31/3/08

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις
:
ΠΑΟΚ:
Φερναντές, Ηλιάδης, Κνολ, Γκάβρανσιτς (71’ Μαλεζάς), Σνάουτσνερ, Μπαϊανο, Βαγγελής, Γεωργιάδης (80’ Κονσεϊσάο), Κωνσταντινίδης, Ιλιεφ, Σάλμον (83’ Φρούντζα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Μιχαηλίδης, Κατεμής (87’ Καραλής), Γελαδάρης, Γεωργίου, Ρόβας, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Αποστολόπουλος, Φράνκο Λε (71’ Κριπιντίρης), Νικολόπουλος, Τσίγκας (71’ Σίριο).

Σκόρερ: 43΄ Γεωργιάδης (πεν.)

Κίτρινες κάρτες: 63’ Σάλμον, 73’ Ιλιεφ - 14’ Αποστολόπουλος, 50’ Γεωργίου

Ντέρμπι... αδιαφορίας
Δυστυχώς, δεν είχα την χαρά και την τιμή να παραβρεθώ σ' αυτόν τον αγώνα της ομαδάρας μας, μιας ομάδας με σαφείς στόχους, υψηλό ηθικό και διαρκές πάθος για τη νίκη. Έτσι δεν θα μπορέσω να σας εκφράσω την άποψή μου για το στήσιμο της ομάδας από τον προπονηταρά μας, την επίδοση των επιμέρους παικτών, οι οποίοι, καθώς η χρονιά τελειώνει, αγωνίζονται σκληρά για να πείσουν τον προπονητή ότι αξίζουν να φορούν τη δοξασμένη φανέλα με το Δικέφαλο στο στήθος και του χρόνου, τα συστήματα και τις κομπίνες που εφάρμοσαν, τις φάσεις που δημιούργησαν.
Η ουσία είναι ότι, με ένα πέναλτι που ο Γκρεγκ Σάλμον επιζητούσε με διάφορες βούτες εδώ και καιρό, καταφέραμε να κάμψουμε την αντίσταση του αξιόμαχου αντιπάλου και τον ξεπεράσαμε στη βαθμολογία. Σκαρφαλώσαμε έτσι στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κοιτάζουμε, λοιπόν, το επόμενο παιχνίδι, όπου φοβάμαι πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς αγωνιζόμαστε στην καυτή έδρα της Λεβαδειάς, η οποία καίγεται για βαθμούς. Πραγματικά, αν έπαιζα στοίχημα, δεν θα τολμούσα να ποντάρω ούτε ένα ευρώ σε αποτέλεσμα άλλο από τον άσο... Ελπίζω οι παίκτες της ομάδας μας να μην παίζουν στοίχημα και να κάνουν την επόμενη Κυριακή την μεγάλη ανατροπή. Για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό και απ' αυτό τον δύσκολο αγώνα και να πάμε με καλό ηθικό στο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής, όπου κατά τη γνώμη μου, θα παιχτεί και η τιμή και η αξιοπρέπειά όλων μας...

Καλή Σαρακοστή!

9 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
το παιχνίδι στην Λειβαδιά πρέπει να το κερδίσουμε για πολλαπλούς λόγους, όπως γόητρο αλλά και βοήθεια σε Καλαμαριά και Βέροια. Τώρα κάτι που έχω παρατηρήσει είναι το ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλή μπάλα μόνο όταν παίζει και ο αντίπαλος καλά. Για παράδειγμα, γαύρος, σκουλήκι και νιώνιος. Και οι τρείς αυτές ομάδες παίξαν καλά. Είναι άραγε σύμπτωση; Όχι ότι πάω να τους δικαιολογήσω, είναι αδικαιολόγητοι με τις εμφανίσεις που έχουν κάνει. Απλά το αναφέρω. Όσο για τα χανούμια δεν παίζουν καλή μπάλα, αλλά θα τα δώσουν όλα. Εκεί θέλω να δω την μαγκιά μας.

palalos είπε...

ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ....ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΙΑΚΟ.....

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ....ΠΑΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

NdN είπε...

Καλησπέρα και από εδώ!

Για την χρονιά τα έχουμε πει ξανά. Απλά πρέπει να σταθουμε σε κάποια πράγματα. Οταν αναλάμβανε ο Ζαγοράκης μας είπε (δυνατά σε όλους μας) οτι την πρώτη χρονιά πρέπει να την ξεχάσουμε. Αυτό σήμαινε ότι θα είχαμε και προβλήματα και στεναχώριες και όλα όσα τελικά είχαμε.

Δηλαδή μετά τον Σάντος τι; Τι θα κερδίσει η ομάδα αν φύγει ο Σάντος; Για τους παίχτες θα συμφωνήσω. Κάποιοι είναι πολυ λίγοι. Αλλά τι κερδίζουμε όταν τους ειρωνευόμαστε;

Θα το γράψω και εδώ φίλε Τάκολα...Ας κάνουμε για μια φορά στη ζωή μας υπομονή, ας καταπιούμε τις πίκρες και ας σταθούμε δίπλα στην ομάσα χωρίς γκρίνια και αν δεν πετύχει ο στόχος του Ζαγοράκη για την νέα χρονιά θα αναζητήσουμε ευθύνες σε όλους!

Καλό βράδυ!

takola είπε...

Παναγιώτη, το παιχνίδι στη Λεβαδειά φυσικά και πρέπει να το κερδίσουμε. Απλά γιατί ΚΑΘΕ παιχνίδι πρέπει να το κερδίζουμε. Στα παπάρια μας η Βέροια και η Καλαμαριά.

Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, Παναγιώτη, είναι ένα σύστημα. Περικλείει δηλαδή έναν αριθμό στοιχείων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Οι δυο ομάδες συνευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, δεν παίζει η μία ερήμην της άλλης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα προσαρμόζει το παιχνίδι της στο παιχνίδι του αντιπάλου. Το συμπέρασμα, μετά από αυτή την ολίγον αφαιρετική ανάλυση, είναι ότι πράγματι, είναι ποδοσφαιρική αρχή να παίζουμε καλύτερα εναντίον καλύτερων αντιπάλων!

takola είπε...

ndn, γεια σου. Ο Θόδωρος αυτό που είπε ήταν ότι δεν θα πετύχουμε φέτος ψηλούς στόχους, αλλά θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Αλίμονο αν μια ολόκληρη χρονιά πάει για πέταμα. Κι όμως, αυτό έγινε!

Τους παίκτες ο τελευταίος που τους ειρωνεύεται είμαι εγώ. Ίσως δεν το έχεις αντιληφθεί γιατί δεν με διαβάζεις καιρό. Από ένα σημείο και πέρα όμως, μιλάει η ψυχή του οπαδού. Δεν θα μας ξεφτιλίσουν κιόλας!

Τι θα κερδίσουμε αν φύγει ο Σάντος; Πολύ απλά θα ξορκίσουμε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που συσσώρευσε πάνω μας αυτός ο γκρινιαρογκαντέμης και θα επιστρέψει η λογική στην Τούμπα. Γιατί τώρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τον Σάντος, έχουμε κάνει τη νύχτα μέρα.

Υπομονή... Να κάνουμε ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ; Ελπίζω να αστειεύεσαι... Μα, δεν κάνουμε και τίποτ' άλλο. Και να σου πω κάτι; Προσωπικά έχω τεράστια αποθέματα υπομονής. Ένα όμως να ξέρεις. ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ... Δεν ξέρω αν υπάρχει η πολυτέλεια μιας ακόμη χρονιάς σαν τη φετινή...

takola είπε...

Γεια σου Παλαλέ! Βρε δεν τον φοβόμαστε! Τον λυπόμαστε! Πάρε κι εσύ τρεις βαθμούς νά 'χεις. Μεγάλη καρδιά!........

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Αυτό που έγραψα για τους παίχτες δεν π΄γαινε στο κείμενο σου. γενικά ακούω και διαβάζω πολλ΄ς γκρίνιες και ειρωνίες που δεν νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα στην ομάδα, αλλά αντιθέτως κάνουν κακό. Αυτούς έχουμε, έτσι θα πορευτούμε μέχρι τέλους.

Για τον Σάντος θα διαφωνήσω κάθετα. Δεν έχει έρθει καλύτερος πορπονητής στο ΠΑΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια. Οπου και πήγε άφησε έργο και έτσι θα γίνει και στον ΠΑΟΚ. Ποιος δηλαδή θα μπορούσε να έρθει;

Αληθινή Υπομονή εννοώ. Γιατί η υπομονή μας πάντα βασιζόταν σε γκρίνιες. Αυτό δεν είναι υπομονή. ΓΙα το κεφάλαιο Ζαγοράκης θα συμφωνήσω. Αν δεν προσεχτεί θα καεί και αυτό! Πολυτέλεια για μία ακόμα χρονιά εκτός Ευρώπης δεν υπάρχει ούτε από οικονομικής πλευράς, ούτε από συναισθηματικής πλευράς. Είμαι αισιόδοξος για καλύτερες μέρες.

Η σκέψη μου τώρα είναι στο μπάσκετ....

takola είπε...

ndn,
για τους παίκτες συμφωνούμε. Ο Σάντος όμως δεν συμφωνεί. Γιατί αυτός είναι που συχνά-πυκνά τους απαξιώνει.
"Όπου πήγε άφησε έργο"... Δεν ξέρω. Συνήθως φεύγει κλωτσηδόν. Εκτός από Πόρτο και ΑΕΚ. Στη μεν Πόρτο πήρε και τίτλους, στην δε ΑΕΚ όχι. Και στις δυο έκανε πολύ καλή δουλειά, δεν ξέρω όμως αν άφησε έργο. Αν δηλαδή άφησε κάποια κληρονομιά πίσω του. Και αμφιβάλλω.
Στην Ευρώπη έχε υπόψη σου ότι δεν μπορούμε να παίξουμε για τυπικούς λόγους. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πράγμα πάρα πολύ δύσκολο.
Ελπίζω στο μπάσκετ να κάνουμε δυο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια και να σωθούμε. Αν πάντως κάνουμε μόνο μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια, τότε η τελευταία αγωνιστική θα είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσα...

Panagiotis είπε...

Κάτι τέτοιο θυμάμαι κ'εγώ Τάκολα, ότι όπου πήγε έφυγε νύχτα... Τώρα που μπήκαμε στο χορό ας χορέψουμε και να δούμε που θα μας βάλει...

Όσο για το μπάσκετ... λέτε Α2; Ας ελπίσουμε όχι...