2/2/09

ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κορυφαίος παράγοντας της ομάδας Γιώργος Παντελάκης, χτυπημένος από μοτοσυκλέτα σήμερα το πρωί στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε την μακρόχρονη προσφορά του στον Δικέφαλο το 1954 ως βοηθός έφορος του τμήματος μπάσκετ. Αργότερα, ως έφορος του τμήματος, οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1959. Στη συνέχεια ασχολήθηκε για λίγο με το τμήμα κλασικού αθλητισμού, πριν αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησε από τα πόστα του γενικού γραμματέα και προέδρου. Ο ρόλος του υπήρξε καταλυτικός στη δημιουργία του μεγάλου ΠΑΟΚ της δεκαετίας του '70, με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση δύο κυπέλλων και ενός πρωταθλήματος. Υπήρξε επίσης και ο δημιουργός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 1979 και δημιουργός της ομάδας που το 1985 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Γιώργος Παντελάκης υπήρξε πρότυπο αθλητικού παράγοντα πανελλαδικής εμβέλειας. Διακρίθηκε για τις οργανωτικές του ικανότητες, την οικονομική του διαχείριση, τη διορατικότητα, το ήθος. Πάνω απ' όλα όμως διακρίθηκε για την αγάπη και την αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Παντελάκης δεν δημιούργησε δική του οικογένεια. Οικογένειά του ήταν ο ΠΑΟΚ.

Προσωπικά, υπήρξα μεγάλος θαυμαστής του Γιώργου Παντελάκη. Η προσωπικότητά του με έχει επηρεάσει καθοριστικά. Το πείσμα του, η υπομονή του, ο μοναχικός του αγώνας κατά πάντων για το καλό του ΠΑΟΚ και μόνο. Ο θάνατός του με συγκλόνισε. Ονειρευόμουν να τον συναντήσω, να του πάρω μια μεγάλη συνέντευξη για τη ζωή του και τα επιτεύγματά του στον ΠΑΟΚ, να γράψω ίσως ένα βιβλίο γι' αυτόν. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το κάνω. Υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω σειρά άρθρων σ' αυτόν, αρκεί όμως να έχω πρόσβαση και στις πηγές. Δυστυχώς ο ίδιος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ήταν ένας χαλκέντερος άνθρωπος, τεράστιας αντοχής, που μπορούσε να ζήσει αρκετά χρόνια ακόμη, αν δεν συνέβαινε αυτό το τροχαίο δυστύχημα. Ας είναι λαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στην Αγία Σοφία. Η παρουσία όλων μας ελάχιστος φόρος τιμής.

ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: