10/12/07

ΠΑΟΚ – Βέροια 2-0



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φερνάντεζ, Γκονζάλες (66΄ Λάκης), Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Γεωργιάδης, Σάλμον (88΄ Βρύζας), Βαγγελής (84΄ Χριστοδουλόπουλος)
Βέροια:
Τέρολ, Κόλτζος, Αλεξίου, Σαμαράς, Κλίνε, Στεφανίδης, Μεντόζα (69΄ Ζέεντορφ), Μπικόφσκι, Κριβοκάπιτς, Τσιμπλίδης (80΄ Τσιμπλίδης), Ερέρα (90΄ Ράνιτς)

Γκολ
: 3΄ Γκονζάλες, 52΄ Σάλμον

Κίτρινες κάρτες ΠΑΟΚ:
30΄ Βαγγελής

Εύκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην ουραγό Βέροια, καθώς ο Δικέφαλος ευτύχησε να βάλει από ένα γκολ στην αρχή του κάθε ημιχρόνου, κόβοντας το βήχα της «Βασίλισσας του Βορρά», η οποία πάντως ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, και θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε αναγνώρισε και ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του.

Κλειδί τα γρήγορα γκολ
Το παιχνίδι κρίθηκε στα δύο γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ, γιατί η ψυχολογική επίδραση των γκολ που μπαίνουν στις αρχές των ημιχρόνων είναι τεράστια. Ειδικά όταν το σκορ είναι 1-0 στην ανάπαυλα, και μπαίνεις στο β΄ ημίχρονο για να ισοφαρίσεις, αν δεχτείς δεύτερο γκολ με το καλημέρα είναι πραγματικό σκότωμα, ιδιαίτερα αν είσαι μια μικρή επαρχιακή ομάδα και παίζεις μέσα στην Τούμπα. Είναι μάλιστα γεγονός ότι το δεύτερο αυτό γκολ οφείλεται σε ένα βαθμό στην λανθασμένη ασθενή απόκρουση του Τέρολ, που του έφυγε η μπάλα μέσα απ’ τα χέρια, θα ήταν όμως λάθος να μην αναγνωρίσουμε τόσο το πείσμα του Γκονζάλες, που σούταρε δυνατά και εύστοχα από μεγάλη απόσταση και πλάγια θέση, όσο κυρίως και την κίνηση του Σάλμον, που παρακολούθησε τη φάση και καραδοκούσε απόλυτα έτοιμος να εκμεταλλευτεί το λάθος, κάτι που λίγα σέντερ φορ θα είχαν κάνει τόσο τέλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μπάλα δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί περισσότερο από μισό μέτρο από την αγκαλιά του τερματοφύλακα της Βέροιας και ο Σάλμον ήταν ήδη εκεί για να την προωθήσει στα δίχτυα.

Κρίσιμη η παρουσία Γκονζάλες
Ακόμη σημαντικότερος για τη νίκη ήταν όμως ο Τόνι Γκονζάλες, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ. Στο πρώτο γκολ ήταν αυτός που κινήθηκε ταχύτατα και εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Τέρολ στο υπέροχο σουτ του Γεωργιάδη (δεν φέρει ευθύνη κατά τη γνώμη μου ο τερματοφύλακας – ήταν πολύ δύσκολο το σουτ του παντοτινού «Μπέμπη»), ενώ στο δεύτερο γκολ ήταν αυτός που, όπως προαναφέραμε, σούταρε υπό δυσμενείς συνθήκες. Είναι η δεύτερη φορά (μετά το ματς με τον Εργοτέλη) που ο Ισπανός καλείται να δώσει λύση από τον πάγκο (η συμμετοχή του ήταν αναγκαστική, καθώς ο Κωνσταντινίδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις πριν την έναρξη του αγώνα) και τα καταφέρνει μια χαρά. Υπενθυμίζω την συμμετοχή του στο γκολ που έκρινε τον αγώνα με τον Εργοτέλη στο 87΄, οπότε και πάλι συνεργάστηκε με τον Σάλμον.

Για άλλη μια φορά κορυφαίος ο Γ.Χ.
Περίοδο μεγάλης φόρμας διανύει ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, για τον οποίο κάτι τέτοια παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους μέσα στην Τούμπα είναι βούτυρο στο ψωμί του. Είναι πραγματικό χάρμα ειδέσθαι ο «Μπέμπης», και πολύ συγκινητικός για τις προσπάθειες που καταβάλλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τη ματώνει τη φανέλα, και μακάρι να παραδειγματιστούν και οι μικρότεροι. Θα ήθελα όμως να τον καμαρώσω και σε κάποια δυσκολότερα παιχνίδια, γιατί ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Το Σαββατιάτικο ματς με τον Ατρόμητο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία…

Τελειώνοντας, να επιστήσω την προσοχή των Παοκτσήδων και σε δύο ακόμη φάσεις. Η μία ήταν περίπου στο 87΄, όταν ο Σάλμον, μετά από υπέροχη κίνηση, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τέρολ από πλεονεκτική θέση, σούταρε όμως στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Σίγουρα η κούραση έπαιξε το ρόλο της σ’ αυτή τη φάση, για μένα όμως καθίσταται πλέον σαφές ότι ο Σάλμον είναι ένα καλό σεντέρ φορ, εργατικό, φιλότιμο, ξέρει να κινείται και να παίρνει καίριες θέσεις, δεν έχει όμως ευχέρεια στο σκοράρισμα. Υπενθυμίζω τα δύο τετ α τετ του Νοτιοαφρικάνου στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Η δεύτερη παρατήρηση σχετίζεται με τον Μελίσση. Δεν αναφέρομαι συχνά στον παίκτη αυτό, και η επιλογή μου είναι συνειδητή. Θα πρέπει όμως να τονίσω, με αφορμή τη φάση του 26΄, όπου έφαγε άδειασμα από τον Μπικόφσκι και δημιουργήθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη φιλοξενούμενη ομάδα, ότι ο παίκτης φέρει ευθύνη και για τα δύο (!) γκολ που δεχτήκαμε στην Τρίπολη. Πρόκειται για ταλαντούχο, πολυσύνθετο και πολύ φιλότιμο ποδοσφαιριστή, που φαίνεται όμως ότι νιώθει ότι καβάντζωσε μια θέση στην ενδεκάδα και ότι βρίσκεται μονίμως στο απυρόβλητο. Χρήστο σοβαρέψου, συγκεντρώσου, και δούλεψε πιο σκληρά, αν θες να κάνεις καριέρα. Μην επαναπαύεσαι, γιατί ο Σάντος, όπως το έδειξαν και οι δηλώσεις της Παρασκευής, δεν έχει το Θεό του. Για πότε θα βρεθείς στον πάγκο δεν θα το καταλάβεις. Άντε μπράβο!

Η ώρα έφτασε. Πάμε όλοι γερά για το διπλό στο Περιστέρι!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Takola,
mou fanikane ligaki asta8eis, os epifovoi gia na xanane, an i Veroia pieze-epaize ligaki parapano. Pantos, an kai den eimai proponitis oute kai kritiki kano pote se proponites, 8a i8ela evlepa Laki kai Xristodoulopoulo.
Pantos, as paroume 6 va8mous me Atromito kai Levadiako kai... as paroume kai allous 3 stin Athina apo tin Aek, etsi gia na to xaroume ligaki.

Filika,
Panagiotis

Ανώνυμος είπε...

Διπλό είναι το ματσάκι με τον Ατρόμητο-Χαλκηδόνα

desa είπε...

Τους κάνει μάγια ο Σάντος και βάζουν τόσο νωρίς γκολ? Μακαρι να το κρατήσουν αυτό.

takola είπε...

Παναγιώτη, σίγουρα Λάκης και Χριστοδουλόπουλος είναι δυο παίκτες με ποιότητα, απ' αυτούς που κάθε ποδοσφαιρόφιλος θέλει να βλέπει. Το πρόβλημα με τον Λάκη είναι ότι παίζει στην ίδια θέση με τον Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα να μη χωρούν κι οι δυο στην ίδια ενδεκάδα. Άλλωστε, όσες φορές παίξανε μαζί δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν ικανοποιητικά, αν πρόσεξες. Υπάρχουν κάποιες λύσεις σ' αυτό, έχω μια, θα τη γράψω προσεχώς (βασικά την έχω υπονοήσει σε κάποιες παλιές καταχωρήσεις μου).
Όσο για το Μπετατζή, πιστεύω πως ο Σάντος θέλει να του σπάσει τον τσαμπουκά, γιατί είναι πολύ ατομιστής και απείθαρχος.
Μακάρι να είχα χρόνο να πήγαινα στις προπονήσεις, οπότε θα ήξερα από πρώτο χέρι τα πώς και τα γιατί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που πάνε και δεν μας ενημερώνουν, οι μαλάκες. Είναι μεγάλη πληγή η αθλητικογραφία σ' αυτή την πόλη...

takola είπε...

Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί, Αποστόλη!

Ανώνυμος είπε...

Takola,
exeis dikio gia to oti o Lakis paizei idia 8esi me ton Georgiadi. Aplos 8a ithela na do ton PAOK pio epi8etiko. Oso gia tin sinergasia tous, afto omologo oti den to proseksa. Ta paixnidia distixos ta vlepo mono apo tin tileorasi. O Mpetatzis xriazetai simorfosi, apo tin alli omos den pauei na einai poly kalos kai prosodoforos.
Gia a8litikografia.... afto einai megalo 8ema kai oxi mono stin Thessaloniki. Autoi den einai dimosiografoi, alla oloi tous len tin prosopiki tous apopsi, kati to opio den m'endiaferei opos kai den endiaferei kai ton pio poly kosmo.

Panagiotis

takola είπε...

Παναγιώτη, κάποια στιγμή θα γράψω ένα post και για την αθλητικογραφία. Δυστυχώς μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην πόλη μας. Εντάσσεται βέβαια στη γενικότερη πληγή που λέγεται "δημοσιογραφία στην Ελλάδα". Εμένα δεν με πειράζει και τόσο να λεν τη γνώμη τους, ας τη λένε. Αρκεί να λένε την είδηση πρώτα, και να τη διαχωρίζουν σαφώς από τη γνώμη τους...