23/2/10

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χάρη στο μεγαλείο του λαού και της λαοπρόβλητης διοίκησης του Προέδρου και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη, η ομάδα έφτασε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε ένα ιστορικό σημείο καμπής: Να διεκδικεί το Πρωτάθλημα Ελλάδος, καθώς και την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν είναι τόσο ο τίτλος που ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή η χαρά και το πανηγύρι της κατάκτησης ενός τίτλου αποτελούν πολυτέλεια. Αυτό που έχει σημασία είναι η αιμοδοσία της ομάδας με τα εκατομμύρια εκείνα που θα της επιτρέψουν όχι απλώς να ανασάνει, αλλά και να αναπτυχθεί όπως της αξίζει.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή αποτελεί την τέλεια επένδυση στο χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου: Διαθέτει έναν μεγάλο, διψασμένο λαό, έτοιμο να αποθεώσει τον οποιονδήποτε έρθει να επενδύσει. Μια διοίκηση ικανή και λαοπρόβλητη, που υλοποίησε κατά γράμμα τον δύσκολο στόχο που είχε θέσει όταν ανέλαβε μια απαξιωμένη και υπερχρεωμένη ομάδα: Να βάλει τις βάσεις την πρώτη χρονιά, να βγει Ευρώπη τη δεύτερη, να κάνει πρωταθλητισμό την τρίτη. Έναν προπονητή επιστήμονα, από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Ένα ρόστερ αξιόπιστο, αξιόμαχο, καλολαδωμένο, που γουστάρει να αγωνίζεται για την ομάδα. Ένα ιδιόκτητο γήπεδο, καθώς και ένα προπονητικό κέντρο στα σκαριά. Κι όμως! Επενδυτής δεν βρίσκεται ουδείς. Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ διαγκωνίζονται ποιος θα βάλει πρώτος 3,5 εκατομμύρια για να... μην διοικεί! Στον δε Παναθηναϊκό κάνουν διαγωνισμό ποιος θα βάλει τα περισσότερα. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. Υπάρχει γραμμή από το Κατεστημένο να μην έρθει κανείς επενδυτής στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΧΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ.
Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σταυροδρόμι: Αν δεν μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος. Η ψαλίδα με τους δυο μεγάλους της Αθήνας θα μεγαλώσει. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για σημαντικότατη αύξηση του μπάτζετ του χρόνου. Ο Ολυμπιακός αποκλείεται να ξαναπαρουσιαστεί τόσο αδύνατος όσο φέτος. ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ. Το έχει θέσει και ο Φερνάντο Σάντος σαν όρο για να παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου: Χρειάζονται τρεις παιχταράδες για να κάνει το άλμα προς τα μπρος ο ΠΑΟΚ. Αλλιώς θα μείνει στάσιμος. Με το παρόν μπάτζετ έχει φτάσει ήδη ταβάνι! Όμως η διοίκηση το ξεκαθάρισε στην τελευταία συνέντευξη τύπου: ΛΕΦΤΑ ΓΙΟΚ. Το μπάτζετ του χρόνου στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει σταθερό. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια πηγή γενναίας χρηματοδότησης. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Προσοχή: Δεν είμαι αχάριστος. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που η ομάδα έχει ήδη πετύχει. Δεν είναι τίτλοι, χαρές και πανηγύρια αυτό που ζητώ. Ζητώ να διασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας. Πρέπει να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ. Κι επειδή αν δεν βγούμε Πρωταθλητές θα πρέπει: (α) να μπλέξουμε στα πλέι οφ με ντέρμπι-ρώσικη ρουλέτα και με τη διαιτησία πάντοτε πιθανό φόβητρο και (β) να παίξουμε και προκριματικά για να μπούμε στους ομίλους με κίνδυνο να την πάθουμε όπως την έπαθε φέτος ο Παναθηναϊκός, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΤΑ ΝΙΚΕΣ.

Η ομάδα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα ρευστότητας. Κάποιες καθυστερημένες πληρωμές δημιούργησαν αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας με αποτέλεσμα να χάσουμε έναν τίτλο. Η διοίκηση δυσκολεύτηκε αρκετά να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια. Υπάρχουν παίκτες άλλης νοοτροπίας. Η διοίκηση είχε υποσχεθεί να πληρώσει κάποιες δόσεις την περασμένη Παρασκευή. ΔΕΝ το έκανε. Δεν την κατηγορώ, προς Θεού. Θα ήταν καλό όμως να μην υπόσχεται κάτι που δεν είναι σίγουρη πως θα πραγματοποιήσει. Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος ότι όλοι οι παίκτες μπήκαν ανεπηρέαστοι από την κατάσταση αυτή στο ντέρμπι της Τούμπας. Είδα ορισμένους λίγο ανόρεκτους, λίγο αφηρημένους, λίγο χαλαρούς. Χάρη στην ομαδική δουλειά, τη μαεστρία του Σάντος και τη συμβολή της Θεάς Τύχης καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Μην ξεγελιέστε, όμως. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Η διοίκηση ας πάρει δάνειο, αν χρειαστεί. ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ. Δεν είναι ηθικό το ζήτημα. Δεν μ' ενδιαφέρει η τσέπη των παικτών. Βρισκόμαστε όμως σε μια κρισιμότατη συγκυρία. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ. ΟΥΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ "ΤΡΥΠΗΘΟΥΜΕ". ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Η Πόλη έπεσε από "μέσα".

Και ένα μήνυμα στο Λαό: Προσοχή, αδέλφια, μην πέσετε στην παγίδα της Ξάνθης. Το ξέρω, είναι σωστό και δίκιο να κάνουμε ντου και να μπουκάρουμε στο γήπεδο της Ξάνθης. Όχι για να σπάσουμε, ούτε για να δείρουμε κανένα. Απλά για να δούμε και να στηρίξουμε την ομάδα μας. Όμως από δω και πέρα πρέπει να ξέρουμε ότι μας την έχουν στημένη. Ας είμαστε σε ετοιμότητα κι ας μην πέσουμε σε καμία παγίδα. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει και χωρίς το λαό της μέσα στο γήπεδο. Ας μην δώσουμε δικαιώματα. Ας προστατέψουμε την ομάδα μας.

15 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Εδώ που έφτασες θα το παλέψεις μέχρι τέλους. Όμως η υπόθεση δεν είναι στα χέρια σου. Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Θα δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα.

takola είπε...

Kanthare,
ας κάνουμε εμείς το επτά στα επτά κι ας μην το πάρουμε! Μια χαρά θα αντιδράσει η ομάδα! Πάρτι κάνουμε!

ΓΝΩΜΗ είπε...

στους 2 που μαλώνουν ο 3 θα επωφεληθεί.
πριν 3 χρόνια αεκ και παναθηναικός χάσαν το πρωτάθλημα 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του και το πήρε ο ολυμπιακός.
μείνε ο τρίτος μπας και ο δεύτερος σε βοθήσει με το παρασκήνιό του που εσύ δεν έχεις ...

υ.γ σημασία δεν έχει να ξεκινάς για το πρωτάθλημα,σημασία έχει ο πρωταθλητισμός!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με την επιστρφή του Ζαγοράκη ελπίζω να κατάλαβες ότι το θέμα της αποχωρήσης του ήταν κυρίως το προσσωπικό του θέμα, έπρεπε να κάνει ενέργειες όχι ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ για να μην χρεώσει τον ΠΑΟΚ για τυχόν βοήθεια απο πολιτικούς κτλ.Αυτό δείχνει ένα τίμιο και πραγματικό άνδρα!!!!!Έπισης πιστεύω να κατάλαβες τις βλακίες που έλεγε ο κάθε καρπετοπουλος ότι η διοίκηση πρωτοδικίου είναι ανίσχυρη και πρέπει να γίνει κανονική,ή ότι φεύγει λόγω των χρεών ή τις αθλιότητες που γραφονταν ότι ο Ζαγοράκης πήδηξε στα δύσκολα από το καράβι γιατί βουλιάζει και τώρα το διαλυμένο καράβι είναι κοντά στην κορύφη!!!!!!

Μόνο με διοικητική σταθερότητα με τον ίδιο προπονητή με σκληρή δουλειά στήριξη από εμάς οικονομική ηθικη και θετική ενέργεια ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να πρωταγωνιστεί και στα επόμενα χρόνια.Ακόμη και αν δεν τα καταφέρουμε για μένα ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής στην καρδιά μου γιατί χωρίς καμιά αβάντα αλλα΄με πόλεμο κοιτάζει σχεδόν στα ίσια τους κάτω της πρωτεύουσας!!!!

Καλή επιτυχεία στην ομάδαρα μας με νίκες

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το οικονομικό που έθιξες οι παίκτες μας είναι πληρωμένοι έχουν πάρει τον τελευταίο μηνα 1 εκατ πριν τα γιανένα κύπελλο + 100 χιλ το πριμ για τη νικη στο γαύρο + 700 χιλ χτες απο την αμκ και τις εισπράξεις στο παιχνίδι της κυριακής!!!Άρα εξοφλήθηκαν!!!!
Το θέμα είναι ότι έτσι όπως βγήκε το γεγονός ήταν στημένο απο ρουφιάνους και μμε προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα και αναστάτωση στην ομάδα πράγμα που το πέτυχαν.Εγινε απλά μια συζήτηση γιατί οι παίκτες όπως είχαν ενημερωθεί από τον οτώβριο ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και έιπαν θα κάνουν υπομονή νόμιζαν ότι θα εξοφληθούν όλο το ποσό πριν τα γιάνενα, καμιά σχεση με ανταρσίες απεργίες .Όμως το κακό έγινε.Οι παίκτες μας θα κάνουν ξανα αν χρειαστεί υπομονή γιατί αν η νοβα ή οι λοιποί χορηγή μας καθυστερουν να σου δώσουν τα χρήματα τότε έιναι λογικό και η παε να έχει πρόβλημα ρευστότητας.Δεν υπάρχει δυστηχώς κάποιος που να κάνει ταμιακές διευκολυνσεις όποτε υπάρχει ανάγκη.Άλλστε η κατάσταση στις άλλες ομάδες πχ γαύρος βάζελος είναι ανάλογη.

Όσον αφορά την οικονομική στενότητα είναι γεγονός πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του μπάτζετ μας του χρόνου για αγορά 2-3 παικτών των 800-1 εκατ εκτός και αν πληρώσουμε εμείς αυτην την άυξηση που χρειαστέι όμως με το απότελεσμα της αμκ απογοητέυτηκα.Το νούμερο είναι ντρομπή για τον λαό του ΠΑΟΚ!!!!Όταν έλεγα σε φίλους μας βάλε ρε 20 ε για μετοχές έλεγαν 1000 παπαριές αλλα πριν το ματς με βάζελο έδωσαν 70 και 80 ε για εισητήριο.....Απαράδεκτο!!!Αφού λεγόμαστε χορηγοί και ομάδα του λαού ας βάλουμε και άλλο το χέρι στην τσέπη.
Αυτά που γράφεις για δάνεια είναι επικίνδυνα μονοπάτια πχ δες χανούμι,ο Ζαγοράκης είναι νοικοκύρης και πάει μέχρι εκεί που αντέχει το ταμείο της παε.Η δημιούργεία νέων χρεών με δάνεια κτλ θα είανι η ταφόπλακα του ΠΑΟΚ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το αγωνιστικό πάλι βρήκες αφορμή για γκρίνια!!!!!Σίγουρα δεν είμασταν τέλιοι σίγουρα δεν κάναμε το καλήτερο μας παιχνίδι πχ όπως στο καραισκάκι, είμασταν όμως ουσιασικοί παθιασμένοι σωστά τακτικά βάλαμε 2 γκολάρες κάναμε και 2 εκαιρίες (μιά με Βιερίνια στο α και μια με κεφαλιά του Ίβιτς στο β στο 0-0) μας πήγε και η μπάλα πήραμε σπουδαία νίκη σε ένα ντερμπύ στην τούμπα.Και το κυριότερο βούλωσες στόματα και στην πόλη και στην αθήνα!!!!Δεν είμασταν πολύ καλήτεροι του βάζελου αλλά ούτε και αυτοί ανώτεροι από εμάς.Πχ στο περσινό ματς στα πελι οφ εμείς παίζαμε με 10 παίκτες και η κεφαλιά του ίβιτς σταμάτησε τυχαία στο απλωμένο καλάμι του τερματά του βάζελου και στο τέλος έγινε το 0-1 χωρις ο βαζελος να κανει ευκαιρια, με το χανούμι πέρσυ τόύμπα χωρίς να μας κάνει φάση από δικός μας λόθος το ματς έληξε 1-1, φέτος το οακα ενώ στο α μέρος χάνουμε τεράστιες ευκαιρίες με Φωτάκη και Μούσλι η αεκ χωρίς φάση μας βάζει το 1-0!!!!Φέτος με γαύρο τούμπα ενω στο 1-1 είμασταν καλήτεροι χάνουμε ευκαιρίες έχουμε δοκάρι όμως στο 93 γίνεται το 1-2!!!Και Λέγαμε για λουζερ για παραδοσεις για κομπλεξ κτλ.Κάποτε θα μας πήγενε και εμάς η μπάλα!!!!Στα ματς που σου έγραψα δεν είμασταν χειρότεροι από τους αντιπάλους αλλά ουτε αυτοί καλήτεροι από εμάς και όμως τα χάσαμε στις λεπτομέριες στην τύχη ενω θα μπορούσε να ήταν χ ή και να κερδίζαμε!!!!Έτσι και εμείς την κυριακή βάλαμε τα γκολ και κερδίσαμε.Ελιχαν δοκάρι όμως στο γαύρο είχαμε εμείς 2 στο καραισκάκι και 1 στην τούμπα!!!!Θα κάνει και 2 φάσεις και ο αντίπαλος.......Ας κερδίζουμε τα ματς και ας παίζουμε όπως την κυριακή!!!!
Η ομάδα είναι πολύ καλή σταθερή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Παοκτσάκι,

απλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι όταν έγραψα για δάνειο εννοούσα για να εξοφληθούν άμεσα οι τρέχουσες υποχρεώσεις προς τους παίκτες λόγω έλλειψης των ταμειακών διευκολύνσεων που ανέφερες. Δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση επενδυτικά ανοίγματα για μεταγραφές κλπ. Αυτά θα γίνουν με τα χρήματα που θα βγάλουμε από το Τσάμπιονς Λιγκ!

Όσο για τον Καρπετόπουλο, τον έχω τελείως γραμμένο.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή, αδελφέ

ΓΝΩΜΗ είπε...

έγραψες

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ. ΟΥΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ "ΤΡΥΠΗΘΟΥΜΕ". ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Η Πόλη έπεσε από "μέσα".

τί εννοείς?
έχεις κάποια πληροφορία για 1-2 παίκτες?
ή είναι υπόθεση.
πες για να το προλάβουμε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ας κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα και ας απολαύσουμε το ταξίδι της ομάδας και όπου μας βγάλει .. ;-)

Panagiotis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και το έχω πει άπειρες φορές ότι ένα Τσάμπιονς Λήγκ μας σώζει. Όμως, γιατί να μας αφήσουν? Μιά φορά να βγούμε και οι πιθανότητες για να γίνει ο ΠΑΟΚ δύναμη για τα επόμενα 5 - 10 χρόνια είναι μεγάλες... Και λέγοντας δύναμη, εννοώ έναν ΠΑΟΚ που να χτυπά πρωτάθλημα. Το ΠΟΚ θέλει τέτοιον ΠΑΟΚ άραγε?

takola είπε...

Αγαπητοί κύριοι της "Γνώμης",

δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν δίνω επουδενί. Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους σας, οι οποίοι εμπορεύονται οπαδηλίκι αντί να υπηρετούν την Αλήθεια, εγώ είμαι δηλωμένος οπαδός, που υπηρετεί τα τέσσερα ιερά γράμματα και τίποτε άλλο.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

takola είπε...

Στάθη,
συμφωνώ. Χαμηλά την μπάλα και πρωτάθλημα στη "ζούλα"!!

Παναγιώτη,
φυσικά δεν θέλουν να μας αφήσουν, το καλό όμως είναι ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, έχουν διαμορφωθεί πλέον δύο πόλοι εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι παλεύουν για την κατίσχυση και υπάρχει πιθανότητα να "αλληλοεξουδετερωθούν" και να επωφεληθούμε εμείς.
Στο κάτω-κάτω οι Παναθηναϊκοί προτιμούν να το πάρει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να δουν τον άσπονδο αντίπαλό τους για άλλη μια φορά Πρωταθλητή, και παρομοίως οι Γάβροι προτιμούν τον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό!

Panagiotis είπε...

Είναι πάντως αμαρτία αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα... Είδες Τάκολα τα πέτσινα πεναλτάκια του βάζελου? Είδες τί ωραία έκανε πλάτες ο διαιτητής στον γαύρο? Αρχισαν τα όργανα.

Όπως προανέφερες, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας. Και αν βγούμε ξανά πλέϋ οφ, να μην χαριστούμε σε κανέναν πού..τη. Που σε πονεί και που σε σφάζει.

takola είπε...

Δυστυχώς Παναγιώτη, "άρχισαν τα όργανα". Όπως τα λες είναι. Ας κερδίσουμε εμείς όλα τα παιχνίδια, κι ας γίνει ό,τι γίνει.