15/9/08

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1


Τα λάθη πληρώνονται

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος πρέπει να αποδεικνύει την ανωτερότητά του με τα γκολ που θα σημειώσει μέσα στο γήπεδο. Δεν αρκεί μόνο η καυτή έδρα. Δεν αρκούν ούτε κάποια διαστήματα καλής απόδοσης όπου φαίνεται ποιά είναι όντως η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια. Επί 90 λεπτά. Και γκολ. Όχι μόνο ένα. Γιατί τα λάθη πληρώνονται. Κι αν δεχθείς κάποιο γκολ έτσι από σπόντα θα πρέπει να είσαι σε θέση να ανταπαντήσεις.

Το 1-1 στο 45΄
Πολλοί λένε ότι δεχθήκαμε το γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Δεν θα συμφωνήσω. Θα ήταν πολύ χειρότερα αν, αντί για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, το δεχόμασταν στην αρχή του δεύτερου. Γιατί θα ανατρεπόταν όλος ο προγραμματισμός. Όλη η στρατηγική που θα είχαμε σχεδιάσει κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ακόμα χειρότερο θα ήταν να δεχόμασταν το γκολ στη λήξη του δεύτερου ημιχρόνου. Γιατί βέβαια δεν θα είχαμε το χρόνο να αντιδράσουμε. Έγινε ένα λάθος από ένα παιδί που δείχνει ότι είναι επιρρεπές στο λάθος, τον Μάρκος Αντόνιο, και ισοφαριστήκαμε με τη λήξη του ημιχρόνου. Ε, και; Μπορούσαμε στο ημίχρονο να ανασκουμπωθούμε και, με τη βοήθεια του κόσμου, να επιτεθούμε, να στριμώξουμε την ΑΕΚ και να σκοράρουμε. Αυτό δεν έγινε. Γιατί;

Χωρίς καθαρό μυαλό
Το πιο μεγάλο λάθος δεν είναι το ατομικό του Μάρκος Αντόνιο. Είναι το συλλογικό του εκνευρισμού και του φόβου. Θολώσαμε. Λυγίσαμε. Νομίσαμε ότι επειδή συνέβη μια ατυχία τελείωσαν όλα. Αυτό ήταν το χειρότερο. Δεν υπήρξε στο δεύτερο ημίχρονο ούτε καθαρό μυαλό, ούτε ψυχραιμία, ούτε αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΚ ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και πήρε εύκολα (στο β΄ ημίχρονο) αυτό που ήθελε. Αυτό το οποίο στο πρώτο ημίωρο (του α΄ ημιχρόνου) ούτε στα καλύτερα όνειρά της δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει. Κρίμα. Χάσαμε μια εύκολη νίκη σήμερα. Μια νίκη που και ο ίδιος ο Δώνης την είχε μέσα στο πρόγραμμα. Το είπε μόνος του άλλωστε: «Είμαστε μια ανέτοιμη ομάδα και ισοφαρίσαμε με ένα γκολ δώρο». Τι άλλο να έλεγε, ο άνθρωπος;

Τα κρίσιμα σημεία
Κάποια άλλα κρίσιμα σημεία που μας οδήγησαν στο σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα (γιατί, όπως δήλωσε και ο Μούσλι, σαν ήττα ήταν αυτό το αποτέλεσμα) είναι τα εξής:

  • Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο απ’ αυτές που πρέπει να τις καθαρίζουμε, αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Έχασε μία ο Μουσλίμοβιτς στο 5΄, και πολύ με στενοχώρησε, γιατί δεν θέλω με τίποτα να στιγματιστεί σαν χασογκόλης, και χάσαμε και μία ομαδικά σε αντεπίθεση με Κονσεϊσάο, Ίβιτς και Βιερίνια γύρω στο 30΄ από κακό συντονισμό, κυρίως λόγω καθυστέρησης του Ίβιτς. Μας χαρακτήριζε μια άνεση λες και ήμασταν σίγουροι για τη νίκη επειδή το σκορ ήταν 1-0 και είχαμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε ευκαιρίες. Απαράδεκτο.
  • Η ΑΕΚ «μας πήρε τον αέρα», με τον Γεωργέα, τον Μπασινά, τον Πλιάτσικα και άλλους να μαρκάρουν σκληρά χωρίς τιμωρία, και τον Μαϊστόροβιτς να «φθείρει» διαρκώς τον Μουσλίμοβιτς. Από απόψεως μαρκαρισμάτων σώμα με σώμα νόμιζες πως η ΑΕΚ είναι η γηπεδούχος, και όχι ο ΠΑΟΚ.
  • Η διαιτησία Παμπορίδη ευνόησε την ΑΕΚ. Όχι με την έννοια που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε στην Ελλάδα. Ότι δηλαδή δεν έδωσε π.χ. ένα πέναλτι, ή μια κόκκινη κάρτα. Απλά σφύριζε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μια ροή ο αγώνας, να διακόπτεται συνεχώς, τα νεύρα να δίνουν και να παίρνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η καλύτερη ομάδα, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, να βάλει την μπάλα κάτω, να παίξει λίγη γρήγορη μπαλίτσα πέντε-δέκα λεπτά χωρίς διακοπή, να σφυροκοπήσει και να σκοράρει. Κι απ’ ό,τι ακούω στα κανάλια, θεωρήθηκε και «πετυχημένη διαιτησία». Απαράδεκτο. Για μένα τέτοιες διαιτητές που κοιτάνε να χαλάνε το παιχνίδι με συνεχείς διακοπές, για να μη γίνουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και να έχουν έτσι αυτοί ήσυχο το κεφάλι τους, είναι απαράδεκτοι.
  • Μετά το 75΄ παρατήρησα κατακόρυφη πτώση ορισμένων παικτών, την οποία αποδίδω σε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ο μεν Βερόν πρέπει να δουλέψει περισσότερο στον τομέα αυτό, ο δε Κονσεϊσάο πρέπει να αντικαθίσταται. Είναι η δεύτερη Κυριακή που ο Σάντος βγάζει τον νεαρότερό μας παίκτη, τον Βιερίνια για να βάλει τον Λάκη, κι αφήνει μέσα τον γερο-Σέρζιο. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
  • Διαπίστωσα επίσης μια γενικότερη «κονσεϊσαΐτιδα» στην ομάδα. Μια ψυχολογία ότι και καλά ο Κονσεϊσάο είναι ο ηγέτης της ομάδας και πρέπει να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Το είχα παρατηρήσει και στην Κρήτη αυτό και είναι μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μου. Του έχουν δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τον Φερνάντο Σάντος κατ’ ιδίαν, κι απ’ ό,τι φαίνεται κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια. Εγώ θα σας πω μια μεγάλη κουβέντα: Ευχαρίστως θα τον αντάλλασσα με τον Κουτσιανικούλη. Προτιμώ την ελπίδα για το μέλλον που εκφράζει ο μικρός του Εργοτέλη από τα περασμένα μεγαλεία του Σέρζιο. Και, εν πάση περιπτώσει, αυτό που λέω δεν είναι να φύγει ο Σέρζιο. Ούτε ότι δεν είναι καλός παίκτης. Μια χαρά είναι, και θα βοηθήσει. Δεν μπορεί όμως να είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Και να βασίζεται όλη η ομάδα πάνω του. Είναι στρέβλωση αυτό, και θα πρέπει ο Φερνάντο Σάντος να το λύσει. (Αν και δεν το βλέπω). Στο β΄ ημίχρονο όλο σ’ αυτόν πήγαινε η μπάλα. Από την άλλη μεριά καθόλου. Πρόκειται για στρέβλωση.

Ατομική κριτική
Πολύ καλός σήμερα ο Χαλκιάς, αν και δεν είχε ιδιαίτερα πολύ δουλειά απέναντι σ’ αυτή την ΑΕΚ.

Ικανοποιητικός και ο Σνάουτσνερ. Το παληκάρι αυτό, όπως έγραψα και την προηγούμενη αγωνιστική, προβληματίζει οποιονδήποτε αντίπαλο επιθετικό και πολύ δύσκολα ξεπερνιέται. Αν μπορούσε να βοηθήσει και λίγο περισσότερο επιθετικά θα ήταν ευχής έργο.

Τον Δάρλα δεν θέλω να τον κρίνω αυστηρά, γιατί ήταν η πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Περιμένω πάντως πολλά περισσότερα απ’ αυτόν στο μέλλον. Περισσότερη δουλειά, περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ο Μάρκος Αντόνιο είναι επιρρεπής στο λάθος, και πρέπει να βοηθηθεί κι απ’ τους συμπαίκτες του, ιδιαίτερα τον Κοντρέρας και τα αμυντικά χαφ. Να τον καλύπτουν περισσότερο, ώστε να μην είναι μοιραία τα λάθη του.

Βασιλιάς ο Κοντρέρας. Με εντυπωσίασε. Αν μπορούσαμε να τον... κλωνοποιήσουμε θα ήταν υπέροχα. Ο αμυντικός που θα ήθελε να έχει ο κάθε προπονητής. Μου θύμισε τον μακαρίτη τον Γκαετάνο Σιρέα. Κυρίαρχος σε όλες τις φάσεις. Γκαραντί.

Με κούρασε αφάνταστα ο Μπαλάφας. Πραγματικά αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν πάει άλλο με το παλικάρι αυτό. Έχει στραβώσει και το κλίμα με την πάρτη του στην Τούμπα, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να πήγαινε πουθενά αλλού να παίξει. Ευθυνόφοβος, δειλός, κοιτάζει να κρύβεται πίσω από τους συμπαίκτες του. Πάσες δίνει μόνο προς τα πίσω, ενώ από μαρκαρίσματα μόνο τα τελείως απαραίτητα. Κι όσο για αλληλοκάλυψη μηδέν. Μόνο για την πάρτη του νοιάζεται, να τη βγάλει καθαρή. Έλεος, πια.

Ποιοτικότατος ο Βερόν, έβγαλε και την πάσα-ποίημα που οδήγησε στο γκολ. Θέλει όμως δουλειά στη φυσική κατάσταση.

Με κούρασε και ο Ίβιτς. Αργός. Απελπιστικά αργός. Βρέθηκε και γενικά σε κακή μέρα σήμερα. Κρίμα.

Για τον Κονσεϊσάο τα είπαμε. Είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που αποτελείται από ένα μέρος αμιγούς ποδοσφαιρικής αξίας και τρία μέρη περασμένου μεγαλείου, το οποίο προσπαθεί με διάφορους κουτοπόνηρους τρόπους να εξαργυρώνει μέσα στο γήπεδο. Κινείται πάρα πολύ έξυπνα μέσα στο γήπεδο, έχει μια τάση να τα κάνει όλα μόνος του, και δεν έβγαλε σήμερα ούτε μια σέντρα της προκοπής.

Ο Βιερίνια, στο α΄ ημίχρονο τουλάχιστον, ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Με εντυπωσίασε. Ταχύτατος, μαχητικότατος, θρασύς, με ωριμότητα στις ενέργειές του. Στο β΄ ημίχρονο δεν τροφοδοτήθηκε, κατά τη γνώμη μου, κάτι για το οποίο ευθύνονται περισσότερο οι συμπαίκτες του, παρά αυτός.

Εξαιρετικός και ο Μουσλίμοβιτς. Το γκολ που έβαλε έδειξε την κλάση του. Πιστεύω ότι στο μέλλον που η ομάδα θα ρολάρει καλύτερα, θα παίξει και αυτός πολύ καλύτερα.

Ο Μπακαγιόκο ήταν απογοητευτικός, έχει όμως πολλά ελαφρυντικά. Μπήκε στο πιο δύσκολο σημείο του παιχνιδιού. Όλοι οι συμπαίκτες του βρισκόταν σε πτώση. Και, εν πάση περιπτώσει, σε όσες φάσεις δημιούργησε η ομάδα, ήταν μέσα και αυτός. Αυτό είναι θετικό. Το αρνητικό είναι ότι ήταν… άλλ' αντ' άλλων. Ασυνάρτητος τελείως. Αλλού πήγαινε η μπάλα κι αλλού αυτός. Τέλος πάντων, θα δούμε στο μέλλον τι μπορεί να δώσει. Μια… ανταλλαγή με τον Ογκουνσότο, ή έστω με τον Εντόι, δεν θα με χαλούσε, πάντως…

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι
Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε. Το Σάββατο στην Κομοτηνή πρέπει να πάρουμε το διπλό. Θέλει προσοχή το ματς, γιατί ο Πανθρακικός είναι άποντος, και θα τα δώσει όλα για όλα. Με μια νίκη μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την ψυχολογία μας και να ετοιμαστούμε να τσαλαπατήσουμε το σκουλήκι. Με δυο νίκες θα είναι όλα καλά.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας (78` Μπιζέρα), Βιερίνια (85` Λάκης), Ίβιτς (69` Μπακαγιόκο), Βερόν, Μπαλάφας, Σνάουτσερ.
ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Εντίνιο (64` Λαγός), Μπασινάς, Πλιάτσικας (46` Πελετιέρι), Ρίκκα (46` Τζεμπούρ), Μπλάνκο, Κυργιάκος, Γεωργέας, Σκόκο.

Γκολ:
15΄ Μουσλίμοβιτς 1-0, 45΄ Μπλάνκο 1-1


Κίτρινες
κάρτες: Εντίνιο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς - Δάρλας, Βερόν, Μουσλίμοβιτς

16 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
το γκολ που έχασε στο 5' ο Μουσλίμοβιτς, δεν το "έχασε". Ο Κυργιάκος ήταν μέσα στη φάση και το έβγαλε από τη γραμμή. Και το παραθυράκι που είχε ο Μουσλίμοβιτς ήταν σχετικά μικρό. Αυτά που νομίζω ότι μας στέρησαν τη νίκη (και το αναφέρεις και ο ίδιος) είναι τα συνεχή σφυρίγματα και τα ατιμώρητα μαρκαρίσματα της ΑΕΚ. Καλά αυτοί οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν είναι παίχτες, είναι χασάπηδες. Είναι φρικτό το πόσο άμπαλοι είναι.
Ναι, μας χαρακτήριζε μία άνεση. Αφού έχεις σκίσει τον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και πλάτη είναι φυσικό.

Όσο για τον Κονσεϊσάο, συμφωνώ. Όταν άκουσα ότι ζεσταίνεται ο Λάκης νόμιζα ότι θα βγάλει τον Κονσεϊσάο και όχι τον Βιερίνα. Καλά αυτό το παιδάκι έβγαλε μάτια σε κάτι φάσεις.

Για τον Δάρλα δεν θα συμφωνήσω, μου φάνηκε αρκετά μαχητικός και μπορώ να πω ότι προσέφερε και στον επιθετικό τομέα σε μερικές φάσεις.

Ο Μπακαγιόκο ήταν σίγουρα απογοητευτικός. Το κατάλαβε και ο ίδιος νομίζω, βάση κάτι μορφασμών που έκανε. Ναι, μπήκε σε δύσκολο σημείο του αγώνα, αλλά τον περίμενα να δείξει κάτι παραπάνω.

Ο Παναγιώτης (εγώ δηλαδή) σε όλο τον αγώνα ήταν θολωμένος και του έφταιγαν τα πάντα, γιατί αντί να ρίξουμε 3 καταλήξαμε σε ισοπαλία.

Είμαι πολύ περίεργος να δω το μάτς με τα "αφεντικά" της πόλης...

Α ναι. Κάτι Γαύροι και κάτι Βάζελοι που πέρυσι με κάνανε καζούρα σήμερα κάνανε τουμπεκί, παρόλο που φέραμε ισοπαλία. Ξαφνικά θέλανε να κάνουν σοβαρή συζήτηση. Ξέρουν τι τους περιμένει... :ο)

+poulia είπε...

Ο Δάρλας έκανε ένα μεγάλο λάθος στο 2ο ημίχρονο, που ευτυχώς δεν το πληρώσαμε!!! Στο τετ-α-τετ αναφέρομαι που έβγαλε ο Χαλκιάς, που ήταν πολύ καλός!!!
Μετά το γκολ που σημειώσαμε πίστεψα ότι θα βάζαμε ακόμα 1-2 γκολ μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Όπως πέρσι με Άρη και Πανιώνιο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Σε εκείνο το 3 εναντίον 2 γύρω στο 20' στέκομαι. Αν δεν χανόταν, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να χάσουμε!
Τάκολα, συνέχισε να γράφεις. Βέβαια πιστεύω ότι Μπαλάφας και Ηλιάδης είναι απαραίτητοι στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Δεν μιλάω για να παίζουν βασικοί, απλά να βρίσκονται...
ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ

+poulia είπε...

Όχι πως διαμόρφωσες αποτέλεσμα, αλλά γενίτσαρε Παμπορίδη κάτσε καλά!

Panagiotis είπε...

Καλά, τι δημαγωγοί είναι αυτοί ρε? Τρώει ο κόσμος τόσο πολύ κουτόχορτο? Διαβάζω το νόβα σπόρτς και λέει ότι ο Δώνης είναι πολύ ευχαριστημένος και αισιοδοξεί εν όψει της συνέχειας. Είδε λέει πράγματα που του άρεσαν. Ο Πελετιέρι έκοβε και έραβε. Τι να πει δηλαδή ο Βερόν αν ο Πελετιέρι ήταν τόσο καλός? Ρε μαμώ το :ο) Αχ αυτό το κρατίδιο των Αθηνών.
Μάλλον λάθος παιχνίδι έβλεπα, γιατί στο παιχνίδι που παρακολουθούσα όταν ο ΠΑΟΚ μπορούσε να αναπτυχθεί και δεν τον έκοβε ο μα..άκας με τη σφυρίχτρα, έκανε ότι ήθελε.

takola είπε...

Για τον Μπαλάφα είδα φέτος ότι έχει δουλέψει πολύ, βελτίωσε το μυικό του σύστημα, υπέγραψε και νέο συμβόλαιο. Με τέτοιες εμφανίσεις δείχνει όμως ότι το κοτόπουλο παραμένει πάντα κοτόπουλο. Σόρι, Σωτήρη! Διέψευσέ με αν είσαι άντρας!

Παναγιώτη, ο Πελετιέρι βοήθησε πολύ την ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο, κι απ' ό,τι μαθαίνω μόλις ήρθε στην ομάδα. Από κει και πέρα, τα κανάλια των Αθηνών μας έχουν για Μπανανία εδώ πέρα. Θα αναφέρομαι φέτος συχνότερα στο θέμα, γιατί δεν πάει άλλο, αγγίζει πλέον το επίπεδο του εθνικού ζητήματος, κόβουν την Ελλάδα στα δύο.

NOVITO είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΜΕ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝΕ...ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΟΥΠΕΡ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ....

Panagiotis είπε...

Κουντούρντισαν Νοβίτο τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Ας λένε ότι θέλουν, καλά κάνουν. Όταν αρχίσουν να χάνουν βαθμούς τότε να δούμε.

Τάκολα,
τον Πελετιέρι τον είδα να κάνει μόνο μία καλή φάση. Στις υπόλοιπες ή του παίρναν την μπάλα εύκολα ή την έχανε μόνος του. Προς το τέλος βαρέθηκα με όλα τα σφυρίγματα, για να λέμε την αλήθεια και απλά παρακολουθούσα...

Stepas είπε...

Πολύ καλή και ψύχραιμη ανάλυση Takola. Στα περισσότερα συμφωνώ.

Θα διαφωνήσω λίγο σε αυτό που λες για τον Μούσλι. Γενικά βλέποντάς τον στα φιλικά και στο ματς με τον ΟΦΗ είχα κι εγώ το άγχος μην του κολλήσει η ταμπέλα "καλός επιθετικός αλλά χασογκόλης". Στο ματς με την ΑΕΚ πραγματικά μου έφυγε μεγάλο άγχος πάνω σε αυτό και μάλιστα δεν το περίμενα. Στη φάση του 5' που λες, κάνει μία ολόσωστη κίνηση φορ, ζητάει μπάλα δείχνοντας στον Ίβιτς πού τη θέλει, κάνει σωστή κίνηση με την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή πλασάρει και στέλνει την μπάλα στη γωνία. Τώρα αν ο αμυντικός προλάβει και πάει στη γραμμη σε τέτοιες φάσεις, τότε το γκολ το έχασες. Πάντως η κίνησή του ήταν τέλεια και δείχνει ότι το γκολ το έχει ο άνθρωπος.

Ο Δάρλας είναι πολύ κακός όταν παίζει τη "διαγώνιο" και αμύνεται μέσα στην περιοχή μας. Δεν ξέρω τι παθαίνει αλλά μέσα στο "κουτί" κάνει πάντα λάθη που κινδυνεύουν να μας κοστίσουν.

Για τον Μπαλάφα τα λες πολύ σωστά.

Ο Ίβιτς έχει πράγματι ένα πολύ ράθυμο στυλ. Πέραν του ότι είναι αργός, μερικές φορές παίζει με χαλαρότητα στην επίθεση. Επίσης κοιτάει πάντα να δώσει πρώτα ασιστ και μετά να σουτάρει με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουμε ευκαιρία για κάτι καλό. Πάντως είναι καλό παικτάκι.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η γκρίνια και η απογοήτευση που είδα σε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες. Χρειάζεται υπομονή και φέτος.

Πάμε για νίκη με Πανθρακα!

takola είπε...

Stepa,
Για τον Μούσλι δεν είπα ότι φταίει που δεν έβαλε το γκολ στο 5΄. Η κίνησή του μπορεί να ήταν τέλεια, το γκολ όμως δεν μπήκε. Και χασογκόλης δεν χαρακτηρίζεται ένας επιθετικός μόνο με δική του ευθύνη. Μπορεί να είναι απλά γκαντέμης.
Τέλος πάντων, ας μη γρουσουζεύουμε...

Για το Δάρλα δεν τό 'ξερα αυτό. Πολύ μελετημένο σε βλέπω. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ προσεκτικά τον παίκτη. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι παραπάνω απ' αυτόν, αλλά πρώτη του εμφάνιση ήταν, ας μη τρελαινόμαστε.

Για την κερκίδα, πιστεύω ότι κάποια στιγμή πληρώνουμε και το τίμημα του ελέγχου των οπαδών. Δεν γίνεται από τη μια να γλιτώνεις τα επεισόδια κι από την άλλη να έχεις καυτή κερκίδα. Αυτά τα δυο πάνε πακέτο, έχω την αίσθηση. Είναι γεγονός ότι στο β΄ ημίχρονο η κερκίδα δεν βοήθησε την ομάδα να ανέβει.

dreadzone είπε...

Ζητώ συγγνωμη για την καθυστερηση αλλά μόλις σημερα επεστρεψα.
Εκ των υστέρων λοιπόν να πω οτι σε αυτό το παιχνίδι όσο ήταν ισόπαλο, η ομάδα επαιξε καλά ώς πολύ καλά, έδειξε ξεκάθαρα ότι έπαιζε για τη νίκη και τιποτε άλλο, όπως πρεπει παντα να παιζει ο ΠΑΟΚ μες την Τουμπα, και ειδικά στο Β' ημίχρονο έδειξε χαρακτήρα. Αντίθετα μετά το 1-0 η εικόνα της ομάδας δεν ήταν και τόσο καλή σε συνδυασμό με το ανέβασμα της ΑΕΚ και την πετυχημένη αλλά και επιβεβλημένη μάλλον αλλαγη του συστήματος από τον Δώνη, από 4-3-3 σε 4-4-2. Αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα πολύ φτηνό γκολ. Θεωρώ πως ο Σάντος έπρεπε να είχε "ξυπνήσει" λιγο τους παίκτες σε εκείνο το διάστημα. Βέβαια η εκ των υστέρων κριτική ειναι ευκολη, αλλά ειλικρινά αυτή την αίσθηση είχα και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα άλλο αρνητικό ήταν η μη εκμεταλλευση των-πολλών στημένων φάσεων.
Εν κατακλείδι νομίζω ότι νωρίς-νωρίς είχαμε το πρώτο "κρας-τεστ" απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και τα οποια συμπεράσματα νομίζω είναι θετικά αλλά όχι εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι μία ομάδα ισχυρή, πολύ καλά οργανωμένη με συνοχή και το πιο σημαντικό ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο φάνηκε ότι μάλλον λείπει από τον ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω για να συναγωνιστει στα ίσια τους τρεις του κεντρου μέχρι τέλους. Φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι οι προυπολογισμοί αυτών των ομάδων είναι πολλαπλάσιοι του ΠΑΟΚ και πού βρισκόταν μέχρι πέρσι η ομάδα μας.
Και λίγα λόγια και για την ΑΕΚ. Νομίζω πως έδειξε χαρακτήρα μετά το 1-0, κατάφερε χάρη σε κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες της να μην λυγίσει μέσα στο καμίνι της Τούμπας παρά την πίεση που δέχτηκε στο Β' ημιχρονο και πιστεύω πως θα διεκδικήσει τον τίτλο.
Όσο για τον κ. Παμπορίδη, νομίζω είναι ο καλύτερος ίσως Έλληνας διαιτητής πλην του Βασσάρα, αλλά φοβούμενος μην αδικήσει καποια ομάδα και του ξεφύγει ο έλεγχος δεν έπιασε καλή απόδοση. Έκοψε το καρπούζι στη μέση αλλά έριξε τα κομμάτια του στο πάτωμα, κοινώς τα έκανε π..τανα. Δεν είναι δυνατόν σε ποδοσφαιρικό αγώνα 90' να σφυρίζονται 54 φάουλ!! Το ποδοσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα κύριε ρεφερί και ο κόσμος πληρώνει εισητήριο για να βλέπει θέαμα. Πάντως με τέτοια διατησία μέσα στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ θα έχανε μία φορά κάθε 5 χρόνια.

Ατομική κριτική παικτών

Χαλκιάς: Είχε μια αψεγάδιαστη παρουσία, δεν άφησε καμία φάση. Δε φέρει ευθύνη στο γκολ ενώ έσωσε την ομάδα στο 75' με τη σωτήρια απόκρουσή του. Τουλάχιστον στη θέση του τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ φέτος φαίνεται πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη ομάδα.
Βαθμός: 8

Σνάουτσνερ: Άψογος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ενδεικτικό οτί η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία ευκαιρεία από την αριστερή της πλευρά, πραγματικά δεν άφησε να περάσει ούτε μύγα στο χώρο ευθύνης του. Αλλά και στις μεταβιβάσεις του ήταν πολύ καλός. Αυτά που μπορούσε να κάνει, τα έκανε πάρα πολύ καλά. Αν μπορούσε να κάνει παραπάνω, θα έπαιζε στη Μίλαν ή στην Τσέλσι. Προσωπικά δεν τον πιστεύα πάρα πολύ. Μέχρι τώρα με έχει διαψεύσει και με το παραπάνω. Μπράβο Μίρο!
Βαθμός: 7.5

Δάρλας: Θετικό το ντεμπούτο του. Ο Σάντος τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά και ο Φίλιππος κολύμπησε. Εκτός από το μεγάλο πάθος που έδειξε, απαραίτητο σε τέτοια ματς, βοήθησε και στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από δεξιά και είχε καλές επιστροφές στην άμυνα. Έκανε το μεγαλο λάθος στο 75' όπου φέρει ευθύνη και ο Μ. Αντόνιο-δεν κάνουν πασούλες εκεί- που ευτυχώς δεν κόστισε. Παρολα αυτά τις υπολοιπες φορές που βρέθηκε σε θέση στόπερ λειτούργησε καλά και έδειξε ότι γνωρίζει και αυτή τη θέση αλλάτου λείπουν τα παιχνίδια.
Βαθμός: 7

Κοντρέρας: Στις κρίσιμες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει, ενήργησε πολύ καλά δείγμα και της εμπειρίας του. Σε ένα τόσο καυτο ματς, με εξαίρεση μία φάση, απέφυγε τα λάθη και αυτό είναι στο ενεργητικό του. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να μη βρίσκεται καλά με τους συμπαίκτες του απόροια της απουσίας του από τις προπονήσεις.
Βαθμός: 7

Μ. Αντόνιο: Ήταν καλός μέχρι το 45+2 όπου κρέμασε την ομάδα με το διπλό λάθος του. Στην επανάληψη ήταν εμφανώς επηρεασμένος και έκανε και άλλα λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν. Είναι προικισμένος τεχνικά παίκτης αλλά παιζει πολύ με τη φωτιά και στη θέση που αγωνίζεται αυτό πολλές φορές δεν ενδύκνειται. Πρεπει να δείξει χαρακτήρα, να ξεχάσει αυτό το παιχνίδι και να επανέλθει δριμύτερος.
Βαθμός: 5

Μπαλάφας: Αν υπάρχει ο όρος "αμυντικό ταλέντο", σίγουρα ταιριάζει γάντι στο Σωτήρη. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάνω από όλους τους διαφημισμένους κεντρώους της ΑΕΚ. Ο σωματότυπός του -είναι ψηλός, ευέλικτος με γρήγορα και μακριά πόδια-, οι σωστές τοποθετήσεις του και η προυπηρεσία του στην Άρτα ως στόπερ τον βοηθούν να καθαρίζει φάσεις που οι πιο πολλοί συναδελφοί του δεν μπορούν. Ήταν καταπληκτικός ανασταλτικά. Ωστόσο πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν προσθέσει νεύρο και θράσος στο παιχνίδι του δε θα γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και το μονο που έχουμε να θυμόμαστε επιθετικά από αυτόν είναι μια πολύ καλή μπαλιά του στον Μουσλίμοβιτς στο Β' ημίχρονο. Πρέπει να τον βοηθήσει και ο Σάντος.
Βαθμός: 7

Βερόν: Ο Ματίας είχε καθαρό μυαλό καθόλη τη διάρκεια του ματς και αυτό τον βοήθησε να εχει κατά κανόνα σωστές επιλογές. Οι μεταβιβάσεις του στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεν ήταν οι καλύτερες όμως έχει στο ενεργητικό του την υπέροχη ασίστ στο γκολ του Μουσλιμοβιτς. Ανασταλτικά πρέπει να βελτιωθεί.
Βαθμός: 7

Βιερίνια: Ο Δώνης φρόντισε να μην τον αφήσει χώρο γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνος είναι. Παρολα αυτά ο νεαρός Πορτογάλος μπήκε με ενθουσιασμό, πρέσαρε πολύ, αναγκασε τους αντιπαλους να κανουν λάθη και γενικά έκανε αισθητή την παρουσία του. Είχε ορισμένες λανθασμένες επιλογές, κάποιες από αυτές σε κρίσιμες φάσεις και στο τέλος έπεσε κάπως η απόδοσή του. Αναμένεται ακόμη καλύτερος όσο περνάει ο καιρός.
Βαθμός: 6.5

Κονσεισάο: Ο αρχηγός μόχθησε, ζητούσε συνεχώς μπάλα και δεν κρύφτηκε σε καμία στιγμή. Προσπάθησε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε ποτέ. Έκανε πολλά λαθη και οι μπαλιές του προς τους επιθετικούς ήταν απογοητευτικές. Οι εκτελέσεις του στα στημένα ήταν κάτω του μετρίου. Σε 2-3 φάσεις φοβήθηκε να βάλει τα πόδια του στη φωτιά με αποτέλεσμα φυσικά να χαθεί η μπάλα για τον ΠΑΟΚ. Διαθέτει το αξιοσημείωτο χάρισμα να μην τα παραταει και να μην πτοείται όσα λάθη και να κάνει. Δεν ξέρω όμως αν αυτό από μόνο του είναι αρκετό ώστε να δικαιολογεί τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.
Βαθμός: 6

Ίβιτς: Δεν βρέθηκε σε μεγάλη μέρα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει ψήγματα της μεγάλης του κλάσης σε αρκετές μεταβιβάσεις του, όπου άλλοι παίκτες θα έκαναν λάθος. Φάνηκε επηρεασμένος από τη γρίπη που τον ταλαιπωρούσε αλλά έστω κι έτσι βοήθησε.
Βαθμός: 7

Μουσλίμοβιτς: Τι να πω γι αυτόν τον παίκτη? Με εξαιρεση τον Σαλπιγγίδη -που παντως ειναι τελειως διαφορετικός τύπος επιθετικού- είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τετοιον σέντερ-φορ στην Τούμπα. Ένα καθαρόαιμο "πάντσερ". Σκόραρε ένα θαυμάσιο τέρμα, έδωσε ασίστ αλλά κυρίως κέρδισε πολλά φάουλ αφού μάλλον μόνον έτσι μπορούσαν να τον σταματήσουν οι αμυντικοί της ΑΕΚ. Θα ήταν τέλειος αν δεν ήταν κάπως στατικός σε 2-3 φάσεις και έδινε την ασιστ στον Μπακαγιόκο προς το τέλος του αγώνα.
Βαθμός:8

Μπακαγιόκο: Ο Ιμπραχίμα μπήκε με πάθος και όρεξη στο παιχνίδι. Έκανε αισθητή την παρουσία του στο διάστημα που αγωνίστηκε αλλά δεν απέφυγε και κάποια λάθη. Θα μπορούσε να πάει ακομα καλύτερα.

takola είπε...

Dreadzone,

φχαριστώ για τα σχόλια, τα σκέφτομαι λίγα-λίγα, θα τσεκάρω κάποιες παρατηρήσεις σου και στα επόμενα παιχνίδια, να δω κατά πόσο έχουν έτσι τα πράματα.

Κάποιες απορίες:
Όταν λες "η ομάδα στο β' ημίχρονο έδειξε χαρακτήρα" τι εννοείς; Εγώ πάντως περίμενα περισσότερη πίεση στο β'.
Για τον Παμπορίδη, πιστεύεις ότι ήταν περιστασιακή αυτή η πολιτική των πολλών φάουλ, ή είναι το νέο κόλπο των ελλήνων διαιτητών για να βαθμολογούνται με καλούς βαθμούς;
Για τον Μπαλάφα, δεν βρίσκεις ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί με περισσότερη επιτυχία ως σέντερ μπακ; Εγώ το πιστεύω.
Είναι καλό πιστεύεις αυτό που κάνει ο Κονσεϊσάο να ζητάει διαρκώς την μπάλα; Κι όχι μόνο τη ζητάει, αλλά την πέρνει κιόλας. Τους έχει επιβληθεί στα αποδυτήρια, φαίνεται. Δεν δημιουργεί όμως αυτό μια στρέβλωση στην ομάδα;
Τον Ίβιτς δεν το βρίσκεις αργό;

Αυτά προς προβληματισμό. Θα δούμε και τη συνέχεια.

ΥΓ. Για τον Πανθρακικό δεν έγραψες τίποτα...

dreadzone είπε...

Takola σου απαντάω, να τα παρουμε ένα-ένα.

Στο Β' ημιχ. ο ΠΑΟΚ εδειξε καθαρα πως ήθελε το παιχνιδι και περιορισε την ΑΕΚ, μια αντικειμενικα πιο δυνατη ομάδα που ειχε την ψυχολογία με το μέρος της, σε παθητικό ρόλο. Το γεγονός ότι δεν κάναμε τις κλασικές ευκαιρείες έχει να κάνει με την ποιότητα των δύο ομάδων. Σκέψου πόσα φάουλ κέρδισε μόνο ο Μουσλίμοβιτς στο 1/3 της ΑΕΚ. Είχαμε τόσες πολλές στημένες φάσεις και δεν κάναμε ούτε μία ευκαιρεία από αυτές ενώ η ΑΕΚ με λιγότερα στημένα έκανε 2-3 ευκαιρείες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έλλειψε η σωστή τελική πάσα για να βγαλουμε τετ-α-τετ. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα των δύο ομάδων και σε τι μέρα βρέθηκαν κάποιοι παίκτες κλειδιά. Αν π.χ. είχαμε Γκαλέτι και Κλέιτον επιθετικά χαφ και η ΑΕΚ τον Κουλοχέρη αντί του Κυριάκου στόπερ, με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, είναι βέβαιο πως θα είχαμε κάνει πιο πολλές φάσεις ή μάλλον θα είχαμε την ΑΕΚ "στα σκοινιά", για να χρησιμοποιήσω και έναν πυγμαχικό όρο. Με λίγα λόγια, η εικόνα του ΠΑΟΚ στο Β' ημιχ. ήταν κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το τελευταιο 20λεπτο του Α' ημιχ. Δυστυχώς όμως και η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή ανασταλτικά στο Β' και έδειξαν και αυτοί χαρακτήρα.
Παίζεις όσο σε επιτρέπει και ο αντίπαλος. Στο πρώτο 20λεπτο που η ΑΕΚ ψαχνόταν, οι δικοί μας κάνανε πάρτυ χωρίς να έχουν τη φοβερή απόδοση.

Για τη διαιτησία πιστεύω ότι και οι καλυτεροι διαιτητές του κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα, μετά από λίγο καιρό θα διατητεύουν χειρότερα από τους Έλληνες διαιτητές. Απλά δες τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή και έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως, Κύρο Βασσάρα. Στο Τσαμπιονς Λιγκ διαπρέπει και στην Ελλάδα τον παραπέμπουν!! Έτσι είναι φτιαγμένο το άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό. Για τον ΠΑΟΚ -σε σχέση με τους τρεις του κέντρου- τουλάχιστον τα τελευταία...80 χρόνια ισχύει αυτό που είχε πει ο Αναστασιάδης, ότι δηλ. "είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές"...

Για τον Ίβιτς, ναι όντως είναι αργός. Αν ήταν γρήγορος, μαζί με τα άλλα προσόντα που διαθέτει, δε θα έπαιζε στον ΠΑΟΚ αλλά σε καμιά Μπαρτσελόνα. Για τον ΠΑΟΚ εκτιμώ πως είναι ένας πολύτιμος παίκτης. Και ο Χάρης Παππάς της Ξάνθης είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ή τον Ζιντάν, αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερος παίκτης.

Για τον Μπαλάφα βρίσκω ιδιαίτερα εύστοχη την παρατήρησή σου, πιστεύω θα μπορούσε άνετα να σταθεί ως στόπερ. Άλλωστε τη μία και μοναδική φορά που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση, περυσι στην Ξάνθη επί Παρασχου, τα είχε πάει περίφημα. Και ως αμυντικό χαφ όμως είναι καλός και προσφέρει στην ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ο φόβος που έχει να μην κάνει λάθος και η έλλειψη τσαγανού.

Για τον Κονσεισάο ίσως να ήταν καλύτερο να μπαίνει ως αλλαγή- φρέσκος και ξεκούραστος- και αναλογα με την εξέλιξη και το στυλ του παιχνιδιού. Ειναι όμως ηγετική φυσιογνωμία και γι αυτό υποθέτω ο Σάντος τον ξεκινάει. Όλοι οι παίκτες-ακόμη και οι καλύτεροι- κάνουν λάθη, οι μεγάλοι παίκτες όμως δεν επηρεάζονται και συνεχίζουν απτόητοι. Τέτοια πάστα παίκτη είναι και ο Σέρτζιο. Αυτό όμως μέχρι ένα σημείο, γιατί αν μπω εγώ να παίξω ό,τι νοοτροπία και να έχω, μόνο λάθη θα κάνω. Πρέπει να το κοιτάξει αυτό ο Σάντος και να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της ομάδας πάνω απ' όλα.

takola είπε...

dreadzone,

Αν δεχτούμε την ανάλυσή σου για το ματς, τότε κακώς δεν βάλαμε ΔΥΟ γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ίσως αυτό να ήταν το κλειδί του ντέρμπι. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ρίξουμε την ΑΕΚ στο καναβάτσο και ΔΕΝ το κάναμε. Κατόπιν αυτού ήταν αργά, όπως λες.

Για τον Σέρζιο, θα καταλάβουμε πολλά από το ματς της Κυριακής. Στο οποίο, αν το πληροφορήθηκες, ΔΕΝ θα αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού. Να σου πω την αμαρτία μου, παρόλα όσα του σούρνουμε, δεν χάρηκα καθόλου όταν το έμαθα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειπα ότι ήταν αργά, ούτε ότι κακώς δεν βάλαμε δυο γκολ. Νομίζω πως τα ελληνικά μου είναι αρκετά καλά.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 σε μια-δυο φάσεις, ειδικά σε εκείνη την κόντρα που ο Ίβιτς δεν έδωσε καλή πάσα στον Βιερίνια. Αλλά το κλειδί του αγώνα, κατά την άποψή μου, ήταν το πολύ φτηνό τερμα που δεχτήκαμε.
Σε αυτό το επίπεδο και απέναντι σε τόσο δυνατούς αντιπάλους -πιο δυνατούς από τον ΠΑΟΚ- τετοια χοντρα λάθη τιμωρούνται.
Η ΑΕΚ είχε φτύσει αίμα για να κάνει 2-3 μικροευκαιρίες και εμείς τους κάναμε δώρο ένα ολόκληρο γκολ.
Αντίθετα η ΑΕΚ δεν μας έκανε κανένα τετοιο δωρο παρότι οι αμυντικοί της δέχτηκαν μεγαλύτερη πίεση.
Δεν παίζαμε με τον Θρασύβουλο ή τη Νίκη Βόλου για να πούμε πως θα τους δώσουμε ένα γκολ αβάντζο και πάλι μπορούμε να το ανατρέψουμε.
Αν και ακόμα και από τέτοιου είδους ομάδες έχουμε δει πολλούς αποκλεισμούς-πατατρακ.

Όσο για το αν είμαι φίλος του Δάρλα, το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού

By dreadzone

ΥΓ: Μπήκα ως ανώνυμος γιατί δεν κάνει accept το ονομα χρήστη μου. Δεν ξέρω για ποιον λογο.

takola είπε...

Dreadzone,

τα ελληνικά σου είναι μια χαρά. Απλά εγώ συμπέρανα ότι έπρεπε να τους βάλουμε δυο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Όσο για το Δάρλα, αστειευόμουνα, ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό. Γράφω κάπως ελεύθερα σ' αυτό το blog, γιατί νιώθω ότι απευθύνομαι σε αδέλφια μου.

dreadzone είπε...

Eντάξει takola οκ.
Ξέρεις τον λόγο που κόλλησα σε αυτό το blog, τον ανέφερα στα πρώτα μου ποστ (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2)- δεν θέλω να τον επαναλάβω.
Με ενδιαφέρουν πολύ αυτά που γράφονται σε αυτό το blog.

Εγώ πάντως προσπαθώ να είμαι προσεκτικός και ανεπηρέαστος σε αυτά που γράφω γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Αυτά που γράφω είναι ό,τι βλέπω. Απο κει και πέρα, ούτε απόφοιτος προπονητικής σχολής είμαι ούτε κανένας φωτεινός παντογνώστης. Και οι κρίνοντες φυσικά κρίνονται και είμαι έτοιμος να δεχτώ την οποιαδήποτε κριτική σε ο,τιδήποτε γράφω, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη.


Αυτά, πολύ φιλικά και ΠΑΟΚτσήδικα...Καλό βράδυ.