30/6/09

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Φιλομένο


Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο αργεντίνος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης Λούτσιο Φιλομένο. Πρόκειται για μια εξαιρετική μεταγραφή, που θα ενισχύσει σημαντικά την επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Φιλομένο είναι σίγουρα μια κατά πολύ βελτιωμένη εκδοχή του Μπακαγιόκο, διαθέτει σπουδαία τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, περιφερειακός επιθετικός, φουνταριστός, ακόμα και ακραίος. Αισιοδοξώ ότι θα επιδείξει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Επιπρόσθετα, είναι παίκτης που διακρίνεται για το παθιασμένο στιλ παιχνιδιού του.

Ο Φιλομένο γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες στις 8 Μαΐου 1980. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Νουέβα Σικάγο το 1995, και γρήγορα έγινε βασικός στην Εθνική Παίδων της Αργεντινής. Η εκτός συνόρων της πατρίδας του περιπλάνησή του ξεκίνησε το 1998, όταν βρέθηκε -χωρίς να καταφέρει να κάνει κάτι ιδιαίτερο- πρώτα στην Ουντινέζε και μετά στην Ιντερ (στα δύο χρόνια δεν είχε ούτε συμμετοχή σ' αυτές).

Επέστρεψε στην Αργεντινή για να παίξει δύο χρόνια στη Σαν Λορέντζο. Κοσμογυρισμένος, βρέθηκε μετά στο Μεξικό να κάνει μια πολύ καλή διετία (02-04) στη Γιαχουάρες ντε Κιάπας (68 ματς, 13 γκολ), μετά στο Μπουσάν της Κορέας και ύστερα στις ΗΠΑ, στην D.C. United (12 ματς, 1 γκολ). Το 2006 επέστρεψε στην ομάδα που γαλουχήθηκε, τη Νουέβα Σικάγο, και τελείωσε τη σεζόν με 24 συμμετοχές και 7 γκολ.

Αμέσως μετά τον πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, στον οποίο έκανε δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές (53 παιχνίδια, 16 γκολ).

Ο Φιλομένο αποκτήθηκε σαν ελεύθερος, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα κυμανθούν γύρω στα 350 με 400 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουβεντίδη του Εθνοσπόρ (βλ. εδώ) ο Φιλομένο θα εισπράξει 370 χιλιάδες τον πρώτο χρόνο και 455 το δεύτερο. Θεωρώ ότι οικονομικά είναι μια αρκετά συμφέρουσα μεταγραφή, που θα βγάλει τα λεφτά της.

Λούτσιο Φιλομένο καλωσόρισες στην οικογένεια του ΠΑΟΚ!

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Είναι πολύ καλή επιλογή, πιστεύω και εγώ ότι θα βοηθήσει στο σκοράριζμα. Αυτό που μ' αρέσει πολύ στο Φιλομένο είναι που παίζει με πάθος.

Stepas είπε...

Καλή επιλογή. Λογικά θα βοηθήσει πολύ. Πέρυσι τον έβλεπα και έλεγα μακάρι να έρθει στον ΠΑΟΚ. Και να που ήρθε!

Καλό καλοκαίρι, καλή σεζόν!