30/12/07

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο, Δέλλας, Καφές, Τόζερ, Μαντούκα (76’ Μανού), Μπλάνκο (90+1’ Κονέ), Ριβάλντο (76’ Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ:
Φερνάντες, Ηλιάδης, Χαραλάμπους, Κνολ, Μελίσσης, Μπαλάφας (68’ Αθανασιάδης), Μπαϊάνο, Μουμίν (46’ Βαγγελής), Λάκης, Χριστοδουλόπουλος, Βρύζας.

Σκόρερ: 33’ Μπλάνκο, 90’ Ζούλιο Σέζαρ

Κίτρινες κάρτες:
34’ Καφές, 57’ Δέλλας, 90’ Ζούλιο Σέζαρ - 59΄ Μπαλάφας, 75΄ Βρύζας


Κοτόσφαιρο

Ως γνωστόν, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από άνδρες. Όταν όμως, αντί για άνδρες, στον αγωνιστικό χώρο κατεβαίνουν κότες, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ποδόσφαιρο, αλλά με ένα άλλο άθλημα, το κοτόσφαιρο. Αυτό ήταν και το άθλημα που είδαμε να παίζει, με εξαιρετική οφείλουμε να ομολογήσουμε ικανότητα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ή, μάλλον, οι παίκτες που φορούσαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ. Γιατί δύσκολα μπορεί να δεχτεί κανείς ότι ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, ένας πραγματικός Παοκτσής, θα ήταν τόσο, μα τόσο, κότα.

Κάποιοι θα πούνε: «Μα ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά καλά στο β΄ ημίχρονο, και αν ο Βρύζας δεν έχανε εκείνη την ευκαιρία, ή αν ο Χριστοδουλόπουλος έδινε πιο καλά την πάσα, ή αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, θα μπορούσε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ».

Ψέματα!

Η αλήθεια είναι: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να χάσει. Εκατό χρόνια να συνεχιζόταν αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν θα κέρδιζε ποτέ. Η ΑΕΚ έπαιζε χαλαρά και ανέβαζε ταχύτητα μόνο τόσο όσο χρειαζόταν για να μας κερδίσει. Πάνω σε μας έκανε η ΑΕΚ οικονομία δυνάμεων! Χάσαμε σε ρυθμό προπόνησης!

Κάποιοι άλλοι θα πούνε: «Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα, ο δε ΠΑΟΚ είχε πολλές και σημαντικές απουσίες, οπότε η ήττα του ήταν βέβαιη, και το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να παίξει έτσι ώστε να περιορίσει την έκταση της ήττας».

Ακόμα πιο μεγάλα ψέματα!

Η αλήθεια είναι: Η ΑΕΚ ίσως τη στιγμή αυτή να έχει λίγο καλύτερη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Η ψυχολογία, η αυτοσυγκέντρωση, η θέληση για τη νίκη, αλλά και η τύχη παίζουν καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό και στο ποδόσφαιρο κάθε ομάδα μπαίνει για τη νίκη. Όχι όμως και στο κοτόσφαιρο…

Δεν θέλω να υπεισέλθω στις λεπτομέρειες αυτού του παιχνιδιού. Λίγη σημασία άλλωστε έχουν. Σημαντικότερο είναι να κατανοήσουμε όλοι τα δύο σημεία που εξέθεσα παραπάνω:

Πρώτον, ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να χάσει.

Δεύτερον, στο ποδόσφαιρο κατεβαίνεις πάντοτε για να κερδίσεις, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Καλή χρονιά σε όλους!

Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους τους αδελφούς Παοκτσήδες, και στους παίκτες μας το 2008 εύχομαι να δώσει μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα, γιατί το πρωτάθλημα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι οι περισσότεροι γενικώς υποθέτουν, έχει μεγάλη σημασία να βγούμε στην Ευρώπη, κάτι που ίσως ούτε η 4η θέση δεν εξασφαλίζει, ενώ από την άλλη μεριά, η ύπαρξη play-offs είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μοιάζει φτιαγμένη ειδικά για μας. Το μόνο που χρειάζεται για να την αρπάξουμε είναι θάρρος και πίστη. Τα διαθέτουμε;;;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Takola,
eisai 8ymomenos... ego eimai kapos pikramenos, alla se teliki analisi i amyna epaixe polly oraia, eidika o Fernandez. Kanan merika la8i alla otan to proto misaoro se paizoun monoterma einai adynaton na min kaneis la8i. Ase pou eimastan gia na fame 4 sto proto imixrono. Oti kai na poume, i xasoura einai xasoura, eite me 1 goal eite me 7.
Episis i epi8esi itan orai. Xristodoulopoulos, Lakis kai Vryzas mou aresan para poly, otan omos pianan tin mpala. Kai den pianan poly tin mpala dioti, kata tin gnomi moy, to provlima mas itan to kentro, ekei opou kai xasame to paixnidi... Telos panton, emeis akoma ftiaxnomaste san omada, argoume ligo, alla to kalo pragma argei na ginei... Kati pire to afti mou gia Postiga, danikon apo tin Porto, opos kai gia Cirillo... Filaraki, kati akoume kai emeis sto Chicago.
Mono ipomoni mporoume na kanoume fetos. Telos panton, ego pao na kse-xioniso giati edo mono ego kai o kairos eimaste paoktzides. Kai apo prox8es o kairos klaiei...

Panagiotis

oKyrios είπε...

Έχει τα χίλια δίκια ο Τάκολα που είναι θυμωμένος, δεν είναι ΠΑΟΚ αυτός και δε μιλάω για αξία παικτών αλλά για νοοτροπία.Προσωπικά θεωρώ την ψυχολογία τον σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά παντού.
(γι' αυτό και δε γούσταρα τον Μπάγιεβιτς που είναι ηττοπαθής σε αντίθεση με τον Άγγελο και τον Ρεχάγκελ που μιλούν τα αποτελέσματα για το έργο τους)
Άν εξαιρέσω την δεκαετία τού 70 ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλύτερους παίκτες απο τους Αθηναίους, συνήθως είχε αρκετά υποδεέστερες μονάδες ήταν όμως ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια έδειχνε το ανάστημα του.Σήμερα αυτό τείνει να ξεχαστεί. Σύμφωνοι χρειαζόμαστε υπομονή αλλά να μη ξεχνάμε ποιοί είμαστε και τι πρεσβεύουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Χαιρετίσματα στο Σικάγο
Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη.

takola είπε...

@ Παναγιώτη
Σικάγο, λοιπόν...
Γεια σου αδελφέ του Μείζονα Ελληνισμού! Καλά να περνάς εκεί στο Σικάγο, και να μη στενοχωριέσαι!
Ξέρεις τι λέει ο Σαββόπουλος σ' ένα τραγούδι του; "Στο χειρότερο του Ελληνισμού κομμάτι, στην Ελλάδα ζεις"...
Καλή χρονιά, κι όσο για τον πίνακα που μού 'στειλες τον μελετάω, και προσπαθώ να βρω χρόνο για να σου στείλω μια απάντηση.
Όσο για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, παρότι γίνομαι πράγματι λίγο παρορμητικός σ' αυτό το blog, έχε υπόψη σου ότι έχω συμπαγή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και δε γράφω φούμαρα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας, αδελφέ...

takola είπε...

@ okyrios

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο, αγαπητέ εν τω ΠΑΟΚ αδελφέ.

Καλή χρονιά, μου άρεζε πολύ το "μισέλληνας", γιατί το άλλαξες;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εγω όπως είπα και στο παόκι
Δεν έχω καταλάβει αν είναι θέμα νοοτροπίας ή ικανότητας.
Καλή χρονιά να έχουμε και άλλος γούμενος να μην μας βρει!

DonMits είπε...

takola εισαι όντως λιγο αυστηρος και παρορμητικος, ίσως περισσοτερο απο οσο θα επρεπε τη δεδομενη χρονική περίοδο... Δεν πειράζει ομως.

Υπάρχει ζητημα νοοτροπιας σε συνδυασμο με την ποιότητα της ομάδας μας.

Η ομάδα έχει περιορισμένες δυνατότητες, αυτό ειναι δεδομένο και το ξέρουμε ολοι μας. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, τι να πω...

Τώρα απο εκεί και πέρα όταν έχεις μια ομάδα με αυτό το ρόστερ τότε έρχεται και η αντίστοιχη νοοτροπία. Μια μέτρια ομάδα (όπως είμαστε φέτος) δεν μπορεί να έχει τη σουπερ νοοτροπία νικητή.

Σαφώς δεν πρέπει να κατεβαίνει και σαν κότα στο γήπεδο. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ ΜΑΣ!!!

Προσωπικά από εδω και πέρα που τελείωσαν τα μεγάλα εκτος έδρας παιχνίδια θα έχω πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ομάδα στα εκτός εδρας.

Με τα μεγαλα εκτος εδρας ματς (οπως ειχες αναλύσει πριν μερικες εβδομαδες) για μενα τελειωνουν και τα ψεματα!

Θελω - απαιτω ΔΙΠΛΑ με γρια και Καλαμαρια στο Καυταντζογλειο (που θα ειναι ασπρομαυρα 100%), με Εργοτέλη και με μια σειρα απο αλλες ομαδες. Εκει θα δουμε ποιος εχει τα κακαλα να παιζει στον ΠΑΟΚ και να φοραει τη φανελλα του.

ΥΓ Κυριε εισαι ο Μισέλληνας;;; Και πανω που έλεγα τι εγινε και τον εχασα στο blog μου;!

Dr_MAD είπε...

[Καθένας με τον πόνο του]
Τι χαρά που με το ξεκίνημα του νέου χρόνου βρίσκω ένα βλόγι αφιερωμένο στον ΜΠΑΟΚ μου! Νομίζω ότι κάθε Δευτέρα πρωί θα πίνω τον καφέ μου μαζί σας κύριοι. Καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω σε καμιά φαντεζί αλλαγή τούτο το μήνα στα της ομάδος μας...

oKyrios είπε...

Kαλά μου Παόκια
επειδή η ασθένεια μας είναι ανίατη προτείνω να επισκεπτόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ιατρό mad (τον γνωστό τρελλογιατρό πού βλέπω μάς παρακολουθεί)παρόλο που έχει πληροφορηθή ότι θα τον τρελλάνουμε και αυτόν.
Επειδή ρωτάτε να σάς ενημερώσω ότι πράγματι μετά τα όσα συμβαίνουν στη πατρίδα μας δήλωνα Μισέλληνας απηυδησμένος απο τους συμπατριώτες μας αλλά σιγα σιγά και διαβάζοντας τα μπλόγκ και τα σχόλια άρχισα να παίρνω τα πάνω μου βλέποντας ότι τελικά είμαστε πολλοί που τα βλέπουμε τα πράματα με την δική μου οπτική. Γι' αυτό είπα να μη βγάζω άλλο αρνητισμό και αφού έγινα και...μπλόγκερ (την τύφλα μου) ντύθηκα ...κύριος.
Όχι τίποτε, να μη στεναχωριέστε που έφυγε το παόκι ο φίλος σας ο Μισελέν απο τα σχόλια. Φιλιά

takola είπε...

Γιατρέ μου, είμαι χάλια
βλέπω έναν αετό με δυο κεφάλια!

Welcome!