19/7/07

ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Γύρω στις 16:00 της 18ης Ιουλίου ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρακάτω δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ, και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ, Θόδωρου Ζαγοράκη:

«Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να σχηματίσω διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχα δεσμευτεί πως θα παραιτηθώ στις 18 Ιουλίου, αν δεν είχε ολοκληρωθεί η ψήφιση της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Σήμερα, παρόλο που η τροπολογία δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, υπάρχουν δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ψήφισή της. Διαπιστώσαμε στις επαφές μας με την Πολιτεία πως πραγματικά υπάρχει η βούληση να δοθεί η συγκεκριμένη λύση στα προβλήματα, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και πολλών ακόμη ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Με βάση αυτές τις δεσμεύσεις, εγώ και τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας. Η συγκινητική στήριξη του κόσμου, η μεγαλειώδης παρουσία του στην πρώτη προπόνηση, η ικανοποιητική διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και τα μηνύματα που καθημερινά λαμβάνουμε, μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε το έργο που αναλάβαμε. Να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ στο δρόμο της εξυγίανσης και της καταξίωσης. Εμείς αυτό το βάρος το αποδεχτήκαμε. Ας αναλάβουν κι οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Το blog αυτό είχε επισημάνει την ανάγκη μιας δήλωσης, και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η δήλωση τελικά έγινε. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι με τη δήλωση αυτή ο Θόδωρος Ζαγοράκης ουσιαστικά τερματίζει πρόωρα τη σύγκρουση με την Πολιτεία, κατεβάζει τους τόνους και δηλώνει ικανοποιημένος πριν καλά-καλά ικανοποιηθεί. Τα πράματα όμως, Θόδωρε, δεν είναι τόσο απλά. Ο ΠΑΟΚ είναι φορτωμένος με χρέη. Χρέη τα οποία θα κληθεί να πληρώσει σε μία σειρά μακροχρόνιων μηνιαίων δόσεων που θα σταθούν τροχοπέδη στην μελλοντική του ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, άλλα σωματεία, ανταγωνιστικά στον ΠΑΟΚ, θα προχωρούν απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χρέη χάρη στις προκλητικά ευνοϊκές ρυθμίσεις του παρελθόντος. Ήταν ευκαιρία, Θόδωρε, να πιέσεις την κυβέρνηση, ενόψει εκλογών, για μια ρύθμιση ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Μια ρύθμιση που θα διαγράφει όλα του τα χρέη. Και είχες μοχλούς πίεσης, όπως γράψαμε σε προηγούμενη καταχώρηση. Όμως εσύ προτίμησες να τους απεμπολήσεις και να δώσεις καλή πίστη στους πολιτικούς. Τώρα πλέον εξαρτάσαι απ’ αυτούς. Τους πλέον αναξιόπιστους έλληνες πολίτες. Μακάρι Θόδωρε το μέλλον να σε δικαιώσει. Μακάρι να καταφέρεις να οδηγήσεις τον ΠΑΟΚ ψηλά, εκεί που ονειρεύεσαι ότι πρέπει να είναι. Εμείς, όπως και νά ’χει, θα σε στηρίζουμε πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: