22/2/10

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1


Μεγάλη νίκη η σημερινή, σίγουρα, θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι μου φάνηκε σαν να έγινε κατά τύχη. Ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος του αντιπάλου του, έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα φοβισμένα, ενώ το μεγάλο ατού του, η αμυντική λειτουργία, αφέθηκε σήμερα εν πολλοίς στη Θεά... Τύχη, ιδιαίτερα από την αριστερή πλευρά, όπου γινόταν... πάρτι.
Θα μου πείτε, αφού ο ΠΑΟΚ έφτασε να κερδίζει ντέρμπι ακόμα και στην κακή του μέρα, τότε είμαστε σίγουρα σε καλό δρόμο. Πιθανότατα. Όμως εγώ ήθελα ειδικά σήμερα, ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, να δω περισσότερο πράματα. Περισσότερο πάθος, αν μη τι άλλο.
Ξέρω, ξέρω, είμαι αχάριστος. Φτάσαμε να διεκδικούμε στα ίσα το πρωτάθλημα και εγώ ζητάω κι άλλα. Όχι. Ζητάω απλά να διαλυθούν οποιαδήποτε σύννεφα καχυποψίας. Αυτός ο περήφανος λαός, ο "άρρωστος" λαός, ζητάει τίμιο παιχνίδι, ζητάει αλήθειες. Όπως αυτή της φάσης του πρώτου γκολ, όπου ο σκόρερ Γκαρσία ξέσπασε σε λυγμούς κοιτάζοντας τον ουρανό. Ναι, η μάνα του Πάμπλο Γκαρσία οδήγησε σήμερα την μπάλα στα δίχτυα και μας χάρισε τη νίκη. Τό δάκρι του Γκαρσία ήταν μια στιγμή μοναδικού μεγαλείου, μια στιγμή που αξίζει σ' αυτόν τον υπέροχο κόσμο.
Ας προσέξει η διοίκηση. Χάθηκε ήδη ένας τίτλος από εσφαλμένους χειρισμούς στο οικονομικό. Δημιουργήθηκαν κάποιες καταστάσεις. Οι παίκτες είχαν εν τέλει τη διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Θόδωρο Ζαγοράκη ότι θα πληρωθούν την Παρασκευή. Τις παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι όταν ήρθε Παρασκευή τους είπαν "από Δευτέρα". Δεν ξέρω τι είδους μήνυμα περνάει έτσι. Έρχονται επτά κρισιμότατα παιχνίδια, επτά τελικοί. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την υπέρβαση. Απ' ό,τι φαίνεται μεγαλοεπενδυτής δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Ας μην επιτρέψει η διοίκηση να "τρυπηθούμε" από μέσα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορεί παραμονές αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχεις υποσχεθεί πληρωμές και να μην τις κάνεις. Αφού κερδίσαμε, πάλι καλά. Προχωρούμε. Ο Φερνάντο Σάντος έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται. Πάει για τον Τίτλο, έστω και μουλωχτά. Το ίδιο και οι περισσότεροι παίκτες. Ας δείξει και η διοίκηση από τη μεριά της την ανάλογη πίστη και θέληση. Σημασία τώρα δεν έχουν οι ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά οι πληρωμές. Κι αν η οικονομική θέση της ΠΑΕ είναι τόσο δεινή, τότε να βρεθούν όσοι είναι πιθανόν να μας "τρυπήσουν" από μέσα και να απομονωθούν. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν συγκεκριμένο παίκτη. Ίσως σας φαίνονται λίγο αλλόκοτα αυτά που γράφω, αλλά έχουν μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή. Όταν σου παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φυτοζωεί άλλο. Είναι σαφές ότι μόνον με συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορέσει η ομάδα να αναπτυχθεί όπως της αξίζει και να ξεφύγει από τον βούρκο της υπερχρέωσης. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι υποκατάστημα κανενός. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός μόνο από τον Ολυμπιακό είναι πιθανό να χάσει βαθμούς. Οπότε θα χρειαστούμε επτά στα επτά. Ξεκινάμε από Ξάνθη. Τα λάθη απαγορεύονται...

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90’+1’ Τσιρίλο), Σορλέν (89' Κριστιάνο), Ιβιτς, Εντίνιο (53' Μουσλίμοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (79' Νίνης), Σισέ.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 60' Γκαρσία, 69' Μουσλίμοβιτς - 64' Σισέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Κοντρέρας, 41' Γκαρσία, 68' Μουσλίμοβιτς - 31' Βύντρα, 41' Λέτο, 47' Σαριέγκι

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PAOK PANATHINAIKOS 2-1 (best of video)
http://www.youtube.com/watch?v=etd22JYrHq0

KANTHAR0S είπε...

Το άρθρο σου με βρισκει συμφωνο σε συντριπτικο ποσοστο. Μπραβο στην ομαδα για την νικη της.

Ανώνυμος είπε...

Δε μού αρέσει που ακόμη και αυτή την ιστορική μέρα εσυ γκρινιάζεις. Πιθανόν να ξέρεις περισσότερα απο ότι εγώ που είμαι απ'έξω και να είναι όντως έτσι (υπόσχεση την Παρασκευή, αναβολή για Δευτέρα), συμφωνώ δεν μπορείς να παίζεις με τα νεύρα των παιδιών απο τα οποία περιμένεις να σου πραγματοποιούν το όνειρο κάθε Κυριακή.Απο την άλλη- αν είναι έτσι- πώς ζητάς περισσότερο πάθος απο αυτά τα παιδιά, δεν είχαν πάθος χθές? όσο πάθος και να βάλει ο κακόμοιρος ο Μαλεζάς, πάντα ο Σισέ θα φεύγει με διπλάσια ταχύτητα, μερικά πράγματα απλά δεν γίνονται.
Καλά κάνεις πάντως και κτυπάς το καμπανακι του κινδύνου, παιχνίδι εύκολο δεν είναι ουτε ο Πανθρακικός στη Τούμπα, πόσο μάλλον μια Ξάνθη που παίζει κι αυτή μια κατηγορία μεσα στο γήπεδο της...και όντως η ευκαιρία είναι μπροστά μας, όχι τόσο για την κούπα, όσο για την εξυγίανση που θα μας βάλει οριστικά σε άλλο δρόμο

takola είπε...

curiousss,

διευκρινίζω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι τα νεύρα ή η τσέπη των παιδιών. Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα. Το πρόβλημά μου είναι μήπως ξαναέχουμε φαινόμενα τύπου Ιωαννίνων. Δεν ζητάω πάθος από τα παιδιά. Ζητάω από τη διοίκηση να διασφαλίσει ότι θα έχουν πάθος. Οι καιροί είναι χαλεποί και παίζονται πολλά λεφτά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις...

DonMits είπε...

Όλες οι φυλλάδες γράφουν σήμερα ότι η διοίκηση πέρασε 700.000 € στους λογαριασμούς των παικτών.

Όλοι μας πρέπει να επικεντρωθούμε στα επόμενα ματς και να κοιτάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Απολαύστε αυτές τις στιγμές, εγώ έκανα 25 χρόνια να τις ξαναζήσω!

takola είπε...

DonMits,

τα καλύτερα είν' αυτά που περιμένουμε να 'ρθουν!