20/9/08

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-1


Νίκη ποιότητας

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι φέτος μπορεί να καθαρίζει τέτοια παιχνίδια με τους λεγόμενους "μικρούς", καταφέρνοντας ήδη την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, εκεί που πέρσι είχε μία σε ολόκληρη τη χρονιά!

Κακό α' ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τον Πανθρακικό να δίνει έμφαση στο ανασταλτικό παιχνίδι, και να καταφέρνει με σκληρό πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή να εξουδετερώνει τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι στήνανε παγίδες με δυο παίκτες πάνω στον Ίβιτς (ιδιαίτερα) ή τον Βερόν, όταν αυτοί επιχειρούσαν να "σπρώξουν" τον ΠΑΟΚ μπροστά από τον άξονα. Από τα πλάγια τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αλλά ο αργός Κονσεϊσάο δεν κατάφερνε να ξεμαρκαριστεί εγκαίρως. Παρόλ' αυτά, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε δυο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο:
Η πρώτη ήταν στο 3', όταν η αντεπίθεση από τα πλάγια δεξιά βγήκε, η σέντρα όμως του Κονσεϊσάο προς τον ξεμαρκάριστο Μουσλίμοβιτς ήταν "ξεψυχισμένη", με αποτέλεσμα να την προλάβει ο Ζαπρόπουλος. Αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα στη φάση αυτή, γιατί είναι ενδεικτική της κατάστασης του Κονσεϊσάο, ο οποίος είναι συνήθως ένα "κλικ" πιο αργός ή πιο αδύνατος απ' ό,τι θα έπρεπε. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο β' ημίχρονο, όταν σέντραρε προς τον Μπακαγιόκο ένα "κλικ" καθυστερημένα, με αποτέλεσμα ο Μπακαγιόκο να συλληφθεί οφσάιντ. Είπαμε, μεγάλος παίκτης, όμως το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ας το καλύτερα...
Η δεύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 29' και προήλθε από λάθος της άμυνας του Πανθρακικού, με αποτέλεσμα ο Βιερίνια, ο οποίος κινήθηκε πανέξυπνα στη συγκεκριμένη φάση, να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ρόκα, το σουτ όμως που επεχείρησε ήταν βεβιασμένο και κακό. Γενικά για τον Βιερίνια έχω να πω ότι είναι κελεπούρι, μακράν ο ταχύτερος παίκτης μας, πολύ μαχητικός, διεισδυτικός, κινείται έξυπνα, έχει, παρά το μπόι του, εξαιρετικό "τάιμινγκ" στις κεφαλιές, πρέπει όμως να δουλέψει περισσότερο στο "τελείωμα" των φάσεων, ώστε να γίνει πραγματικά μεγάλος.

Στο β' ημίχρονο φάνηκε ο καλύτερος
Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι μπήκαμε αποφασισμένοι να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι, και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα το καταφέρναμε, γιατί ο γηπεδούχος ήταν ανίκανος να απειλήσει, και όσο περνούσε η ώρα θα οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο. Στο 55' δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας, με τον Κονσεϊσάο να σεντράρει από δεξιά και τον Ίβιτς να κατεβάζει υπέροχα την μπάλα και να σουτάρει πάνω στην κίνηση, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 65', με το δίδυμο-φωτιά του αγώνα της ΑΕΚ να ξαναχτυπά: Αριστουργηματική μακρινή φαλτσαριστή μπαλιά του Βερόν στον κενό χώρο για τον Μουσλίμοβιτς, αυτός βγαίνει πρώτος στην μπάλα και πλασάρει τον Ρίκα γράφοντας το 0-1.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα, δεν απειλήθηκε από τον Πανθρακικό, ο οποίος έδειξε ότι είναι μια ομάδα που βασίζεται στη δύναμη και το τρέξιμο, πολύ καλή στο πρέσινγκ, χωρίς όμως επιθετικές δυνατότητες. Βερόν-Πάμπλο Γκαρσία στήνουν παγίδες έξω από τη μικρή περιοχή από τις οποίες δύσκολα θα μπορούσε να ξεφύγει κανείς, πόσο μάλλον οι μέτριοι παίκτες του Πανθρακικού, κι όποιος τυχόν περάσει, ε, πέφτει πάνω στον Κοντρέρας κι εκεί κάπου όλα τελειώνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Χαλκιάς περιορίστηκε σε ρόλο θεατή, αλλά και γενικότερα, στις 3 πρώτες αγωνιστικές πολύ δύσκολα πατάνε οι αντίπαλοί μας περιοχή. Ο Πανθρακικός δεν έχασε ούτε μία ευκαιρία, η ΑΕΚ έβαλε ένα γκολ από δικό μας λάθος κι έχασε άλλη μια ευκαιρία πάλι από δικό μας ατομικό λάθος, ο δε ΟΦΗ πάτησε περιοχή, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Σημεία-κλειδιά
- Πρώτα-πρώτα το είχα γράψει (βλ. εδώ) και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ότι ο ΠΑΟΚ θα βασιστεί φέτος στον άξονα Κοντρέρας-Βερόν-Μουσλίμοβιτς. Είδαμε σήμερα ότι από τη στιγμή που ανέβηκε στο β' ημίχρονο ο Ματίας (πράγμα αξιοσημείωτο, γιατί συνήθως είναι το πρώτο ημίχρονο το καλύτερό του), ανέβηκε σημαντικά και ο ΠΑΟΚ. Όσο για τον Μουσλίμοβιτς, νομίζω είναι ολοφάνερο σε όλους ότι είναι φορ ποιότητας, ικανός να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Άρα λοιπόν
Βερόν + Μουσλίμοβιτς = ΓΚΟΛ

- Δεύτερον, σήμερα είχαμε Γκαρσία, και όχι Μπαλάφα. Αν και η απόδοση του Πάμπλο ήταν σήμερα σημαντικά χειρότερη απ' ό,τι σε κείνο το πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ, η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος "γεμίζει" τη μεσαία γραμμή, κόβει μπάλες, υψώνει παράστημα.

- Με τη διαιτησία είχαμε πάλι τα ίδια όπως με την ΑΕΚ. Σφύριγμα πάνω στο σφύριγμα, διακοπή στη διακοπή, έτσι ώστε να μην παίζεται ποδόσφαιρο, να μη δημιουργούνται φάσεις, και... να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο διαιτητής, ο οποίος φαντάζομαι θα βαθμολογηθεί με άριστα. Κι όμως, τέτοιες διαιτησίες σκοτώνουν το άθλημα. Όχι γιατί αδικούν μια ομάδα, αλλά γιατί αδικούν το ποδόσφαιρο.

- Για τον Κονσεϊσάο τα είπα και παραπάνω. Είναι αργός. Το είχα γράψει και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα (εδώ και πάλι). Οφείλω να ομολογήσω ότι η μαχητικότητά του με συγκίνησε, προσπαθεί ο άνθρωπος με κάθε τρόπο να δικαιώσει τον προπονητή του, ο οποίος έχει γαντζωθεί πάνω του και δεν τον αλλάζει ούτε στο 89' (το είχα προβλέψει ότι Λάκη ΔΕΝ πρόκειται να πολυδούμε φέτος - όσο για Αθανασιάδη, ξεχάστε το καλύτερα), αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα ταχύτητας, τόσο από την πτέρυγα του Κονσεϊσάο, όσο και από τον άξονα, με τον Ίβιτς να βγάζει μάτια με τη βραδύτητά του. Αρχίζω μάλιστα να σκέφτομαι ότι ίσως να μην άξιζε τα λεφτά του ο Βλάντο. (Δεν παίρνει και λίγα). Τώρα θα μου πείτε, στην Ελλάδα παίζεις, δεν παίζεις και σε καμία σοβαρή χώρα. Εντάξει, σύμφωνοι, δε λέω ότι θέλουμε καλύτερη ποιότητα, ας είναι και χειρότερη, απλά να είναι ΓΡΗΓΟΡΟΙ παίκτες. Ιδιαίτερα τα εξτρέμ. Έστω, τον Λάκη...

- Τα πλάγια μπακ μας δεν βλέπω να βοηθάνε επαρκώς στον επιθετικό τομέα. Μόνο ο καημένος ο "Σβούρας" βοήθησε, την 1η Αγωνιστική. Ο Σνάουτσνερ θεωρώ ότι πρέπει να βγει λίγο από το καβούκι του. Καλά ρε Μίρο, εντάξει, είπαμε, είσαι άψογος στα αμυντικά σου καθήκοντα, αλλά αν δεν προωθηθείς με τον Πανθρακικό, με ποιον θα προωθηθείς;; Ο Δάρλας δεν με ενθουσίασε. Στο β' ημίχρονο ανέβηκε κάπως, γενικά όμως μου φαίνεται βαρύς και ανέμπνευστος. Εντάξει, νωρίς είναι ακόμα, θα του δώσουμε κι άλλες ευκαιρίες, ειδικά στο α' ημίχρονο όμως συνέλαβα τον εαυτό μου να νοσταλγεί τον Κωνσταντινίδη της Κρήτης.

- Πετυχημένη η αλλαγή του Μπακαγιόκο. Ο Ιμπραχίμα έχει σωματικό εκτόπισμα, δύναμη, κινητικότητα, και το συγκεκριμένο παιχνίδι του ήρθε "ταμάμ". Έχει γίνει πάντως ολίγον προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ. Αυτό το 4-2-3-1 με τη συγκεκριμένη ενδεκάδα και πρώτη αλλαγή αυτή του Ίβιτς με το Μπακαγιόκο στο 70' και δεύτερη να βγαίνει ο Βιερίνια στο 85' το έχουν μάθει και τα ψάρια. (Φαντάζομαι και ο Κίκε Ερνάντεθ - αν και δεν νομίζω ότι θα του χρειαστεί για πολύ ακόμη...)

- 3 κίτρινες κάρτες σε 3 παιχνίδια έχει ο Μούσλι. Αν συνεχίσει έτσι θα χάνει ένα παιχνίδι στα τέσσερα λόγω καρτών. Τι κάθεται και φθείρεται με τους αντίπαλους αμυντικούς δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι εμφανές ότι έχει πρόβλημα προσαρμογής στην ελληνική διαιτησία, κάτι όμως πρέπει να γίνει γι' αυτό...

- Καλό παιχνίδι έκανε ο Μαλεζάς, και δεν ξέρω τι θα κάνει ο Σάντος στο ματς με Άρη. Μάλλον πάλι βασικό τον βλέπω τον Στελάρα. Εμ, βέβαια, έται είναι, αν παίζεις με παρτενέρ τον Κοντρέρας έχεις άλλον αέρα. Γι' αυτό και φέτος, με αυτούς τους έμπειρους παίκτες ποιότητας, είναι ευκαιρία να προωθήσουμε και κάποια ταλέντα. Τα νέα παιδιά χρειάζονται βοήθειες, όχι να τα ρίχνουν κατευθείαν στα βαθιά. Ίδωμεν...

Συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Τροϊζι, Ζαπρόπουλος, Ριέρα, Κλέμεντ, Ενρίκες (62' Πόνσε), Ολισε (86' Γιλμάζ), Λόπεζ, Αργυρίου, Ντιαλό, Χαραλάμπους (69' Βιντάλ).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (90' Μπιζέρα), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια (86' Βιεϊρίνια), Ιβιτς (64' Μπακαγιόκο), Βερόν, Σνάουτσνερ.

ΓΚΟΛ: Μουσλίμοβιτς 65'

Κίτρινες: 37' Λόπεζ, 50' Κλέμεντ - 83' Μουσλίμοβιτς

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαϊας)

17 σχόλια:

oKyrios είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά (που θα είναι)
Συμφωνώ με τα περισσότερα απο την ανάλυση σου.Θέλω να σημειώσω ότι ποτέ στα (πολλά) χρόνια που παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ δε θυμάμαι σε ξένο γήπεδο, ασχέτως ποιότητας αντιπάλου, να μη επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει έστω και ΜΙΑ φάση.Αυτό δείχνει νομίζω την σοβαρή δουλειά που έχει συντελεστεί απο τον Σάντος και τους παίκτες το καλοκαίρι αλλά και κάποιες εξαιρετικές κινήσεις του Βρύζα σε μεταγραφικές κινήσεις.Παίκτη βελινεκούς Κοντρέρας θα δυσκολευτώ πολύ να βρώ στο παρελθόν όσα χρόνια πίσω κι άν ψάξω.Συμφωνώ στα περί Κονσεισάο, ομως φέτος δεν έχει καμμία σχέση με το περυσινό παλτό, είναι και φιλότιμος κα αγωνιστικός μέχρι τη λήξη βοηθώντας και με πρέσσινγκ στο κέντρο, σκόραρε ένα υπέροχο γκολ στο Ηράκλειο ενώ πλησίασε και σήμερα στο 2-0 με ένα όμορφο σούτ.Για τον Ίβιτς νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος άσχετα άν δε φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια, έχει την κάθετη μπαλλιά και θα μάς βοηθήσει όταν πλέον όλοι οι αντίπαλοι θα πέφτουν επάνω στο Βερόν
Θα ήθελα να σταθώ λίγο στον Σάντος αν και δε μού αρέσει να τον σχολιάζουμε και μάλιστα απο το ξεκίνημα.Νομίζω ότι αδικεί λίγο τις προσπάθειες των παικτών, διστάζοντας να αναλάβει κάποιο ρίσκο.Σήμερα είμασταν τυχεροί που πηραμε το τρίποντο γιατί οι επιθετικοί μας ήταν καλα μπλοκαρισμένοι.Προσωπικά θα ήθελα ακόμη ένα επιθετικό δίπλα στο Μούσλι που αναγκαζότανε να γυρίζει πίσω να παίρνει τη μπάλλα. Απο τη στιγμή που βλέπεις οτι ο αντίπαλος δε βγάζει φάσεις, έχεις ένα Κοντρέρας που κάνει για τρείς αμυντικούς, αν δε παίξεις με το Πανθρακικό με περισσότερο επιθετικό σχήμα πότε θα το κάνεις?
Πάντως η αλλαγή νοοτροπίας είναι εμφανής και πλέον ελπίζω ότι θα επιζητούμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια ασχέτως αντιπάλου.Σόρρυ για την πολυλογία αλλά φέτος μάλλον θα έχουμε πολλά να λέμε.Καλό βράδυ

desa είπε...

αυτό που θέλω περισσότερο από την ομάδα μας είναι να στηρίζετε περισσότερο στη δικιά της έμπνευση επιθετικά και όχι στα λάθη των αντιπάλων, γιατί έτσι κάποια στιγμή θα μπλοκάρει.
ο γκαρσία μου αρέσει παραπάνω από πολύ. είδες τι έκανε στο πρώτο ημίχρονο? σε διεκδικήσιμη μπαλιά στο κέντρο παίχτης του πανθρ. χτυπάει στο πρόσωπο δικό μας και η μπάλα πάει 10 μέτρα παραπέρα, όπου τρέχει ο γκαρσία να τη διεκδικήσει με άλλο παίχτη του πανθρ. και χώνει και αυτός μπουνιά. αυτό εγώ δε το θυμάμαι από άλλο παίχτη.

κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με εσένα.

Panagiotis είπε...

Το παιχνίδι δυστυχώς δεν το είδα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το ματσάκι πάντως της επόμενης αγωνιστικής θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Πως θα γίνει να κρατήσουμε τον Βιερίνα?

+poulia είπε...

Αδέρφια, μην περιμένετε να δείτε μαγικά από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας κατέβηκε στην Κομοτηνή, έκανε 5 καλές ευκαιρίες για γκολ. Θυμάται κανείς πόσες ευκαιρίες έκανε ο αντίπαλος; ΚΑΜΙΑ!
Ε, μια από αυτές που κάναμε θα έγραφε... και έγραψε. Ίσως σε κάποιον αγώνα να μην κάνουμε γκολ. Δεν τρέχει και τίποτα...
Έχοντας αυτό το πλάνο, να μην σου κάνουν φάση, είναι προφανές ότι δεν θα παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες τα μπακ. Και αυτό έγινε. Αν έχανες ή ήσουν στο χ κατά το 70' μπορεί και να ρίσκαρες λίγο. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Μην περιμένετε πολλά από μια ομάδα 2,5 μηνών και ούτε. Είναι φοβερό ξεκίνημα και μην μιζεριάζετε.
Τα πήρα στην καφετέρια που έβλεπα το παιχνίδι. Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του. Σέρνετε ο Βερόν, Θεός ο Βερόν. Βουλώστε το επιτέλους. Κάνε εκείνο και το άλλο... Ποιοι είστε;

Ντέσα, όταν, κάποια στιγμή, πάρουμε το πρωτάθλημα να τους το δώσουμε πίσω, γιατί τα γκολ που θα πετύχουμε θα είναι από λάθη αντιπάλων! Πήρες το καρτελάκι, ξεκίνησε το προπονητικό.. Δεν βρίσκεις για κάτι να κράξεις και άρχισες τα χαζά!!!

Αλλάζει ταχύτατα η συναισθηματική μας διάθεση. Τώρα στα σύννεφα, σε ένα λεπτό στον πάτο. Έχει το γούστο του αυτό, αλλά είναι οδυνηρό. Χαμηλά την μπάλα αδέρφια. Είναι μακρύς ο δρόμος.

Το ντέρμπι με τον συμπολίτη είναι τρομερά δύσκολο, καθώς είναι παιχνίδι ζωής και θανάτου για την ομάδα της οδού Παπαναστασίου!

Α, και λογικές απαιτήσεις από την διοίκηση. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει φράγκο, δεν μπορούμε να ζητάμε ταυτόχρονα καλή ομάδα, προώθηση νέων παικτών, πρωταθλητισμό, προπονητικό κέντρο, καινούριο γήπεδο κτλ. Όλα θα γίνουν γιαβάς γιαβάς...

Αυτά τα ολίγα...
Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

desa είπε...

+Πουλιά με έχεις αηδιάσει, μη πω κάτι μη θετικό, αμέσως γίνομαι γκρινιάρης. λες και ασκώ κριτική στον σάντος ή στους παίχτες.κούρασες.

+poulia είπε...

desa, άκυρες οι 2 νίκες και η ισοπαλία στην Τούμπα. Τα γκολ που βάλαμε προήλθαν από λάθη του αντιπάλου στον χώρο του κέντρου. Δεν ξεκίνησαν από τον Χαλκιά, ο οποίος τροφοδότησε τον Σνάουτσνερ, και αυτός με την σειρά του τον Κοντρέρας, ο οποίος πάσαρε στον Μαλεζά και την πήρε ο Δάρλας που την προώθησε στον Γκαρσία που βρήκε δίπλα του τον Βερόν και αυτός με την σειρά του τον Ίβιτς που πλάσαρε για τον Κονσεισάο και άλλαξε παιχνίδι για τον Βιερίνια ο οποίος έβγαλε τετ α τετ τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Φούφουτο...
Ρε Ντέσα, τι πίνεις;
Είναι βέβαιο ότι αν ο γκολκίπερ του Πανθρακικού δεν άνοιγε τα πόδια δεν θα έμπαινε γκολ.
22 αλάνθαστοι ποδοσφαιριστές 5 ώρες να παίζουν μπάλα δεν θα σκοράρουν. Ούτε πάσα δεν θα αλλάξουν. Αφού οι αντίπαλοι 11 θα είναι και αυτοί αλάνθαστοι και θα μαρκάρουν υποδειγματικά τους παίκτες και θα κλείνουν τους χώρους...
Ντέσα έλα να μου πεις από κοντά τι ακριβώς εννοείς. Θα με τρελάνεις, έχω και διαβάσματα!!!

takola είπε...

Γεια σου Κύριε!
Καλή χρονιά!
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες. Και τον Σάντος όλοι μας διστάζουμε να τον σχολιάσουμε μετά τα περσινά. Ας μην είμαστε και αχάριστοι, στο κάτω-κάτω. Φέτος είμαστε καλά. Βλέπω πάντως ότι ο χαλκέντερος ο Προεδράρας μας είχε δίκιο (για άλλη μια φορά) που επέμεινε, άντεξε, και κράτησε τον Σάντος, παρά τις πιέσεις. (Με πρώτη και καλύτερη τη δική μου, που του έστειλα πονεμένο e-mail!) Γιατί τώρα είναι οχυρωμένη πλέον η ομάδα μας από την προπονητολογία. Ο Πορτογάλος, αφού άντεξε τα περσινά, δεν τον κουνάει κανείς. Και έτσι μπορεί να κάνει δουλειά σε βάθος και με ηρεμία, και σ' αυτό είναι καλός ο Σάντος, φαίνεται αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος, μαζί ίσως με τον Εργοτέλη, που ξέρει πώς ακριβώς να κινηθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι οι άλλοι ψάχνονται ακόμα!

ΥΓ. Ε, όχι και πολυλογία. Σε θέλω αναλυτικό...

takola είπε...

Γεια σου, desa!

Για τον Γκαρσία έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες. Ο παίκτης είναι γεννημένο Παόκι, μεγάλη ψυχή.

Όσο για το άλλο που λες, Βερόν-Μούσλι είναι δίδυμο με εμπνεύσεις μοναδικές. Ποια λάθη των αντιπάλων; Αν εξαιρέσουμε το γκολ του Μάρκος Αντόνιο, όλα τα υπόλοιπα φετινά μας γκολ ήταν αποτέλεσμα απολύτως δημιουργικού παιχνιδιού, και πολύ δύσκολα μπορούσαν να αποφευχθούν από τις αντίπαλες άμυνες.
Από κει και πέρα, μην περιμένεις φέτος νίκες με μεγάλο σκορ. Μισό-μηδέν θα είναι το αγαπημένο μας σκορ. Οι τρεις βαθμοί θα μπαίνουν όμως στο σακούλι...

Παναγιώτη,

Το πρώτο βήμα για να κρατήσουμε τον Βιερίνια θα είναι να γουστάρει ο ίδιος να μείνει. Και δεν αποκλείεται καθόλου...

takola είπε...

+poulia,

έτσι είναι. Συναισθήματα παν κι έρχονται. Υπάρχουν μέσα μας, τα κουβαλάμε χρόνια, στο ίδιο μας το DNA, και ψάχνουν αφορμή για να εκδηλωθούν. Οι διπλανοί μου στο ματς με ΑΕΚ διαμαρτύρονταν στο ημίχρονο, γιατί κράτησε αδικαιολόγητα καθυστέρηση ο διαιτητής και έγινε το 1-1. Μα, κι αν, αντί να φάμε γκολ, κάναμε εμείς το 2-0;;
Είναι συγκεκριμένοι οι τρόποι που αντιδρούμε, από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι όμως και γεγονός ότι ο Βερόν στο α' ημίχρονο με Πανθρακικό σερνόταν. Ευτυχώς στο β' συνήλθε το παληκάρι. Δεν ξέρω, αυτός ο Ρικάρντο (ή Ματίας;) με ανησυχεί μερικές φορές. Μου ξυπνάει αρχέγονες φοβίες, όπως τον βλέπω να κινείται ράθυμα, ότι υπέγραψε σε μας και όχι σε καμιά μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού για να κάνει χαβαλέ. Άλλες φορές όμως μου έρχεται να τον αποθεώσω. Παικταράς!

Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής, το θεωρώ εύκολο, γιατί και οι δυο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο: Τη νίκη του ΠΑΟΚ. Ο μεν ΠΑΟΚ για ευνόητους λόγους, ο δε Άρης για να απαλλαγεί από τον Ερνάντεθ!

Stepas είπε...

Για ακόμη μια φορά εξαιρετική ανάλυση του ματς. Είπες πολλά από αυτά που σκεφτόμουν κι εγώ. Για να μην κουράζω ξαναλέγοντας όσα ήδη έχεις γράψει θα σταθώ μόνο σε 1-2 σημεία που νομίζω θα μας απασχολήσουν φέτος.

Πρωτον, σχετικά με τον Ίβιτς. Είναι πράγματι απελπιστικά αργός αλλά τον θεωρώ πολύ χρήσιμο παίκτη. Έχει την ικανότητα να βγάζει κάθετες μπαλιές στον Μουσλίμοβιτς και νομίζω θα παρουμε αρκετες ασιστ από αυτόν. Επίσης έχει την ικανότητα να σκοράρει, αλλά μου φαίνεται ότι περναει φάση ντεφορμαρίσματος. Γενικά μού φαίνεται λίγο "κουμπομένος". Όταν παίξει πιο ελεύθερα και με λιγότερο άγχος νομίζω ότι θα μας βοηθήσει και στο σκοράρισμα.

O Κονσεϊσάο δεν μπορεί να ντριμπλάρει ή απλά να ξεπεράσει τον αντίπαλο που τον μαρκάρει. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία δεν παίζει σαν εξτρέμ, με δεδομένο και το ότι με δυσκολία πατάει περιοχή με αξιώσεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι το απίστευτο πάθος του. Παρόλη την ηλικία του βάζει τα πόδια στη φωτιά, τρέχει πάνω κάτω, μαρκάρει. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν θα ήθελα να δω τον Λάκη στη θέση του. Πάντως σίγουρα θα ήθελα να δω κάποια στιγμή τον Βιερίνια δεξιά, και αριστερά είτε τον Γεωργίου είτε τον Παντελή.

Τα λέμε!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Αυτός ο Βερόν είναι πολυ μεγάλος παίχτης. Δυο καταπληκτικές μπαλιές -δυο γκολ απο τον Μουσλίμοβιτς.Και ατελείωτες μάχες στον χώρο του κέντρου. Μπράβο σε όποιον τον έφερε!

takola είπε...

Στέπα,

μακάρι να βελτιωθεί ο Ίβιτς. Κάθετες μπαλιές όλο ακούω, αλλά δεν τις βλέπω. Δεν θυμάμαι να έχει βγάλει ούτε μία στα τρία επίσημα παιχνίδια μας. Κάνω λάθος;

Ο Κονσεϊσάο έχει ντρίμπλα, δεν μπορώ να πω ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει αντίπαλο. Ούτε αργός είναι. Απλά δεν είναι τόσο γρήγορος όσο χρειάζεται. Για το πάθος του ναι, έτσι είναι, τον έχει πάρει στο φιλότιμο ο Σάντος, του δώσαν και το περιβραχιόνιο, και τρώει σίδερα ο Σέρζιο. Μακάρι να ανέβει και σαν απόδοση. Γίνεται όμως σ' αυτή την ηλικία; Δεν ξέρω. Τώρα θα μου πεις, και με τον Γεωργιάδη δε συνέβη κάτι παρόμοιο; Οπότε, you never know...

Για το Βιερίνια δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο πόδι είναι το καλό του. Νομίζω το δεξί. Οπότε ναι, ας παίξει κι από δεξιά. Μικρός είναι, μην του δυσκολεύει τη ζωή ο Σάντος.

Τον Γεωργίου κι εγώ θα ήθελα να τον δω, εφόσον όμως το αξίζει. Κι αυτό το ξέρει μόνο ο Σάντος, που τον βλέπει στις προπονήσεις. Μην αρχίσουμε τις υστερίες πάλι, "βάλε μέσα τους μικρούς" και τα σχετικά.

Οι παρατηρήσεις σου πάντως φρεσκάρουν τη σκέψη μου.

takola είπε...

Γεια σου Νίκο!

Τον Βερόν τον έφερε ο Βρύζας, καθ' υπόδειξην όμως του Ελευθερόπουλου. Αυτός έκανε το προξενιό. Κι είναι όντως παιχταράς, και θα βάλει τη σφραγίδα του στον ΠΑΟΚ, γιατί υπέγραψε τριετές συμβόλαιο...

dreadzone είπε...

O ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε τουλάχιστον όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, αλλά είχε άριστη αμυντική λειτουργία με συνοχή, πολύ καλή οργάνωση με συνεχείς αλληλοκαλύψεις. Υπογραφή Φερνάντο Σάντος. Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ κέρδισε αυτό το παιχνίδι γιατί ήταν σοβαρός. Δεν υποτίμησε σε καμία στιγμή το ματς με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην κάνει ούτε μια ευκαιρεία σε ολόκληρο το παιχνίδι! Υπήρξαν όμως αρκετές αδυναμίες ειδικά στο χώρο του κέντρου και απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους αυτές "πληρώνονται". Απέναντι στον Άρη πρέπει η ομάδα να εμφανιστεί βελτιωμένη στη λειτουργία της μεσαιας γραμμής και μπροστά. Η τετράδα της αμυνας ήταν πραγματικά φανταστική.

Ατομική κριτική:

Χαλκιάς: Οι άριστοι αμυντικοί του, τού έδωσαν την πολυτέλεια να είναι θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δεν έκανε κάποιο λάθος ούτε κάποια επέμβαση άξιας αναφοράς.
Βαθμός: 7

Σνάουτσνερ: Για ακόμη μία φορά περνα στη γραμμή των διακριθέντων. Μπορεί να μην έχει το επιθετικό ταλέντο του Τοροσίδη ή του Μουν αλλά ο Μίρο είναι ίσως ο πιο σοβαρός παίκτης της Σουπερλίγκα. Ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε απόδοση και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος! Απροσπέλαστος κυριολεκτικά, ανέκοψε πολλές φορές τις επιθέσεις των αντιπάλων. Δεν χαλαρώσε ούτε στιγμή...
Βαθμός: 7.5

Δάρλας: Πληθωρικός παίκτης έδειξε πως είναι ο Φίλιππος και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Με το πάθος και την αγωνιστικότητά του δε, φαίνεται λες και προέρχεται από τα τσικό του ΠΑΟΚ! Ανταποκρίθηκε πλήρως στα αμυντικά του καθήκοντα και βγήκε αρκετές φορές με επιτυχία στην κόντρα από αριστερά βοηθώντας σημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Φαίνεται να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού ΠΑΟΚ.
Βαθμός: 7.5

Κοντρέρας: Σούπερ εμφάνιση από τον Χιλιανό διεθνή. Απλός, ουσιαστικός, αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του και άψογος στις επεμβάσεις του. Θύμισε Καναβάρο στα καλά του. Με μία λέξη... φανταστικός.
Βαθμός: 8.5

Μαλεζάς: Έκανε κάποια λάθη στο πρώτο 20λεπτο ο Στέλιος, αλλά μετά ήταν σχεδόν αλάνθαστος συμπαρασυρόμενος από τον άριστο παρτενέρ του. Είναι ψηλό παιδί και πολύ γρήγορος, αλλά θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να καθιερωθεί. Ενθαρρυντική η εμφάνισή του.
Βαθμός: 7

Γκαρσία: Στο Α' ημίχρονο ήταν ο αδύναμος κρίκος στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Επιθετικά δεν στήριξε τους συμπαίκτες του, ενώ αμυντικά εκτός από δύο καταπληκτικά τάκλιν που έκανε ήταν ωσεί παρών και έχασε αρκετές μονομαχίες. Οι κινήσεις του ήταν σχεδόν σαν σε slow-motion και έγειρε ερωτήματα στο κατά πόσο ήταν έτοιμος για να αγωνιστεί. Στο Β' ημίχρονο ήταν περισσότερο ενεργός και είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά μακριά από τον καλό του εαυτό. Μάλλον εξέθεσε τον Σάντος για την επιλογή του.
Βαθμός: 6

Βερόν: Είχε κέφια ο Ματίας και έδειξε πόσο πολύ χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τον καλό Βερόν. Είχε και κακές στιγμές, αλλά οι καλές ήταν σίγουρα περισσότερες. Είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, ήταν πολύ δραστήριος, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έβγαλε την καταπληκτική ασιστ στον Μουσλίμοβιτς για το 0-1. Στο τελευταίο 20λεπτο έπεσε η απόδοσή του καθώς κουράστηκε και έχασε λιγο την συγκέντρωσή του.
Βαθμός: 7.5

Βιερίνια: Πολύ καλός ο μικρός, το βέλος του ΠΑΟΚ που αναστάτωσε την άμυνα του Πανθρακικού καθώς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με τις πλαγιοκοπήσεις του και περιορισε τον αντίπαλο πλάγιο μπακ σε παθητικό ρόλο. Δεν περιορίστηκε μόνο εκεί όμως αφού ηταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Έτσι και εις ανώτερα!
Βαθμός: 7.5

Κονσεισάο: Στο πρώτο ημίχρονο, βγήκε 2-3 φορές σε καλή θέση από δεξια αλλά δεν τελείωσε καλά τις φάσεις. Ήταν δραστήριος όπως πάντα, περιόρισε κάπως τα λάθη του και είχε αρκετές καλές στιγμές χάρη στην εμπειρία του και το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Στην άμυνα προσπαθεί, τρέχει να καλύψει τους χώρους αλλά το πρόβλημα είναι ότι μαρκάρει με τα μάτια -δεν τον βοηθαει και ο σωματότυπός του (ούτε η ηλικία του) να μπει δυνατά στη φάση.. Κάποια στιγμή ο Σάντος θα πρέπει να πάρει τη γενναία απόφαση να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας και να δώσει την ευκαιρεία και σε κάποιον άλλον παίκτη της ομάδας.
Βαθμός: 6.5

Ίβιτς: Στο Α' ημιχ. έδειξε να δυσκολεύεται απεναντι στην κλειστή άμυνα του Πανθρακικού και δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Στο Β' ημιχ. έδειξε την μεγάλη του κλάση στο 55' όταν το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε ένα πολύ όμορφο γκολ. Ήταν κάπως αργός σε ορισμένες ενέργειές του αλλά εβγαλε και μερικές από τις περιφημες πάσες του.
Βαθμός: 7

Μουσλίμοβιτς: Ο φονιάς "big Zlatan" ήταν και πάλι εκεί. Χτύπησε την κατάλληλη στιγμη σε ένα ματς που φαινόταν πως θα το κέρδιζε η ομάδα που θα έβαζε πρώτη γκολ. Πάλεψε για άλλη μια φορά με τους αντιπαλους αμυντικούς, κέρδισε και έχασε μάχες, άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του και γενικά για ακόμη μια φορά η αντίπαλη άμυνα τον ένιωσε για τα καλά. Μου αρέσει επίσης που γυρνάει πίσω και μαρκάρει.
Βαθμός: 8

Μπακαγιόκο: Όσο κάνει αυτά τα αβίαστα λάθη, δυσκολα θα του εμπιστευτεί ο Σάντος θέση στη βασική ενδεκάδα αντί του Ίβιτς. Δίνει ζωντάνια και ενέργεια στην ομάδα αλλά πρέπει να μη χάνει εύκολα τη μπάλα.

takola είπε...

Dreadzone,

Μήπως είσαι φίλος του Δάρλα; Εγώ δεν έχω ακόμα "εκπλαγεί ευχάριστα" από τον Φίλιππο. Τα αμυντικά του καθήκοντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν και τίποτε δύσκολα. Όσο για τα επιθετικά του, ήταν ευκαιρία να τα ασκήσει, αλλά δεν θά λεγα ότι άρπαξε την ευκαιρία. Θυμάσαι συ κανένα ένα-δυο Δάρλα-Βιερίνια και να βγαίνει τελευταίος ο Δάρλας για σέντρα; Εγώ δε θυμάμαι. Εντάξει, δεν λέω, καλός είναι ο Φίλιππος, αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, μην τρελαθούμε κιόλας.

Επίσης, τον Γκαρσία τον υποτιμάς πολύ. Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα μου φαίνεται πώς νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν βρίσκει μπροστά του τον Πάμπλο. Μπορεί ίσως να είναι μακριά από "καλό του εαυτό", αν δεχτούμε ότι ο καλός του εαυτός ήταν αυτός που τον έκανε βασικό στη Ρεάλ και τη Μίλαν, αλλά για τον ΠΑΟΚ φτάνει και περισσεύει, μην τρελαθούμε κιόλας. Εγώ σου λέω αν έπαιζε και με την ΑΕΚ μπορεί να κερδίζαμε.

Επίσης ο Κονσεϊσάο δεν θα λεγα ότι μαρκάρει με τα μάτια. Τα βάζει τα πόδια στη φωτιά, απλά η αποτελεσματικότητά του δεν είναι αρκετά υψηλή, δεν βοηθάει κι ο σωματότυπος, όπως λες.

Εδώ θά 'μαστε, παρακολουθούμε τα παιχνίδια και τσεκάρουμε τις παρατηρήσεις μας. Επίσης να πω ότι αν τα έδειχνε η ελεύθερη τηλεόραση, θα τα έγραφα στο βίντεο και θα μελετούσα κάποιες φάσεις. Τώρα με τη Νόβα δεν μπορώ.

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
τον Δάρλα (όχι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού δεν το είδα) τον θυμάμαι σε αρκετές φάσεις να βγαίνει στην κόντρα.

Όσα παιχνίδια δείχνει εδώ μέσω δορυφόρου, τα γράφω σε DVR. Αν μπορέσω να τα αντιγράψω σε DVD ή σε κάποιο ηλεκτρονικό μέσο θα σου τα στείλω. Το θέμα είναι, και δεν το έψαξα για να λέμε την αλήθεια, το operating system του DVR είναι κλειστό.

takola είπε...

Παναγιώτη,

σε φχαριστώ πάρα πολύ για την προσφορά. Κι εγώ απ' ό,τι ξέρω τα αμερικάνικα συστήματα είναι ασύμβατα με τα ευρωπαϊκά. Έτσι κι αλλιώς εγώ άμεσα τα θέλω, τις επόμενες κανα-δυο μέρες του αγώνα, για να τσεκάρω κάποια πράγματα όχι πως μου περισσεύει χρόνος, δηλαδή, αλλά τεσπα...)

ΥΓ. Ντάξει, παλήκαρος είναι ο Δάρλας, και κάτι μου λέει ότι αύριο θα είναι από τους κορυφαίους...

Άντε, με τη νίκη!!