11/3/07

ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 2-0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 2006-07
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μπαρκαουάν, Γεωργιάδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (82' Μαλεζάς), Μπαλάφας (59' Μουμίν), Τόργκελε, Μίετσελ.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Γιάννου, Παπουτσής, Ποπόφ (73' Γιάντσετιτς), Ψωμάς, Σίμανεκ, Μουστόγιαννης, Εντουσέι, Σκοπελίτης, Όμο (67' Τσάτσος), Τσέζαρεκ, Νικολόπουλος (57' Τουρνάς).

Κάρτες ΠΑΟΚ:
Κίτρινες: Ζαγοράκης, Μπαλάφας

Ένα ευχάριστο σαββατιάτικο απόγευμα περάσαμε απόψε στην Τούμπα. Σ’ αυτό βοήθησε και το Αιγάλεω, το οποίο δεν κλείστηκε στην άμυνα, παρά ήρθε για να παίξει ανοικτό ποδόσφαιρο, το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κεφάτος και ορεξάτος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και έδειξε ότι τον ενδιαφέρει να παίξει μπάλα και όχι να κάνει αγγαρεία. Στα αξιοπρόσεκτα του αγώνα το πολύ όμορφο γκολ του Χαραλάμπους, το οποίο μάλιστα συνοδεύτηκε και από καλή απόδοση, η για πολλοστή φορά γκαντεμιά του Τόργκελε, που κατάφερε για άλλη μια φορά να χάσει δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, καθώς και η δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου, παρά τις – απολύτως δικαιολογημένες – αποδοκιμασίες που δέχτηκε. Άξιες αναφοράς, τέλος, είναι και οι δηλώσεις του Παράσχα, ο οποίος κάλυψε το Χριστοδουλόπουλο, αναφέροντας ότι αυτοί που τον αποδοκιμάζουν θα πρέπει «να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους», χωρίς βέβαια να λαμβάνει υπόψην του ο κυρ-Γιώργος τη διαλυτική επιρροή που έχουνε σε μια ομάδα συμπεριφορές σαν του Χριστοδουλόπουλου όταν μένουν ατιμώρητες. Δήλωσε επίσης ότι ελπίζει κάποια στιγμή «να μας δοθεί κανα πέναλτι», ανακυκλώνοντας μια απολύτως σαχλή φιλολογία των οπαδών. Πέναλτι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πάρει, αν πρώτα δεν το κερδίσει. Και φέτος, αν δεν μ’ απατά η μνήμη μου, δεν υπήρξε ούτε μια αμφισβητούμενη φάση στην οποία να μπορούσε να σφυριχτεί η εσχάτη των ποινών υπέρ του ΠΑΟΚ. Ούτε και στο συγκεκριμένο ματς υπήρξε τέτοια φάση, παρά τα θεαματικά πεσίματα του Κωνσταντινίδη. Ας κοιτάξει, λοιπόν, πρώτα ο Παράσχας να κάνει τους παίκτες του να πατήσουν λίγο περιοχή, να παίξουν επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο, και να είναι βέβαιος ότι τότε κάνει θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ έχει βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια, και καλό θα είναι να στοχεύσει στο απόλυτο 5 στα 5. Είναι όμως φτηνός λαϊκισμός να θεωρείς ότι και μόνο με τη φανέλα θα πρέπει να παίρνεις πέναλτι. Δεν το κρύβω ότι προσωπικά ονειρεύομαι έναν προπονητή σαν τον Έβαλντ Λίνεν στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: