24/2/08

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ:
Φερνάντεζ, Μελίσσης, Γκράβανσιτς, Κνολ, Σνάουτσνερ, Βερόν, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Κονσεϊσάο (67΄ Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες (55΄ Γεωργιάδης), Σάλμον (82΄ Ίλιεφ)
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Άντζας, Σέζαρ, Πάντος, Στολτίδης, Πατσατζόγλου (76΄ Νούνιες), Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (13΄ Σίσιτς), Κοβάσεβιτς

ΣΚΟΡΕΡ:
2΄ Γκονζάλες - 22΄ Κοβάσεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
32΄ Σνάουτσνερ, 41΄ Βερόν, 89΄ Μελίσσης - 10΄ Πατσατζόγλου, 20΄ Σίσιτς, 38΄ Στολτίδης, 90΄+ Νικοπολίδης

Ευχαριστημένοι με την ισοπαλία; Ε, όχι δα!

Αν είναι δυνατόν! Όλα ήταν υπέρ μας. Μετρήστε στοιχεία:

1. Βρίσκεις έναν γάβρο πεθαμένο, εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης και να φυλάει τα πόδια του για τη ρεβάνς του Λονδίνου.

2. Έχεις έναν κόσμο απίστευτο, έδρα καυτή, μπορεί να ήταν και σαράντα χιλιάδες μέσα στην Τούμπα, φοβερά ζεστή ατμόσφαιρα, θετική ενέργεια, υποστήριξη να ξεχειλίζει από παντού.

3. Διαιτησία άψογη!!!

4. Μπαίνεις και πετυχαίνεις γκολ από τα αποδυτήρια!!! Γέρνει το γήπεδο προς την πλευρά σου. Οι αντίπαλοι τά ’χουν χαμένα.

Και μετά απ’ όλα αυτά ΔΕΝ κερδίζεις;
Ε, όχι ρε ΠΑΟΚ!

Που μας λες ότι είσαι κι ευχαριστημένος από την ισοπαλία. Με πεθαμένο Ολυμπιακό έπαιζες. Αν δεν κερδίσεις ούτε τώρα, πότε θα κερδίσεις, δηλαδή;;

Βγάζω σπυράκια, γιατί παίξαμε ακριβώς με τη νοοτροπία που δεν γουστάρω. Αυτή την αδελφίστικη την πορτογαλέζικη, που βγάζει φαβορί εκ των προτέρων, αθροίζοντας τα μπάτζετ. Βρε αν παίζαν μπάλα τα μπάτζετ και τα ονόματα δεν θα χρειαζόταν να μπαίνουμε καν στον αγωνιστικό χώρο. Θα λέγαμε «ο Ολυμπιακός έχει πιο ακριβούς παίκτες, άρα κερδίζει τον ΠΑΟΚ». Τελεία και παύλα. Αλλά τέτοιος είναι ο προπονητής μας. Πιστεύει ότι παίζουν μπάλα τα ονόματα. Άκουσε «Κονσεϊσάο» και ξελιγώθηκε. Ακόμα καλά-καλά δεν κατέβηκε απ’ το αεροπλάνο ο Σέρζιο και τον έκανε βασικό. Τι βασικό, αρχηγό-διάδοχο του Ζαγοράκη τον έχρισε. Τα σάλια του τρέξαν. Λες και είμαστε κανένας Λεβαδειακός και περιμένουμε το Μεσσία να μας σώσει την κατηγορία. Αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, κύριε Σάντος. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Και στην Τούμπα δεν μπαίνει για να τσιμπήσει το χικάκι, όχι με τον Ολυμπιακό, ούτε με τη Μίλαν να παίζει. ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ, ΡΕΕΕΕ!!! Γαμώ την ηττοπάθειά σου την πορτογαλέζικη, που μας έφερες τον Κονσεϊσάο να μας μάθει μπάλα. Ας μάθει πρώτα να εκτελεί πέναλτι, ας μάθει να τρέχει 90 λεπτά, ας μάθει και να συγκρατεί τα νεύρα του, που μας εξέθεσε άσχημα με τα καμώματά του εκεί στη φυσούνα, και μετά τα ξαναλέμε. Άντε μπράβο!

Και κάτι τελευταίο: Ο μοναδικός άνθρωπος σ’ αυτή την ομάδα που μιλάει φέτος για στόχους είμαι εγώ. (Γιατί; Γιατί πιστεύω ότι ποδόσφαιρο δίχως στόχους ΔΕΝ παίζεται). Όλοι οι άλλοι μιλούν για «πρωταθλητισμό στην εξυγίανση». Ταμπουρώνεσαι όμως να μη χάσεις το βαθμό της ισοπαλίας όταν έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο και φοβάσαι μην τον χάσεις. Αυτό το βαθμό που «τσιμπήσαμε» (μη χέσω) με το γάβρο τι να τον κάνουμε; Να τον βάλουμε εκεί που ξέρουμε; Το ζήτημα ήταν να πάρουμε τη νίκη. Αυτό μετράει για το ηθικό του Παοκτσή. Παίξε για τη νίκη κι ας χάσεις. Κάνω λάθος; Όχι, βέβαια.

Επιμύθιο: Δεν είναι εύκολο να είσαι ΠΑΟΚ. Ούτε σαν παίκτης, ούτε σαν προπονητής. Θέλει να ξέρεις την ιστορία και την ψυχολογία του Παοκτσή. Να τον νιώθεις. Είμαστε περήφανοι οι ΠΑΟΚτσήδες. Μεγάλη ομάδα, σε όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν έχουμε ανάγκη κανένα. Και τις μεταγραφές τις θέλουμε, αλλά με ρέγουλα. Να τις αφομοιώσουμε σιγά-σιγά. Όχι άιντε γιούρια με το καλημέρα όλοι μέσα να μας σώσετε. Αυτά δημιουργούν αλαζονικές συμπεριφορές και προσβάλουν όσους τραβούσαν κουπί μέχρι τώρα. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ. ΠΑΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ. Δεν το κατάλαβα, ρε Σάντος. Εσύ δεν μας έλεγες την Παρασκευή ότι ο Γεωργιάδης δεν θα παίξει στο ντέρμπι, γιατί τα πλάνα γίνονται όλη την εβδομάδα και δεν γίνεται τελευταία στιγμή να ενσωματώνεται ένας παίκτης; Ε, τους νεομεταγραφέντες που είναι μεταξύ αεροδρομίου και ιατρείου πώς τους ενσωμάτωσες κιόλας, προπονηταρά μου, και τους έβαλες όλους με το καλημέρα να παίξουν; Α, ρε γαμώτο, γι’ αυτό το ντέρμπι ζούσαμε τόσο καιρό, μας προσφέρθηκε στο πιάτο κι εμείς δεν το πήραμε. Τι να πω; Απογοήτευση και ξενέρωμα μεγάλο…

5 σχόλια:

oKyrios είπε...

Kαλημέρα Τάκολα.
Συμφωνώ απόλυτα με τούς 4 λόγους όπως το θέτεις.Από την άλλη άν το δείς πιό ψύχραιμα πρίν απο 1 μήνα με τον βάζελο στο ίδιο γήπεδο την έφαγες και ήσουν για τεσσάρα.(αυτό δείχνει πόσο συμμαζεύτηκε η ομάδα πού κατα την προσωπική μου άποψη είναι αποκλειστικά έργο Βερόν)
Όμως όπως σωστά λές άν θέλεις να λέγεσαι ΠΑΟΚ δε νοείται να μη παίρνεις το χθεσινό παιχνίδι και κυρίως για τούς λόγους πού ανέφερες. Εκεί που θα διαφωνήσω είναι για την ευθύνη τού Σάντος στο ψυχολογικό κομμάτι κυρίως γιατί τον είδα πολλές φορές να σηκώνεται από τον πάγκο και να προσπαθεί να τούς βγάλει μπροστά με πίεση από ψηλά κάτι πού ίσως έχει να κάνει με φυσική κατασταση.Επίσης βλέπω τον Βερόν να πέφτει στο β' και ίσως να έχει να κάνει και με την κίτρινη πού τον κάνει διστακτικό.Για τον Κονσεισάο έχω πολύ αρνητική γνώμη, νομίζω θα μάς μπερδέψει και θα στείλει τον ΓΧ στη σύνταξη χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο απο αυτόν.
Άς περιμένουμε ακόμη ένα ματσάκι να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα...

ΥΓ. Ο Γκάβρανσιτς τι έπαθε,μπάς και ...τρόμαξε απο τον λαό?

Panagiotis είπε...

Τι να πει κανείς ρε παιδιά? Αντί να αποτελειώσουμε τον γαύρο στο α΄, εμείς "κάτσαμε" στο δεύτερο. Καλά, στο δεύτερο το παιχνίδι γενικά είχε χοντρό χάλι.

Ο Κονσεϊσάο δεν μ'άρεσε, και κυρίως για τα νεύρα του. Και γι'αυτό πιστεύω έχασε και το πέναλτι. Δεν χρειαζόμασταν παίχτη στη θέση του. Χρειαζόμασταν κάποιον σαν τον Βερόν (πολύ καλός, όσο πάει μ'αρέσει πιό πολύ) και κάποιον σαν τον Γκάβρανσιτς (που τα γά..σε). Τέλος πάντων, ένα παιχνίδι δεν είναι αρκετό...
Άσε που τα έχω και με τον γαμ..ένο δορυφόρο. Το σήμα χάθηκε μόλις έδωσε το πέναλτι... Άντε τώρα να τρέχεις για τηλέφωνα.. Πήρα τα "ευχάριστα" για το πέναλτι από την Θ3...

Κεφάλι ψηλά και κοιτάμε μπροστά. Ας το δούμε και από την καλή πλευρά, γεμίζουμε το γήπεδο και συνεισφέρουμε στα οικονομικά της ομάδας.

Παναγιώτης

DonMits είπε...

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου για το ότι το ματς ΕΠΡΕΠΕ να το πάρουμε. Τους λόγους τους αναλύεις και συνυπογράφω.

Εκεί που διαφωνώ είναι στο ότι επιρρίπτεις ευθύνες στο Σάντος.

Επειδή το διαρκείας μου είναι στην 5, ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου, βλέπω τι γίνεται στους πάγκους των ομάδων. Ο Σάντος έβγαλε όλο το β' μέρος όρθιος ουρλιάζοντας και κάνοντας νοήματα στην ομάδα να βγει μπροστά. Το ότι δεν έγινε οφείλεται στους παίκτες που συμβιβάστηκαν με το Χ με τον πρωταθλητή.

Η ευθύνη αν θέλεις του Σάντος είναι στο ότι πρέπει να επιβάλλει στους παίκτες να μην συμβιβάζονται με το Χ, ειδικά στην Τούμπα.

Για τον Κονσεϊσάο τα είπαν οι προγράψαντες. Πολλά νεύρα, λίγη προσφορά. Για μένα είναι ανέτοιμος και κακώς ξεκίνησε. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχειά του.

Το παιχνίδι με το γαύρο τέλειωσε και πέρασε. Κοιτάμε τον Εργοτέλη και το διπλό που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε εκεί.

takola είπε...

Ρε παιδιά, αν ο Σάντος τους φωνάζει να βγουν μπροστά κι αυτοί δεν βγαίνουν, ποιανού είναι η ευθύνη; Του Σάντος δεν είναι; Αυτός πρέπει να επιβληθεί στους παίκτες του. Επίσης, που ξεκίνησε ο Κονσεϊσάο απόφαση Σάντος δεν είναι; Ότι και οι τρεις νεομεταγραφέντες ρίχτηκαν εσπευσμένα στη φωτιά, λες και είμαστε χωριό κι έχουμε την ανάγκη τους για να σωθούμε, ευθύνη Σάντος δεν είναι; Εξού και τα λάθη Γκάβρανσιτς, εξού και η πτώση Βερόν, εξού και τα νεύρα Κονσεϊσάο. Δεν είναι έτοιμα τα παιδιά, πώς να το κάνουμε; Ο τρόπος που ενσωματώθηκαν αυτοί οι τρεις στην ομάδα είναι προσβλητικός για τον ΠΑΟΚ, κατά τη γνώμη μου, και το πληρώσαμε με γάβρο.

Παναγιώτη, και στην Ελλάδα είχε πρόβλημα η τηλεοπτική μετάδοση. Κάτι έπαθαν τα κυκλώματα του ΟΤΕ. Το συνδρομητικό είπε θα τους κάνει μήνυση.

Panagiotis είπε...

Μας έκανε χνέρι ο ΟΤΕ δηλαδή...