3/2/09

Για τον Γιώργο Παντελάκη


Λόγια ουσίας για τον μεγάλο Πρόεδρο


Όχι για να τον τιμήσουμε, είναι πλέον αργά, ούτε για να θυμόμαστε, γιατί σημασία έχει το μέλλον, αλλά για να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, να διδασκόμαστε και να παίρνουμε το καλό ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ από τους βίους των ΜΕΓΑΛΩΝ:

«Για μένα δεν υπήρξε πρόεδρος, γεννήθηκε αρχηγός. Δεν έκανε για πρόεδρος γιατί δεν είχε την πολιτική που χρειάζονταν. Ήταν αρχηγός, στρατηγός. Δεν ξεχνάω πως μας μιλούσε, σαν στρατηγός προς τους στρατιώτες του. Ήταν ο… Πάττον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έφυγε με μεγάλη στεναχώρια γιατί τον προδώσανε, τον χτυπήσανε στην πλάτη άνθρωποι που έφερε αυτός στον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν να φύγω από τον ΠΑΟΚ πήγα στα… ίσα και του μίλησα, δεν του άρεσε να μιλάς πίσω από την πλάτη του. Ήταν ντόμπρος, ευθύς άνθρωπος. Για το συμφέρον του ΠΑΟΚ έδινε τα πάντα»
Αχιλλέας Ασλανίδης

«Έκανε μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Έχει ταυτιστεί με την αντίσταση του ΠΑΟΚ στο κατεστημένο της Αθήνας, με το θέμα του Γιώργου Κούδα. Μας έλεγε να γράφουμε ότι λέει, εμείς οι νεότεροι στο συμβούλιο ώστε να πηγαίνουμε σπίτι και να το αναλύουμε για να καταλαβαίνουμε τι εννοεί, κι αυτός το ίδιο έκανε»
Κώστας Εγγλέζος

«Ήταν η ψυχή του ΠΑΟΚ, από τότε που πήγα στην ομάδα, αυτός γνώρισα σαν παράγοντας. Έψαχνε παιδιά από μικρές ομάδες και κατάφερε να κάνει την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν δύσκολος άνθρωπος, τα ήθελε όλα τέλεια και όλα τα έκανε για το συμφέρον του ΠΑΟΚ φυσικά»
Φιλώτας Πέλλιος

(Ακούστηκαν τη Δευτέρα στο Metropolis FM 95.5)

«Ο λόγος του Παντελάκη ήταν νόμος και ισοδυναμούσε με την υπογραφή ακόμη και του Πρωθυπουργού της χώρας.
Γυρνούσε πάντοτε με ένα χαρτί κι ένα μολύβι, σημειώνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μην υποπέσει σε κάποιο ολίσθημα. Κι αυτό γιατί δεν ήθελε να χρωστάει ούτε μία δραχμή. Ακολουθούσε σφιχτή οικονομική πολιτική και με όποιον συμφωνούσε τηρούσε με ευλαβική συνέπεια το λόγο του και την υπογραφή του».
Γιώργος Κούδας

«Η ζωή του όλη ήταν ο ΠΑΟΚ. Δεν παντρεύτηκε, γιατί ήταν παντρεμένος με τον ΠΑΟΚ. Ήταν χαρισματικός, ακόμη και στον πάγκο. Μαζί του πήραμε πρωτάθλημα, όταν δεν το περίμενε κανείς».
Ορέστης Αγγελίδης

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείτο με τους παίκτες. Ήξερε ανά πάσα στιγμή πού βρισκόμασταν. Μέχρι και με ποιά φιλενάδα τα είχαμε. Έδινε λύση σε όλα τα προβλήματά μας. Ήταν σαν πατέρας μας».
Γιώργος Οικονόμου (παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ)

(Από την εφημερίδα Μακεδονία, φύλλο της Τρίτης, 3/2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: