2/5/08

Αντιδημοσιογραφικός Ζαγοράκης


Μόλις ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου του Προέδρου και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη. Παρακολούθησα τη συνέντευξη με μεγάλη προσοχή, καθώς είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι θα έδινε απαντήσεις στα διάφορα ζέοντα θέματα είχαν προκύψει από τη φετινή κακή πορεία της ομάδας. Προσωπικά, απαντήσεις δεν πήρα. Και δεν τις πήρα γιατί πολύ απλά δεν δόθηκαν. Και δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω το Ζαγοράκη με άλλο χαρακτηρισμό ηπιότερο από το «αντιδημοσιογραφικό». Γιατί ο Θόδωρος, καλλιεργώντας ένα προφίλ ντόμπρου και ολίγον ζοχάδα Παοκτσή, που δεν σηκώνει και πολλά στο σπαθί του, εμφανίστηκε ουσιαστικά απρόθυμος να απαντήσει στις εύλογες απορίες του κόσμου.

Τι δεν απάντησε ο Θόδωρος;

Δεν απάντησε για το τι φταίει για τη φετινή κακή πορεία της ομάδας. (Είπε ότι κανείς δεν το ξέρει).

Δεν απάντησε για τις ευθύνες και τα λάθη του Φερνάντο Σάντος και γιατί πρέπει απαραιτήτως αυτός και μόνο αυτός να είναι ο προπονητής της ομάδας. (Είπε ότι «καλώς ή κακώς» αποφασίζει μόνος του, και η απόφαση είναι Σάντος).

Δεν απάντησε για το πώς θα αποφευχθούν του χρόνου τα φετινά λάθη.

Δεν απάντησε για το τι θα γίνει αν ω μη γένοιτο η επόμενη χρονιά ξεκινήσει άσχημα και ξεσπάσει ο κόσμος κατά του Πορτογάλου.

Δεν απάντησε για το περίφημο «τριετές πλάνο» βάσει του οποίου δουλεύουν με τον Πορτογάλο, τι τέλος πάντων προβλέπει αυτό το πλάνο και πώς προχωράει μετά τη φετινή κάκιστη χρονιά. (Παρότι παραδέχθηκε ότι αυτό το πλάνο «θα μπορούσε και να δημοσιευτεί»).

Δεν απάντησε για το πόσοι και ποιοι παίκτες θα φύγουν.

Δεν απάντησε για τους παίκτες που θα αποκτηθούν, πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι κι αυτοί «σαρδέλες» και πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Δεν απάντησε για οικονομικά θέματα, τα οποία παρέπεμψε συνολικά σε μελλοντική συνέντευξη τύπου εντός του Μαΐου.

Γενικώς σε κάθε ερώτηση ουσίας του απηύθυναν έδειχνε μια ενόχληση και απέφευγε την απάντηση.

Τι ουσιαστικό βγήκε;

Πρώτα και κύρια, ότι εντοπίζει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στη νοοτροπία, και ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να την αλλάξει (με τρόπους που άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος γνωρίζει, καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας), όχι μόνο με την προσθήκη νέων παικτών (που φαίνεται να θεωρεί ως κύριο τρόπο), αλλά και με την αλλαγή της νοοτροπίας των υπαρχόντων παικτών.

Ότι αρνείται κάθε συζήτηση για τον Σάντος και θα συνεχίσει με αυτόν. Δεν μπορεί όμως να φανταστεί τι θα συμβεί αν δεν πάει καλά η ομάδα ούτε και φέτος, ούτε και ξέρει τι θα κάνει με τον Σάντος σ’ αυτή την περίπτωση (την οποία κάποιοι θεωρούν πιθανή με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο).

Ότι οι σχέσεις του με τον ΑΣ. ΠΑΟΚ και τον κ. Κατσαρή είναι πολύ καλές.

Ότι πιστεύει στη δημιουργία νέου γηπέδου, προτιμά όμως να μείνει στην ίδια τοποθεσία στην Τούμπα.

Ότι στόχος του ΠΑΟΚ του χρόνου θα είναι η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Θόδωρος είναι ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, η μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει, θα πρέπει όμως να προσέχει και ο ίδιος να προστατεύει το κεφάλαιό του, ώστε να μη δίνει και δικαιώματα σε κάποιους υστερόβουλους επικριτές του (ο ίδιος τους προσδιόρισε ως αυτούς που έκαναν παλιά μπίζνες με τον ΠΑΟΚ και τώρα έμειναν χωρίς δουλειά). Να μην μιλά αν δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει και, κυρίως, να μην ταυτίζεται με ανθρώπους περαστικούς από τον ΠΑΟΚ. Γιατί ο Σάντος κάποια στιγμή θα φύγει, ο Ζαγοράκης όμως θα μείνει...

Για μια πιο αναλυτική καταγραφή των λεγόμενων του Θόδωρου μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο από την Goalday εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: