18/6/09

Μέτοχος του ΠΑΟΚ ο Γκαγκάτσης


Ο τέως Πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Βασίλης Γκαγκάτσης κατέχει πλέον το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 12,5% των μετοχών της ΠΑΕ, και μάλιστα χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ! Καθίσταται έτσι δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τον κ. Βασίλη Παγώνη, ο οποίος κατέχει ένα ποσοστό λίγο κάτω από το 20%.
Ο κ. Γκαγκάτσης απέκτησε τις μετοχές μετά από μεταβίβαση των μετοχών που κατείχε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Βιολίδης.
Ο κ. Βιολίδης εκλέχτηκε πρόσφατα Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ και κατόπιν αυτού δεν ήταν δυνατό να είναι ταυτόχρονα και μέτοχος στην ΠΑΕ, λόγω κωλύματος που προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Το γεγονός αυτό είχε ορθώς επισημανθεί από τον έτερο υποψήφιο Πρόεδρο του ΑΣ κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε λοιδωρηθεί για αυτό, τώρα όμως ο κ. Βιολίδης αναγκάστηκε πράγματι να απαλλαγεί από τις μετοχές του, και εκτιμώ ότι σύντομα θα αναγκαστεί να παραιτηθεί και από το ΔΣ της ΠΑΕ, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, και αυτό απαγορεύεται από τον αθλητικό νόμο. Εκτιμώ λοιπόν ότι λίαν συντόμως ο κ. Γκαγκάτσης θα είναι και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Γκαγκάτσης ορίστηκε άλλωστε ήδη εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Super League, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, θέση που συνήθως καταλαμβάνεται από μέλος του ΔΣ των ΠΑΕ.
Υπενθυμίζω ότι εις βάρος του κουμπάρου του Θόδωρου Ζαγοράκη κ. Γκαγκάτση εκκρεμούν σημαντικές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά την περίοδο της προεδρίας του στην ΕΠΟ. Σχετικά με το ζήτημα αυτό μπορείτε να συμβουλευθείτε ενδεικτικά τα παρακάτω άρθρα από το in.gr. Τα συμπεράσματα δικά σας...
Ποινική δίωξη εις βάρος του Β.Γκαγκάτση
Αναβλήθηκε για 4η φορά η δίκη του Γκαγκάτση

4 σχόλια:

DonMits είπε...

Ο Γκαγκάτσης δεν πήρε μόνο το ποσοστό του Βιολίδη, αλλά και του Μενδρινού. Έτσι έφτασε στο 12,5%.

Προσωπικά το θεωρώ τεράστιο πισωγύρισμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και αν θέλεις και ολίσθημα του Θοδωρή που έχει θολώσει στο θέμα λόγω της κουμπαριάς του με το Γκαγκάτση.

Άντε να μαζέψεις τώρα τα ερπετά που τόσο χρόνια μας λέγαν (αδίκως) γκαγκατσοομάδα...

takola είπε...

Α, ναι, δίκιο έχεις, 8% είχε ο Βιολίδης, οπότε 4,5% είναι του Μανδρίνου. Αυτή τη μεταβίβαση πώς να την ερμηνεύσουμε; Νομίζω ότι όσοι μέτοχοι έχουν πάνω από 10% έχουν ειδικά προνόμια, νομίζω είναι όρος για να εκπροσωπείς μια ΠΑΕ στην Super League. Οπότε γι' αυτό μάλλον έγινε αυτό...

Δεν ξέρω πάντως αν πρέπει να είμαστε τόσο κατηγορηματικοί για τον Γκαγκάτση. Εσύ με ποια επιχειρήματα είσαι τόσο απορριπτικός;

DonMits είπε...

Κοίτα ο πρότερος βίος και πολιτεία του Βασίλη Γκαγκάτση δεν είναι και ότι καλύτερο. Για μένα ο Γκαγκάτσης εκφράζει και προσωποποιεί το σάπιο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε ότι ο Γκαγκάτσης υπήρξε ο μέγιστος υποστηριχτής του θείου όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και τις αρχές που πρεσβεύει.

Για αυτό είμαι κατηγορηματικός.

Έχω γράψει και στο blog μου, ότι εγώ δεν θέλω ένα κατεστημένο υπέρ του ΠΑΟΚ. Θέλω ένα καθαρό "πενηνταρίσιο" πρωτάθλημα. Αν είναι ο Γκαγκάτσης να στήσει παρασκήνιο υπέρ του ΠΑΟΚ δεν τον θέλω. Αν είναι να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του, ώστε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές πιο εύκολα, και να έχουμε σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση, τότε είμαι ΟΚ.

takola είπε...

donmits

Συμφωνώ μαζί σου.

Νομίζω όμως ότι η διοίκησή μας δεν πρεσβεύει πλέον κάποιες αρχές άλλες πέρα από το να νικάει ο ΠΑΟΚ.
Αυτός που επικαλούνταν αρχές ήταν ο τέως Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Και τον πήρε και τον σήκωσε.

Όσο για βοήθεια σε μεταγραφές, υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην αγορά Κουτσιανικούλη. Θα βοηθήσει και στην ΟΥΕΦΑ. Για διαιτησία και να θέλει, δε νομίζω να μπορεί. Ξεπουπουλιασμένος είναι.