29/5/08

Αποκτήσαμε τον Χαλκιά


Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη Κώστας Χαλκιάς. Ο Χαλκιάς είναι 34 ετών, έχει ύψος 1,92 μ. και 12 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος. Έχει αγωνιστεί επίσης στον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή και την αγγλική Πόρτσμουθ. Οι ετήσιες απολαβές του Χαλκιά φημολογείται ότι θα ανέρχονται στις 280 χιλιάδες ευρώ. Ο διεθνής πορτιέρο προέβη και σε μία δήλωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια αρκετά καλή μεταγραφή, ο Χαλκιάς είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλη εμπειρία, πλούσια σωματικά προσόντα, ενώ εμπνέει αυτοπεποίθηση και γενικά διακατέχεται από νοοτροπία νικητή. Δυστυχώς είναι αρκετά ασταθής, έχει κάνει όμως και εξαιρετικές χρονιές, οπότε ας ελπίσουμε ότι η φετινή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα είναι μία απ' αυτές.
Από την άλλη, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι διώχνουμε έναν 25χρονο για να πάρουμε έναν 34χρονο, με αποτέλεσμα άνοδο του μέσου όρου ηλικίας (κάτι για το οποίο ουδείς πλέον δείχνει να ενδιαφέρεται στον ΠΑΟΚ), ενώ και το κασέ του είναι αρκετά υψηλό. Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι το υψηλότερο συμβόλαιο της περσινής ομάδας ήταν αυτό του Ίλιεφ, με 230 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ ο Ντάνι έπαιρνε γύρω στις 200 χιλιάδες. Γενικά, ο περσινός μέσος όρος των συμβολαίων του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ξεπερνούσε τις 140 χιλιάδες ευρώ. Ο Ζαγοράκης και ο Παπαδόπουλος έχουν μιλήσει για μια αύξηση 25% στο μπάτζετ ετησίως, άρα φέτος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε ένα μέγιστο μέσο όρο των 180 χιλιάδων ευρώ για κάθε συμβόλαιο. Με αυτή τη λογική ο Χαλκιάς αναδεικνύεται σε υψηλά αμειβόμενο ποδοσφαιριστή της ομάδας (αν αληθεύουν τα περί 280 χιλιάδων, γιατί δυστυχώς η ΠΑΕ δεν μας αποκαλύπτει τα στοιχεία, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις ότι θα λέει όλη την αλήθεια τον κόσμο), κι αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο.
Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για έναν Πρωταθλητή Ευρώπης, τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

7 σχόλια:

NdN είπε...

Δεκτή η άποψη σου φίλε Τακολα, αλλά όταν παίρνουμε παίχτες από τα πανέρια του Αρούλη δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος.

Εξάλλου πες μου πόσο γελούσες στο 6-0 μέσα στο Μόναχο και σε πόσους φίλους αρειανούς έστειλες τα βιντεάκια με τις αποκρούσεις του Χαλκιά;

Επρεπε να πουληθεί ο Ντάνι για το καλό τουβ ΠΑΟΚ, αλλά τα λεφτά για τον Χαλκια είναι πολλά και ο Χαλκιάς είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ μας!

Καλή σου μέρα!

Panagiotis είπε...

Ρε παιδιά,
δεν φταίει ο Χαλκιάς για το 6-0. Αν είσαι μόνος απέναντι στον αντίπαλο, δεν πα' να 'σαι ο Τιραμόλα, θα το φας το γκόλ. Και δεν τον πήραμε από το πανέρι του Ρούλη, δεν συμφώνησαν. Το παλληκάρι θέλει να είναι σε ομάδα που μετράει, όχι σε κάτι το παροδικό.

DonMits είπε...

Δεν τον πήραμε απ' το πανέρι του ρούλη ρε παιδιά, ηρεμήστε. Πρωταθλητής Ευρώπης είναι και Νο 2 Έλληνας τερματοφύλακας.

Ναι είναι ασταθής, ναι φέτος δεν έκανε καλή χρονιά, αλλά για θυμηθείτε πέρσι πόσο καλά κράτησε το €ρπετ0. Την περσινή τους πορεία τα €ρπετ@ την οφείλουν κυρίως σε αυτόν.

Και ναι Τάκολα έχεις δίκιο. Τι ανανέωση είναι με 34χρονο;;;

Panagiotis είπε...

Έχει τουλάχιστον 6 με 8 χρόνια να δώσει, για να μην βάλω και άλλο. Δεν μιλάμε για φορ, για τερματοφύλακα μιλάμε.

DonMits,
δεν είναι το Νο 2 Έλληνας τερματοφύλακας, το Νο 1 είναι. Ο Ρεχάγκελ αυτόν βάζει να παίξει όταν το παιχνίδι είναι κρίσιμο...

takola είπε...

ndn,
Δεν είναι από τα πανέρια του Άρη, απλά έληξε το συμβόλαιό του και δεν τα βρήκανε.
Το είπα κι εγώ ότι είναι κάπως ασταθής, αλλά γενικά είναι καλός τερματοφύλακας, και όχι λίγος.

donmits,
δυστυχώς κανείς δεν μιλά πλέον για ανανέωση. Το άγχος είναι απλά να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Παναγιώτη,
χαλάρωσε. Παίρνεις φόρα ώρες-ώρες και οδηγείσαι στην υπερβολή.
1. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι 40χρονοι τερματοφύλακες δεν σημαίνει ότι είναι και κανόνας. Γενικά στα 36-37 σταματούν
2. Βασικός της Εθνικής ήταν και είναι ο Νικοπολίδης. Με διαφορά...

Panagiotis είπε...

Takola,
η φόρα χρειάζεται αυτό τον καιρό. Το "πρώτος" δεν εννοεί βασικός, αλλά το "είσαι και ο πρώτος". Οι 40χρονοι δεν είναι κανόνας αλλά είναι κάτι το οποίο έχει μεγάλες πιθανότητες.

NdN είπε...

Οπως είπες φίλε Τάκολα, ο Χαλκιά είναιπαίχτης του ΠΑΟΚ, τον καλωσορίζουμε και μακάρι το παλικάρι να ανταποκριθεί στιςαπιατήσεις της ομάδας και να τα πάει περίφημα.

Εγώ απλά είπα ότι ποτιμώ κάποιον που να έχει φιλοδοξίες. Κάποιον που να θέλει να αποδείξει κάτι. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Χαλκιάς δεν είναι τέτοιος. Επίσης τα χρήματα που θα πάρει είναι πολλά κατ' εμένα.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τις απόωεις του, αλλά όλοι για τον ΠΑΟΚ μας νοιαζόμαστε!

Καλη σου μέρα!