3/3/07

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΕΖΥΡΤΖΗ

Άκρως δυσάρεστες οι εξελίξεις αυτή την εβδομάδα για τη διοίκηση Βεζυρτζή. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Λάκης Οικονομίδης κατήγγειλε ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του σε έγγραφο το οποίο όριζε τον Νίκο Βεζυρτζή ως αποκλειστικό διαχειριστή των λογαριασμών που άνοιξε η ΠΑΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε διεξήχθη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ στην οποία «ψηφίστηκε ομόφωνα» η προαναφερθείσα απόφαση, και ότι «δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του» στο έγγραφο αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Οικονομίδης είχε αναλάβει αναπληρωτής πρόεδρος στη διοίκηση Πρωτοδικείου υπό την αίρεση να είναι αποκλειστικός συναρμόδιος για όλα τα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ μαζί με το Νίκο Βεζυρτζή. Ο κ. Οικονομίδης αποκάλυψε επίσης ότι 11.500 ευρώ έχουν εκταμιευθεί από τους λογαριασμούς όπου καταθέτουν οι παοκτσήδες το υστέρημά τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το γεγονός αυτό δεν διέψευσε η πλευρά Βεζυρτζή, η οποία ισχυρίστηκε ότι η ανάληψη ήταν αναγκαία για να καλυφθούν τρέχοντα λειτουργικά έξοδα της ομάδας (η δόση στο ΙΚΑ και τα έξοδα του ταξιδιού στην Κέρκυρα για το κυριακάτικο ματς), καθώς και ότι η υπογραφή του Λάκη Οικονομίδη είναι γνήσια. Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που προκάλεσε η πλευρά Οικονομίδη το απόγευμα της Παρασκευής συζητήθηκε σε έντονους τόνους το παραπάνω ζήτημα και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Λάκης Οικονομίδης πήρε πίσω τους ισχυρισμούς του για «πλαστογραφία», επέμεινε όμως ότι «δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του». Είναι πάντως σαφές ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών, και ότι στο μέλλον δεν μπορεί, παρά να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις.

Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκε και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Στο πόρισμα αποκαλύπτεται η ύπαρξη «μαύρης τρύπας» στα λογιστικά της ΠΑΕ, η οποία φτάνει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση μοιάζει εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί πού πήγαν τα χρήματα της ΠΑΕ, αν και κατ’ αρχήν δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμη να ασχοληθεί με το σκοτεινό παρελθόν της, τη στιγμή που το μέλλον φαντάζει ακόμη σκοτεινότερο.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν τεράστιο χτύπημα για τη διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον:

1. Δημιουργείται σχίσμα στο εσωτερικό της, με δύο πλευρές να υποστηρίζουν η μία το Νίκο Βεζυρτζή και η άλλη τον Απόστολο Οικονομίδη, ενώ η μεταξύ τους συνεννόηση να φαντάζει σχεδόν αδύνατη.
2. Διαρρηγνύεται ο ομφάλιος λώρος μεταξύ προσωρινής διοίκησης και λαού του ΠΑΟΚ, εφόσον βαριές σκιές κακοδιαχείρησης βαρύνουν πλέον και την παρούσα διοίκηση.
3. «Καίγεται το χαρτί» της συμμετοχής του λαού του ΠΑΟΚ στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, εφόσον αποκαλύπτεται ότι η διοίκηση βάζει χέρι εν κρυπτώ στα χρήματα αυτά και τα διαχειρίζεται αδιαφανώς για σκοπούς ξένους απ’ αυτούς για τους οποίους κατατέθηκαν.
4. Με την αποκάλυψη και με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο του οικονομικού ανοίγματος των λογιστικών της ΠΑΕ, τίθεται επειγόντως το ερώτημα της απόδοσης ή μη ποινικών ευθυνών στις προηγούμενες διοικήσεις και ξαναδιχάζεται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο ο κόσμος όσο και η ίδια η διοίκηση.
5. Την ίδια στιγμή, η απουσία εσόδων και η συσσώρευση χρεών του παρελθόντος δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις, καθώς απαιτούνται 700 χιλιάδες ευρώ μέχρι το τέλος του Μάρτη για να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να επιτραπεί η – έτσι κι αλλιώς αμφίβολη – συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του χρόνου.

Άναυδος και με αυξανόμενο το αίσθημα της ανημπόριας και της κατήφειας παρακολουθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ τις εξελίξεις, ενώ μέσα στις καρδιές όλων ωριμάζει σιγά-σιγά η ιδέα ότι κάτι ριζικό πρέπει πλέον να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: