30/1/10

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0


Ε, αφού κερδίσαμε και σήμερα...

να δούμε πότε θα χάσουμε.

Τι σου είναι το ποδόσφαιρο: Πάνω που είχα απελπιστεί τελείως και πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να σκοράρουμε σκεφτόμουν να γράψω ότι τελικά είμαστε μικρή ομάδα, που κολλάει σε μια νίκη σε ντέρμπι, ζαλίζεται και δεν έχει συνέχεια, βάλαμε το γκολ και τώρα πρέπει να γράψω ακριβώς το αντίθετο: Ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα, που κερδίζει ακόμα και στη χειρότερη μέρα της!

Γιατί αυτή ήταν ο ορισμός της κακής ημέρας. Χάλι μαύρο. Ο αντίπαλος ήταν για τα μπάζα κατά τη γνώμη μου. Τζάμπα θα έπαιρνε το βαθμό, και δικαίως δεν πήρε τίποτα, κατά τη γνώμη μου. Κι ας σκούζει ο Δώνης. Εμείς και μόνοι μας να ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, θα δυσκολευόμασταν να βάλουμε γκολ έτσι όπως παίζαμε. Κίνηση μηδέν, καθαρό μυαλό μηδέν, σπιρτάδα, όρεξη, πρωτοβουλία μηδέν. Σε κατάσταση νάρκωσης ήμασταν.

Ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο Βιτόλο και καταπίνει τα χιλιόμετρα και κάνει βρωμοδουλειά για τρεις (απίστευτο αυτό το παιδί, σαν ντοπαρισμένος τρέχει). Από κει και πέρα λίγα πράγματα. Να σταθώ στην απουσία του Ίβιτς. Όντως, φάνηκε πάρα πολύ. Ο λόγος όμως δεν είναι ότι είναι τόσο αναντικατάστατος παιχταράς ο Ίβιτς, αλλά ότι οι αντικαταστάτες του ήταν για τα μπάζα. Σε καμία περίπτωση δεν βιάζομαι να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο Κριστιάνο δεν αξίζει κι ότι είναι αποτυχημένη μεταγραφή. Αλλά αυτή τη στιγμή το παιδί δεν μπορεί να βοηθήσει. Μοιάζει σα να έχει πέσει από άλλο πλανήτη. Καμία επαφή με την ομάδα. Σαν χαμένος πάει. Εντωμεταξύ, δεν ξέρω, δεν του είπε ο Σάντος πού να παίξει; Στη θέση του Ίβιτς πάντως ΔΕΝ έπαιξε. Αμ ο Σορλέν; Άλλος χαμένος. Αυτός όμως δεν είναι καινούριος κι έχει σαφώς λιγότερες δικαιολογίες. Σαν να έχει παχύνει, να έχει βαρύνει, δεν ξέρω. Δεν τρέχει, δεν δουλεύει όπως παλιά, και μόλις πάρει την μπάλα κοιτάζει να τη γυρίσει πίσω. Προσέξτε τον, στον δημιουργικό τομέα δεν είναι απλά μηδέν, αλλά αρνητικός. Καταστρέφει τις επιθέσεις μας!

Κατά τ' άλλα, αυτό που κυρίως έλειψε από την ομάδα ήταν η κίνηση. Με στατικούς παίκτες άμυνες δεν διασπάς. Όλο σέντρες για το πουθενά βγάζαμε. Απογοήτευση και ο Εντίνιο. Φαίνεται την "είδε" κάπως μετά το γκολ που έβαλε. Ας ελπίσουμε να μας γίνει μάθημα το σημερινό. Την άλλη Κυριακή παίζουμε στη γριά, και θέλω να μην δείξουμε ούτε οίκτο. Άντε μπράβο!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (81' Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν (65' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Μουσλίμοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπλεγλέρας, Αναστασάκος (69' Τάτος), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (80' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλατζής, Ολιβέιρα.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 88' Παπάζογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Γιαννόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Κριστιάνο - Μελισσάς, Σαρμιέντο, Καλατζής, Ολιβέιρα


3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τελείως απογοήτευση ο Εντίνιο. Ούτε κίνηση δεν έκανε. Τελείως ανύπαρκτος στο γήπεδο. Όλη η ομάδα ήταν σε χάλια μέρα όμως.
Πάντως δεν μας έκανε τη χάρη να φέρει μία ισοπαλία ο γαύρος σήμερα. Για να δούμε ο βάζελος, θα μείνει στην ισοπαλία?

takola είπε...

Παναγιώτη, έμεινε στην ισοπαλία ο βάζελος, πήγαμε στους 6 βαθμούς, και τώρα περιμένουμε να μας κάνει κανένα καλό ο Ουζουνίδης να πάμε στους 3-4. Πάουερ!

KANTHAR0S είπε...

Η ομάδα δεν έπαιξε καλά, απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την νίκη που την έφερε 6 βαθμούς από την πρώτη θέση. Επόμενο τεστ με Γιάννενα για το κύπελλο, όπου ο Αναστό έχει αφήσει αρκετούς βασικούς παίχτες εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης.