22/12/07

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 1-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Κνολ, Μουμίν (65` Λάκης), Μπαϊάνο, Ηλιάδης (79` Βρύζας), Μελίσσης, Χαραλάμπους, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Σάλμον (91` Μαλεζάς), Χριστοδουλόπουλος.

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Έμεραν, Άντερσον, Παστός, Ποπόφ, Διαμάντης, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο (72` Παρασκευαϊδης), Ρούσεφ (91` Ντιά), Ντιμπαλά.

Γκολ: Λάκης 88΄

Κίτρινες κάρτες: 31΄ Μπαϊανό, 66΄ Γεωργιάδης-33` Διαμαντής, 66` Εμεραν, 78` Ποπόφ, 87` Μπλάζιτς

Στην Τούμπα έχουμε άστρο!

Τελικά η Τούμπα είναι ο φύλακας-άγγελος του φετινού ΠΑΟΚ. Όσες αναποδιές κι αν συμβαίνουν στα εκτός έδρας ματς, όπου έχουμε 5 ήττες και μία ισοπαλία, στην Τούμπα πάντα κάτι θα συμβεί και ο Δικέφαλος θα καταφέρει να βγει νικητής. Αυτή τη φορά η λύτρωση ήρθε στο 88΄, όπως είχε γίνει και στο ματς με τον Εργοτέλη. Ο ΠΑΟΚ σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλός, ειδικά στο 1ο ημίχρονο σερνόταν, κατάφερε όμως να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, συμπληρώνοντας στην έδρα του 6 νίκες και μία ισοπαλία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίρνονται βαθμοί ακόμα κι όταν η ομάδα δεν αποδίδει καλά, γι’ αυτό και το γκολ του Λάκη έσβησε την πίκρα της μετριότατης εμφάνισης και γέμισε ηδονή τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η νίκη πάντως πρέπει να θεωρηθεί πέρα ως πέρα δίκαιη, γιατί ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να απειλήσει τα καρέ του Φερνάντες, ενώ στα λίγα χρονικά σημεία που πιέστηκε, έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου να δεχθεί γκολ. Όση όμως κι αν είναι η χαρά της νίκης, η ομάδα πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ σοβαρά για τα αίτια αυτής της εμφάνισης, γιατί δεν είναι βέβαια κάθε μέρα Πασχαλιά, και κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε και να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε.

Απαράδεκτο 1ο ημίχρονο
Ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτος, με παίκτες ανόρεκτους, βαρείς, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους ή να δώσουν μια πάσα στα τρία μέτρα. Από την άλλη μεριά ο Λεβαδειακός έδειξε ότι ήρθε διαβασμένος, μπλόκαρε τα άκρα του ΠΑΟΚ, απ’ όπου γίνεται πάντα όλη η ανάπτυξη της ομάδας, και προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, δύο από τις οποίες ήταν αρκετά απειλητικές.

Αφύπνιση, αλλά και νευρικότητα στο 2ο ημίχρονο
Στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, και έδειξε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς. Όταν όμως αυτό δεν συνέβη μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, επικράτησε νευρικότητα, η ομάδα άρχισε να αποσυντονίζεται, ενώ και οι αλλαγές του Σάντος μάλλον επέτειναν τη σύγχυση, καθώς άλλαξε ριζικά η διάταξη της ομάδας. Χρειάστηκε τελικά μια θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Ζήση Βρύζα, που έβγαλε ασίστ στον Λάκη, για να έρθει η λύτρωση από κει που δεν το περιμέναμε. Ο Λεβαδειακός του 2ου ημιχρόνου ήταν πάντως ανύπαρκτος επιθετικά, και δεν άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω απ’ αυτό το παιχνίδι.

Ατομική κριτική
Ο Μπαϊάνο, σε ρόλο αμυντικού χαφ, ήταν πραγματικά συγκινητικός, δούλεψε πάρα πολύ, έτρεξε, μάρκαρε, πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι. Οι ενέργειές του δεν ήταν πάντα εξίσου πετυχημένες, δικαιούται όμως τον τίτλο του κορυφαίου, γιατί διέθετε αυτό που λείπει από κάποιους άλλους εκεί στο κέντρο του ΠΑΟΚ: Θάρρος και ψυχή.

Ο Κνολ, μετά τη θαυμάσια εμφάνιση στο Περιστέρι, επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο θαυμάσιας φόρμας. Ήταν άψογος αμυντικά, καθάρισε όλες τις φάσεις, είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, ήταν αλάνθαστος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ και επιθετικά ήταν απειλητικός όταν κατέβαινε για κεφαλιά.

Φιλότιμος, εργατικός, αλλά εμφανώς βαρύς και κουρασμένος ο Σάλμον, ενώ ο Γεωργιάδης βρέθηκε σε μέτρια μέρα, ακόμα κι έτσι όμως παραμένει μια από τις πιο πολύτιμες μονάδες του ΠΑΟΚ.

Φιλότιμος και θετικός και ο Ηλιάδης, έδειξε ότι αγωνιστική με αγωνιστική αφομοιώνει όλο και καλύτερα τη θέση του δεξιού μπακ.

Μουμίν και Χριστοδουλόπουλος είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν τη θέση βασικού που τους δόθηκε, δεν νομίζω όμως ότι την εκμεταλλεύτηκαν.

Περίοδο ντεφορμαρίσματος διανύει ο Κωνσταντινίδης, ενώ ο Βρύζας αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη.

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

τους τρεις βαθμούς κρατάμε και συνεχίζουμε μπας και πάρουμε κανα διπλό στο ΟΑΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε τα χάλια μας αλλά φένεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει μόνο όταν παίζει και ο αντίπαλος καλά. π.χ. παιχνίδια με Γαύρο και Πανιώνιο.
Κάτι με λέει ότι την ΑΕΚ θα την δείρουμε... αλλά αν τα χανουμάκια το κάνουν επίτηδες και δεν παίξουν μπάλα, τότε θα έχουμε δικαιολογία :o)

Παναγιώτης

oKyrios είπε...

Άς ελπίσουμε να θυμηθούμε με την ΑΕΚ ποιοί είμαστε και τουλάχιστον να παίξουμε σαν ΠΑΟΚ και ότι βγεί, μιά που έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία μας εκτός έδρας νίκη.
Καλή Χρονιά, με δύναμη και υγεία

takola είπε...

Καλή χρονιά σε όλους!
Κι ας ελπίσουμε ο ΠΑΟΚ το 2008 να παίξει καλύτερη μπάλα, να κάνει καλές μεταγραφές, να βγει φέτος Ευρώπη, και να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα 2008-09 με σαφώς καλύτερες προοπτικές!