27/5/08

Παραιτήθηκε ο Κατσαρής


Την παράιτησή του υπέβαλλε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ κ. Θανάσης Κατσαρής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η απόφασή μου για την αποχώρηση ύστερα από 11 χρόνια διοικητικής παρουσίας ήταν ειλημμένη και δεν οφείλεται ούτε σε αρνητικές (επιθέσεις, ύβρεις, συκοφαντίες), ούτε και σε θετικές (λύσεις σε όλα τα προβλήματα ΠΑΕ, ΚΑΕ) καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στους υγιώς σκεπτόμενους και ανιδιοτελείς ΠΑΟΚτσήδες, χωρίς τη λεβέντικη υποστήριξη των οποίων, ο Α.Σ. δε θα ήταν ανεξάρτητος και ισχυρός. Προσωπικά χωρίς αυτή την υποστήριξη κι εγώ δε θα είχα δύναμη και κουράγιο για να κρατήσω και να διατηρήσω ακέραιη ολόκληρη την περιουσία του συλλόγου (Τούμπα, Παλατάκι), την οποία πολλοί επιβουλεύτηκαν, αλλά ουδείς κατάφερε να την αγγίξει. Θα είμαι πάντα στο πλευρό τους».

Η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για κίνηση τακτικού ελιγμού. Για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στον Ερασιτέχνη θα πρέπει να παραιτηθεί το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Ειδάλλως, η παραίτηση γίνεται ουσιαστικά για το θεαθήναι, καθώς υπογείως πάλι ο Κατσαρής θα κινεί τα νήματα. Απλά επιδιώκει να γλιτώσει κάποια από τα ομαδικά πυρά που εκτοξεύονται εις βάρος του. Επιδιώκει επίσης να καταδείξει την ένδεια εναλλακτικών λύσεων για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, καθώς ούτε ο Χρυσός Δικέφαλος, ούτε το ΜΕΛΒΑ, ούτε κανείς άλλος φαίνεται αυτή τη στιγμή έτοιμος να προσφέρει βιώσιμη εναλλακτική λύση διοίκησης. Άρα, το μήνυμα της παραίτησης φαίνεται να είναι "Κατσαρής ή χάος".
Από κει και πέρα, γνώμη μου είναι ότι το αίσθημα πικρίας και αδικίας που προσπαθεί να βγάλει ο κ. Κατσαρής δεν είναι εντελώς αδικαιολόγητο. Είναι γεγονός ότι ο κ. Κατσαρής έχει στοχοθετηθεί εδώ και καιρό σαν η μάστιγα που δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να πάει μπροστά. Πρόκειται φυσικά για κατηγορία που δεν μπορεί να αντέξει σε σοβαρό λογικό έλεγχο. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο Ερασιτέχνης είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, όπως επίσης λάθος είναι να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ένα άτομο φταίει για όσα τραβάει το πολύπαθο σωματείο μας. Παρότι από τη διοίκηση Κατσαρή έλειψε το όραμα, και παρ' όλη την εμπλοκή της σε διάφορες σκοτεινές ίντριγκες (αρκετές εκ των οποίων είναι αναπόφευκτες μέσα στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της παράγκας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και ελληνικός αθλητισμός εν γένει), γεγονός είναι ότι στα χοντρά και τα σημαντικά ζητήματα δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Όρισε την ιδανική διοίκηση Πρωτοδικείου για την ΠΑΕ, βρήκε μια πολύ καλή ανάλογη λύση και για την ΚΑΕ, ενώ προστάτεψε από τις επιβουλές τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία του σωματείου.

Το σίγουρο είναι ότι η παραίτηση Κατσαρή ταράζει τα νερά εν όψει της ΓΣ του Ερασιτέχνη αύριο στις 19:00 και αποπροσανατολίζει από το βασικό πρόβλημα, που αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση διοικητικής λύσης στην ΚΑΕ. Αυτό που οφείλει το ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ να μας πει (ασχέτως του ποιός θα οριστεί Πρόεδρος - αυτό είναι δευτερεύον), είναι πού κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Ζήτρο (αν έγιναν - όφειλαν όμως να γίνουν, γιατί αυτό αποφάσισε η ΓΣ πριν από δύο εβδομάδες), αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους επιχειρηματίες (φήμες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται ο εφοπλιστής Βίκτορας Ρέστης), ποια θα είναι η σύνθεση της διοίκησης Πρωτοδικείου που θα αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων της ΚΑΕ μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης, και με ποια κεφάλαια θα επιλύσει τα επείγοντα προβλήματα της ομάδας (βλέπε προσφυγές). Το σύνολο του ρόστερ της ομάδας προσβλέπει στην αυριανή Γενική Συνέλευση για να καθορίσει τη στάση του. Καλό θα είναι όσοι είστε μέλη του Ερασιτέχνη να είστε αύριο εκεί (απ' ό,τι ξέρω θα ξαναγίνει στο Βελλίδειο), ενώ όσοι δεν είστε μέλη να γίνετε. Είναι υποχρέωσή μας σαν Παοκτσήδες, και δεν θεωρώ το τίμημα της συνδρομής δικαιολογία.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: