμερα μας χάρισε ένα γκολ, και 3) έναν σταθερό χαρακτήρα, με σταθερή υψηλή αυτοεκτίμηση, που δεν επηρεάζεται από εξωτερικές δυσκολίες και από το αν είναι βασικός ή αναπληρωματικός. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι ότι δεν διαθέτει την τεχνική κατάρτιση εκείνη, που θα του επέτρεπε να κάνει καριέρα χαφ σε μεγάλη ομάδα. Σήμερα μέτρησαν περισσότερο τα προτερήματά του από τα ελαττώματά του, κι έτσι μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.

Μνεία θέλω να κάνω και στον Βιερίνια, ο οποίος ήταν αρκετά καλός. Ο παίκτης έχει δείξει εδώ και καιρό συμπτώματα βεντετισμού, κάτι που εκφράζεται 1) με έναν υπερβολικό ατομισμό και 2) με κάποια αδιαφορία στην άσκηση αμυντικών καθηκόντων. Σήμερα υπήρξε αρκετά βελτιωμένος στους δυο αυτούς τομείς, με αποκορύφωμα την πάσα που έδωσε στον επερχόμενο Φωτάκη, γνωρίζοντας ότι ο παίκτης έχει δυνατό σουτ, ενώ μπορούσε να ενεργήσει και μόνος του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Δυστυχώς το αρνητικό στοιχείο του σημερινού αγώνα ήταν η χοντρή μαλακία του Αραμπατζή, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 64΄. Κατ' αρχήν είναι ανεπίτρεπτο παίκτης του ΠΑΟΚ να κάνει καθυστερήσεις στο... 60΄. Αν παίζεις με την Λίβερπουλ και είσαι στο 85΄κάνε καθυστερήσεις. Με τα Γιάννενα όμως; Απαράδεκτα κακή νοοτροπία. Κι άντε, καλώς-κακώς την πήρες την κίτρινη κάρτα. Πας και κάνεις φάουλ μαρς για κίτρινη μετά από 5 λεπτά; Αν είναι δυνατόν! Προσωπικά η συμπεριφορά του παίκτη με εξόργισε, και με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Έχει νοοτροπία παίκτη μικρής ομάδας, τεράστιες μεταπτώσεις στην ψυχολογία του (μπορεί μέσα σε πέντε λεπτά να μετατραπεί από αρνάκι σε θηρίο και αντιστρόφως), ενώ η αμυντική του ικανότητα είναι πολύ απλά ανεπαρκής. Σύμφωνοι, είναι καλός επιθετικά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Λυπάμαι πολύ. Θεωρώ ότι ο Σνάουτσνερ κερδίζει με το σπαθί του τη θέση, και με τις καλύψεις του Βιτόλο μπορεί και αυτός να επιδείξει επιθετικές αρετές που ίσως δεν είχε τη δυνατότητα να εκφράσει κατά το παρελθόν.

Περιττό να πούμε ότι το επόμενο ματς είναι άσσος ξερό!

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62' Καζναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25' Ρόβας), Μενδρινός (74' Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Σίσιτς

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74' Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (93' Παπάζογλου), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Κριστιάνο (67' Μουν)

ΣΚΟΡΕΡ: Φωτάκης 42΄

Κίτρινες κάρτες: Κούσας (29'), Σίσιτς (45'+1), Ντάσιος (48'), Καζναφέρης (80'), Σκαρντουέλι (82') / Φωτάκης (41'), Βιεϊρίνια (49'), Αραμπατζής (59'), Μουν (90'+2),

Κόκκινες κάρτες: Αραμπατζής (64' δεύτ.κίτρινη)

Διαιτητής: Σ.Τριτσώνης (Αθηνών)

3 σχόλια:

NdN είπε...

Θα διαφωνήσω κάθετα με την ανάλυση σου για τον Αραμπατζή. Η πρώτη κίτρινη ήταν για γέλια. Μόνο στον ΠΑΟΚ δίνεται. Στιο λέω αυτό γιατί μετά από την αποβολή ο Ρόβας σταματάει 2 φορές την μπάλα με το χέρι σε διάστημα ενός λεπτού και ο διαιτητής σφυρίζει και τα δύο φάουλ αλλά δεν δίνει κίτρινη σε κανένα. Η δεύτερη ήταν ένα τράβηγμα πάνω στη μοναδική φορα που του έφυγε ο παίχτης.

Το παλικάρι ήταν ξεγραμμένο στην αρχή της χρονιάς και κέρδισε τη θέση του με το σπαθί του έχοντας τεράστια συνεισφορά στην αμυντικη λειτουργία της ομάδας. Παίζει πάντα με την ψυχή του και γενικά τον θεωρώ πολύ καλό μπακ.

takola είπε...

NdN,

και οι δυο κίτρινες ήταν προφανέστατα ολόσωστες,αν είναι να μετράμε πόσες φορές έπιασε την μπάλα ο Ρόβας για να βρίσκουμε δικαιολογίες, ζήτω που καήκαμε!

Για μένα τα λάθη του ήταν παιδιάστικα, και δείχνουν νοοτροπία παίκτη μικρής ομάδας. Όσο για την αμυντική του λειτουργία, είναι σαφώς ο αδύναμος κρίκος της ομάδας.

Ντάξει, ήμουν λίγο σκληρός, αλλά τι να κάνουμε, οπαδοί είμαστε, και μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κάποιες φορές. Πιστεύω πάντως για τον παίκτη ότι δεν κάνει για μεγάλη ομάδα, γιατί τον έχω ψυχολογήσει, και βλέπω ότι είναι ασταθής. Θα σου κάνει 5 παιχνίδια το χρόνο, θα βάλει και 1-2 γκολ με εντυπωσιακά σουτ, και όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι ασταθής κι ασόβαρος. Σύμφωνοι, φοράει τη φανέλα με το Δικέφαλο, σύμφωνοι αγαπάμε και στηρίζουμε τους παίκτες, αλλά να λέμε και καμιά αλήθεια!

Panagiotis είπε...

Για τον βάζελο τί έχουμε να πούμε ρε παιδιά? Ξέρω, αλλάζω τελείως το θέμα, αλλά θέλω ν' ακούσω τη γνώμη σας.