28/7/07

ΝΤΕΝΙΛΣΟΝ: ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Όλη αυτή η ιστορία με τον Ντενίλσον ήταν ευθύς εξ αρχής σε αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που εμείς στο blog αυτό οραματιζόμαστε για τον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν θέλουμε Μεσσίες, ούτε Σωτήρες. Κανένα άτομο, ούτε καν αυτός ο ίδιος ο Θόδωρος Ζαγοράκης, δεν είναι αρκετό για να εκφράσει από μόνο του το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι Ιδέα, πέρα και πάνω από άτομα. Δεν θέλουμε αλαλαγμούς και εν θερμώ ξεσπάσματα ενθουσιασμού. Οραματιζόμαστε έναν ΠΑΟΚ που θα προχωρά με σύστημα και πρόγραμμα, με μακρά προοπτική. Ο ΠΑΟΚ δεν εξαντλείται στην εκτόνωση των μαζών, που θέλουν να τραβηχτούν μια φορά αεροδρόμιο και να αγοράσουν μια φανέλα με το όνομα του Ντενίλσον επάνω. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει βάθος, διαχρονικότητα και γνωρίζει ότι οι κόποι του, αργά ή γρήγορα, θα ανταμειφθούν. Γιατί οι ιαχές ενθουσιασμού νομοτελειακά μετατρέπονται σ’ αυτή τη χώρα σε κραυγές και αποδοκιμασίες, όταν θ’ αρχίσει ο Ντενίλσον να κουράζεται, να ρετάρει, να βαριέται. Και τότε όλοι αυτοί που έσπευσαν να τον αποθεώσουν, θα στραφούν κατά δικαίων και αδίκων, κατά των παικτών, του προπονητή, ακόμα κι εναντίον αυτής της λαοπρόβλητης διοίκησης (τίποτα δεν διαρκεί πολύ όταν βασίζεται σε σπασμωδικές κινήσεις στείρου εντυπωσιασμού).

Δεν θέλουμε να βγάλουμε τώρα 100 χιλιάδες ευρώ από πωλήσεις φανελών. Θέλουμε να βγάζουμε από του χρόνου το ίδιο ποσό, ή και μεγαλύτερο, διαμοιρασμένο σε φανέλες όλων των παικτών. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε φέτος δυο χιλιάδες διαρκείας παραπάνω λόγω Ντενίλσον. Θέλουμε να πουλάμε κάθε χρόνο χίλια διαρκείας παραπάνω. Και μπορούμε να το κάνουμε. Δουλεύοντας με σύστημα και πρόγραμμα. Με επιμονή κι υπομονή. Ας μην το ξεχνάμε: Μεγαλύτερο αβαντάζ του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κάποιος παίκτης-αστέρας, ούτε κάποιος άλλος άνθρωπος. Είναι η ίδια η Ιδέα του ΠΑΟΚ και ο λαός του.

Και κάτι τελευταίο: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια ομάδα, απ’ το να βρίσκονται όλοι οι παίκτες της σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο από απόψεως απολαβών, και να έρχεται ένας παίκτης και να παίρνει τα πενταπλάσια, ή τα δεκαπλάσια. Ανατρέπονται αμέσως όλες οι ισορροπίες, χαλάει το κλίμα. Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, τι νομίζετε ότι μπορεί να κάνει ένας παίκτης από μόνος του, όταν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είναι πολύ κατώτερου επιπέδου; Γι’ αυτό , λοιπόν, οι ομάδες χτίζονται σταδιακά, με μικρά βήματα, όπου το κάθε βήμα είναι πάντα λίγο βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο. Όχι με σπασμωδικές κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού τύπου Ντενίλσον. Και θα ήταν καλό να το καταλάβαινε αυτό, και να το περνούσε και σ’ όλους τους άλλους, πρώτος και καλύτερος ο Θόδωρος Ζαγοράκης…

19/7/07

ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Γύρω στις 16:00 της 18ης Ιουλίου ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρακάτω δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ, και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ, Θόδωρου Ζαγοράκη:

«Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να σχηματίσω διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχα δεσμευτεί πως θα παραιτηθώ στις 18 Ιουλίου, αν δεν είχε ολοκληρωθεί η ψήφιση της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Σήμερα, παρόλο που η τροπολογία δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, υπάρχουν δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ψήφισή της. Διαπιστώσαμε στις επαφές μας με την Πολιτεία πως πραγματικά υπάρχει η βούληση να δοθεί η συγκεκριμένη λύση στα προβλήματα, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και πολλών ακόμη ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Με βάση αυτές τις δεσμεύσεις, εγώ και τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας. Η συγκινητική στήριξη του κόσμου, η μεγαλειώδης παρουσία του στην πρώτη προπόνηση, η ικανοποιητική διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και τα μηνύματα που καθημερινά λαμβάνουμε, μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε το έργο που αναλάβαμε. Να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ στο δρόμο της εξυγίανσης και της καταξίωσης. Εμείς αυτό το βάρος το αποδεχτήκαμε. Ας αναλάβουν κι οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Το blog αυτό είχε επισημάνει την ανάγκη μιας δήλωσης, και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η δήλωση τελικά έγινε. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι με τη δήλωση αυτή ο Θόδωρος Ζαγοράκης ουσιαστικά τερματίζει πρόωρα τη σύγκρουση με την Πολιτεία, κατεβάζει τους τόνους και δηλώνει ικανοποιημένος πριν καλά-καλά ικανοποιηθεί. Τα πράματα όμως, Θόδωρε, δεν είναι τόσο απλά. Ο ΠΑΟΚ είναι φορτωμένος με χρέη. Χρέη τα οποία θα κληθεί να πληρώσει σε μία σειρά μακροχρόνιων μηνιαίων δόσεων που θα σταθούν τροχοπέδη στην μελλοντική του ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, άλλα σωματεία, ανταγωνιστικά στον ΠΑΟΚ, θα προχωρούν απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χρέη χάρη στις προκλητικά ευνοϊκές ρυθμίσεις του παρελθόντος. Ήταν ευκαιρία, Θόδωρε, να πιέσεις την κυβέρνηση, ενόψει εκλογών, για μια ρύθμιση ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Μια ρύθμιση που θα διαγράφει όλα του τα χρέη. Και είχες μοχλούς πίεσης, όπως γράψαμε σε προηγούμενη καταχώρηση. Όμως εσύ προτίμησες να τους απεμπολήσεις και να δώσεις καλή πίστη στους πολιτικούς. Τώρα πλέον εξαρτάσαι απ’ αυτούς. Τους πλέον αναξιόπιστους έλληνες πολίτες. Μακάρι Θόδωρε το μέλλον να σε δικαιώσει. Μακάρι να καταφέρεις να οδηγήσεις τον ΠΑΟΚ ψηλά, εκεί που ονειρεύεσαι ότι πρέπει να είναι. Εμείς, όπως και νά ’χει, θα σε στηρίζουμε πάντα…

18/7/07

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ


18 Ιουλίου 2007, μεσημέρι

Η ώρα πάει 3:30 μ.μ., και ουδεμία επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ή του Θόδωρου Ζαγοράκη προσωπικά, δεν έχει εκδοθεί σχετικά με το περήφανο και επιβεβλημένο τελεσίγραφο που είχε στείλει στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και το οποίο λήγει σήμερα, 18 Ιουλίου 2007.

Απ’ ό,τι αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη διοίκηση, βασιζόμενος σε μια χθεσινή δήλωση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται για τη νομοθετική ρύθμιση των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών» και ότι η ρύθμιση θα γίνει «τάχιστα».

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη δήλωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (μία μέρα πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου) αποτελεί προσωπική νίκη του Θόδωρου Ζαγοράκη. Είναι επίσης βέβαιο ότι, ενόψει και εκλογών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει πράγματι σε ρύθμιση των χρεών. Καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Τίθενται όμως κάποια ζητηματάκια διόλου ασήμαντα:

Πρώτα-πρώτα αυτό που κρίνεται σήμερα είναι η αξιοπιστία του Προέδρου και φυσικού ηγέτη μας Θόδωρου Ζαγοράκη. Η δήλωση του Θόδωρου πριν από ένα μήνα ανέφερε επί λέξει: «Σε περίπτωση που μέχρι το πρωί της 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 δε γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις της Πολιτείας για ρύθμιση των χρεών θα ΑΠΟΣΥΡΘΩ ζητώντας από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ». Η Πολιτεία δεν έκανε πράξη τις υποσχέσεις της. Απλά δεσμεύτηκε να τις πραγματοποιήσει «τάχιστα». Εντάξει, ο Θόδωρος δεν θέλει στην παρούσα συγκυρία να αφήσει ακυβέρνητη την ομάδα. Σύμφωνοι. Δεν θά ’πρεπε όμως να εκδώσει σήμερα μία ανακοίνωση στην οποία να κάνει σαφή αναφορά στη χθεσινή δήλωση του κ. Ορφανού και να δίνει μία παράταση στο τελεσίγραφό του; Μια πολύ καλή ημερομηνία θα ήτανε η 3η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Βουλή κλείνει για διακοπές. Είναι νομίζω ζήτημα αυτοσεβασμού κι αξιοπιστίας.

Δεύτερον: Καλές οι κουβέντες για «ρύθμιση» γενικώς κι αορίστως, ποιο όμως το ακριβές περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης; Οι πληροφορίες αναφέρουν για σβήσιμο του 80% των προσαυξήσεων και αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους και του υπόλοιπου 20% των προσαυξήσεων σε πολλές μικρές μηνιαίες δόσεις. Είναι όμως σαφές, ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ, εξαιτίας της κακοδιοίκησης των Γουμενομπατατούδηδων και της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος, χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν σβηστούν, οι μηνιαίες δόσεις που θα πρέπει να πληρώνει ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν τροχοπέδη και μόνιμο βαρίδιο στη μελλοντική του ανάπτυξη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει για τα επόμενα 5-10 χρόνια να ανταγωνιστεί τις ομάδες της Αθήνας. Θα παραμείνει δέσμιος των χρεών και των δόσεων. Την ίδια στιγμή, έχουν χαριστεί πολλαπλάσια ποσά στις ομάδες της Αθήνας, προκειμένου να μπορούν σήμερα να προσφέρουν μυθώδη συμβόλαια άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως και βάλε (Ριβάλντο στην ΑΕΚ, Καστίλιο στον Ολυμπιακό) και να αυξάνουν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ. Απ’ ό,τι γνωρίζω μάλιστα, η ΑΕΚ σκοπεύει να ενταχθεί κι αυτή στην επερχόμενη ρύθμιση, για να σβήσει για άλλη μια φορά τα χρέη που πρόλαβε να δημιουργήσει η διοίκηση Νικολαΐδη. Είναι επομένως επιβεβλημένο, στην ανακοίνωση που θα εκδώσει ο Θόδωρος, να γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ για σβήσιμο ολόκληρου του χρέους της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μείνουμε ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο. Θα πρέπει μάλιστα να απειλήσει με μη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα και με λαϊκές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

ΘΟΔΩΡΕ ΣΚΛΗΡΥΝΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

ΧΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΡΑ!

18 Ιουλίου 2007

Όχι, δεν είναι μια απλή ημερομηνία. Όχι, δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα καλοκαιρινής ραστώνης, με τον μέσο Παοκτσή να ρουφάει αμέριμνος τον φραπέ του σε κάποιο μπητς μπαρ.

Είναι η μέρα που λήγει το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ που είχε θέσει εξ ονόματος όλου του λαού του ΠΑΟΚ ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσει τα χρέη του ΠΑΟΚ.

Η μέρα έφτασε και η ρύθμιση δεν έγινε. Είναι βέβαια κοινό μυστικό ότι κάποια στιγμή, ενόψει εκλογών, κάτι θα γίνει. Θα είναι όμως αυτό που πρέπει; Και θα γίνει εγκαίρως;

Ο ΠΑΟΚ δεν παρακαλά. Απαιτεί. Ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χατίρια. Παίρνει αυτό που δικαιούται. Όχι σβήσιμο του 80% των προσαυξήσεων και αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους σε πολλές άτοκες δόσεις. Να σβηστεί ολόκληρο το χρέος του ΠΑΟΚ (δηλαδή των Γουμενομπατατούδηδων) τώρα!

Θόδωρε, η προθεσμία που εσύ ο ίδιος είχες θέσει παρήλθε. Η ρύθμιση δεν έγινε. Κι αυτή που φημολογείται πως θα γίνει δεν είναι αντάξια του ΠΑΟΚ. Οφείλεις να πραγματοποιήσεις την απειλή σου άμεσα. Να αποσυρθείς από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα, 18 Ιουλίου 2007. Να δηλώσεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του. Να καλέσεις το λαό να βγει στους δρόμους. Μην επιτρέψεις να τρωθεί το κύρος σου και να δοθεί η εντύπωση πως είσαι μαλθακός και πως τρως πρόλογο από τους πολιτικάντηδες. Τα «θα» και τα «μα» κομμένα. Χάρισμα όλων των χρεών σήμερα! Μην νομιμοποιήσεις με την παρουσία σου αυτούς τους Καραγκιόζηδες. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι μαζί σου και σε στηρίζει, πρέπει όμως και συ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

Θόδωρε, η μεγάλη μέρα έφτασε. Φύγε από τη διοίκηση της ΠΑΕ, απέσυρε την ομάδα από το επερχόμενο πρωτάθλημα μέχρι να σβηστούν τα χρέη και κάλεσε πανπαοκτσήδικο συλλαλητήριο. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι μαζί σου!

Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ
Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ