6/4/08

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 2-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Παρασκευαϊδης, Άντερσον, Ποπόφ, Μπασαλά, Ανδράλας (82΄ Θεοδοσιάδης), Σίντζιλορτζ, Λεονάρντο, Ντιμπαλά (88΄ Κρουπί), Μοντόγια (66΄ Ζησόπουλος)
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Γεωργίου, Μαλεζάς, Κνολ, Ηλιάδης, Γκονζάλες, Μπαϊάνο (63΄ Βερόν), Βαγγελής, Λάκης, Ίλιεφ (83΄ Φρούνζα), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Αθανασιάδης)

ΣΚΟΡΕΡ: 12΄ πεν. Λεονάρντο, 70΄ Ανδράλας

Κίτρινες κάρτες: 45΄ Ανδράλας, 73΄ Ντιμπαλά, 84΄ Ποπόφ - 12΄ Γκονζάλες, 21΄ Χριστοδουλόπουλος

Όλοι παρακαλάνε να έχουν αντίπαλο τον ΠΑΟΚ
Ενώ το πρωτάθλημα έχει εισέλθει στην κρίσιμη τελική του καμπή, με πλήθος ομάδων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, με αγώνες αγωνιώδεις, που κόβουν την ανάσα, ο ΠΑΟΚ αρμενίζει αμέριμνος, βουτηγμένος ξεδιάντροπα, όχι στην μετριότητα, αλλά στην αθλιότητα. Τελευταίο του κατόρθωμα ήταν η σημερινή πλήρης υποταγή στην υπερομάδα του... Λεβαδειακού, ο οποίος κυριάρχησε φυσιολογικά, αφού ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, έναντι κάποιων... νεκροζώντανων που φορούσαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό της κατάντιας του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός έπαιξε ακριβώς όσο του χρειαζόταν, δηλαδή 15 λεπτά στις αρχές του αγώνα, οπότε και σημείωσε ένα πρώτο γκολ για να του φύγει το άγχος, και άλλα 10 λεπτά στο β΄ ημίχρονο, κάπου μεταξύ 65΄και 80΄, για να καθαρίσει το ματς. Έκανε και οικονομία δυνάμεων ο Λεβαδειακούλης, δηλαδή! Τυχεροί ήμασταν, γιατί αλλιώς θα μπορούσε και να μας συντρίψει! Έτσι είναι! Όταν διαθέτεις σαρδέλες όπως ο Φερνάντες, ο Κνολ, ο Ίλιεφ, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ηλιάδης, ο Λάκης και ο Βερόν, ενώ ο αντίπαλός σου αστακούς όπως ο... Αδράλας και ο Ζησόπουλος (φυσικά δεν αναφέρω τυχαία αυτά τα ονόματα), αλλά και ο Ποπόφ, που μας έκανε βίδες από δεξιά στο α΄ ημίχρονο, ε, τότε, δεν μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα. Έτσι δεν είναι, κύριε Φερνάντο Σάντος;

ΥΓ. 1:
Σ' αυτή την αγωνιστική δεν υπήρξε ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ, που να μην πάλεψε για κάτι, να μην αγωνίστηκε, να μην μάτωσε. Εκτός ίσως απ' τον Ατρόμητο. Ο ΟΦΗ έκανε βίδες τον υποψήφιο πρωταθλητή Βάζελο, έτσι, για το ονόρε. Παρομοίως και η Λάρισα. Ακόμα κι η Καλαμαριά κι η Βέροια παίξαν όση μπαλίτσα ξέρουν, για να εξαντλήσουν και τις ελάχιστες ελπίδες που έχουν για παραμονή. Αυτός ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί τέλος πάντων να παίξει γι' αυτή τη φανέλα, που την έχει ξεφτιλίσει φέτος; Ρητορικό ερώτημα απευθύνω, ενόψει του "ντέρμπι" με την ΑΕΚ...

ΥΓ. 2: Παράκληση: Κ. Σάντος, σταμάτα τις δοκιμές τώρα! Σε ικετεύω! Μην καις κι άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ. Λυπήσου τους. Δεν καταλαβαίνεις ότι και τον Ροναλντίνιο να βάλεις αυτή τη στιγμή μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φανεί σαν σαρδέλα; Βάλε τους... δοκιμασμένους και ήδη καμένους, μπας και αποσώσουμε τίποτε από τη φετινή χρονιά...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην μασάς.Αλλες 2 αγωνιστικές έμειναν και τα παλτά θα φύγουν

ΠΑΟΚΑΡΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Panagiotis είπε...

Δεν έχουμε παλτά ρε ανώνυμε, αυτό είναι που με νευριάζει. Απλά δεν έχουμε ψυχολογία νικητή και αυτό το οφείλουμε στον προπονητή μας. Θες είναι και το ότι δεν πάμε πουθενά και όσο να'ναι δεν βοηθάει. ΠΑΟΚΑΡΑ και πέρα από το τέλος. Όποιος δεν είναι ΠΑΟΚ δεν το καταλαβαίνει αυτό.

takola είπε...

Έτσι είναι, Παναγιώτη. Εσύ που με διαβάζεις, ξέρεις. Καταντήσαμε να κάνουμε τον Ανδράλα και τον Ζησόπουλο, που φύγαν νύχτα απ' τον ΠΑΟΚ, να φαντάζουν... αστακοί. Και ο Λάκης, ο Ίλιεφ, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Βερόν, παίκτες διεθνούς κλάσεως, να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους... Καποιανού επίτευγμα είναι αυτό...

palalos είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΗΔΙ@ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ....ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΜΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ.....ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ, ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ????

Grammateas είπε...

Μια χαρά τα λες mirko... όλοι έπαιξαν για την τιμή τους και εμείς έχουμε καταντήσει οι πόρνη του πρωταθλήματος. Όλους τους αναστήσαμε φέτος.

sotbas είπε...

Φταιει λες ο Σαντος. Ποτε επαιξαν καλα τα τελευταια 3 χρονια αυτοι οι παικτες; Ποιος απο τους 4-5 προπονητες τους καταφερε να παιξουν; Να πεις οτι ο Σαντος απετυχε κι αυτος να τους ξυπνησει, καλα, αλλα μεχρι εκει.
Θυμιζω οτι αλλες χαρες εχει ο καθε προπονητης. Ισως αλλος εχει καλυτερες δυνατοτητες στο να καταφερνει μετριους παικτες να κανουν ο,τι μπορουν(Παρασχος για παραγειγμα, αλλα κι αυτος απετυχε). Το Σαντος ομως υποτειθεται δεν τον φεραμε γι'αυτο. Τον φεραμε για το μεγαλο μελλοντικο ΠΑΟΚ που θα χτισει με τους ορους του. Αλλη δουλεια αυτη.

Panagiotis είπε...

Περιμένουμε την καινούργια χρονιά, τίποτ' άλλο. Ο Σάντος φταίει στο ότι τους έριξε ψυχολογικά. Εκείνη η μαλακία που είπε για σαρδέλες τους καθάρισε. Είμαι πάντως περίεργος να δω τι θα δείξουμε με τα χανούμια. Θα τους κόψουμε άραγε τον βήχα; Μήπως ήρθε η ώρα να δείξουμε λίγο πυγμή; Και μην ακούσω ότι ίσως να μην χτυπήσουμε το παιχνίδι μπας και χάσει ο γαύρος το πρωτάθλημα. Στα τέτοια μας και ο γαύρος και όλοι τους στο φινάλε. Εμάς χάρες δεν μας έκανε κανένας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
NdN είπε...

Καλημέρα κι από το Λονδίνο.

Γι ακόμα μία φορά σε βρίσκω λίγο παραπάνω αυστηρό από όσο χρειάζεται. Ας τα πάρουμε επό την αρχή. EΙσαι παίχτης του ΠΑΟΚ και δεν κυνηγάς τίποτα. Ξέρεις ότι το καλοκαίρι φεύγεις από την ομάδα και το μυαλό σου είναι στις επαφές που κάνει ο μάνατζερ σου. Θα βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά; Δεν σε ρωτάω αν ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις, αλλά αν θα το κάνεις. Γιατί να παίξεις με πάθος; Για ένα λαό τον οποίο θα ξαναδείς ως αντίπαλος; Ξεκάθαρα πράγματα. Οταν δεν έχεις κίνητρο δεν παίζεις μπάλα. Μπορώ να σου δώσω άπειρα παραδειγματα παγκοσμίως.

Για να μην παρερμηνευτώ, δεν είμαι χαρούμενος με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, αλλά δεν μπορώ να περιμένω τίποτα παραπάνω. Ο Σάντος θα φτιάξει ομάδα του χρόνου και θα κριθεί από αυτήν (από εμένα τουλάχιστον).

Θα σου πω και κάτι τελευταίο. Ο Σάντος δεν βολεύει κανένα πλην του Ζαγοράκη. Εξηγώ το γιατί. Στον ΠΑΟΚ εδώ και τόσα χρόνια κάνανε κουμάντο 3-4 μάνατζερ και 5 δημοσιογράφοι. Τώρα κάνει κουμάντο ο Σάντος. Είναι λογικό να έχουν πρόβλημα και να τον περιμένουν στη γωνία. Σκέψου τι γινόταν τοσα χρόνια και θα δεις ότι έχω δίκιο. Δες πόσα χρήματα ξοδέψαμε και χρωστάμε ακομα σε προμήθειες μάνατζερ. Και κάτι ακόμα; Δηλαδή πότε αυτοί οι παιχταράδες παίξανε τόσο θεαματικό ποδόσφαιρο που τώρα τους φταίει ο Σάντος που δεν παίζουνε;

Αυτό με τις σαρδέλες δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή εσένα όταν σου λένε ότι δεν είσαι καλός σε κάτι κλείνεσαι στο σπίτι σου και κλαις με τις μέρες χωρίς να κάνεις τίποτα ή προσπαθείς να αποδείξεις ότι σε κρίνανε λάθος; Δηλαδή ο Σάντος είπε κάτι και οι παίχτες τι κάνανε; Γιατί εγώ τον βλέπω να διακιώνεται στην τελική.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει μια ομάδα να αλλάζει προπονητή κάθε 6 μήνες. Και αν δεν το λέγανε Σάντος, αλλά Φερέρ, το ίδιο θα έλεγα.

Τα πράγματα του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα.

Υ.Γ. Να πας στο μπάσκετ αν μπορείς. Αν πέσουμε θα είναι η πιο μαύρη σελία στην ιστορία του συλλόγου. Ούτε αν πάρουμε Ch.L θα μπορεί να ξεπληθεί.

oKyrios είπε...

Όλοι έχετε τα δίκια σας ως ένα βαθμό.Δεν είναι όμως δυνατόν ο ΠΑΟΚ να παρουσιάζει αυτή την εικόνα απέναντι σε ομάδες Β' εθνικής ακόμη κι αν δεν εχει στόχους για φέτος.Άραγε έχει βάλει ποτέ γκολ ο Ανδράλας, είχαμε παίκτη Ζησόπουλο, ούτε τον θυμάμαι.
Μου προκαλεί εντύπωση που απο τη δεύτερη αγωνιστική που έχω τον Σάντος οχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση, αντίθετα η ομάδα εμφανίζεται ακόμη χειρότερη κάθε αγωνιστική, ενώ δε φαίνονται και κινήσεις με προοπτική για το μέλλον (προώθηση νέων, αναζήτηση ταλέντων κλπ)Χωρις να θεωρώ σωστό την αλλαγή προπονητή καθε χρόνο ή συχνότερα, πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου μετα τις πρώτες αγωνιστικές θα ψάχνουμε για προπονητή απο τα πανέρια

Panagiotis είπε...

Kyrios,
μέσα είσαι. Πόσες φορές είδα τον Χριστοδουλόπουλο να γυρνά πίσω για να μαζέψει μπάλα; Αφού δεν περνά ούτε μία μπαλιά κατά μπροστά; Το είπε και ο Σάλμον (το είπε και ο Μπάμπης ο Σουγιάς ;ο) ), η ομάδα παίζει αμυντικά. Δεν πιέζουμε μπροστά, πάντα κάτω από την σέντρα. Κάθε φορά που βλέπω αγώνα του ΠΑΟΚ ο εκφωνητής πάντα λέει ότι ο ΠΑΟΚ δίνει χώρο στον αντίπαλο. Αυτό είναι τακτική και γραμμή που δίνεται από τον προπονητή. Ε μα πως θα αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος; Γιατί πολλές φορές ένα παιχνίδι παίζεται στο λάθος που θα γίνει. Και γιατί το κάνουμε εμείς το λάθος πάντα; Γιατί μας πιέζουν; Και αν νομίζεις ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης κυρ' Σάντο μας, προπονητής είσαι, βάλ' τους να τρέχουν μέχρι το πρωί. Αυτή είναι η δουλειά σου. Γιατί οι ομάδες το Μπάγεβιτς είναι πάντα σε καλή κατάσταση και παίζουν 90 ολόκληρα λεπτά; Γιατί τους σκίζει στην προπόνηση, δεν βαριέται...

NdN,
το λέω συνέχεια, μην υποτιμάς τον ψυχολογικό παράγοντα. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά παντού. Αν πιστέψεις ότι είσαι ανίκανος, τότε άσε να πάει. Εμείς εκεί είμαστε αυτή τη στιγμή.
Που στο Λονδίνο; Έχω ένα πελάτη εκεί και πάω που και που.

Λέτε να σκίσουμε κανένα χανουμάκι τώρα σύντομα; Από το στόμα μου και στο αυτί το Δία;

takola είπε...

Παλαλέ,
Έτσι ακριβώς είναι. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ήδη από φέτος ένα μεγάλο απόθεμα ιερής αγανάκτησης, και του χρόνου οι ανοχές θα είναι περιορισμένες. Τι θα βρουν να πούνε αν δεν πάμε καλά; Πιθανόν ότι το σχέδιο είναι ΤΡΙΕΤΙΑΣ και όχι ΔΙΕΤΙΑΣ, ότι χτίζουμε μια ομάδα για του χρόνου (δηλ. το 2010…), ότι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να παίξουμε Ευρώπη λόγω χρεών. Τέτοια πράγματα…
Η σωτηρία του ΠΑΟΚ όμως θα έρθει όταν πάψει ο Ζαγόρ να ταυτίζει τον εαυτό του με οποιονδήποτε άλλο…

Γραμματέα,
Χειρότερα και από το ΠΑΣΟΚ καταντήσαμε… Εμείς όμως ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΗ. Ας πάψει να ταυτίζει τον εαυτό του με άτομα ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, και όλα θα πάνε καλά. Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ.

sotbas,
Το στοίχημα με κάθε προπονητή ακριβώς αυτό είναι: Να καταφέρει να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του. Ο Σάντος κατέβαλλε ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να πάρει το ΕΛΑΧΙΣΤΟ. Δεν του κάνουν οι παίκτες; Τότε τι ήρθε να κάνει; Να ελεεινολογεί και να απαξιώνει; Ας περίμενε το καλοκαίρι του 2008 για να έρθει, και εντωμεταξύ ας ετοίμαζε το νέο ρόστερ. Τώρα το μόνο που κατάφερε μέχρι στιγμής ήταν να απαξιώσει και τον ΠΑΟΚ και τον εαυτό του. Οι ανοχές πλέον είναι μειωμένες. Ακόμα και οι φανατικότεροι οπαδοί του Σάντος λένε ότι θα κριθεί ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2008. Δηλαδή αν δεν ξεκινήσει καλά η χρονιά, δρόμο ο Πορτογάλος. Πάπαλα το «σχέδιο τριετίας»…

ndn,
περί αυτού ακριβώς πρόκειται: οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο. Γιατί; Διότι ο Κύριος Σάντος τους ανακοίνωσε ήδη από το Δεκέμβριο ότι είναι σαρδέλες. «Η αλήθεια, λέει, ποτέ δεν έβλαψε»… ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ! Ο Σάντος έπρεπε να τους κρατάει στην τσίτα. Να τους λέει ότι πιστεύει σ’ αυτούς, κι ότι θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην ομάδα, η οποία από του χρόνου θα αναβαθμιστεί και αναγκαστικά κάποιοι θα φύγουν. Αυτός ουσιαστικά τους προανακοίνωσε ότι δεν αξίζουν και θα πάρουν πόδι.
"Ο Σάντος δικαιώνεται"… Μα, πρόκειται για τον ορισμό της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Αν διαβάσεις τα άρθρα μου, το έχω εξηγήσει επανειλημμένα. Καταβάλει κάθε προσπάθεια να πείσει τους παίκτες ότι είναι σαρδέλες. Είναι δε τόσο προσβλητικός (βλ. πρόσφατη συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε ειρωνικά σε βαθμό προσβολής στους Πεχλιβάνη-Δελήμπαση-Αθανασιάδη), που παίκτες επαγγελματίες σοβαροί, καλοί, όπως ο Ίλιεφ, ο Γεωργιάδης, ο Σάλμον έχουν στραφεί με δηλώσεις δημόσια εναντίον του. ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!
Ο ΠΑΟΚ σαφέστατα και δεν πρέπει να αλλάζει συχνά προπονητή. Τώρα όμως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξει. Δυστυχώς…

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ

+poulia είπε...

φίλε takola, δύσκολη ανάρτηση αυτή που προσπαθείς να συντάξεις και να ανεβάσεις.
Μη μασάς όμως...
...Π.Α.Ο.Κ. είσαι