3/2/09

Έβαζε τον ΠΑΟΚ πάνω από τον εαυτό του


Από την ιστοσελίδα της "Εξέδρας των Σπορ" αντιγράφω από εξαίρετο άρθρο του Δ. Σαμόλη δηλώσεις του Μεγαλέξανδρου του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργου Κούδα σχετικά με τον Γιώργο Παντελάκη:

«Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν ένας εξαίρετος άνδρας. Έβαλε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ πάνω από τον ίδιο του τον εαυτό. Ό,τι έλεγε το εννοούσε. Κάθε του κουβέντα ήταν υπογραφή, συμβόλαιο. Ήταν ντόμπρος και ουδέποτε ξεγέλασε κανέναν. Για αυτό το λόγο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Μπορεί να κατηγορήθηκε ότι δεν είχε τα χρήματα για να κάνει δυνατό τον ΠΑΟΚ, αλλά εκείνος τα κατάφερε. Η αλήθεια είναι ότι όσα χρήματα είχε, τόσα έδινε. Δεν χρωστούσε σε κανέναν. Ούτε σε εφορίες, ούτε σε σωματεία ούτε πουθενά.»

Στον Θόδωρο Ζαγοράκη, όταν συναντήθηκαν, ο Παντελάκης είχε δώσει τις εξής συμβουλές:

«Βαδίζεις σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Πρόσεχε μην αναλάβεις πράγματα στα οποία δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις και φρόντισε να παραμείνεις σεμνός. Να είσαι συνετός για να νοικοκυρέψεις την ομάδα.»

Όπως έχω ήδη γράψει, ο Γιώργος Παντελάκης υπήρξε από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην τρέλα μου με τον ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα που έφυγε από τη ζωή, δεν είναι οι κούφιοι επικήδειοι και τα ξύλινα λόγια, αλλά με αφορμή τον αδόκητο χαμό του, να μάθουμε, ιδιαίτερα οι νεότεροι, τι ακριβώς άνθρωπος υπήρξε, και ποια διδάγματα μας αφήνει. Γι΄αυτό θα πραγματοποιώ συχνά-πυκνά έρευνες και θα αναφέρω μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Παοκτσή παράγοντα, για να μαθαίνουμε όλοι μας ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αγαπάμε τον ΠΑΟΚ και πώς πραγματικά προοδεύει μια ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: