25/1/08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω με μεγάλη προσοχή από το ραδιόφωνο την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε στην Τούμπα στις 13:00 σήμερα. Δεν θά ’λεγα πως ήταν μια συνέντευξη αποκαλύψεων, ούτε οι δημοσιογράφοι πίεσαν προς μια τέτοια κατεύθυνση, τα σημαντικότερα πάντως που ειπώθηκαν θα έλεγα πως είναι τα εξής:

Όσον αφορά τη φετινή πορεία της ομάδας, ο Θόδωρος εξέφρασε το σκεπτικισμό του για το κατά πόσο είναι εφικτό φέτος να βγούμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, εφόσον ακόμα και η 4η θέση, «όπως πάνε τα πράματα», πιθανόν να μην αρκεί για την έξοδο. Εκεί παρεμβλήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε ότι ακόμα κι αν βγει αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, «πολύ δύσκολα θα μπορέσει να εκπληρώσει τους όρους της ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή, εκτός και αν καλυφθεί μέχρι τότε ολόκληρη η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου»!

Όσον αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Φερνάντο Σάντος, ο Θόδωρος τον κάλυψε πλήρως, λέγοντας ότι έχουν συμφωνήσει ευθύς εξαρχής ότι θα λένε πάντα την αλήθεια, ότι οι σχέσεις παικτών-προπονητή είναι άριστες και ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πείραξαν τόσο αυτά που είπε».

Αναλυτικά το τι ειπώθηκε στη συνέντευξη:

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Χορηγίες:
Ο ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατάφερε να συνάψει 26 χορηγικές συμφωνίες. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συσπείρωση του κόσμου και το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από την ομάδα.
Σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και την ασφάλεια PAOK Insurance σε συνεργασία με γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, καθώς και το Ταξιδιωτικό Γραφείο ΠΑΟΚ.

Χρηματοδότες ΠΑΕ:
Υπάρχουν άνθρωποι που μου είχαν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν και τελικά δεν το έπραξαν. Είναι όμως άτιμο να πω τα ονόματά τους.

Κύκλος εργασιών της ΠΑΕ:
Όταν ανέλαβε η διοίκηση στις 18/6/07 στα ταμεία υπήρχαν 3.200 €. Έκτοτε εισπράχτηκαν 5,7 εκ. € σε μετρητά και 1,5 εκ. € σε επιταγές, απ’ αυτά θα πρέπει όμως να αφαιρεθούν περί τις 500.000 € διπλομετρημένα. Άρα τα συνολικά έσοδα μέχρι 31/12/07 ήταν περί τα 6,6 εκ. €. Όλα αυτά τα έσοδα πληρώθηκαν για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις και διάφορα χρέη, και η χρονιά έκλεισε με 70.000 € στα ταμεία, όλα σχεδόν σε επιταγές, εκτός 339 € σε μετρητά.

Χρέη:
Έγιναν προσπάθειες να διακανονιστούν σε όσο το δυνατόν πιο μακρινό χρονικό ορίζοντα όλα τα χρέη προς τρίτους.
Τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ στις 30/6/07 ανέρχονταν στα 40,2 εκ. €. Απ’ αυτά περί τα 29,7 εκ. € ήταν οφειλόμενοι φόροι προς το κράτος. Επίσης 1,5 εκ σε παλιούς παίκτες και προπονητές, 1 εκ σε τωρινούς παίκτες, 2 εκ σε επιταγές και γραμμάτια, 142.000 στο ΙΚΑ, 1,9 εκ στην εφορία (υπόλοιπο από παλαιότερη ρύθμιση), 2,2 εκ το τραπεζικό δάνειο της διοίκησης Βεζυρτζή-Οικονομίδη, το οποίο πάντως είναι μακροχρόνιο.
Άμεσα απαιτητά ήταν χρέη της τάξης των 6,5 εκ €. Αυτά διακανονίστηκαν σχεδόν όλα, τα περισσότερα σε ορίζοντα ενός έτους, και 1,5 εκ πληρώθηκε ήδη. Έτσι, από τα 1,5 εκ χρέη σε παλιούς παίκτες-προπονητές τώρα οφείλουμε 700.000 €, κι απ’ τα 2 εκ σε επιταγές-γραμμάτια οφείλουμε το 1 εκ. Τα χρέη όμως προς τωρινούς ποδοσφαιριστές της ομάδας ανέβηκαν στο 1,3 εκ. €
Τονίζεται πάντως ότι νέα χρέη δεν δημιουργούνται, τρέχοντες φόροι και ΙΚΑ πληρώνονται κανονικά, και αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη, η ομάδα στο τέλος της σεζόν θα είναι κερδοφόρα, ή πάντως χωρίς χρέη.
Αυτό που ζητάμε δεν είναι διαγραφή χρεών. Απλά να πληρώσουν τα χρέη αυτοί που τα δημιούργησαν. Για το σκοπό αυτό έχουμε κάνει αγωγές. Όσο για την Πολιτεία, όλοι ξέρουμε ότι γνώριζε πολύ καλά τι γινόταν και το ανεχόταν, αφού δεν της αποδίδονταν π.χ. το ΦΠΑ. Ελπίζουμε να δείξει κάποια στιγμή την ανάλογη προσοχή. Οι πολιτικοί έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, αλλά μένουν στη διάθεση. Τώρα για τη χορηγία βοήθησε ο κ. Ψωμιάδης και οι κ.κ. Φώλιας και Καλαφάτης.

Έσοδα από τις εισπράξεις των αγώνων:
Ας μη νομίζει ο κόσμος ότι όλες οι εισπράξεις καταλήγουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Περί το 48% είναι το μέσο ποσοστό των καθαρών εισπράξεων της ΠΑΕ. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στη Super League, την ΕΠΟ, τον Ερασιτέχνη, την εταιρεία Security, το ταμείο των Αστυνομικών (!), το ΦΠΑ.
Τα έσοδα από εισπράξεις στο 2ο εξάμηνο του 2007 ανήλθαν στο ποσό των 903.170 €, εκ των οποίων στα ταμεία της ΠΑΕ κατέληξαν τα 431.000 €.

Πενταετές πλάνο της ομάδας:
Ο Θόδωρος δήλωσε: Φέτος θέλουμε απλώς να είμαστε «πρωταθλητές στην εξυγίανση. Του χρόνου όμως θα είμαστε καλύτερα. Και σε 2-3 χρόνια η ομάδα θα είναι πάρα πολύ καλά, ακόμα κι αν δεν βρεθεί μεγαλοεπενδυτής. Υπάρχει πλάνο 5ετίας, εκπονημένο από τον κ. Παπαδόπουλο, το οποίο έχει γίνει με πολύ χαμηλές προσδοκίες, χωρίς να προβλέπει μεγαλοεπενδυτή, επαναδιαπραγμάτευση τηλεοπτικών, έσοδα από την μπουτίκ κ.ά. Προβλέπει δε μόνο 10 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας κάθε χρόνο. Φέτος όμως φτάσαμε ήδη τα 12.200.

Θέμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων:
Επαναδιαπραγματευόμαστε τη σύμβαση. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή. Είναι μπερδεμένο ζήτημα, γιατί αφορά 16 ομάδες και 2 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οφειλές προς Ερασιτέχνη:
Παπαδόπουλος: Πληρώνουμε κανονικά τον Ερασιτέχνη και εισπράττει κανονικά όλα του τα δικαιώματα από ενοίκια γηπέδου-μπουτίκ, δικαιώματα από τις εισπράξεις κλπ. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο χρέος προς τον ΑΣ συσσωρευμένο από το παρελθόν, το οποίο το επαναδιαπραγματευόμαστε. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θόδωρος, ο οποίος τόνισε ότι «υπάρχει καλή διάθεση και καλή συνεργασία με τον Ερασιτέχνη».

Μπουτίκ:
Έχει συσταθεί η «Τούμπα» ΕΠΕ για να διαχειρίζεται την μπουτίκ, αλλά και για να διοργανώνει και άλλες κερδοφόρες δραστηριότητες. Όλοι οι εταίροι της έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματά τους στα κέρδη της μπουτίκ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ακριβές ποσό που θα μπορούσε να μας αποφέρει δεν έχει υπολογιστεί ακόμα, αλλά θα μπορούσε να είναι π.χ. μια μεταγραφή το χρόνο.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:
Ενώ ακόμα εκκρεμούσε η άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αποφασισθείσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 9,2 εκ €, έγινε η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της ΠΑΕ που επικύρωσε τις χρήσεις του οικονομικού έτους 2006-07, προέκυψαν νέα χρέη, και τώρα η ΑΜΚ που απαιτείται ανέρχεται πλέον στα 18 εκ €. Στις 26/1 λήγει η ΑΜΚ των 9,2 εκ. Οπότε στα τέλη Φεβρουαρίου που θα γίνει ΓΣ της ΠΑΕ, θα πρέπει να αποφασιστεί αυτή η νέα ΑΜΚ των 18 εκ. Απαιτούνται και πάλι τα 2/3 των μετόχων για να παρθεί απόφαση. Στη συνέχεια θα υποβάλλουμε νέο φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για να μας εγκρίνει τη συμμετοχή του κόσμου στην ΑΜΚ. Στην προηγούμενη ΑΜΚ μπήκαν 490.000 €, ενώ 110.000 € είχαν μπει στην παλιά ΑΜΚ, της διοίκησης Βεζυρτζή-Οικονομίδη, που κρίθηκε άκυρη. Τονίζουμε ότι μέχρι τη στιγμή αυτή κανένας «μεγαλοεπενδυτής» δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην ΑΜΚ.

Παρόν μετοχολόγιο ΠΑΕ:
Η παρούσα διοίκηση κατέχει περίπου το 29% των μετοχών της ΠΑΕ, οι οποίες προέρχονται από το 38,5% του Γούμενου. Ο Παγώνης διατηρεί το δικό του ποσοστό, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές Γούμενου, 8% κατέχει ο Τρυφωνίδης και 2% ο Μπιτσιάνης. Από τον Τρυφωνίδη έχει ζητηθεί να παραδώσει τις μετοχές του, αλλά για άγνωστο λόγο δεν το κάνει. Ο Μπιτσιάνης έχει θέσει τις μετοχές του στη διάθεση της Διοίκησης, αλλά η Διοίκηση δεν τις παίρνει για ηθικούς λόγους, γιατί ο Μπιτσιάνης αποδεδειγμένα έχει συνεισφέρει οικονομικά στον ΠΑΟΚ.

Νέο αθλητικό κέντρο:
Θόδωρος: Είναι το όνειρό μου. Και μπορώ να σας πω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε το χώρο. Θα το ανακοινώσουμε σύντομα, δεν θέλω αυτή τη στιγμή να πω τίποτα περισσότερο. Εφόσον βρεθεί ο χώρος, η χρηματοδότηση θα είναι εύκολο να ακολουθήσει.

Νέο γήπεδο:
Έχει συσταθεί μια επιτροπή από τον Ερασιτέχνη, στην οποία συμμετέχουν όλοι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Όλοι μας θέλουμε καινούριο γήπεδο, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΑΣ.
Παπαδόπουλος: Η επιτροπή συμφωνήσαμε να ολοκληρώσει το έργο της, που θα είναι να δώσει το περίγραμμα και τους όρους του νέου γηπέδου, στις αρχές Απριλίου.

Πρόβλημα προστίμων:
Αποτελούσε μεγάλη πληγή παλιά για τον ΠΑΟΚ, τώρα όμως πάμε καλά. Μερικές νομικές διατάξεις είναι βέβαια ακατανόητες. Τώρα μια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μας καλεί να πληρώσουμε 25.000 € για τα ματς με Τρίπολη και Πανιώνιο, ενώ πρωτόδικα είχαμε αθωωθεί. Είναι κάπως παράλογο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Υπόθεση Σικαμπάλα:
Η ΦΙΦΑ μας επιδίκασε 990.000 €, αλλά η Ζάμαλεκ έκανε έφεση και τώρα το θέμα είναι στο ΚΑΣ, Περιμένουμε. Όσο για τα διπλά τιμολόγια αγοράς του παίκτη, έχουμε κάνει ήδη αγωγή, γιατί ένα μεγάλο μέρος του προστίμου που μας επέβαλλε ο ΣΔΟΕ αφορά σε αυτό.

Β. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Θέμα Σάντος:
Με τον Σάντος από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε περί συνεργασίας, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια. Τον γνωρίζω και από παλιά που είχα συνεργαστεί μαζί του ότι είναι πάντα ειλικρινής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πείραξε τόσο πολύ αυτό που είπε. Όσο για τις σχέσεις του με τους παίκτες είναι τέλειες. Ρωτήστε και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ότι η ομάδα δεν είναι καλά αγωνιστικά το δέχονται όλοι. Αυτοί πρέπει να ψαχτούν μεταξύ τους και να δουν τι φταίει για να βελτιωθούν.

Ποδοσφαιριστές ΠΑΟΚ:
Στενοχωριούνται πολύ που δεν πάμε καλά. Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο γι’ αυτούς. Κι ότι ο προπονητής δεν έκανε την προετοιμασία είναι σημαντικό. Του χρόνου θα πάμε καλύτερα.
Επίσης οι ποδοσφαιριστές έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Τους είχα προειδοποιήσει απ’ την αρχή ότι αυτό το τρίμηνο θα είναι δύσκολο. Οπότε κάνουν υπομονή.

Μεταγραφές:
Σύμφωνα με το 5ετές πλάνο Παπαδόπουλου, η ομάδα θα αυξάνει το μπάτζετ της κάθε χρόνο κατά 20-30%. Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, εξυγίανση και μεταγραφές μπορούν να πάνε μαζί. Γιατί υπάρχουν δύο άνθρωποι, εκτός ΔΣ της ΠΑΕ, οι οποίοι προς τιμήν τους θέλουν να μείνουν ανώνυμοι, που βοηθούν οικονομικά στις μεταγραφές. Με δικά τους λεφτά τις πληρώνουμε. Γιατί δεν μπορούμε απ’ τη μια μεριά να χρωστάμε στους παίκτες μας κι απ’ την άλλη να πληρώνουμε για μεταγραφές.
Όσο για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, είναι σίγουρα δύσκολη. Δεν βρίσκονται εύκολα παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και ταυτόχρονα να αποτελούν επένδυση και για το μέλλον. Εμείς όμως αυτούς τους δύο στόχους έχουμε. Και θα κινηθούμε προσεκτικά, χωρίς πανικό και βιασύνες.
Ευτυχώς έχω πλέον τη βοήθεια του αδελφικού μου φίλου του Ζήση (Βρύζα), τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα, κι έτσι ΄στις μεταγραφές δεν θα χάνεται πλέον ούτε ένα ευρώ. Ο Ζήσης θα παρακολουθεί και συγκεκριμένους παίκτες που έχουμε ως στόχο για μελλοντική αγορά.
Σχετικά με την πώληση παικτών μας, η φιλοσοφία μου είναι ότι όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Δεν ξεπουλάμε όμως κανένα. Ενεργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Επίσημη πρόταση από κάποια ομάδα δεν έχουμε όμως. Μόνο ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ εμένα και άλλων προέδρων. Οι παίκτες έχουν πάντως όλοι ρήτρα.

Διαιτησία:
Δεν μας ενδιαφέρει η διαιτησία. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε μια καλή ομάδα.

Φετινοί στόχοι:
Όπως έχουν έρθει τα πράματα, είναι πιθανό ακόμη και η τέταρτη θέση να μην εξασφαλίζει την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Για Ιντερτότο δεν έχουμε συζητήσει ακόμα με τον κ. Σάντος.
Παπαδόπουλος: Ακόμα και να κερδίσει αγωνιστικά την έξοδό του στο ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟΚ, είναι πλύ δύσκολο να εκπληρώσει τους όρους της ΟΥΕΦΑ. Θα πρέπει να καλυφθεί ολόκληρη η ΑΜΚ. Οπότε πιθανότατα δεν θα μπορέσει.
Θόδωρος: "Μωρέ ας βγούμε εμείς Ευρώπη, και θα τη βρούμε την άκρη με την ΟΥΕΦΑ"...

Στόχοι της διοίκησης:
Ο κόσμος πρέπει να περιμένει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ την αίγλη του παρελθόντος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Takola,
oi skepseis mou ws pros to parapanw keimeno:

Prota ap'ola me ekane megali entiposi to gegonos oti o Theo dini anafora esodwn kai eksodwn. Afto me leei oti o an8ropos vlepei to 8ema PAOK san public epixirisi (enow epixirisi me metoxes) kai oti einai ipoxreomenos na dosei anafora, opos kanoun oles oi epixirisis pou kikloforoun metoxes. Megalo proson, dioti, kalws n kakws, oi omades einai epixiriseis kai prepei na dioikountai me stoxo to kerdos. Vevaiws oso kalitera paei i omada toso megalytero to kerdos. Vlepe gaybros. Den pistevo oti o 8eios vazei lefta pleon.. M'aresei to oti den zitame na mas diagrapsoun ta xren. Lamogioi den eimaste. Diafonw omws sto oti i politia exei ef8ines. Oi omades einai "idiotikes" epixiriseis, mas aresei den mas aresei. Π.Χ. den kano kalo koumanto sto spitiko mou, paizw, pinw, paitaw louloudia sta mpouzoukia, arxizo kai pairnw dania, ftanw se simio na mporo oute na klasw giati den exw mia kai tote mou ftaiei i politia giati den me stamatise... Elpizo na ginomai antiliptos.
Exoume kai sxedio, 5ates. Megali ipo8esi na iparxi sxedio. Fetos pira diarkias giati ipirxe skedio kai oso iparxi sxedio 8a perno diarkias kai as min to xrisimopio.
Ta tileoptika dikaiomata... kala eimaste megaloi malakes tosa xronia. Prosodoforo, kai, mporei na xrisimopoii8ei... Ase tin boutique, ti xrima mou exei faei... kai oute pou iksera oti ta dikaiomata den ta eixe o PAOK. Prepei na arxisoun na fernoun ligo kalitero pragma omos...
Oso gia tin afksisi tou metoxikou kefalaiou, afto prepei na po oti den to goustaro poly, dioti einai san na typoneis xartonomismata xwris antikrisma, ftanontas etsi se semio pli8orismou. Mporo na po oti eimai yper tis laikis vasis. Metoxiki afksisi pantos einai enas tropos na feris xrima tora.
Eimaste ligo ati8asoi san opadoi kai trwme prostima, alla kalo 8a einai na kalmaroume. Oxi na min parousiazomaste, den leo afto, apla na min dernoume tous pantes kai ta panta... an kai yparxei mia goitia sto na tous derneis olous.
O Santos mporei na leei tin ali8ia, alla yparxei mia leksi pou legete diplomatia. Mono oi malakes den einai diplomates. Xwris diplomatia den pame mprosta.
Oso gia tous podosfairistes tou PAOK pistevo oti i katastasi afti tous rixnei psyxologika. Gi'afto einai mia tou ipsous kai tris tou va8ous. To 8ema einai oti oloi ferontai palikarisia. Aderfes emeis den exoume stin omada.
Den einai oxymoran i oikonomiki eksigiansi me tis metagrafes. As to klisoume tote to magazi :-) Kai fisika 8a pouliseis paixtes gia na pareis lefta kai na fereis allous.
Oi diaitites, ektws tou Kyrou kai kana dio allwn einai oloi aderfes (to tragoudaki "gamietai o 8rylos ki o Mporovilos" exi afisi epoxi).

Aderfe afta, giati piastike to xeri mou sto grapsimo.

Ax kaimene vazele, ti se perimenei afti tin vdomada...

Panagiotis

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ειλικρινής είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον απολογισμό της διοίκησης! Πολύ δρόμο έχουμε μπροστά μας!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
takola είπε...

Παναγιώτη, να σε ενημερώσω ότι η ΑΜΚ είναι υποχρεωτική από το νόμο, και οφείλεται στο ότι έχουμε μεγάλα χρέη, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε με την αύξηση. Όσο για τις ευθύνες της Πολιτείας, αυτές προκύπτουν άμεσα τόσο από τον νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών, όσο και από τον Αθλητικό Νόμο, σύμφωνα με τους οποίους η Πολιτεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ σε ορισμένους ελέγχους ορθής λειτουργίας στις ΠΑΕ. Και αυτούς τους ελέγχους ΔΕΝ τους έκανε ποτέ. Όχι από αδιαφορία, φυσικά, αλλά γιατί την βόλευε να υπάρχει ένας Μπατατούδης ή ένας Γούμενος στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Παναγιώτη, για το διαρκείας που παίρνεις ενώ μένεις έναν ωκεανό μακριά σε ευγνωμονούμε και σε έχουμε ως πρότυπο όλοι.

takola είπε...

Παιδιά, όσοι θέλουν να διαφημίσουν το blog τους εδώ, καλώς να ορίσουν, αλλά οφείλουν να συμμετέχουν κανονικά στη συζήτησή μας. Ειδαλλιώς τα σχόλια θα σβήνονται.

Ψοφcat είπε...

Η μπάλα είναι το όπιο του λαού.

Ανώνυμος είπε...

Takola,
simfonoi, i politia ypoxreoutai gia elegxous, alla afto pou 8elw na pw einai oti oi ef8ines einai dikes mas kata ena 95%, tou PAOK kai twn PAOKtsidwn. Emeis prepei na vgaloume to fidi apo tin tripa. Kai oxi na parakaloume ton ka8e malaka. Eispraksame yposxeseis proeklogika. To kako me emas einai oti ksexname. Loipon, stis epomenes ekloges 8a er8w na psifiso. Etsi ki alliws ka8e tris kai ligo katw eimai, 8a er8w kai mia fora gia na mavrisw merikous pou dinoun yposxeseis.

Afto pou me apasxolei agriws omws afti tin stigmi einai to oti avrio den 8a mporesw na dw "live" to paixnidi me ton vazelo logw ipoxreoseon... Exw kalo proais8ima (opos fisika kai se ka8e paixnidi)

Filika,
Panagiotis