18/7/07

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ


18 Ιουλίου 2007, μεσημέρι

Η ώρα πάει 3:30 μ.μ., και ουδεμία επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ή του Θόδωρου Ζαγοράκη προσωπικά, δεν έχει εκδοθεί σχετικά με το περήφανο και επιβεβλημένο τελεσίγραφο που είχε στείλει στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και το οποίο λήγει σήμερα, 18 Ιουλίου 2007.

Απ’ ό,τι αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη διοίκηση, βασιζόμενος σε μια χθεσινή δήλωση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται για τη νομοθετική ρύθμιση των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών» και ότι η ρύθμιση θα γίνει «τάχιστα».

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη δήλωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (μία μέρα πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου) αποτελεί προσωπική νίκη του Θόδωρου Ζαγοράκη. Είναι επίσης βέβαιο ότι, ενόψει και εκλογών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει πράγματι σε ρύθμιση των χρεών. Καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Τίθενται όμως κάποια ζητηματάκια διόλου ασήμαντα:

Πρώτα-πρώτα αυτό που κρίνεται σήμερα είναι η αξιοπιστία του Προέδρου και φυσικού ηγέτη μας Θόδωρου Ζαγοράκη. Η δήλωση του Θόδωρου πριν από ένα μήνα ανέφερε επί λέξει: «Σε περίπτωση που μέχρι το πρωί της 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 δε γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις της Πολιτείας για ρύθμιση των χρεών θα ΑΠΟΣΥΡΘΩ ζητώντας από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ». Η Πολιτεία δεν έκανε πράξη τις υποσχέσεις της. Απλά δεσμεύτηκε να τις πραγματοποιήσει «τάχιστα». Εντάξει, ο Θόδωρος δεν θέλει στην παρούσα συγκυρία να αφήσει ακυβέρνητη την ομάδα. Σύμφωνοι. Δεν θά ’πρεπε όμως να εκδώσει σήμερα μία ανακοίνωση στην οποία να κάνει σαφή αναφορά στη χθεσινή δήλωση του κ. Ορφανού και να δίνει μία παράταση στο τελεσίγραφό του; Μια πολύ καλή ημερομηνία θα ήτανε η 3η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Βουλή κλείνει για διακοπές. Είναι νομίζω ζήτημα αυτοσεβασμού κι αξιοπιστίας.

Δεύτερον: Καλές οι κουβέντες για «ρύθμιση» γενικώς κι αορίστως, ποιο όμως το ακριβές περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης; Οι πληροφορίες αναφέρουν για σβήσιμο του 80% των προσαυξήσεων και αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους και του υπόλοιπου 20% των προσαυξήσεων σε πολλές μικρές μηνιαίες δόσεις. Είναι όμως σαφές, ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ, εξαιτίας της κακοδιοίκησης των Γουμενομπατατούδηδων και της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος, χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν σβηστούν, οι μηνιαίες δόσεις που θα πρέπει να πληρώνει ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν τροχοπέδη και μόνιμο βαρίδιο στη μελλοντική του ανάπτυξη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει για τα επόμενα 5-10 χρόνια να ανταγωνιστεί τις ομάδες της Αθήνας. Θα παραμείνει δέσμιος των χρεών και των δόσεων. Την ίδια στιγμή, έχουν χαριστεί πολλαπλάσια ποσά στις ομάδες της Αθήνας, προκειμένου να μπορούν σήμερα να προσφέρουν μυθώδη συμβόλαια άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως και βάλε (Ριβάλντο στην ΑΕΚ, Καστίλιο στον Ολυμπιακό) και να αυξάνουν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ. Απ’ ό,τι γνωρίζω μάλιστα, η ΑΕΚ σκοπεύει να ενταχθεί κι αυτή στην επερχόμενη ρύθμιση, για να σβήσει για άλλη μια φορά τα χρέη που πρόλαβε να δημιουργήσει η διοίκηση Νικολαΐδη. Είναι επομένως επιβεβλημένο, στην ανακοίνωση που θα εκδώσει ο Θόδωρος, να γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ για σβήσιμο ολόκληρου του χρέους της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μείνουμε ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο. Θα πρέπει μάλιστα να απειλήσει με μη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα και με λαϊκές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

ΘΟΔΩΡΕ ΣΚΛΗΡΥΝΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

ΧΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: