5/2/10

ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ 4-0

Το θέμα του τελείως αναπάντεχου και οδυνηρού αποκλεισμού μας από το Κύπελλο είναι πολύ σοβαρό, όχι μόνο για τον ευνόητο λόγο της απώλειας ενός πάρα πολύ ποθητού, και ταυτόχρονα απολύτως εφικτού στόχου, αλλά και γιατί συνδυάζεται με την αποχή, ή εν πάση περιπτώσει την αναταραχή, στην προπόνηση της Δευτέρας. Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή διάσταση αντιλήψεων μεταξύ της διοίκησης και, ορισμένων τουλάχιστον, παικτών, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότατες δυσλειτουργίες την ομάδα, ενώ ήδη κόστισε πολύ ακριβά. Η εκδήλωση του προβλήματος αυτού έρχεται μάλιστα λίγες μέρες μετά την επίσημη επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη στην καρέκλα του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν και δεν γνωρίζω αν τα δυο γεγονότα σχετίζονται ή όχι, και με ποιο τρόπο. Δεν γνωρίζω επίσης την επίδραση που άσκησε σε κάποιους παίκτες της ομάδας η νίκη επί του Ολυμπιακού, και κατά πόσο θεώρησαν (εσφαλμένα) ότι αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να αναθεωρήσει την επικοινωνιακή της πολιτική, τόσο απέναντι στους ποδοσφαιριστές της (μερικοί εκ των οποίων είναι σαφές ότι δεν έχουν αντίληψη της κατάστασης γύρω από την ομάδα), όσο και απέναντι στους οπαδούς της, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την ακριβή κατάσταση της ΠΑΕ, εφόσον μάλιστα καλούνται με την ΑΜΚ να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι σαφές ότι κάποιοι από τους οικονομικούς χειρισμούς της ΠΑΕ είναι ατυχείς, και είναι επίσης σαφές ότι δοκιμάζεται η προσωπική αξιοπιστία και φερεγγυότητα του Προέδρου και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος καλείται να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να βγάλει το καράβι από τη φουρτούνα. Το ματς της Κυριακής ενάντια στον Ηρακλή θα αποτελέσει το πρώτο τεστ. Ας ελπίσουμε να είναι επιτυχές, γιατί προσωπικά φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι σοβαρότερα απ' όσο δείχνουν σε μακροπρόθεσμο επίπεδο (που είναι και το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο).

Συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (75' Μπουχάν), Καζναφέρης (58' Τζάνης), Ανδράλας, Αράς (62' Κοντογουλίδης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο), Λίνο (71' Σαβίνι), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλης (33' Μουσλίμοβιτς), Φωτάκης, Παπάζογλου.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 8', 80' Ντιμπαλά, 24' Κούσας, 43' αυτ. Σνάουτσνερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
24' Κούσας, 29' Μπακαγιόκο, 75' Σικαλιάς, 80' Ντάσιος - 2' Βιτόλο, 24' Γκαρσία, 79' Σαβίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: