29/9/08

ΠΑΟΚ - Άρης 1-0


Αφιερωμένο στον Βιερίνια

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, γεμάτο δυνατές μονομαχίες, νεύρα, αψιμαχίες, διαμαρτυρίες, αλλά ήταν και ένα παιχνίδι τακτικής, υψηλής τεχνικής, και πάνω απ' όλα πίστης στη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια - το γράφουν όλες οι κριτικές, συμφωνούν όλοι οι ουδέτεροι, μόνο οι κακομοίρηδες οι συμπολίτες δεν το κατάλαβαν - πλήρωσε όμως βαρύ τίμημα: Τον τραυματισμό του νεαρότερου παίκτη του, ενός σημαντικού ταλέντου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, του Adelino André Freitas Vieirinha. Κι όπως όλοι είδαμε, δεν ήταν ένας τραυματισμός τυχαίος. Προήλθε από σκόπιμο, αντιαθλητικό μαρκάρισμα, από ένα χτύπημα από πίσω εν ψυχρώ. Έτσι, η βεντέτα που ξεκίνησε πέρσι με τον τραυματισμό του Καράμπελα συνεχίστηκε. Και είναι ντροπή. Τον συγκεκριμένο παίκτη, ένα θαυμάσιο παιδί 22 ετών, μας τον εμπιστεύτηκε η Πόρτο μετά από πολλά παρακάλια του Σάντος και του Ζαγοράκη για να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος. Και ο ίδιος ο παίκτης γι' αυτό ήρθε στην Ελλάδα. Κι αναλόγως με τον τρόπο που θα του φερθούμε, αυτός θα κρίνει αν θα παραμείνει πέρα του ενός χρόνου ή θα επιστρέψει στην Πορτογαλία. Άρα λοιπόν, δεν είναι απλά ένας τραυματισμός. Είναι ένα μαχαίρωμα στην αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που εμφανίζεται σαν μια μπανανία, ανάξια για να φιλοξενεί αξιόλογους ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. Αισχρή συμπεριφορά από την πλευρά του παίκτη του Άρη, ο οποίος αμφιβάλω αν έχει ξαναεμφανιστεί ποτέ σε ελληνικό γήπεδο, και δεν νομίζω να μείνει για πολύ. Νύχτα ήρθε, νύχτα θα φύγει. Πρόλαβε όμως να διαπράξει ένα έγκλημα που τιμωρήθηκε με μια... κίτρινη κάρτα. Αν είναι έτσι, τότε την επόμενη φορά να βγούνε και μαχαίρια. Ντροπή! Θεωρώ απαραίτητο να κληθεί στον αθλητικό δικαστή ο παίκτης και να τιμωρηθεί με τουλάχιστον τρίμηνο αποκλεισμό. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να προστατευθεί στοιχειωδώς το ελληνικό ποδόσφαιρο (αν και δεν του 'χει μείνει και πολύ τσίπα, απ' ό,τι βλέπω γενικώς).

Αφιερωμένη στο Βιερίνια αυτή η νίκη μας, λοιπόν, με ευχές το παιδί να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα. Η εικόνα του να παρακολουθεί τον αγώνα με πατερίτσες έσπαζε καρδιές. Και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να κάνουν το καθήκον τους προς αυτόν. Έπαιξαν με πνεύμα νικητή και υπέταξαν την ομάδα της Χαριλάου. Μια περήφανη, δίκαια νίκη, η οποία βασίστηκε για μια ακόμη φορά στον άξονα Κοντρέρας-Βερόν-Πάμπλο Γκαρσία-Μουσλίμοβιτς.

Ο Κοντρέρας για μια ακόμη Κυριακή έδειξε ότι είναι αμυντικός ογκόλιθος, ένας ηγέτης που προσδίδει τεράστια αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε όλη την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δίπλα του ακόμα κι ο Στελάρας ο Μαλεζάς αποκτά άλλον αέρα. Άψογες τοποθετήσεις, άριστες επεμβάσεις, μεγαλόπρεπο στιλ. Και το γκολ που έβαλε δεν θεωρώ ότι ήταν μια τυχαία κόντρα. Πιστεύω ότι ήταν συνειδητό.

Ο Βερόν αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν ποιητής. Γιατί πραγματικά μιλάει στην μπάλα σαν γνήσιος καλλιτέχνης και βγάζει μπαλιές-ποιήματα. Απόψε βρέθηκε σε σπουδαία μέρα, ΄χαρισε πλούσιο θέαμα και έδειξε τι παικταράς είναι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδειξε κι αυτός στόφα μεγάλου παίκτη. Πολλά κιλά σιγουριάς κι αυτοπεποίθησης, "γεμίζει" τον αγωνιστικό χώρο, παίρνει πρωτοβουλίες (απόψε περισσότερες από ποτέ), κόβει, μοιράζει μπαλιές, ενώνει άμυνα κι επίθεση. Τεράστιο κεφάλαιο.

Όσο για τον Μούσλι, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Σε μια μέρα πάρα πολύ δύσκολη γι' αυτόν, όπου του είχαν στημένη διπλή παγίδα σε κάθε φάση και δεν μπορούσε καν να βάλει την μπάλα κάτω, χωρίς συμπαραστάτες, σε ένα γήπεδο βαρύ που φάνηκε να μην τον ευνοεί, πάλεψε, σκύλιασε, έδειξε ότι δεν υποτάσσεται, και βγήκε νικητής. Αφού δεν γινόταν αλλιώς, με ένα δυνατό μακρινό φάουλ. Γιατί θεωρώ ότι το γκολ μας ήταν 75% Μουσλίμοβιτς. Ίσως να έμπαινε γκολ ακόμα κι δεν παρεμβαλλόταν ο Κοντρέρας. Τόσο καλοχτυπημένο ήταν. Λίρα εκατό ο Μούσλι!

Από κει και πέρα, και οι υπόλοιποι παίκτες μας ήταν εξαιρετικοί, αν και περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Λάκη. Γενικά στα άκρα έχουμε πρόβλημα, και τώρα με τον τρυματισμό του μικρού θα γίνει ακόμα πιο έντονο. Να δούμε μήπως έρθει η ώρα για τους Αθανασιάδη-Γεωργίου.

Για τον Πολατιάν ήθελα να γράψω και πριν το παιχνίδι ότι ήταν απαράδεκτος ο ορισμός του σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Πρόκειται για υπέρβαρο, αναποφάσιστο και ατάλαντο διαιτητή, και δεν θά 'πρεπε να περιμένουμε το σημερινό ματς για να το διαπιστώσουμε. Απαράδεκτος ο ορισμός του. Δεν θα μείνω σε συγκεκριμένες φάσεις, ούτε στο αν ευνόησε ή αδίκησε κάποια ομάδα, το σίγουρο όμως είναι ότι με τις διαρκείς διακοπές, τα υπερβολικά φάουλ και τις καθυστερημένες και μακρόσυρτες παρεμβάσεις του, αδίκησε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να σταθώ και σε δυο πραγματάκια ακόμα, τα οποία με ενόχλησαν, και που δεν θα πολυειπωθούν:

Το πρώτο είναι το θέατρο που έκαναν για να πάρουν φάουλ σε καλές θέσεις ο Ίβιτς (κάπου γύρω στο 30') και ο Λάκης (περίπου στο 60'). Πρόκειται για διακωμώδηση του αθλήματος και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Πρέπει να παρεμβαίνει εκ των υστέρων η αθλητική δικαιοσύνη, και όταν η ετυμηγορία του βίντεο είναι σαφής, να τιμωρεί τους παίκτες. Και ο μεν Ίβιτς είχε την "δικαιολογία" ότι τέλος πάντων, η μπάλα πήγαινε να χαθεί. Αυτό που έκανε όμως ο Λάκης ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Ενώ έχει ντριμπλάρει επιτυχώς και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για σουτ, πάσα ή περαιτέρω διείσδυση, αυτός επιλέγει να πέσει θεατρινίστικα κάτω για να πάρει φάουλ! Έλεος, ρε Λάκη, είσαι και Πρωταθλητής Ευρώπης.

Το δεύτερο είναι ότι δεν μ' άρεσε η αλλαγή Ίβιτς-Μπιζέρα στο 80'. Ο Μπιζέρα είναι σέντερ μπακ, κι είναι ξεφτίλα κατά την άποψή μου να παίζεις με τρία σέντερ μπακ για να κρατήσεις το 1-0 στην έδρα σου. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε κούραση στην ομάδα, αλλά η πίεση πρέπει να γίνεται ψηλά, γιατί αλλιώς κινδυνεύει η ομάδα να "μπει" μέσα στα καρέ της και εκεί όλα είναι πιθανά. Έπρεπε επομένως να μπει ο Μπακαγιόκο, ο οποίος και σωματικά ήταν άκρως κατάλληλος για την περίσταση. Και δε θέλω χαζά ότι τους έκανε μετά νοήματα να βγουν έξω ο Σάντος. Καλά, ρε Σάντος, άμα κάνεις τέτοια αλλαγή πώς θέλεις να βγουν έξω μετά; Τέλος πάντων, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και αυτό είναι καλό, ενώ ο Άρης δεν έκανε ευκαιρίες στο επίμαχο διάστημα. Οπότε το ξεχνάμε.

Μ' αυτά και μ' αυτά ο ΠΑΟΚ έπιασε κορυφή. Είναι αήτηττος με 10 βαθμούς, όσους κι ο Ολυμπιακός. Κι έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ. Κι αν την άλλη βδομάδα οι αθηναίοι βγάλουν τα μάτια μεταξύ τους στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη, έχει την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος. Άντε, προσοχή μην μας πιάσει κανένας ίλιγγος!

Μπράβο στους παίκτες μας, μπράβο στη διοίκηση που δικαιώνεται στις επιλογές της, μπράβο στον κόσμο μας, μπράβο σε όλους γι' αυτή τη νίκη. Νομίζω πως όλοι μας αξίζει να την αφιερώσουμε στον
Adelino André Freitas Vieirinha. Περαστικά, αγόρι μου, και γρήγορα πίσω στα γήπεδα!

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κωνσταντινίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Δάρλας (90΄+ Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια (45΄+ Λάκης), Ιβιτς (82΄ Μπιζέρα), Βερόν, Σνάουτσνερ.

Αρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Νέτο, Λέμπο, Γιάχιτς (73΄ Ζεντίλ), Bίτολο, Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Μπατιόν (79΄ Κάλβο), Κόκε, Χαβίτο, Ντελόρτε (79΄ Σανσόν).

Γκολ: 68' Κοντρέρας

Διαιτητής
: Λ. Πολατιάν (Πέλλας)
Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Ιβιτς, Χαλκιάς - Λέμπο, Βίτολο, Ντελόρτε

20 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ο Βιτόλο είναι ένα αρχίδι και μισό, γιατί αυτό που έκανε ήταν 100% σκόπιμο.

Panagiotis είπε...

Ρε Τάκολα, το πέσιμο του Λάκη δεν νομίζω ότι ήταν θέατρο. Το έβαλα και το κοίταξα 100 φορές. Είχε περάσει τον αντίπαλο και είχε οπτικό πεδίο για σούτ. Γιατί να πέσει? Ή γλίστρισε λόγω βροχής ή υπήρξε κάποιο ακούμπημα ίσα ίσα για να τον ρίξει.

takola είπε...

Παναγιώτη, εσύ έχεις το βίντεο, οπότε εσύ ξέρεις καλύτερα. Εμένα έτσι μου φάνηκε. Χαίρομαι αν έκανα λάθος.

dreadzone είπε...

Πω πω μπαμπά τι άμυνα!

Αυτό θα μπορούσε να ήταν το πρωτοσέλιδο των σημερινων εφημερίδων. Η συνταγή Σάντος πέτυχε για ακόμη μία φορά. Παρότι δεν έκανε πολλές ευκαιρείες, η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δικαιη. Ο Άρης δεν έκανε ούτε μία σοβαρή ευκαιρια και έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες για παραπάνω από ένα ημίχρονο.
Αυτό που χρίζει αναφοράς είναι ,εκτός από την άμυνα-γρανίτη, η υπομονή και η απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο στο Β' ημιχ. Η ομάδα είχε σταθερα τον έλεγχο του αγώνα και δεν έχασε ούτε στιγμή την ηρεμία της και δικαιώθηκε. Αυτή η αυτοπεποίθηση και η πίστη της ομάδας στις δυνατότητές της είναι σίγουρα και έργο Σάντος.
Κριτική παικτών:

Χαλκιάς: Δεν έκανε κάποια μεγάλη απόκρουση, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ήταν αλάνθαστος. Το σημαντικό είναι πως εμπνέει σιγουριά στους αμυντικούς του οι οποίοι δεν φοβούνται να του γυρίσουν τη μπάλα πίσω.
Βαθμός: 7.5

Σνάουτσνερ: Για άλλη μια φορά πολύ αποτελεσματικός ανασταλτικά, κολλούσε σα βδέλα πάνω στους επιθετικούς του Άρη και συνέβαλε ώστε να περάσουν ένα δύσκολο βράδυ (ιδίως ο Κόκε). Έδειξε πάλι αγωνιστική πειθαρχεία, είναι ίσως ο μόνος παίκτης που μετά το γκολ δεν χαλάρωσε καθόλου και δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του. Μπροστά λίγα πράγματα.
Βαθμός: 7.5

Δάρλας: Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Φίλιππος. Φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που του ταιριάζει. Ειδικά στο Α' ημιχ. ήταν ίσως ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ξεχύλειζε από πάθος και νίκησε κατά κράτος τον Χαβίτο στις προσωπικές τους μονομαχίες -με εξαίρεση 1-2 φάσεις- "οργωσε" την αριστερή πλευρά και δεν άφησε τον Άρη να αναπτυχθεί από εκεί. Στο Β' ημιχ. δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά αλλά και πάλι σε 1-2 φάσεις δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αν βελτιώσει λίγο τις σέντρες και τις πάσες του θα είναι υπερπολύτιμος.
Βαθμός: 7.5

Κοντρέρας: Ο Πάμπλο έχει πλέον εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε φυσικό ηγέτη της αμυνας του ΠΑΟΚ. Εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του αφού σπάνια κάνει λάθος. Το ίδιο συνέβη και προχθές. Οι βαθιές μπαλιές του προς την επίθεση δεν είναι άσχημες. Αυτή τη φορά ήταν και ο χρυσός σκόρερ. Λένε πως το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να ξέρει τι θα κάνει με τη μπάλα προτού έρθει σε αυτόν. Στη φάση του γκολ ο Πάμπλο δεν αιφνιδιάστηκε από το σουτ-οβίδα και τοποθέτησε το σώμα του όπως έπρεπε. Εύγε!
Βαθμός: 8.5

Μαλεζάς: Πήγε πολύ καλά ο Στέλιος, ήταν σχεδόν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες του, δυνατός στον αέρα και ανέκοψε αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις των αντιπάλων. Έβγαλε και μια ωραία διαγώνια σέντρα -παραλίγο ασίστ- στον Μουσλίμοβιτς. Τέτοια παιχνίδια θα τον βοηθήσουν για να ανέβει η ψυχολογία του, να νιώσει πιο σίγουρος και να πάρει σιγα-σιγά πρωτοβουλίες.
Βαθμός: 7.5

Γκαρσία: Εμφανώς βελτιωμένος παρουσιαστηκε ο Ουρουγουανός. Έδειξε ότι εκτός από εμπειρία διαθέτει πνευμα-νικητή. Ανασταλτικά δεν του λείπει η μαχητικότητα, ούτε η δύναμη, ούτε και η αποτελεσματικότητα. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι πως είναι "βαρύς". Σε ορισμένες φασεις ήταν ένα κλικ πιο αργός από όσο έπρεπε, αρκετό ώστε να χάσει τη φάση. Το μεγάλο του προσόν προχθές ήταν η υψηλή ποιότητα στις μεταβιβάσεις του. Ειδικά η μπαλιά του στον Κων/δη στο 28' ήταν όλα τα λεφτά. Οι εκτελέσεις του στα μακρινά στημένα ήταν επίσης καλές. Όχι όμως και οι απευθείας εκτελέσεις του προς την εστία. Ευτυχώς στο 67' άφησε την εκτέλεση του φάουλ στον Μουσλίμοβιτς. Όταν 'εβλεπε μπροστά του τον συνεπώνυμό του Νάτσο, έδειχνε πρηζωμένος.
Βαθμός: 7.5

Βερόν: Ξεκίνησε καλά ο Ματίας, έκοβε αλλά και "μοίραζε" ωραία το παιχνίδι. Στη συνέχεια έφυγε λίγο πιο δεξιά για να υποστηρίζει τον Βιερίνια, δεν τα κατάφερε και τόσο καλά σε αυτόν τον τομέα χωρίς όμως να πέσει αισθητά η απόδοσή του. Κάτι τέτοιο συνέβη μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όταν είχε πλέον κουραστεί. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και ανταπεξήλθε στο ανασταλτικό κομμάτι. Επιθετικά με εξαίρεση μία υπέροχη πάσα-τακουνάκι στον Κων/δη, δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν κακός. Πρέπει να ζητάει μπάλα πιο πολύ.
Βαθμός: 7

Βιερίνια: Δυστυχώς ήταν εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη με αποτέλεσμα να έχει κάποια νεκρά διαστήματα. Χάρη στο πλούσιο ταλέντο του, κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα από δεξιά σε 2-3 φάσεις με υπέροχες προσωπικές ενέργειες. Σε μία από αυτές δέχτηκε και το δολοφονικό χτύπημα με τις τάπες από τον Βίτολο. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, πρεσαρε διαρκώς τους αντιπάλους και τους υποχρέωνε σε λάθη. Πάνω που άρχισε να βρίσκει τη φόρμα του, ήρθε η κακιά στιγμή. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του.
Βαθμός: 7

Kωνσταντινίδης: Μερικά άλογα καθυστερούν να γεράσουν. Αυτό μας υπενθύμισε ο "σβούρας" προχθές αν και με την εμφάνισή του έμοιαζε με τρελό σκυλί. Ο μπαρουτοκαπνισμένος σε ντέρμπι αρχηγός με το μεγάλο πάθος του, υπερκάλυψε σχεδόν τις όποιες άλλες αδυναμίες του. Κέρδισε τις πιο πολλές μονομαχίες που έδωσε παρότι ο σωματοτυπός του δεν τον ευνοεί. Πάτησε στην αντίπαλη περιοχή σε αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα τη φάση του 40' που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Τα γεμίσματά του δεν βρήκαν στόχο. Στο Β' ημ. βρέθηκε 2 φορές σε καλή θέση έξω-αριστερά και όφειλε να βγάλει καλύτερες σέντρες.
Βαθμός: 6.5

Ίβιτς: Η παρουσία του στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης και της κυκλοφορίας της μπάλας ήταν καταλυτική. Υστέρησε όμως στον επιτελικό τομέα. Ο Σάντος πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος που τον είδε να μαρκάρει με συνέπεια και να κερδίζει αρκετές μπάλες. Οφείλει και μπορεί να το κάνει αυτό σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και να μπαίνει πιο δυνατά στις φάσεις, ειδικά στις στημένες. Βρέθηκε σε καποιες φάσεις σε θέση εξτρεμ παγιδευμένος από δύο παίκτες του Άρη και έχασε τη μπάλα.
Βαθμός: 7

Μουσλίμοβιτς: Η άμυνα του Άρη ήταν προσαρμοσμένη πάνω του και προσπάθησε να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Έκανε περισσότερα λάθη από άλλες φόρες αλλά το θωρηκτό από τη Βοσνία-Εζεργοβίνη ήταν διαρκώς το βασικό σημείο αναφοράς της επίθεσης του ΠΑΟΚ και αυτό ήταν το σημαντικό. Κέρδισε και έχασε μάχες, σε κάποιες φάσεις έδειξε τη μεγάλη κλάση του καταφέρνωντας να φτάσει πρώτος στη μπάλα από τις πάσες των συμπαικτών του και έπειτα να ξεφύγει από 2 και 3 αντιπάλους. Καταλάθος ή όχι, έδωσε την ασιστ για το γκολ και άλλη μία στη φάση του 40'. Ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του Άρη. Μπορούσε να κάνει το 2-0 στη φάση που βγήκε τετ-α-τετ.
Βαθμός: 7.5

Λάκης: Φάνηκε να μην έχει την καταλληλη ψυχολογία για ένα τετοιο ματς, δεν είχε την απαραίτητη ζωντάνια και ενέργεια. Καμία από τις σέντρες του από δεξιά δεν βρήκε στόχο, έχασε αρκετές φορές τη μπάλα χωρίς να δεχτεί μεγάλη πίεση και γενικά δεν τον ένιωσε η άμυνα του Άρη όσο θα έπρεπε.
Βαθμός: 6

Μπιζέρα: Αν και αγωνίστηκε λίγο, άφησε καλές εντυπώσεις. Έδειξε πως είναι καλός κόφτης με σωστή μεταβίβαση.

Όσον αφορά τον τύπο με το κόκκινο φανελάκι που παρίστανε τον ρέφερι, δεν θέλω να πω πολλά. Απλα ο άνθρωπος αυτός είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από διαιτητή επιπέδου Σουπερλίγκας. Εντελώς ακατάλληλος!

Panagiotis είπε...

dreadzone,
Ο Πολατιάν παίζει για να χάσει βάρος, όχι για να διαιτητεύσει.

Για να σταθούμε μία φορά ακόμα στο Δάρλα, έτσι επειδή το κάναμε στο προηγούμενο μπλογκ, η τελευταία του εμφάνιση ήταν πάρα πολύ καλή, κατά τη γνώμη μου. Τον Τζαβίτο (Χαβίτο?) τον έσβησε. Και ο Χαβίτο είναι πολύ καλός και γρήγορος.

dreadzone είπε...

χα-χα
Νομίζω ο κυριος αυτός όταν κοιτούσε το ρολόι του, μάλλον ήθελε να δει πόσες θερμίδες είχε κάψει.

Ο Δάρλας αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να κληθεί από τον Χερ Όττο.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ, ΤΥΧΑΙΑ. . . .

ΠΑΟΚΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΟΛΟΙ Τ` ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ @@ΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΘΕΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΑΕΡΑ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ "ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ" ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΤΟΥ ΚΟΚΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ¨1. ΜΑΣ ΠΑΓΩΣΕ, ΚΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠ`ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ 2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΡΑΓΚΑ (ΠΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ). ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΕΞΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠ`ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ "ΚΕΝΤΡΑ" ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ! ΑΪΝΤΕ ΡΕ ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!! Π Α Ο Κ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ- ΠΑΤΡΑ

takola είπε...

dreadzone,
είσαι αδέκαστος με τους βαθμούς. Όλο 6.5 και 7.5. Βάλε κάτι παραπάνω! Και μόνο 7 στην αδυναμία μου τον Ρικάρντο Ματίας; Εμένα μου φάνηκε ότι τη ζητούσε τη μπάλα στο ντέρμπι, και την έπαιρνε, απλά είχε πολλά οργανωτικά κέφια ο Γκαρσία, και αυτουνού δεν του πας εύκολα κόντρα. Δίκαιο έχεις πάντως, ας είμαστε απαιτητικοί, να μην εφησυχάσουν οι παίκτες και πάρουν τα μυαλά τους αέρα, που λέει κι ο Λυκούργος (αδελφέ βάστα γερά εκεί χάμω στους μινάρες...)

dreadzone είπε...

Ο Βερόν που λες takola δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Έκανε ένα μεστό παιχνίδι, ανασταλτικά έκανε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του αν και σε αυτό βοήθησε και το πολύ μέτριο παιχνίδι των μέσων του Aρη νομίζω.
Αλλά επιθετικά ΄δεν έκανε πολλά, δεν πάτησε καθόλου περιοχή, δεν κατόρθωσε να βγάλει καμία ποιοτική σέντρα από δεξιά, ούτε κάποια ασίστ έβγαλε και στημένα δεν ξέρει μάλλον να εκτελεί..
Προσωπικά δεν τον πρόσεξα να ζητάει μπάλα όπως π.χ. ο Γκαρσία ή ο Κονσεισάο σε προηγούμενα ματς.
Αλλά από την άλλη μου άρεσε η ηρεμία που είχε στο παιχνίδι του, η πειθαρχία του και κάποιες ωραίες πάσες του στο κέντρο.
Στο τελος-τελος 150.000 ευρώ μόλις μας κοστισε ο Ματίας, να μην το ξεχνάμε αυτό. Μην ζητάμε υπερβολικά πράγματα.

dreadzone είπε...

Λάθος, ο Βερόν έβγαλε μία πολύ ωραία ασίστ στο τετ-α-τετ του Μουσλίμοβιτς στο Β' ημιχ.
Μου διέφυγε τελείως. Τον αδίκησα, ίσως θα μπορούσε να πιάσει και 7.5

Stepas είπε...

Άλλη μία εξαιρετική ανάλυση με αντικειμενικότητα και ζυγιασμα αρνητικών και θετικών.

Χαίρομαι πολύ που αφιέρωσες πολύ χώρο στον τραυματισμό του Βιεϊρίνια. Στεναχωρήθηκα πάρα πάρα πολύ για το παιδί. Και είναι ακριβώς όπως το λες:ένα εξαιρετικό ταλέντο που μας το εμπιστεύθηκε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα κι εμείς (σαν ελληνικό πρωτάθλημα) του καταστρέφουμε την ανοδική πορεία της καριέρας του. Αυτά θα τα έλεγα και για παίκτη που δεν θα ήταν δικός μας σε ανάλογο δολοφονικό μαρκάρισμα. Είναι πράγματα πάνω από οπαδιλίκια που πρέπει να τα λέμε για να δούμε καλύτερο πρωτάθλημα. Από καθαρά αγωνιστικής άποψης τώρα συμφωνώ ότι το παικτάκι αυτό θα μας λείψει πολύ. Νομίζω η ομάδα θα χάσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της. Σίγουρα θα χάσει σε έκρηξη, σε ταχύτητα και καλό ντριμπλάρισμα. Ελπίζω να δοθούν ευκαιρίες και στον Γεωργίου αν και με Παντελή-Λακη-Κονσεϊσάο δεν το βλέπω να τον προτιμά ο Σάντος τον νεαρό.

Έχεις απόλυτο δίκιο για τις βουτιές Λάκη-Ίβιτς. Κι εγώ την ώρα που έβλεπα το ματς τσατίστηκα πάρα πολύ από τη συμπεριφορά τους στις συγκεκριμένες φάσεις. Ο Ίβιτς γενικά πολύ αρνητικός, εκτός κλίματος αγώνα.

Φοβερή η ανάλυσή σου για Μούσλι. Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. ο Γκαρσία είναι πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά, όπως σωστά λες, βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που δεν το περίμενα. Μεγάλη κλαση παίκτη. Για τον Παντελή νομίζω δικαιώνομαι. Για κάτι ντέρμπι σαν κι αυτό είναι μανούλα. Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο έδωσε πάθος στην ομάδα και απασχόλησε και τον Νετο πάρα πολύ που είναι επιθετικογενες μπακ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ρούλης να παίζει χωρίς δεξιά πτέρυγα αφού και ο Χαβίτο από αυτή την πλευρα ήταν εξαφανισμένος από τον άριστο Δάρλα. Και χίλιες φορές να μιλάει ο Παντελής στους διαιτητές παρά ο Ίβιτς και ο Μουσλι...

Ο Πολατιάν απλά είναι κακός διαιτητής. Κι ένας κακός διαιτητής δεν μπορεί ούτε να ευνοήσει ούτε να αδικήσει. Απλά καταστρέφει ένα ματς ή το σπρώχνει προς το να γίνει χειρότερο. Αδίκησε σε κάποιες φάσεις εμάς και σε κάποιες άλλες τον Ρούλη. Αυτό τα λέει όλα. Πάντως η μη αποβολή του Βιτόλο είναι ένα εγκληματικό λάθος που χαλάει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμη περισσότερο. Γι'αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί ο Πολατιάν και να μην ξαναπαίξει σε ντέρμπι.

Αντε με τη νικη στην Κρητη, σε ενα πολύ δυσκολο ματς.

Τα λέμε!

takola είπε...

dreadzone,

σπάνια βγάζει σέντρες ο Βερόν, κι ακόμα πιο σπάνια πατάει περιοχή. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Άλλη είναι η δουλειά του. Οργανωτική από τον άξονα, και ανασταλτική, βεβαίως. Ασίστ πόσες βγαίνουν σε κάθε παιχνίδι; Λίγες. Έβγαλε δύο ο Γκαρσία, έβγαλε κι άλλη μια ο Βερόν, όπως λες, ε, ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε. Πάντως οι μεταβιβάσεις του Βερόν είναι γενικά άψογες, γλυκές, έξυπνες, προωθούν την μπάλα, η δε ηρεμία στο παιχνίδι του είναι το κάτι άλλο. Όταν πλησιάζει την μπάλα μοιάζει με ποιητή που πάει να αγγίξει ένα λουλούδι!!

takola είπε...

Στέπα,

σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια, και πέρσι με τον τραυματισμό Καράμπελα είχα πάρει κάπως "αιρετική" θέση, μπορείς να το τσεκάρεις, αν δε βαριέσαι. Πάνω απ' όλα ο άνθρωπος!

Τον Κωνσταντινίδη απ' ό,τι φαίνεται θα τον βλέπουμε πλέον συχνά. Και νομίζω κι εγώ ότι θα βοηθήσει, αν και δεν διαθέτει ούτε καλή σέντρα, ούτε καλό σουτ(!) (εντάξει, για να νικήσουμε τον Τέλη φτάνει και περισσεύει. Όσο για τους Κουτσιανικούλη-Ογκουνσότο, θα τους αναλάβουν οι Δάρλας-Κοντρέρας...)

dreadzone,
Για το θέατρο και για την αλλαγή Μπιζέρα δεν τοποθετήθηκες... Δε θα προτιμούσες Μπακαγιόκο;

dreadzone είπε...

Takola έμεινα ευχαριστημένος από τον Βερόν, γιατί αμυντικά ήταν πολύ καλός για τα δεδομένα του και όπως λες και οργανωτικά. Ας παίζει έτσι σε κάθε παιχνίδι, δεν έχω περισσότερες απαιτήσεις, τουλάχιστον διασφαλίζουμε το 0 στην άμυνα.
Αλλά από την άλλη είναι φανερό οτι έχουμε επιθετικό πρόβλημα με το 4-5-1 και δεν γίνεται πάντα να κερδίζουμε με 1-0.
Και αν δουμε αμυντικούς χαφ από άλλες ομάδες, όπως Στολτίδης, Μπασινάς, Καφές, Μάτος, Τζιλμπέρτο, Καρντόσο, Νάτσο Γκαρσία, Κουμορτζί κλπ. είναι πιο απειλητικοί επιθετικά από τον Ματίας του ματς με τον Άρη. Σίγουρα παίζει ρόλο και το συντηρητικό σύστημα του Σάντος αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα που διαθέτει ο κάθε ποδοσφαιριστής.
Άλλωστε αν ο Σάντος ήθελε έναν παίκτη εκεί μόνο για να κόβει, θα έβαζε τον Μπαλάφα που είναι πολύ καλύτερος ανασταλτικά. Θέλει όμως ο Σάντος έναν παίκτη να βγάζει ασίστ, όπως εναντίον της ΑΕΚ και του Πανθρακικού όπου και τις δ΄υο φορές τα γκολ μπήκαν μετά από εξαιρετικές πάσες του Βερόν.
Αυτό δεν είναι μομφή κατά του Βερόν, επαναλαμβάνω ότι ήταν καλός.

Για το θέατρο του Λάκη με καλύψατε ήδη εσύ και ο στεπας, στο μόνο που μπορώ να τον δικαιολογήσω -για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου- είναι ότι ήθελε να εκβιάσει την κόκκινη του Βίτολο που του είχε χαριστεί λίγο πριν από τον ανεκδιήγητο διαιτητή (ο Θεός να τον κάνει διαιτητή) και όσο να ναι δε θα του χαριζόταν και 2η φορά.
Είμαι σίγουρος πως αν δεν είχε προηγηθεί η φάση του Βιερίνια και ήταν διαιτητής π.χ. ο Βασσάρας ας πούμε, δε θα έκανε θεατρο.
Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν έπρεπε να το κάνει.
Βασίλη στον ΠΑΟΚ είσαι!

Για την αλλαγή Μπιζερα τι να πω takola, εμένα μια χαρα με φάνηκε. Να κρατήσει τη νίκη ήθελε ο Σάντος στα τελευταία λεπτά. Αν το ματς ήταν στο Χ, τότε πιστεύω θα έβαζε τον Μπακαγιόκο.

dreadzone είπε...

Τakola μπράβο για αυτά που έγραψες και για τη θέση που πήρες με τον Γεωργιάδη πέρσι.
Φερ πλει

takola είπε...

dreadzone,

Για τον Λάκη σίγουρα έτσι θα είναι, και καλά που το είπες, γιατί δεν το είχα σκεφτεί. Ελληνικές κουτοπονηριές...

Τώρα, περί ανασταλτικών μέσων, τι να πω... Έχω λίγο διαφορετική γνώμη. Ο Βερόν υστερεί λίγο στα αμυντικά του καθήκοντα. Στα οργανωτικά νομίζω είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είδα απόψε Ανόρθωση-ΠΑΟ. Ούτε ο Μάτος πάτησε περιοχή, ούτε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (αυτός προωθούνταν στα στημένα). Ούτε σέντρες βγάλανε, ούτε ασίστ. Ο Ζιλμπέρτο μάλιστα ήτανε πτώμα. Ο Μάτος καλός, αλλά χωρίς προσωπικότητα. Ειλικρινά πιστεύω ότι μετά χαράς θα έπαιρνε στην ομάδα του τον Βερόν ο Τεν Κάτε (αν βέβαια έχει μυαλό, που μετά από όσα είδα σήμερα άρχισα να αμφιβάλλω). Και τον Νάτσο Γκαρσία τον είδαμε την Κυριακή. Τίποτε σχεδόν. Εντάξει, κάνει πολύ δουλειά ανασταλτικά, αλλά την "καλλιτεχνία" του Βερόν δεν την έχει. Τον Καφέ τον είχαμε χρόνια. Ούτε το δαχτυλάκι του Βερόν δεν φτάνει. Διαφορά κλάσης. Κουμορτζί... Θα αστειεύεσαι... Μπασινάς. Καλός, αλλά τελειωμένος. Προτιμώ τον Ματίας μου, που είναι 27 χρονώ καβλωμένος για τόπι. Ο Στολτίδης είναι καλή περίπτωση, αν εξαιρέσουμε την ηλικία, αλλά προτιμώ και πάλι την καλλιτεχνία του Βερόν, κι ας μην έχει ούτε τη δύναμη, ούτε τα πνεμόνια, ούτε τον τσαμπουκά του Ιεροκλή (ο οποίος τσαμπουκάς βέβαια οφείλεται στη φανέλα που φοράει και στους συμπαίκτες που έχει, ας μην το ξεχνάμε αυτό). Τουλάχιστον βλέπω ποιοτική μπαλίτσα με Ματίας. Για τον Καρντόσο, ναι, θα το συζητούσα, με την προϋπόθεση να είναι τόσο καλός όσο πέρσι.

dreadzone είπε...

Εντάξει takola κι εγώ είμαι υπέρ του να αγαπάμε τους παίκτες μας και στα καλά και στα άσχημα, καλές και οι προσωπικές συμπάθειες, αλλά να μην συγκρίνουμε τώρα τον Βερόν με τον Μάτος..
Ο άνθρωπος κάρφωνε γκολ πέρσι από τα τριάντα μέτρα, 7.000.000 ευρώ έδιναν οι Άγγλοι το καλοκαίρι για να τον πάρουν κι εμείς τον Βερόν τον πήραμε με 150.000.
Δες το και έτσι, δεν μπορεί να είναι όλοι τόσο βλάκες.
Το ματς απόψε δεν μπόρεσα να το δω και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για όσα λες, αλλά στο χαριλάου αν δεν κάνω λάθος ο Τζιλμπέρτο βρέθηκε σε μία κόντρα σε θέση σεντερ-φορ τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα. Τελικά δεν το έβαλε το γκολ, αλλά σημασία έχει ότι κατάφερε να βρεθεί εκεί. Τον Βερόν δεν τον θυμάμαι ποτέ να έχει βγει σε θέση σεντερ-φορ.

Ο Καφές την Κυριακή σκόραρε, ο Κουμορτζί έχει βάλει ήδη δύο γκολ. Δεν λέω, ο Ματίας μπορεί να είναι καλύτερος σε άλλα πράγματα από αυτούς τους δύο παίκτες απλά εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στο επιθετικό κομμάτι.
Μακάρι ειλικρινά ο Βερόν να είναι στο τέλος πάνω από όλους αυτούς και να φτάσει η τιμή του από τα 150.000 ευρώ στα 5.000.000 και πιο ψηλά.
Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται πως ήταν μια πολύ καλή αγορά.

dreadzone είπε...

Κάτι ακούστηκε για τον Αμπουμπακαρί του Πανσερραικού, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέψευσε οτι υπάρχει ενδιαφέρον.
Τον είχα δει μονο μια φορά στο Σέρρες-Πανιώνιος και προσωπικά μου άρεσε πολύ.
Έχουμε κάποιον Σερραίο στο μπλογκ να μας πει την άποψή του?

takola είπε...

Εγώ αυτόν τον Αμπουμπακαρί τον παρακολούθησα ένα μισάωρο στο β' ημίχρονο Σέρρες-Λάρισα και δεν μ' άρεσε καθόλου, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι όργωνε το γήπεδο. Θα είναι φαντάζομαι μικρός σε ηλικία, οπότε θέλουμε να τον καπαρώσουμε για το μέλλον. Προς το παρόν δεν κάνει με τίποτα.

takola είπε...

Dreadzone,
περί χαφ:
Αυστηρά επιθετικά έχεις κάποιο δίκιο, π.χ. για τον Καφέ, που όντως είναι από τους χαφ που σκοράρουν. Αν το δούμε όμως συνολικά ο Βερόν είναι σίγουρα καλύτερος.
Για τον Μάτος δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Με την Ανόρθωση πάντως ήταν μέτριος.
Για να το πάρουμε κι ανάποδα:
Το πρόβλημα με τον Βερόν είναι ότι είναι αργός (στο τρέξιμο) και χωρίς πνευμόνια. Αυτό είναι. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μετράει πολύ...