7/2/10

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1

Κατ' αρχήν να πω σχετικά με ό,τι έγραψα στην προηγούμενη καταχώρησή μου, μετά το παιχνίδι στα Γιάννενα, ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα έπαιξε για τη νίκη, έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε, και ότι το "τεστ" στις σχέσεις παικτών-διοίκησης θεωρώ ότι περάστηκε επιτυχώς, έστω κι αν δεν ήρθαν οι τρεις βαθμοί.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, παρά τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του, θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο, με τη διευκρίνηση όμως ότι ήταν τα δικά μας λάθη αυτά που καθόρισαν τον αγώνα, και πολύ λιγότερο οι προσπάθειες του - αξιόμαχου - αντιπάλου.

Συγκεκριμένα, η βλακώδης ενέργεια του Βιτόλο να πιάσει αψυχολόγητα την μπάλα με το χέρι με αποτέλεσμα να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα πριν ακόμα λήξει το πρώτο ημίχρονο, καθώς και η κακή λειτουργία τόσο του δεξιού άκρου της άμυνάς μας (Αραμπατζής-Βιερίνια), όσο και του κεντρικού μας διδύμου (Μαλεζάς), με αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα "φτηνό" γκολ, ήταν τα δυο λάθη που καθόρισαν τον αγώνα.

Ιδιαίτερα για το γκολ του Ηρακλή θέλω να τονίσω ότι αποδείχτηκε ότι ο Σάντος δεν κάλυψε επαρκώς το δεξί άκρο της άμυνάς του. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο ο Αραμπατζής αντιμετώπιζε προβλήματα, τα οποία επέλυε ο Βιτόλο. Με την αποβολή του Βιτόλο και την είσοδο του Σορλέν, οι βοήθειες αυτές ουσιαστικά εξέλειψαν, αφού μοναδικός αρμόδιος να τις δώσει ήταν ο ανασταλτικά ανεπαρκής Βιερίνια. Φτάσαμε έτσι στο σημείο να "τρυπηθούμε" από τον... Γιαννούλη, ο οποίος πραγματοποίησε επέλαση και σέντρα που θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή. Έκανε και το τσαλίμι ο Μαλεζάς, και νά σου η ισοφάριση. Από το σημείο εκείνο και μετά ήταν δύσκολη η ανατροπή με παίκτη λιγότερο, αλλά προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, ρισκάροντας μάλιστα, καθότι η άμυνά μας σήμερα είχε προβλήματα, τόσο δεξιά από τον Επστάιν, που κάποια στιγμή πήρε τον Αραμπατζή χαμπάρι, όσο και στο κέντρο, όπου ο Γιάκομπ καταταλαιπώρησε τον Μαλεζά, του οποίου η συνεργασία με τον Σαβίνι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Δυστυχώς ο Σάντος είχε την κακή έμπνευση πάνω που ανεβαίναμε να βγάλει τον εξαιρετικό σήμερα Μουσλίμοβιτς και να περάσει τον Κουτσιανικούλη, αφήνοντας την ομάδα χωρίς φορ. Τέλος πάντων.

Πρέπει κλείνοντας να τονίσω ότι δεν γίνεται πάντοτε να μας βγαίνουν όλα και να μη δεχόμαστε γκολ, κάποτε θα ρθουν τα λάθη, θα ρθουν και οι ατυχίες, σήμερα ήταν και πάλι ο αγωνιστικός χώρος πολύ βαρύς, συνεχής η βροχόπτωση, κάτι που δεν μας ευνοεί, κάναμε όμως ό,τι μπορούσαμε, αγωνιστήκαμε για τη νίκη σε ένα ντέρμπι, και πρέπει να πω στο σημείο αυτό ότι είναι μεγάλη "χασούρα" να υπάρχει αυτή η ομάδα στην πρώτη Εθνική, με μοναδική αποστολή να δημιουργεί προβλήματα στον ΠΑΟΚ και δευτερευόντως και στον Άρη. Μακάρι να πέσει στη β΄ Εθνική και να μην ξανανέβει.

ΥΓ. Κορυφαίος και πάλι ο Ίβιτς. Καθόλου δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη μη υπογραφή του συμβολαίου του. Το αντίθετο μάλιστα. Μήπως θα πρέπει τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις με παίκτες ηλικίας 32+ να γίνονται μετά το τέλος της σεζόν;;

Συνθέσεις:

Ηρακλής:
Φερνάντες, Μάρτος, Μάρκες (37' Γιαννούλης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Ριμόλντι (46' Γιάντσης), Παπαστεριανός, Μάρα (86' Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Ιάκομπ

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (81' Κουτσιανικούλης), Εντίνιο (46' Σορλέν)

ΣΚΟΡΕΡ: Μουσλίμοβιτς 36΄, Γιάντσης 55΄

Κίτρινες κάρτες: Αραμπατζής, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Βιερίνια - Ριμόλντι, Μάρα, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία

Κόκκινη κάρτα: Βιτόλο 45΄ (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Γειά σου Μίρκο,
έ λοιπόν διανύουμε περίοδο γκαντεμιάς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Χάσαμε παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και το χάσαμε από μία σειρά λαθών που δεν γίνονται. Ίσως τα ατυχή αποτελέσματα με Ατρόμητο, Γιάννενα και Γριές να μας γίνουν μάθημα, γιατί η γκαντεμιά αυτή είναι κάτι το οποίο το έχουμε επιφέρει επάνω μας εμείς οι ίδιοι. Ακόμα και ο Σάντος, σήμερα, έβγαλε τον Μουσλίμοβιτς απ' το παιχνίδι. Ατυχές η ενέργεια αυτή, εκτός και το έκανε γιατί θεώρησε ότι δεν είναι έτοιμος για 90 λεπτά αγώνα.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο μ' έβαλε σε σκέψεις και ήμουν έτοιμος ψυχολογικά για γκέλες... Να μην στεκόμαστε μόνο στις στραβές, σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο αν και με δέκα παίχτες, παίξαμε ωραία με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που είχαμε να το κάνουμε απ' το παιχνίδι με τον γαύρο. Ίσως η περίοδος γκαντεμιάς να είναι στο τέλος της.
Άντε και στα πλέϋ όφς θα γίνει της κακομοίρας.

takola είπε...

Παναγιώτη,

δεν είναι γκαντεμιά, είναι δικά μας λάθη. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι αυτά. Δεν γίνεται να είσαι τέλειος πάντα. Ειδικά ο Βιτόλο παίζει με μεγάλη ένταση και πάθος και λογικό είναι κάπου να θολώνει το μυαλό του. Το κακό είναι ότι θα λείψει και στο παιχνίδι με Βάζελο. Τέλος πάντων. Όπως λες κι εσύ, η ουσία είναι στα πλέι οφ. Τότε πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ, όχι τώρα.

KANTHAR0S είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σου.

Ειλικρινά τι σκεφτόταν ο Βιτόλο; Δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε στο μυαλό του. Ουσιαστικά μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες που είχε η ομάδα να κερδίσει. Κι όχι μόνο αυτό αλλά τον χάνεις και από επόμενα παιχνίδια. Χαλάει ένα ομοιογενές δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Δίκαιο το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου και συμφωνώ απόλυτα ότι ο Βιτόλο άφησε εκτεθειμένο τον Αραμπατζή.

Όσο για τον Ίβιτς δεν θυμάμαι τον Σέρβο να κάνει καλύτερη χρονιά. Τρέχει πολύ στον άξονα, μοιράζει παιχνίδι, βλέπει γήπεδο και πραγματικά έχει σημαντικό μερίδιο στην πορεία της ομάδας. Ίσως ο κορυφαίος της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ.

Την καλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Ο βιτόλο πήρε κόκκινη γιά νά μή παίξει μέ τόν Παναθηναικό. Ξυπνηστε.Τό παιχνίδι είναι πουλημένο.

takola είπε...

Κάνθαρε,
ο Βιτόλο άφησε εκτεθειμένο τον Αραμπατζή, αλλά κι ο Σάντος δεν φρόντισε να τον καλύψει. Αν και δεν ξέρω τι επιλογές θα είχε. Αν έβαζε τον Σνάουτσνερ ίσως χάναμε σε επιθετικότητα απολύτως απαραίτητη όταν παίζεις με δέκα.

Ανώνυμε,
Καλημέρα!